Σαμαράς: «Θα περιμένουμε να κάτσει η σκόνη»!
11/03/2014 09:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: «Θα περιμένουμε να κάτσει η σκόνη»!

Πολλοί είδαν τον Αντώνη Σαμαρά από κοντά τις τελευταίες ημέρες προτού φύγει για το Δουβλίνο, απ’ όπου επέστρεψε με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού. Πολύ λίγοι, όμως, κατάλαβαν ότι «ο Σαμαράς βρίσκεται σε περίοδο αναζήτησης: ακούει χωρίς να εκφράζεται, ξανασκέφτεται τα δεδομένα, σταθμίζει πρόσωπα και καταστάσεις, αποφεύγει τις αποφάσεις που δεσμεύουν την επόμενη ημέρα».

Ο Πρωθυπουργός έχει μια έκφραση που την χρησιμοποιεί συχνά σε περίοδο γεγονότων και εξελίξεων. «Θα περιμένουμε να κάτσει η σκόνη!». Δεν του αρέσει να ενεργεί εν θερμώ. Είναι άνθρωπος της μεθόδου και της δεύτερης ανάγνωσης. Δίνει χρόνο στον χρόνο, κατά την προσφιλή έκφραση του Φρανσουά Μιτεράν.

Ούτε οι στενότεροι συνεργάτες του μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τις σκέψεις και τις προθέσεις του.

Όλοι όμως συμφωνούν ότι ήλθε η ώρα να πάρει το παιχνίδι επάνω του. Ότι έφτασε «η ώρα του Σαμαρά», αν θέλει να αποφύγει την «ώρα του Τσίπρα». Και ότι η σημερινή πλειοψηφία του κόμματος δεν είναι διατεθειμένη να χαρίσει το κόμμα σε κανέναν .

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θόδωρος 17.06.2014 avatar
  Θόδωρος 17.06.2014 11/03/2014 17:56:28

  Πρόεδρε, a man's got to do, what a man's got to do. Κατά τα άλλα, πρόσεχε το timing, παίρνεις πολλούς πόντους όταν κάνει μια σωστή μεν κίνηση αλλά την κατάλληλη στιγμή. Το ξέρεις.. Θέλει σπιρτάδα και νεύρο και από τους ανθρώπους σου. Αλλά με τους περισσότερους που έχεις..

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 11/03/2014 18:12:02

  Άντε να δούμε! Θα το πάει μέχρι τέλους; Ώστε να ξεμπερδεύουμε με τρόικες από τη μία και Τσιπροκαμμένους από την άλλη μια και καλή...

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Γεώργιος Τ. 11/03/2014 19:09:02

   Γεώργιε, ῞Οταν ξεμπερδεύσει μέ τήν τρόίκα, οἱ τσιπροκαμμένοι θ΄ ἐξαφανιστοῦν. Γι᾿ αὐτό τό ζητούμενο εἶναι νά πῆ ὁ ΑΣ στήν τρόίκα ἕνα ῾Ελληνικότατο "῎Αι σιχτήρ!!!"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.