Πυρά κατά Τσίπρα για τον «έντιμο συμβιβασμό»
12/02/2015 22:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πυρά κατά Τσίπρα για τον «έντιμο συμβιβασμό»

Άρχισαν τα όργανα στο χώρο της Αριστεράς μόλις διέρρευσαν πληροφορίες ότι επίκειται συμφωνία – συμβιβασμός. Η ιστοσελίδα iskra που φιλοξενεί απόψεις της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε κείμενο στις 8.30 το βράδυ το οποίο ουσιαστικά επικρίνει τις επαφές που γίνονται στις Βρυξέλλες λέγοντας ότι δεν πρέπει να γίνει καμιά υποχώρηση και κανένας συμβιβασμός. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Η ελληνική κυβέρνηση αυτήν την ώρα δεν είναι απομονωμένη. Αντίθετα δίνει μια ιστορική μάχη και έχει πρωτίστως μαζί της , πέρα από τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της Ευρώπης. Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra , τις κρίσιμες αυτές ώρες κάθε υπαναχώρηση από τη χώρα μας, στο όνομα ενός «έντιμου συμβιβασμού», θα εκληφθεί από την άλλη πλευρά ως ένδειξη αδυναμίας και ως επιβεβαίωση ότι η κλιμάκωση της πίεσης μπορεί να οδηγήσει σε άτακτη υποχώρηση.

Η ίδια η Ευρώπη αν συνεχιστούν στην ΕΕ και την ευρωζώνη οι σημερινές άγριες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ταξικής και κοινωνικής λεηλασίας δεν θα έχει μέλλον. Αν η ελληνική κυβέρνησή αντισταθεί στις πιέσεις και επιμείνει αταλάντευτη να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, θα ανοίξει δρόμος προοδευτικών εξελίξεων για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Η εφαρμογή μέχρι τέλους του ριζοσπαστικού προγράμματος που ενέκρινε ο ελληνικός λαός, και εξακολουθεί να στηρίζει με νέους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες έχοντας και την αγωνιστική αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης είναι η απάντηση που αρμόζει απέναντι στον μονεταριστικό μονόδρομο της λιτότητας που επιβάλλουν οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ».

Τα καλύτερα έρχονται για τον κ. Τσίπρα. Την κωλοτούμπα πολλοί αγάπησαν, τον... κωλοτούμπα ουδείς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 12/02/2015 23:38:52

  Μα... είναι φυσικό! Οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν στον... προλεταριακό διεθνισμό! Δεν γίνεται τώρα να αφήσουμε τους "έντιμους συμβιβασμούς" να ματαιώσουν τη διεθνή κομμουνιστική επανάσταση! Η Ευρώπη μας χρειάζεται για να την καθοδηγήσουμε προς την επανάσταση!

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 13/02/2015 00:10:38

  H έκφρασή του: Δεν είναι αυτό που νομίζετε!

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 13/02/2015 00:41:19

  BLOOMΒERG ΤΩΡΑ - ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ: 1. Το Μνημόνιο - Πρόγραμμα συνεχίζεται αλλά χαλαρώνει 2. Γίνονται αποδεκτές έτσι ελληνικές απαιτήσεις χαλάρωσης 3. Μειώνεται κάτω από το 4% του ΑΕΠ το ετήσιο Πλεόνασμα - Η Αθήνα ζητά 1.5% 4. Η Ελλάδα αποδέχεται ιδιωτικοποιήσεις (πούλημα) περιουσιακών της στοιχείων (ΤΑΙΠΕΔ) NOIAZOMAI/ 2 ώρες πριν

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 13/02/2015 02:25:16

  Απαπημένη πατρίδα μας Ελλάδα, να Θυμάσαι Πάντα ΠΟΙΟΣ; Σε κατέστρεψε στις 23 Απριλίου, 2010 και επί 5 (Πέντε!) Χρόνια Εσύ ματώνεις, σταυρώνεσαι και κλαις, ολομόναχη! «Ζητούμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.» Αυτή ήταν η δήλωση του αλήστου μνήμης Πρωθυπουργού ΔΝΤ, Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος, τόλμησε και ΣΥΛΗΣΕ το ακριτικό, το γεωστρατηγικής σημασίας, με τη τεράστια ΑΟΖ Καστελόριζο http://youtu.be/4pC_d1M82uQ Για να τρίβει τα χέρια του από χαρά ο πορθητής-σουλτάνος Ερντογάν, απέναντι. Ο οποίος, τον αμέσως επόμενο μήνα Μάϊο 2010, πάτησε τα ποδάρια του στη πατρίδα μας. 22 (Είκοσι Δύο!) Μνημόνια συνυπέγραψαν εδώ + ΑΓΝΩΣΤΟ αριθμό Μνημονίων, πίσω από πόρτες, ερμητικά κλειστές στη Βυζαντινή Θεοδοσιούπολη, αμφότεροι με τυλιγμένα στο λαιμό τους τα κασκόλ τα τυρκουάζ, τα χρώματα του ισλάμ τα λατρεμένα.. Για τον ΔΟΛΙΟ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ της Ελλάδας, αλλά και, για το άνοιγμα της Ευρωπαϊκής κερκόπορτας στο Ατέρμονα Ανεξόφλητο Χρέος ΔΝΤ, αλλά και, για τη μετατροπή της Γερμανίας από μεγαλοφειλέτη της Ελλάδας σε μεγαλοδανειστή-εκβιαστή – με της λεηλατημένης Ελλάδας το αίμα, το χρήμα τις ράβδους χρυσού (τρελή κερδοφορία με την άνοδο της τιμής χρυσού το 2012), τους κλεμμένους πολιτιστικούς θησαυρούς με τους οποίους τα γερμανικά μουσεία θησαυρίζουν ασύστολα: o αμετανόητος, θρασύς και μέχρι σήμερα ατιμώρητος, Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου, από πρόθεση είχε συνεργασθεί «ΥΠΟΓΕΙΑ» με τον χολερικό Στρος Καν o οποίος, πανίσχυρος τότε Διευθυντής ΔΝΤ, είχε ο ίδιος αποκαλύψει στο Γαλλικό Κανάλι5.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 13/02/2015 02:39:43

   *Αγαπημένη μας πατρίδα*

 5. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 13/02/2015 10:04:09

  Και ακριβώς χθες έγιναν τα μεγάλα "αυθόρμητα" συλλαλητήρια,για να βοηθήσουν την "υπερήφανη και ανυποχώρητη" στάση του διδύμου συμφοράς που μας κυβερνά.

  • Aegean Light avatar
   Aegean Light @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 13/02/2015 11:37:18

   Δεν ξέρω πόσο αυθόρμητο ήταν , που ήταν, αλλά εκείνο που ξέρω είναι ότι τόσο μεγάλη συγκέντρωση χωρίς ματ, δακρυγόνα, μπαχαλάκιδες, κουκουλοφόρους κ.λ.π. δεν έχει ξαναγίνει.

   • Fotini avatar
    Fotini @ Aegean Light 13/02/2015 12:43:43

    ᾿Αφοῦ ἡ κυβέρνηση τῶν ἀναρχικῶν μπαχαλάκηδων, κουκουλοφόρων, τρομολάγνων εἶναι ἐξουσία τώρα, σαφῶς δέν χρειάζοντε μάτ. ῾Ο λαός στήν ἐξουσία τώρα! :) :)

    • Aegean Light avatar
     Aegean Light @ Fotini 13/02/2015 13:54:10

     «...κουκουλοφόρων, τρομολάγνων...» Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί!

     • Σωκράτης avatar
      Σωκράτης @ Aegean Light 13/02/2015 14:13:01

      ΑγαπητέAegean Light γράφεις ....Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί!... και αναρωτιέμαι ποιοί μιλούν με τέτοια "επιχειρήματα", στα οποία η δεξιά δεν κατάφερε ν΄αντιδράσει, η αριστερά τρομοκράτησε την δεξιά και κυριάρχησε πολιτικά τα τελευταία 40 χρόνια, στους δρόμους και στα πανεπιστήμια. Για τους αριστερούς η τραμπούκικη συμπεριφορά τους προβάλλονταν ως "δημοκρατική αντίδραση" και κεκτημένο δικαίωμα. Η "δεξιά δεν εδικαιούτο να ομιλεί" κατά τους "δημοκράτες". Καιρός ν΄αρχίσουμε να τα λέμε ανοικτά

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ Σωκράτης 13/02/2015 19:19:17

      Μια περιγραφή για την ειρηνική διαδήλωση έκανα και η "Fotini" η γνωστή "Fotini" έπεσε να με "φάει" με δηλητηριώδη σχόλια του τύπου η Κυβέρνηση των κουκουλοφόρων , των τρομολάγνων κ.λ.π. Πρώτον εξ όσων θυμάμαι από τα video και τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων οι περίφημοι κουκουλοφόροι πάντα εμφανιζόντουσαν μέσα από τις τάξεις των ματ και δεύτερον τρομολάγνος είναι αυτός ο οποίος του αρέσει να επικαλείται την καταστροφή και δια αυτού του τρόπου να προκαλεί τον τρόμο στο ακροατήριό του , στην προκειμένη περίπτωση τους Έλληνες ψηφοφόρους, με σκοπό τον επηρεασμό τους. Σε αυτά απάντησα περί κρεμασμένου. Τώρα που το ξαναβλέπω η "Fotini" έμπλεξε τον τρομολάγνο με τον τρομοκράτη. Ουδεμία σχέση. Και ένα παράδειγμα. Ο George W. Bush ήταν ο τρομολάγνος ενώ ο Osama bin Laden ήταν ο τρομοκράτης.

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ Aegean Light 13/02/2015 14:26:34

      Αegean dark τον Χ'δακη τον εδειραν δικοι του, την Μαρφιν την εκαψαν οι τραπεζιτες, ο κανακαρης του Υπουργου εκλεβε τραπεζες προβοκατορικα, ο Πακιστανος που κατεστρεψε μια ζωη στην Παρο ηταν βαλτος, ο Ρομανος και οι δικοι του εκτελουσαν εντολες που ερχοντουσαν απο το σπιτι του κρεμασμενου. Καλα κρασια....

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ Ρεαλιστης 13/02/2015 19:26:33

      Έτσι που πας εσύ θα φορτώσεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και την δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και το χειρότερο δεν συμβάλουν στην συναίνεση που θα πρέπει να επικρατήσει αυτή τη στιγμή στην χώρα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ Aegean Light 13/02/2015 19:35:25

      ... που έχουμε μπροστά μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.