Πρώτη φορά Αριστερά: Ο νεποτισμός στα καλύτερά του
06/04/2015 14:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρώτη φορά Αριστερά: Ο νεποτισμός στα καλύτερά του

Αδέρφια, ξαδέρφια, συγγενείς, φίλοι και αποτυχημένοι πολιτευτές διορίζονται στον κρατικό μηχανισμό της… πρώτη φορά Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ που επαγγέλλεται το καινούργιο και κατήγγειλε επί χρόνια τον παλαιοκομματισμό, είναι ακριβώς το ίδιο.

Αδέρφια, ξαδέρφια, συγγενείς, φίλοι και αποτυχημένοι πολιτευτές διορίζονται στον κρατικό μηχανισμό της… πρώτη φορά Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ που επαγγέλλεται το καινούργιο και κατήγγειλε επί χρόνια τον παλαιοκομματισμό, είναι ακριβώς το ίδιο. Δεν υπάρχουν άλλοι άξιοι παρά μόνο οι συγγενείς υπουργών και βουλευτών. Δεν υπάρχουν ικανοί Έλληνες παρά μόνο οι αποτυχημένοι πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρήκαν μια θεσούλα στο Δημόσιο και «τρούπωσαν».

Αυτό δεν είναι οικογενειοκρατία; Αυτό δεν είναι έλλειψη αξιοκρατίας; Που είναι τα μεγάλα λόγια του κ. Τσίπρα για την ηθική της Αριστεράς; Τη μια καταγγέλλει όσους παίρνουν βουλευτικά αυτοκίνητα αλλά οι βουλευτές του τον γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια και κάνουν χρήση των προνομίων.

Και την άλλη επιτίθεται σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για ευνοιοκρατία και τελικά κάνει και ο ίδιος τα ίδια. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά για την «έφοδο» στον κρατικό μηχανισμό.

Ο Κώστας Παπαϊωάννου είναι ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Δικαιοσύνης. Η σύζυγός του, Κλειώ Παπαπανταλέων τοποθετήθηκε σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου. Τη σύντροφο του τελευταίου, Ιφιγένεια Καμτσίδου, τοποθέτησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, τοποθέτησε ως σύμβουλό του τον αδερφό της Ρένας Δούρου, Π. Δούρο. Ο σύντροφος της περιφερειάρχου, Δημήτρης Μπενίσης, έχει ρόλο συντονιστή στην Περιφέρεια Αττικής.

Ακόμη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έχει τοποθετήσει τον πρώτο εξάδελφο του πρωθυπουργού, Γιώργο Τσίπρα, ως σύμβουλό του και του ανέθεσε την πρώτη του αποστολή στο Ιράν. Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, έχει ως σύμβουλο τον αδελφό της, Νίκο Κουντουρά.

Επιπλέον, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ευάγγελος Καλπαδάκης, είναι ανιψιός της συζύγου του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση. Ο αδερφός του, Γιώργος Καλπαδάκης, είναι επικεφαλής του γραφείου του αντιπροέδρου, Γιάννη Δραγασάκη.

Επίσης:

Ο κ. Νίκος Καρβούνης τοποθετήθηκε διοικητής της 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου). Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το «Λιμάνι της Αγωνίας» (συνδυασμός του κ. Θεόδωρου Δρίτσα) στον Δήμο Πειραιά, αλλά και υποψήφιος βουλευτής Α Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου. Ο ίδιος κατά την ακρόαση του από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής παραδέχτηκε: «Δεν είμαι ο αποτυχών υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ο αποτυχών πολιτευτής. Είμαι ένας βλάκας που έχω όνειρα, που έχω πίσω μου μια πολιτεία στον Πειραιά, που έχω δοκιμαστεί σε κοινωνικούς αγώνες και που έχω άποψη για τα κοινά!». Υποδιοικήτρια ορίστηκε η κυρία Ιωάννα Τσαπαρίκου, μέλος της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κίρκος τοποθετήθηκε διοικητής της 3ης ΥΠΕ (Μακεδονίας – Θράκης). Υποδιοικητές τοποθετήθηκαν οι κύριοι Παύλος Παπαδόπουλος, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες και Αγάπιος Γαβριηλίδης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Στρατής Πλωμαρίτης, υποψήφιος Β Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε διοικητής της 4ης ΥΠΕ (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης). Υποδιοικητής ορίστηκε ο κ.΄Ηλίας Θεοδωρίδης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια μεταπήδησε στη ΔΗΜΑΡ και πλέον είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) τοποθετήθηκε ο κ. Νέστορας Αντωνίου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος βουλευτής στον Νομό Λάρισας το 2012, ενώ στις τελευταίες εκλογές της Αυτοδιοίκησης εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων». Υποδιοικητής ορίστηκε η κυρία Αγγελική (Αγγέλα Βαγενά), υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2012, ενώ στις τελευταίες εκλογές φλέρταρε με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε διοικητής της 6ης ΥΠΕ (Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων). Υποδιοικητές τοποθετήθηκαν οι κύριοι Μίλτος Ζαμπάρας, υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτριος Κωστακιώτης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας.

Ο κ. Νίκος Ηγουμενίδης, που ορίστηκε διοικητής της 7ης ΥΠΕ (Κρήτης), ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Νομό Ηρακλείου, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη. Στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξαίρεση αποτέλεσε ο κ. Άγγελος Παπαδόπουλος, διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, που όπως προκύπτει από το βιογραφικό του δεν διαθέτει εμφανείς κομματικές συστάσεις. Ως υποδιοικητής ορίστηκε η κυρία Χρυσάνθη Κισκήρα, υποψήφια αντιπεριφεριάρχης Αττικής με τον συνδυασμό της κυρίας Ρένας Δούρου.

Την περασμένη Παρασκευή εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι προτεινόμενοι από τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη για τα προεδρεία ασφαλιστικών ταμείων.

Συγκεκριμένα:

Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) διορίστηκε ο κ. Θανάσης Καποτάς, πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολυμένων (ΕΤΑΑ) ο κ. Στυλιανός Πλιάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόεδρος του ΝΑΤ τοποθετήθηκε ο κ. Ανδρέας Κομματάς, υποψήφιος βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Και η λίστα του νεποτισμού δεν τελειώνει εδώ. Εκτός από τους παραπάνω, σε διάφορες θέσεις του κρατικού μηχανισμού έχουν τοποθετηθεί και άλλοι 13 αποτυχημένοι υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου.

Πρόκειται για τους:

Γιάννη Θεωνά, στη θέση του υποδιοικητή του ΙΚΑ.

Γιάννη Μπασκόζο, στυλοβάτη της «προεδρικής» πλειοψηφίας, στη θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας.

Χρήστο Βερναδάκη, υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, στη θέση του γραμματέα Συντονισμού στο υπουργείο Επικρατείας.

Κώστα Πουλάκη, υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, στη θέση του γενικού γραμματέα Συντονισμού στο υπουργείο Εσωτερικών.

Απόστολο Αλεξόπουλο, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιο το 2015, στη θέση του γενικού γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Γιάννη Τόλιο, υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, στη θέση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Γιάννη Ταφύλλη, υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, στη θέση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ανδρέα Νεφελούδη, υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, στη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εργασίας.

Δημήτρη Τσουκαλά, ο οποίος δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στη Β Αθηνών, στη θέση του γενικού γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Γιώργο Ρωμανιά, ο οποίος τον περασμένο Μάιο δεν κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ, στην ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Θανάση Γιαννόπουλο, πρώην βουλευτή της ΝΔ και πολιτευτή πλέον των ΑΝΕΛ, στη θέση του διοικητή του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μαρία Καραμεσίνη, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση διοικήτριας του ΟΑΕΔ.

Φωτεινή Κούβελα, η οποία δεν κατάφερε να εκλεγεί, στην ηγεσία της Γενικής Γραμματείας ισότητας των Φύλων.

Σε άλλες επιτελικές θέσεις του Δημοσίου βολεύτηκαν τα εξής «κόκκινο-μπλε» στελέχη:

Αλέξης Χαρίτσης, συντονιστής του τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση του γενικού γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Οικονομικών.

Μαρίνα Κουτσούρη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση του γενικού γραμματέα Πρόνοιας στο υπουργείο Εργασίας.

Δήμητρα Χαλικιά, ένα από τα 30 στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είχαν ... αρνηθεί να αποχωρήσουν από τον κρατικό μηχανισμό όταν ο κ. Φώτης Κουβέλης απέσυρε τη στήριξη του προς την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, στη θέση της γενικής γραμματέως Κοινωνικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας.

Δημήτρης Αναγνωστάκης, πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, τοποθετήθηκε από τον επίσης πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και νυν υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, γενικός γραμματέας του υπουργείου.

Τάσος Μαυρόπουλος, υπεύθυνος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ, ορίστηκε προϊστάμενος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Μάνος Μανουσάκης, στενός συνεργάτης υπουργού Γιώργου Σταθάκη, τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Οικονομικών.

Γιάννης Γιαννέλης – Θεοδοσιάδης , πρώην βουλευτής, αποχώρησε το 2012 από τη ΝΔ για να ενταχθεί στους ΑΝΕΛ, στη θέση του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αντώνης Παπαδεράκης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, ορίστηκε γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Δημήτρης Λιάκος, μέλος της ομάδας που συνέγραψε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. airman avatar
    airman 07/04/2015 07:54:32

    Όπως φαίνεται η "πρώτη φορά αριστερά" στην Κυβέρνηση ακολούθησε την πεπατημένη. Συνεπώς μιλάμε πλέον για "πρώτη φορά και από την αριστερά"! Και εις άλλα με υγεία σύντροφοι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.