Πρωτοβουλία ΓΑΠ και Ντόρας για την διάσωση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
27/04/2014 09:53
του Μικρού Οδυσσέα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρωτοβουλία ΓΑΠ και Ντόρας για την διάσωση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Ότι σώσεις μες στην αστραπή καθαρό στον αιώνα θα διαρκέσει»

Έχει δίκιο η Ντόρα Μπακογιάννη. Η ΝΔ είναι ένα μικρό κόμμα σε ποσοστά.

Βρίσκεται χωρίς να τη ρωτήσει κανείς σε Κυβέρνηση συνεργασίας με τον αρχηγό της Πρωθυπουργό, στην πιο δύσκολη καμπή της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Σε ένα περιβάλλον πλήρους πολιτικού κατακερματισμού πήρε λιγότερο από 30% και πρώτευσε, έλαβε λιγότερο από 19% λίγο νωρίτερα και πάλι έκοψε πρώτη το νήμα.

Τότε μάλιστα η Ντόρα με τη Δημοκρατική Συμμαχία της δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, προφανώς διότι οι πολίτες δεν μπόρεσαν να διακρίνουν το όραμα πίσω από τα αναμασημένα λόγια, την προοπτική μέσα από τον νεποτισμό, το γνήσιο φιλελευθερισμό στο πρόσωπο με το ψεύτικο χαμόγελο «σήμα κατατεθέν».

Ας αφήσουμε όμως τη συμπαθή –κατά τα λοιπά- βουλευτή Επικρατείας να διευκρινίζει πως η ίδια δεν έχει «αυτή τη στιγμή προσωπική αρχηγική φιλοδοξία».

Φιλοδοξία έχει και μεγαλύτερη απόδειξη από τη συγκυρία των δηλώσεων της δεν υπάρχει - στιγμή φοβόμαστε πως δεν θα έχει φιλοδοξία.

Της προτείνουμε να ξεκινήσει περιοδείες παρέα με τον ΓΑΠ, μιας και συμπίπτουν οι αγαθές προσπάθειες για διάσπαση των κομμάτων τους (που τα βλέπουν ως τέτοια ως πολιτικοί κληρονόμοι). Οι ομιλίες τους θα έχουν λίγο περισσότερο σημασία από ντοκιμαντέρ για δεινόσαυρους.

Συμπλήρωσε πως «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καθορίσει τα νέα δεδομένα στο πολιτικό πεδίο».

Ποτέ οι ευρωεκλογές δεν καθόρισαν τίποτα παραπάνω από τις στιγμιαίες εντυπώσεις (όπως το 1999 για παράδειγμα), αλλά αυτά είναι σκέψεις ανθρώπων που δεν φτάνουν το διαμέτρημα της πρώην Υπουργού Εξωτερικών, η οποία είπε το εξής σοφό και πρωτότυπο: «Τα κόμματα θα κριθούν από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών γιατί μόνο σ' αυτές είναι πολιτική η ψήφος».

Είναι όμως επίσης αλήθεια ,ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ του Μαΐου του 2012 έχουν την ικανοποίηση ότι έδωσαν με την ψήφο τους προοπτική στη χώρα, ενώ οι δικοί της μπήκαν στην ουρά για να εξαργυρώσουν τη συμμετοχή τους στο προσκλητήριο του Ιουνίου του 2012, «πουλώντας» και την ίδια για μια καρέκλα.

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι στις περιφερειακές εκλογές δεν κρίνονται τα κόμματα, αλλά τα πρόσωπα.

Οι περιφερειακές είναι κάτι σαν εκλογές δεκαπενταμελούς δηλαδή, στη σκέψη της. Ούτε ο Αλέξης δεν έχει πει κάτι τέτοιο, που διέπρεψε και στο θεσμό.

Ως ένα μικρό κόμμα λοιπόν η ΝΔ, που δεν έχει σχέση με την παράταξη που γνώρισε η ίδια, δεν διόρισε, δεν χάιδεψε αυτιά, συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ ελέω ανάγκης (κι αυτοί Έλληνες είναι) και ναι, θα συνέπραττε ακόμη και με το διάβολο για να βγάλει τη χώρα από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι στιγμές ήταν (είναι;) πολύ κρίσιμες και η επιλογή σχημάτων και προσώπων πολυτέλεια.

Το μικρό κόμμα βγάζει την Ελλάδα στον αφρό. Η μεγάλη παράταξη που γνώρισε η ίδια , έχει άραγε κάτι για να επαίρεται είκοσι χρόνια μετά; Ανέστησε πολιτικά τον Αντρέα, αν και εσώκλεισε όλες τις αστικές δυνάμεις που διαφωνούσαν με τον σοσιαλιστικό τρόπο εξουσίας, οργάνωσης του κράτους και του συνακόλουθου εκμαυλισμού της κοινωνίας.

Η δική της παράταξη με 39% έγινε αντιπολίτευση, το μικρό κόμμα με 29% οδηγεί την Ελλάδα στο μέλλον.

Για να παραφράσουμε (άνευ αδείας) τον Ελύτη αυτό το κόμμα το μικρό το μέγα, κράτησε όρθια τη χώρα, όταν άλλοι χόρευαν τον καρσιλαμά του λαϊκισμού, έβγαιναν στα κάγκελα, ένιπταν τας χείρας τους, ή ονειρεύονταν ρόλο ρυθμιστή για τον εαυτό τους.

Κι ίσως αυτό το κόμμα το μικρό δικαιώσει κυριολεκτικά το στίχο :"Ότι σώσεις μες στην αστραπή καθαρό στον αιώνα θα διαρκέσει".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δημης avatar
  δημης 27/04/2014 12:25:30

  Έχει ...ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.... Ποιοί όμως έναναν "μικρό κόμα " την ΝΔ;;;; -Μα ...αυτοί που την "κληρονόμησαν " αυτοί που ,πριν την μικρύνουν πολιτικά , την κόντυναν ΗΘΙΚΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ.... Αυτοί που ποτέ ΔΕΝ πίστεψαν στην εσωκοματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στις ανοιχτές διαδικασίες ,στα καταστατικά στο Δημοκρατικό άνοιγμα στο Κόμα και στην Κοινωνία... Έτσι λοιπόν ΚΥΡΙΑ δεχόμαστε σαν αντιπάλους του επιπέδου μας (φωτο) μπαινοβγαίνουμε ,ιδρύοντας κόματα στο μεταξύ, στο κόμα αναβαθμιζόμενοι δεχόμαστε αντιπροεδρίες ..., Με τέτοια "στελέχη " ΚΥΡΙΑ ... μπορεί να γίνει ΔΥΣΤΥΧΩΣ ακόμα πιό μικρό ..ανάλογο που πολιτικού αναστήματος των "οικογενειών " των "τζακιών " των "γόνων " που κατά καιρούς την διοικούν .... Υ.Γ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ "ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ "...

 2. Νεύτων avatar
  Νεύτων 27/04/2014 12:30:13

  Ευχή μου είναι να μη δω κανένα σχόλιο σε αυτό το άρθρο. Όχι γιατί το απαξιώνω, αλλά για να δω την απαξίωση των αναγνωστών του antinews προς το πρόσωπο της κυρίας Μπακογιάννη. Να μείνει ξερό. Με 1 σχόλιο. Τίποτε παραπάνω. Φτάνει πια!

 3. μελιτίνη avatar
  μελιτίνη 27/04/2014 13:52:50

  Η εν λόγω κυρία και η οικογένειά της έχουν παράδοση στο διαίρει και βασίλευε.... Στις επικείμενες εκλογές έχουν ξεπεράσει και τον εαυτό τους... νδ για να εκλεγεί σε συγκεκριμένη περιφέρεια ο υιός, αλλά άλλα αντ΄άλλων για να εκλεγεί ο κουμπάρος κι η παρέα του σε συγκεκριμένο δήμο... δημάρ για να επανεκλεγεί ο εκλεκτός τους ανύπαρκτος δήμαρχος στον πρώτο δήμο, αλλά και για να ενισχυθεί το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος που πολιτεύεται ο σύντροφος της κόρης ... και κατά τα άλλα ποτάμια και γέφυρες για να πριονιστεί καταλλήλως ο Αντώνης και να θέσει θέμα ηγεσίας του κόμματος είτε για την πάρτη της είτε (μην το ζήσουμε κι αυτό!!!) για τον αδελφό υπουργό!!!!! Μέσα σε όλη αυτή την σικελική ίντριγκα, μπορεί να ελπίζει στην επαναφορά του ισχυρού δικομματισμού..., με ένα φιλοευρωπαικό κεντροδεξιό κόμμα υπό την ηγεσία της φαμίλιας της κι ένα φιλοατλαντικό υπό την σκέπη του αόκνου ποδηλάτη! Σενάρια που μόνο ολοταχώς προς τα πίσω οδηγούν, προκειμένου να διασωθούν οικογενειακά μονομανιακά μικροσυμφέροντα!

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 27/04/2014 14:33:46

  Μην ασχολειστε μαζι της .Αξια της δινετε χωρις να την αξιζει.Αφηστε την στην μιζερια και την ανυποληψια .Ο χρονος οσονουπω θα την ξεβρασει σε περιοχες ληθης.Κριμα θα μπορουσε να βοηθησει την Ελλαδα αλλα DNA ειναι αυτο.

 5. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 27/04/2014 15:25:32

  Η Ντορα ανεκαθεν ειχε την δικη της ατζεντα. Σαν ΥΠΕΞ και την στιγμη που ο Κ.Κ εκανε ανοιγμα προς τον Πουτιν η ιδια εκανε δηλωσεις υπερ της αντιπυραυλικης ζωνης εναντιον της Ρωσιας. Σαν ΥΠΕΞ ειχε την αυλη της και σαν γνησια παλαιοκομματικη εκανε τους διορισμους που ηθελε. Ποτε δεν ειδε με καλο ματι ουτε τον Κ.Κ ουτε τον Α.Σ Θεωρει οτι ενα κομμα που την φιλοξενει και της φερθηκε μεγαλοκαρδα οτι ειναι ιδιοκτησια της. Δεν ειναι τυχαιο οτι ο επιτιμος σε κυπριακο καναλι αναφερεται εναντιον του Σαμαρα και οτι η ιδια παραλληλα σαμποταρει την παραταξη. Δεν εχει καταλαβει οτι η ΝΔ δεν της ανηκει παρα μονο οτι την φιλοξενει. Δεν εχει ακομα καταλαβει ή ξεχνα οτι στις εσωκομματικες εκλογες της ΝΔ ο κοσμος κινηθηκε αυθορμητα και ψηφισε εναντιον της ....

 6. apostolis kastoria avatar
  apostolis kastoria 27/04/2014 20:34:19

  Που θα βρισκόταν σήμερα η κυρία αν δεν υπήρχε ο Σαμαράς να την κάνει βουλευτή επικρατείας (χωρίς ψήφους?) σ΄ αυτό το "μικρό κόμμα" ? Το αναλογίστηκε ποτέ ? Που θα βρισκόταν το αδερφάκι της (Υπουργός Κυριάκος ο μπαρουτοκαπνισμένος) αν δεν υπήρχε ο Σαμαράς (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ - με κεφαλαία μήπως και το εμπαιδώσει καμιά φορά το Μητσοτακέικο) ?? Που θα βρισκόταν ο αγαπημένος της γιόκας (μέγας αστέρας και αξιοκρατικά επιτυχημένος Δήμαρχος και μέλλων Περιφερειάρχης) αν δεν τον επέβαλλε ο αρχηγός του μικρού κόμματος Αντώνης Σαμαράς ??? Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ...

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 27/04/2014 23:08:09

  “Have I Told You Lately” http://youtu.be/OeUmvd-uUMA (full screen)

 8. roadrunner avatar
  roadrunner 27/04/2014 23:44:05

  Δηλαδή, ο ΓΑΠ και η Ντόρα, θα κυκλοφορούν με διπλό ποδήλατο ;;;; και με ... κανό δυο θέσεων ;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.