#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/10/2009 14:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πατριδογνωσία: Μια απο τα ίδια

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anagnostis avatar
  anagnostis 17/10/2009 14:55:07

  Δείξε μου τους συνεργάτες σου...
  Με νομικούς συμβούλους που εκπροσώπησαν τα συμφέροντα ξένων πολυεθνικών και συνέβαλαν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στελέχωσε το πρωθυπουργικό του γραφείο ο Γ. Παπανδρέου, εγκαινιάζοντας τη δήθεν «νέα πορεία» της διαφάνειας και της «προστασίας της δημόσιας περιουσίας», την οποία επαγγέλθηκε και προεκλογικά! Ο Γ. Παπανδρέου έχρισε υπουργό Επικρατείας τον Χάρη Παμπούκη, ο οποίος διατέλεσε νομικός σύμβουλος της κινέζικης πολυεθνικής «Cosco», αναλαμβάνοντας τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό της εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο για την εξαγορά του λιμανιού του Πειραιά! Ο Γ. Παπανδρέου που δήθεν κατήγγειλε την πλήρη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και έταζε «επαναδιαπραγμάτευση» της συμφωνίας, φαίνεται ότι πήρε το κατάλληλο πρόσωπο για την κατάλληλη θέση...


  Ο πρωθυπουργός, όμως, δεν αρκέστηκε σ' ένα «σύμβουλο» με εμπειρία στις αγοροπωλησίες της δημόσιας περιουσίας. Θέση στο πρωθυπουργικό γραφείο ως σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου για θέματα δημόσιας διοίκησης, ανέλαβε η Γλυκερία Σιούτη, μέχρι πρότινος δικηγόρος της αγγλικής εταιρείας «Loyalward», στην οποία μεταβιβάστηκε με παράνομο τρόπο από τη Μονή Τοπλού η περιοχή Κάβο Σίδερο στην Κρήτη. Η Γ. Σιούτη χειρίστηκε για λογαριασμό της αγγλικής εταιρείας την σκανδαλώδη υπόθεση όπου η Μονή Τοπλού παρόλο που υπάρχει μεταξύ μοναστηριού και Δημοσίου διαμφισβήτηση για την ιδιοκτησία, ξεπούλησε 26.000 στρεμμάτων κρητικής γης στη βρετανική εταιρεία. Μάλιστα, η Γ. Σιούτη μαζί με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών της ΝΔ Σπ. Φλογαΐτη, με τον οποίο συνεργαζόταν, υπέγραψαν δικόγραφο υπέρ της Βρετανικής εταιρείας στην οποία το μοναστήρι προσπάθησε να ξεπουλήσει το Κάβο Σίδερο, παρακάπτοντας το γεγονός ότι την περιοχή διεκδικούσε και το ελληνικό δημόσιο. Πώς το λέει ο λαός; Δείξε μου τους συνεργάτες σου να σου ποιος είσαι. Και ποια πραγματικά είναι η πολιτική σου, συμπληρώνουμε εμείς...

  http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5293929

 2. anagnostis avatar
  anagnostis 17/10/2009 14:56:06

  Έγραφε στις 07/10/2009 η ΑΥΓΗ κάτω από τον τίτλο « Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

  «Δικηγόρος της αγγλικής εταιρείας στην οποία μεταβιβάστηκε παρανόμως το "φιλέτο" της περιοχής Κάβο Σίδερο στην Κρήτη από τη μονή Τοπλού είναι η καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου και νομικός, Γλυκερία Σιούτη, η οποία αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο συμβούλου (περί διοικητικών θεμάτων) στο πρωθυπουργικό γραφείο του Γ. Παπανδρέου. Αυτό άλλωστε προδήλωσε και το γεγονός ότι η κ. Σιούτη ήταν ένα από τα λιγοστά πρόσωπα, μαζί με τους Γ. Παπακωνσταντίνου, Ν. Αθανασάκη, Χ.. Παμπούκη και Σ. Λύτρα, που συνόδευσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας του στο προεδρικό μέγαρο, καθώς επίσης και στην τελετή παράδοσης παραλαβής του πρωθυπουργικού αξιώματος στο Μαξίμου.

  Η Γ. Σιούτη, μαζί με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Σπ. Φλογαΐτη, με τον οποίο άλλωστε μοιράζονται και το ίδιο δικηγορικό γραφείο, χειρίστηκαν για λογαριασμό της αγγλικής εταιρείας Loyalward, τη σκανδαλώδη υπόθεση της μονής Τοπλού στην Κρήτη, την οποία πολλοί παρομοίασαν με το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου. Οι δυο τους μάλιστα έχουν υπογράψει δικόγραφο - παρέμβαση υπέρ της εταιρείας στην οποία η μονή επιχείρησε να ξεπουλήσει το "φιλέτο" του Κάβο Σίδερο, περιοχή που διεκδικούσε και το δημόσιο. Η υπόθεση τελικά προσέκρουσε στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ η εταιρεία εμφανίζεται αποφασισμένη να παραιτηθεί από τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της» ( http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=496024)

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ anagnostis 17/10/2009 15:47:58

   άσχετα με τις πολιτικές πτυχές, αναγνώστη, μας τα φουσκώνεις. 1. Δεν μεταβιβάστηκε. 2. Ακόμα και αν τα καταφέρουν, που το βλέπω χλωμό, δεν θα μεταβιβαστεί τίποτα. Θα μισθωθεί. 3. Φιλέτο; Έχεις πάει; Όχι ότι δεν είνια ωραίο, αλλά δεν είναι καλλιεργήσιμο, δεν έχει νερό, δεν έιναοι απραθαλάσσιο, δεν έχει το βάϊ, δεν δεν δεν. Προσωπικά που αρέσει η ερημία, αλλά άλλα είναι τα φιλέτα.

   Βατοπέδι; Καμμία μα καμμία σχέση.
   Αμφισβήτηση ιδιοκτησίας; Ποτέ των ποτών
   Προσέκρουσε σε συμφέροντα ξενοδόχων Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου.
   Προσεκρουσε στην ανικάνότητα των Άγγλων να καταλάβουν τα Ελληνικά

   Άσχετα όλα αυτά με τα πολιτικά, αλλά ας μείνουμε σε γεγονότα και όχι επιστημονική φαντασία.

   • eleftheros avatar
    eleftheros @ archaeopteryx 17/10/2009 19:38:02

    Αρχαιοπτερύξ από αυτά που λές φαίνεται ότι δεν το ξέρεις καθόλου το θέμα.
    Μα καθόλου.
    Κατ' αρχή τα συμφέροντα είναι κατ' επίφαση Αγγλικά, είναι Κυπριακά (πρώτη ομοιότητα με Βατοπέδι). Ψάξε κάτι μεγάλες τεχνικές εταιρίες στην Ελλάδα και ίσως μάθεις τί πραγματικά συμβαίνει.
    Δεύτερο, να μην παίζεις με τις λέξεις. ¨οταν μιλάμε γι αμίσθωση για κάμποσες δεκαετίες έναντι πινακίου φακής (κυριολεκτικά) πρόκειται για ξεπούλημα, διότι μετά από 80 χρόνια που θα περιέλθει η γή στο δημόσιο οι εγκαταστάσεις θα έχουν πεπαλαιωθεί.
    Τρίτο, στην ιστορία εμπλέκονται πολύ ισχυρά πολιτικά πρόσωπα και να είσαι σίγουρος ότι εάν αυτό δεν ίσχυε η ιστορία θα είχε διαλευκανθεί ήδη. Είναι καραμπινάτη.
    Τέταρτο, άστα αυτά περί γής κλπ που δεν έχει αξία, το έχεις δεί το business plan; Εάν όχι, να μη μιλάς για θέματα που δεν ξέρεις. Μιλάμε για την κατασκευή απέραντων εκτάσεων με πολλαπλές δραστηριότητες (αθλητικές και άλλες) και πάνω από όλα, ένα από τα μεγαλύτερα ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ γκόλφ στον κόσμο και σίγουρα στην Ευρώπη.
    Μην υποτιμάς τον κόσμο, η υπόθεση είναι γνωστή σε πάρα πολύ κόσμο.
    Εάν αρχίσαουμε μάλιστα να μιλάμε για τις εκδοθείσες μετοχές της μαιμού εταιρίας και το Χρηματιστήριο στο Λονδίνο, εάν αρχίσουμε να συζητάμε ποιοί ντόπιοι παράγοντας είναι οι μέτοχοι της εταιρίας, εάν θυμηθούμε ότι πρόκειται για μαιμού μοναστήρι αφού έχει ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΟΝΑΧΟ που υπογράφει, η ιστορία είναι από πολύ βρώμικη έως σκάνδαλο ολκής.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ eleftheros 17/10/2009 20:19:12

     καλέ μου άνθρωπε το ξέρω καλύτερα από όσο φαντάζεσαι

     ακόμα και οι μετοχές στο Λονδίνο είναι σύννομες. Μπορώ να σου πω που είναι οι μαϊμουδιές, αλλά το έχω ήδη κάνει σε προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις.

     Όσο για το Μοναστήρι... Το Μοναστήρι ναν' καλά. Δεν θα βρεις ούτε έναν Σητειακό να σου πει μία κακία για το Μοναστήρι.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ eleftheros 17/10/2009 20:21:34

     και η γη δεν θα γυρνούσε στο Δημόσιο, δεν ήταν του Δημοσίου, του Εκκλησιαστικού ιδρύματος ήταν (που εποπτεύεται από το ΥπΟικ...). Όχι ότι θα γινόταν ποτέ η δουλειά, καταδικασμένη ήταν, από την αρχή, αλλά αυτό είναι άσχετο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.