Παραλίγο...πρόεδρος!!!
18/02/2015 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραλίγο...πρόεδρος!!!

Γιατί δεν προτάθηκε για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Μαρκεζίνης...

Αποκαλύπτουμε τα τρία ονόματα που είχαν προκριθεί για την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ούτε Ντόρα, ούτε Καρυστιάνη ούτε Γαβράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews πρώτοι στη σειρά της λίστας Τσίπρα, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για τον Αβραμόπουλο ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος και επελέγη και ο Σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης ο οποίος εσχάτως είχε προσεγγίσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτος ήταν ο Δημ. Αβραμόπουλος ο οποίος κόπηκε από την Kυριακή καθώς ούτε ο Λαφαζάνης πείστηκε αλλά και ο Τσίπρας ήθελε μια κίνηση καλής θέλησης προς τον Ζ.Κ. Γιούνκερ. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν δεν ήθελε να υπάρξουν αλλαγές στο Κολλέγιο των Επιτρόπων με μια πιθανή μετακόμιση του Γιάννη Μηλιού σε περίπτωση αποχώρησης Αβραμόπουλου.

Προκειμένου να μην προκαλέσει ένταση εν μέσω διαπραγμάτευσης, ο κ. Τσίπρας κινήθηκε προς τους δύο άλλους. Ο Π. Παυλόπουλος επελέγη καθώς ο πρωθυπουργός θεωρούσε δεδομένο ότι θα έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Σε περίπτωση που οι αντιδράσεις για το πρόσωπό του ήταν έντονες ή αν διαφωνούσε ο Καμμένος τότε θα πήγαιναν στην εναλλακτική του Βασιλείου Μαρκεζίνη. Γιος του Σπύρου Μαρκεζίνη, γνωστός στους ακαδημαϊκούς κύκλους του εξωτερικού, με σχέσεις και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια όπου έχει γράψει και παρουσιάσει αρκετά βιβλία.

Τελικά, παρά την εξαιρετικά ψυχρή αντίδραση από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός της ΝΔ θα ψηφιστεί σήμερα στις 7.30 ως ο έβδομος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Μεταπολίτευση.

Έχουν προηγηθεί οι κ. Στασινόπουλος, Τσάτσος, Καραμανλής, Σαρτζετάκης, Στεφανόπουλος και Παπούλιας. Εμφανής η προσπάθεια να διατηρηθεί η παραδοσιακή εναλλαγή κεντροδεξιών με κεντροαριστερούς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 18/02/2015 07:47:54

  Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να προτείνει για ΠτΔ πρόσωπο στα μέτρα του. Ο σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης προφανώς και θα ικανοποιούσε πολλούς περισσότερο αλλά ταυτόχρονα θα επισκίαζε και πολλούς άλλους, τόσο εντός όσο και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

 2. Naruto avatar
  Naruto 18/02/2015 09:28:40

  Παρευρέθηκα σε μία διάλεξη του Β . Μαρκεζίνη πριν λίγα χρόνια . Προφανώς υπερκαλύπτει τα προσόντα για την προεδρία και με το κύρος του θα συνέβαλε στην άνοδο του επιπέδου στην πολιτική σκηνή την πατρίδας μας .

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ Naruto 18/02/2015 09:46:47

   Αγαπητέ Naruto Συμφωνώ με το σχόλιο σου για τον Μαρκεζίνη. Σίγουρα είναι άφθαρτος και με διεθνή απήχηση. Πολιτικά, όπως προκύπτει από τα βιβλία του, επαναλαμβάνει μονότονα ορισμένες στερεότηπες ιδέες, αλλά αυτές δεν θα τον εμόδιζαν να γίνει ένας καλός ΠτΔ. Θα του δινόταν η ευκαιρία να τις επαναλαμβάνει σε κάθε επέτειο Ασφαλώς θα ήταν πολύ καλύτερος Πρόεδρος, συγκρινόμενος τόσο με τον απερχόμενο, όσο και με τον επόμενο

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/02/2015 10:03:49

  Κόπηκε γιατι θα προκαλούσε πολύ μεγαλύτερες αντιδρασεις στο εσωτερικό του συριζα και δεν θα τον ψήφιζε η ΝΔ. Εκεί που οι συριζαίοι έχουν κάνει καμπάνια για την "ακροδεξιά σαμαρική ΝΔ" θα τράβαγαν τα μαλλιά τους όταν θα αυτή θα εμφανιζόταν πιο αριστερή με το Δήμα και αυτοί θα ψήφιζαν το γιο του πρωθυπουργού του πολυτεχνείου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.