Παραιτείται ο Τσίπρας
01/04/2014 07:00
του Ρεπόρτερ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραιτείται ο Τσίπρας

Ηγετικά στελέχη αμφισβητούν πλέον ανοικτά τον Αλέξη Τσίπρα και οι συνιστώσες καραδοκούν να τον κατασπαράξουν

Διασταυρωμένες πληροφορίες από την Κουμουνδούρου μιλάνε για ένα πολύ βαρύ κλίμα στα ανώτερα κλιμάκια του κόμματος.

Ηγετικά στελέχη (της Αριστερής Πλατφόρμας και όχι μόνο) αμφισβητούν πλέον ανοικτά τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι χειρισμοί του σχετικά με τις προτάσεις μομφής ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει, καθώς δεν προηγήθηκαν οι προβλεπόμενες συλλογικές διαδικασίες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση βουλευτή επαρχίας, ο οποίος ήταν έξαλλος με το γεγονός ότι είδε την υπογραφή του σε έγγραφο που ήδη είχε αποσταλεί στο Προεδρείο.

«’Έχει πέσει έξω στα πάντα» εξηγεί άλλος βουλευτής της Αθήνας: «Από πέρυσι μέχρι φέτος έχει προβλέψει εκλογές τουλάχιστον πέντε φορές αλλά δεν έγινε τίποτε. Για να μην αναφερθώ στις προβλέψεις για κοινωνικές εκρήξεις και για κοινωνικά καζάνια που βράζουν και στις προφητείες για την οικονομία, το πλεόνασμα, την ανάπτυξη ή τις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις...Τίποτε από αυτά δεν έγινε και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκτεθειμένος στα μάτια του ελληνικού λαού»

Έτσι, πολλά στελέχη επικρίνουν τώρα τον Πρόεδρο και την «τυχοδιωκτική» στρατηγική του, όπως αυτή εκφράζεται μέσω -για παράδειγμα- των εμπρηστικών δηλώσεων της Ζωής Κωνσταντοπούλου:«H κυβέρνηση χτύπησε ταβάνι στην εκτροπή» ή «αυτοί που συνεργούν στο σημερινό έγκλημα θα απολογηθούν και θα λογοδοτήσουν για την καταστροφή της κοινωνίας, της χώρας και την εκποίηση του δημόσιου πλούτου».

Ιδιαίτερα απογοητευτικό είναι για τους παραδοσιακούς του ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι ο Τσίπρας και η περί αυτόν ηγετική ομάδα δεν έχουν καταφέρει να μαζικοποιήσουν το συνδικαλιστικό και άλλα κινήματα σε περίοδο μάλιστα τέτοιας οξυμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι «δεν αφουγκράζονται τον λαό και δεν πιάνουν τον παλμό του».

Άλλοι είναι χολωμένοι με τον Πρόεδρο, καθώς θεωρούν ότι δεν τους έδωσε την απαραίτητη «πολιτική προστασία» στην περίπτωση δημοσιοποίησης των αποταμιεύσεων τους στα χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα και τους έδωσε βορρά «στον κάθε Άδωνι», όπως λένε χαρακτηριστικά

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ενήμερος για όλα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο και θεωρεί ότι η αμφισβήτηση του εκπορεύεται κυρίως από την Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά και «πασοκογενή» στελέχη. Γι αυτό δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει σε διαγραφές, ή να βάλει κάποιους στην «πολιτική κατάψυξη».Φέρεται επίσης αποφασισμένος μέχρι και να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου και να ορίσει ημερομηνία έκτακτου Συνεδρίου εντός του Απριλίου.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, μόλις κάτσει η σκόνη από τις τελευταίες εξελίξεις και μελετηθούν προσεκτικά οι μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν παραγγελθεί.

Μια ήττα στις ευρωεκλογές από μία ΝΔ κορμό μιας Κυβέρνησης που έλαβε επώδυνες αποφάσεις για την κοινωνία, θα ήταν καταστροφική για το πολιτικό μέλλον του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να προλάβει τις εξελίξεις αναλαμβάνοντας τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Οι συνιστώσες καραδοκούν να τον κατασπαράξουν και θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα από τον Λαφαζάνη που κρατιέται με το ζόρι μην αρχίσει να βρίζει τους «αριστεροφλώρους» που δεν ξέρουν τι ποιεί η… δεξιά τους, αν δεν κάνει κάτι άμεσα.

Διότι, είναι πλέον σαφές, πως σε περίπτωση που οι ευρωεκλογές δεν αναδείξουν τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα και σε περίπτωση που δεν κερδίσουν τα στοιχήματα των δημοτικών (Δούρου και Σακελλαρίδης ουσιαστικά γιατί οι άλλοι είναι ανύπαρκτοι) τότε ο Τσίπρας θα είναι ήδη παρελθόν για τον ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. gikon avatar
  gikon 01/04/2014 06:55:25

  Καλό μήνα, σας καταλάβαμε!

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 01/04/2014 07:10:04

  Κι αναλαμβάνει η Ζωΐτσα. Καλό μήνα!

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 01/04/2014 07:12:09

  Εντάξει, μπορεί ο τίτλος να είναι πρωταπριλιάτικος, όμως όλα τα άλλα στο άρθρο νομίζω ότι έχουν βάση. Και επί της ουσίας, αν τυχόν και βγει πρώτη η ΝΔ στις ευρωεκλογές (το πιθανότερο σενάριο κατά την προσωπική μου άποψη), οι ημέρες του Τσιπρα στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι άκρως μετρημένες. Ούτως ή άλλως θα ξεκινήσει μετά μια επιταχυνόμενη κατρακύλα για το κόμμα αυτό.

 4. Lichnee avatar
  Lichnee 01/04/2014 08:50:07

  Καλό μήνα! :)

 5. Νικόλαος Μπεχράκης avatar
  Νικόλαος Μπεχράκης 01/04/2014 09:36:27

  Καλό πασχαλιάτικο μήνα .

 6. Ισόνομος πολίτης avatar
  Ισόνομος πολίτης 01/04/2014 10:12:49

  Όταν θα βγάλει ο ήλιος κέρατα.... Καλό μήνα και χρόνια πολλά.......

 7. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 01/04/2014 11:09:55

  Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι εντός των επομένων ωρών αναμένεται η δήλωση προσχώρησής του στο "Ποτάμι". Λέγεται ότι ήδη αγόρασε και σακίδιο ...

 8. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 01/04/2014 13:27:05

  Μαζί μέ τόν ἀλέξη παραιτεῖται καί ὁ ΟΒΑΜΑ σέ διάγγελμα του στόν ᾿Αμερικανικό λαό! :D Καλό μῆνα καί Καλή ᾿Ανάσταση τοῦ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ!

 9. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 01/04/2014 14:06:55

  Εγώ πάντως το πίστεψα! Ίσως επειδή όλα είναι πιθανά πλέον! Καλό μήνα!

 10. giorgos avatar
  giorgos 01/04/2014 14:15:38

  Εγώ ξέρω πως όταν λέμε ένα ψέμα στην πραγματικότητα εκφράζουμε μια επιθυμία, ή μια πράξη η οποία ποτέ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Το σημερινό σας σε ποια κατηγορία ανήκει? Μήπως και στις δύο??

 11. Factorx avatar
  Factorx 01/04/2014 14:16:10

  Είδατε να γράφω κανένα ψέμα πουθενά;

 12. Barbara avatar
  Barbara 01/04/2014 14:23:15

  πλάκα πλάκα θυμάμαι δύο χρόνια πριν το πρωταπριλιάτικο άρθρο του Αντινιουζ, με τα ντολμαδάκια της Μαρίκας και την επιστροφή της Ντόρας στη ΝΔ. Δύο μήνες μετά η Ντόρα επέστρεψε και η Μαρίκα μας άφησε χρόνους... Αν ο αρθρογράφος είναι ολίγον γκαντέμης, παίζει να παραιτηθεί ΟΝΤΩΣ το κουμούνι!

 13. η Dimi avatar
  η Dimi 01/04/2014 15:27:42

  Τρικυμία εν κρανίω.

 14. Αντιγραικύλος avatar
  Αντιγραικύλος 01/04/2014 15:46:55

  Γελάτε, αλλά ο Λαφαζάνης ετοιμάζεται για την επομένη των Ευρωεκλογών..

  • Factorx avatar
   Factorx @ Αντιγραικύλος 01/04/2014 17:23:23

   Ακριβώς. Άντε και καλή χρονιά σε όλους. Πάντως, η ανάρτηση δεν μπορεί να διαψευσθεί ούτε σε μια ... τελεία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.