Παράλληλες διακοπές
28/07/2015 16:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παράλληλες διακοπές

Ο Βαρουφάκης σημάδεψε ανεξίτηλα το φετινό καλοκαίρι πολλών Ελλήνων, που θα τον μιμηθούν και θα ξηγηθούν περήφανο plan B. Το αρχικό σχέδιο περιελάμβανε διακοπές. Τώρα απλά κάνουν κρατήσεις για να μπουν στη διαδικασία, χωρίς ποτέ να τις ακυρώσουν. Απλά δεν θα πάνε...

Μην κάνετε λάθος σύντροφοι. Κερδάμε! Εξήντα δύο τοις εκατό και βγάλε!

Το άνοιγμα του καπιταλιστικού οχυρού, του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, δεν είναι παρά ένας τακτικός ελιγμός.

Και την Ίσκρα, την πρώτη επαναστατική εφημερίδα του Λένιν, την πήραν κάποια στιγμή οι Μενσεβίκοι, αλλά οι Μπολσεβίκοι κυριάρχησαν.
Με γιουρούσι κάποια στιγμή θα το καταλάβουμε (πως λειτουργεί) αν και δεν είναι απαραίτητο, γιατί με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, στην οποία και θα προβεί η Κυβέρνηση Τσίπρα οσονούπω, δεν θα έχει νόημα το Χρηματιστήριο ως θεσμός άντλησης κεφαλαίων.

Το ακλόνητο επιχείρημα «αφού δεν έχεις καταθέσεις, τι σε νοιάζει αν λειτουργούν οι Τράπεζες» επεκτείνεται και στο Χρηματιστήριο για όσους δεν έχουν μετοχές. Μπορούν να κλείσουν και τα αεροδρόμια, αφού πόσοι είναι πια αυτοί που ταξιδεύουν αεροπορικώς και οι εθνικές οδοί -που δεν πατάει ψυχή με τέτοια διόδια σε ακτίνα μεγαλύτερη των εκατό χιλιομέτρων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη- επίσης δεν έχουν ιδιαίτερη χρησιμότητα για τα «μπάνια του λαού».

Η Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής, το Εθνικό Θέατρο, Βιβλιοθήκες και τα συναφή κέντρα του καπιταλιστικού πνευματικού κόσμου, επίσης θα κλείσουν διότι ενδέχεται και να δώσουν πνοές πολιτισμού και να αλλάξουν τα μυαλά του κόσμου.

Κι αν κλείσει και η ΔΕΗ δεν υπάρχει θέμα με τόσο ήλιο στη χώρα. Το μόνο ζήτημα είναι πως θα εισπραχθεί το χαράτσι για την ΕΡΤ, αλλά θα επιλυθεί κι αυτό.

Για να λέμε του στραβού το δίκιο, το μόνο ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το σχέδιο Βαρουφάκη.

Όλα τα υπόλοιπα που έχουν καταθέσει οι Κυβερνητικοί, είναι κουβέντες του φρέντο καπουτσίνο του Φλαμπουράρη.

Το διαβόητο plan B είναι ότι πρέπει για τον καύσωνα. Το διαβάζεις και μένεις «παγωτό». Αν είχε υλοποιηθεί θα είχε «αποσυνδεθεί» πλήρως όλη η χώρα.

Θα έμενε μόνο το μποτιλιάρισμα στις παραλίες τις Κυριακές, ο θόρυβος από τα air condition και δεκάδες «απλοί» στρατιώτες έτοιμοι να επιστρέψουν στη ΝΔ. Που σημαίνει ότι με άλλα τόσα, (δεν) την ξαναφτιάχνεις.

Ο Βαρουφάκης σημάδεψε ανεξίτηλα το φετινό καλοκαίρι πολλών Ελλήνων, που θα τον μιμηθούν και θα ξηγηθούν περήφανο plan B.

Το αρχικό σχέδιο περιελάμβανε διακοπές. Τώρα απλά κάνουν κρατήσεις για να μπουν στη διαδικασία, χωρίς ποτέ να τις ακυρώσουν. Απλά δεν θα πάνε.

Παράλληλες διακοπές…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 28/07/2015 21:56:03

  Από τα κέντρα π[ολιτισμού φίλε Μ.Ο., το μόνο που θα παραμείνει ανοικτό είναι το Δημ. Θέατρο Πειραιά, έστω και για περιορισμένες παραστάσεις κάποιες Τρίτες εκεί,γύρω στις 9:00μ.μ.,για την απαραίτητη κοινωνική διαφώτιση και πνευματική αφύπνιση του διψασμένου για πολιτισμό ελληνικού λαού...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 28/07/2015 23:41:17

   Έχουν φτάσει να οδηγούν στο λουκέτο πολύ σημαντικές δομές ... στο χώρο της υγείας, της παιδείας ... Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι που το πάνε. Ποιο το νόημα, στο να κλείνει το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του Αγλαϊα Κυριακού, λόγω έλλειψης προσωπικού, τη στιγμή που αυτή η κυβέρνηση έκανε/κάνει σωρηδόν προσλήψεις ; Θέλουν να μας κάνουν να εμπεδώσουμε ότι δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος ; Θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερο την ανθρωπιστική βοήθεια των Ευρωπαίων υπέρμαχων του Grexit, αντί για αναπτυξιακή πολιτική και παραμονή στο ευρώ ; Μήπως τελικά οδηγεί η ίδια η κυβερνώσα αριστερά το κοινωνικό κράτος στην απόλυτη απαξίωση και μάλιστα με πρωτόγνωρα ταχείς ρυθμούς ; Μήπως αυτό το κάνει για να μεταπείσει συνολικά τον φιλοευρωπαϊκό Ελληνικό λαό, ώστε να τον οδηγήσει στην απόγνωση και να ζητά ο ίδιος το grexit και την έξοδο από την ΕΕ ; (πχ σε ένα μελλοντικό δημοψήφισμα ή εκλογές;)

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ roadrunner 28/07/2015 23:55:49

    Κάπου διάβασα ότι τελικά διορίστηκε μόνιμη γιατρός στο Ακτινολογικό τμήμα του Ογκολογικού του Α.Κ. και προκηρύχθηκε θέση επικουρικού ιατρού στο ίδιο τμήμα. Αυτό βέβαια δεν ακυρώνει την διαπίστωσή σου την οποία ενστερνίζομαι,πως απαξιώνοντας το κοινωνικό κράτος και τις κοινωνικές παροχές,η κυβέρνηση στοχεύει στην απελπισία του κόσμου και την αποστροφή του πρός το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα. Ήδη,παρ' ό,τι η πλειοψηφία θέλει να μείνουμε στο ευρώ,η αντίθετη σ' αυτό μειοψηφία, τους στιγματίζει ως βολεμένους και γερμανοτσολιάδες...

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 28/07/2015 23:58:58

     Έτσι Κυθήριε. Το σχέδιο Grexit δουλεύει εν παραλλήλω σε πολλά επίπεδα, με πλήρη οργάνωση και επιστρατευμένους πολυάριθμους για τη σχετική προπαγάνδα, είτε στα φανερά, είτε καλυμμένα...

 2. roadrunner avatar
  roadrunner 28/07/2015 23:24:40

  Αν δεν ήταν για κλάματα η πραγματικότητα, η περιγραφή της, αυτή που μας χάρισες, θα μας έκανε πολύ να γελάσουμε Μ.Ο.... Παράλληλες διακοπές ... Πάλι καλά που δεν μας μετέφερε σε κάποιο παράλληλο σύμπαν ο Βαρουφάκης...

 3. Naruto avatar
  Naruto 28/08/2015 18:20:19

  Το ερώτημα φίλε Κυθήριε και roadrunner είναι οτι μας πηγαίνουν εκεί που μας πηγαίνουν με βάση κάποιο πρόγραμμα ή μας πήρε και μας σήκωσε και όπου μας βγάλει ; . Προσωπικά πιστεύω οτι απλά είναι έρμαια των επιλογών τους και δεν ξέρουν τί τους γίνεται .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.