Ο νόμος για το κάπνισμα στη Βουλή ισχύει μόνο για τους πολίτες;
14/04/2014 15:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο νόμος για το κάπνισμα στη Βουλή ισχύει μόνο για τους πολίτες;

Όποιος έχει πάει στη Βουλή, κυρίως σε σημαντικές ψηφοφορίες θα διαπιστώσει ότι το καφενείο είναι κάτι σαν τεκές

Διαβάζουμε την εξής… εντυπωσιακή είδηση. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής επέβαλε πρόστιμο ύψους 600 ευρώ στον ιδιοκτήτη του καφενείου της Βουλής επειδή, μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν τηρούσε βιβλίο αναφορών για τους καπνίζοντες, όπως ο σχετικός νόμος επιβάλλει.

Το κλιμάκιο ήλεγξε το καφενείο στο ισόγειο και το καφενείο του δευτέρου ορόφου και δεν διαπίστωσε την ώρα εκείνη καπνίζοντες στους εν λόγω χώρους. Η έλευση του κλιμακίου έγινε κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας για καπνίζοντες στο καφενείο και στον διάδρομο έξω από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Ως προς την απουσία βιβλίου, πρόκειται για έντυπο που οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να τηρούν, προκειμένου να καταγράφονται τυχόν παραβάσεις όταν αυτές διαπιστωθούν.

Αυτή είναι η είδηση και τώρα το ζουμί. Όποιος έχει πάει στη Βουλή, κυρίως σε σημαντικές ψηφοφορίες θα διαπιστώσει ότι το καφενείο είναι κάτι σαν τεκές. Ένα ντουμάνι από καπνό λόγω των ανεξέλεγκτων τσιγάρων που ανάβουν, δήθεν έξω στο μπαλκόνι αλλά τελικά μέσα στο χώρο όπου βουλευτές, υπάλληλοι, δημοσιογράφοι περνούν πολλές ώρες.

Μόνο ναργιλέδες δεν έχουν βάλει στο χώρο για να ολοκληρωθεί το σκηνικό. Και μετά σου λένε ότι ένα κλιμάκιο υγειονομικού ελέγχου πήγε και δεν διαπίστωσε κάπνισμα αλλά επέβαλε πρόστιμο για μη τήρηση βιβλίων. Μα καλά ποιον κοροϊδεύουν. Έστειλαν το κλιμάκιο ώρα που δεν ήταν κανείς βουλευτής εκεί και μετά λένε ότι θέλουν. Όταν οι ίδιοι οι πατέρες του Έθνους, αυτοί που έχουν ψηφίσει, και καλά έκαναν, δρακόντειους νόμους για το κάπνισμα, τους καταπατούν. Μαζί φυσικά με τους άλλους κήνσορες τους δημοσιογράφους αλλά και όλους όσοι εργάζονται ή επισκέπτονται τη Βουλή.

Όταν λοιπόν δεν τηρείται ο νόμος για το κάπνισμα μέσα στο Κοινοβούλιο, γιατί να έχουμε την απαίτηση να τον τηρούν οι πολίτες;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Jimakos avatar
  Jimakos 14/04/2014 16:08:28

  Χάνετε το χρόνο σας, αυτά είναι για άλλες χώρες.

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 15/04/2014 13:06:29

  Τα ίδια συμβαίνουν και στην Ευελπίδων και δεν αναφέρομαι στους εξωτερικούς χώρους.

 3. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 15/04/2014 15:36:00

  Μακαρι αυτο να ηταν το μονο προβλημα στη λειτουργια της Βουλης.

 4. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 15/04/2014 18:13:02

  Καλά, δεν έχουμε καταλάβει ότι η Βουλή έχει καταλυφτεί από ανθρωπάκια!!! Αποτυχημένοι, άεργοι ξεφτυλίζουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.