Ο ανασχηματισμός γέμισε την Βουλή
30/05/2014 10:54
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ανασχηματισμός γέμισε την Βουλή

Ο φόβος υπουργών και υφυπουργών μήπως βρεθούν έξω από την κυβέρνηση αλλά και η προσδοκία βουλευτών ότι μπορούν να επιλεγούν για την πρώτη γραμμή .... γέμισε την Βουλή

Όποιος πήγε μια βόλτα από τη Βουλή χθες θα είδε μια... μαγική εικόνα. Τα έδρανα της κεντρικής αίθουσας, οι διάδρομοι και τα καφενεία ήταν γεμάτα από βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς. Όχι, δεν ψηφίζονταν κάποιο κρίσιμο νομοσχέδιο. Δεν ήταν κάποια κινητοποίηση των κομμάτων, ειδικά της κυβέρνησης, ούτε φυσικά επιβλήθηκε υποχρεωτική παρουσία στη Βουλή. Ο λόγος των γεμάτων εδράνων -κυρίως υπουργικών να το επισημάνουμε- είναι ο επικείμενος ανασχηματισμός. Ο φόβος υπουργών και υφυπουργών μήπως βρεθούν έξω από την κυβέρνηση αλλά και η προσδοκία βουλευτών ότι μπορούν να επιλεγούν για την πρώτη γραμμή, είναι η αιτία του συνωστισμού.

Στον χθεσινό κοινοβουλευτικό έλεγχο, λοιπόν, έδωσαν το «παρών» έξι μέλη της κυβέρνησης, τρεις υπουργοί και άλλοι τόσοι υφυπουργοί. Οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας, Γ. Βρούτσης και Χ. Αθανασίου αντίστοιχα, καθώς και οι υφυπουργοί Εργασίας, Ανάπτυξης και Υγείας Β. Κεγκέρογλου, Ν. Μηταράκης και Αντ. Μπέζας. Όλοι αυτοί πήγαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών την ίδια στιγμή που τους τελευταίους μήνες γίνεται μεγάλη φασαρία διότι η Βουλή δεν έχει την εικόνα που αρμόζει. Δηλαδή ενός ζωντανού οργανισμού όπου οι υπουργοί δέχονται ερωτήσεις, ελέγχονται και απαντούν.

Από την άλλη, που ήταν όλα αυτά τα στελέχη προεκλογικά; Διότι το μελανό σημείο της εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας ειδικά ήταν ότι κάποιοι είχαν εξαφανιστεί. Τι να περιμένουμε λοιπόν; Ότι μέχρι να κάνει ο πρωθυπουργός τον ανασχηματισμό θα χρειάζεται... τροχαία στη Βουλή για να βάζει σε τάξη τους πολιτικούς που θα έρχονται για να επιδεικνύουν το έργο τους και να «θυμίζουν» στον κ. Σαμαρά ότι είναι ενεργοί και δουλευταράδες;

Κάτι τέτοια βλέπει ο λαός και απαξιώνει το πολιτικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.