
Ο Λούλης προτείνει Τσίπρα και ο Ψινάκης Σπαλιάρα
Καμία ελπίδα...
Ο Λούλης στο βαρυσήμαντο άρθρο του «ο Τσίπρας, οι εκλογές και τα «δώρα Λαφαζάνη» μας λέει εν ολίγοις ότι ο Αλέξης "καθησυχάζει" το μεσαίο χώρο, ότι είναι κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό και κυρίως ότι αποτελεί τον κατεξοχήν σταθεροποιητικό παράγοντα.
Η δε "μετάφραση" του δημοψηφίσματος είναι το τέλος της λογικής και η αρχή της «κηπουρικής». Το κέρδισε ο Τσίπρας, άρα το μεγαλύτερο ποσοστό από το 61% ανήκει στον ηγέτη πασών των δεκαπενταμελών!
Μιλά για «πολιτικά δώρα» του Λαφαζάνη και τις εκλογές τις θεωρεί περίπου τυπική διαδικασία. Πιθανότατα θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας και μια «πισινή» για την περίπτωση που στραβώσουν τα πράγματα, οπότε θα πρέπει να αλλάξει το τροπάρι. Παραθέτουμε χαρακτηριστικό απόσπασμα:
«Τί θα φέρουν οι εκλογές όμως; Θα το δούμε στην πορεία. Μέχρι τώρα, τα δεδομένα δείχνουν ότι ο Τσίπρας είναι κυρίαρχος. Οι πρόσφατες κινήσεις του είναι ηγετικές, όποια και να'ταν τα σοβαρά λάθη του με αποκορύφωμα την καταστροφική επιλογή Βαρουφάκη. Τα πρώην κυρίαρχα κόμματα παραμένουν φθαρμένα, γερασμένα και τοξικά, παρά το ότι ευτυχώς απηλλάγησαν από απωθητικές ηγεσίες. Από τις νέες ηγεσίες, η μία ξεκίνησε καλά, αλλά είναι υπερκινητική και έτσι κάνει ήδη λάθη. Αρχίζει να υπονομεύει το κύρος της. Η άλλη απλώς δεν προκαλεί. Πέρα από τα κόμματα αυτά, το μετριοπαθές Ποτάμι στερείται «βάρους». Έτσι, είτε αρέσει είτε όχι, ο πιο σταθεροποιητικός παράγοντας στο πολιτικό τοπίο παραμένει ο Τσίπρας. Τα δώρα του Λαφαζάνη τον βοηθούν. Αρκεί να τα αξιοποιήσει όχι μόνο εκλογικά, αλλά επί της πολιτικής ουσίας».
Ο Βαρουφάκης ήταν καταστροφική επιλογή, αλλά όταν προεκλογικά ο πολύς κύριος καθηγητής έπειθε τον κοσμάκη ότι έχει τις λύσεις για την οικονομία, την κοινωνία και το γάριασμα στα λευκά υποκάμισα, όλα ήταν καλά.
Αυτός που ξεκίνησε καλά είναι ο Μεϊμαράκης, αλλά ο Λούλης τον θεωρεί «υπερκινητικό». Αντί να κάτσει στη γωνιά του να χάσει «ωραία, ωραία» τα βάζει με τη Λορδοσύνη του Αλέξη.
Δεν ξέχασε φυσικά να ρίξει το φαρμάκι του για τις προηγούμενες ηγεσίες. Αλήθεια ο Καραμανλής συμφωνεί μαζί του;
Αυτή που δεν προκαλεί, ωστόσο, είναι η Φώφη. Το Ποτάμι δεν έχει βάρος, αν και παίζει μπαλίτσα στη «μεσαία γραμμή», γιατί το νερό το μετράμε σε λίτρα, οι υπόλοιποι είναι ακραίοι και άρα εξ’ ορισμού κατακριτέοι από το μεσαιοχωρίτικο σύστημα μέτρησης δημοκρατικότητας.
Άρα, ο Τσίπρας είναι η μόνη λύση. Είναι και πιο έμπειρος τώρα. Υπογράφει δύο-τρία Μνημόνια ακόμη άνετα, χωρίς τύψεις και περιττές καθυστερήσεις
Πρακτικός άνθρωπος ο κύριος Λούλης χωρίς να φτάνει όμως τον τιτάνα Ψινάκη που πάντα βρίσκει τις βέλτιστες λύσεις: για τις κάπως ανέραστες του ΚΑΣ (Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου) που δεν του παραχώρησαν τον Τύμβο για συναυλία προτείνει Σπαλιάρα…
Στα λοιπά νέα οι συνταξιούχοι ανακάλυψαν ότι ο Τσίπρας τους είπε ψέματα και οι νέοι το μεγαλείο του Λεβέντη.
Καμία ελπίδα...
Μ.Ο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .
Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Ακουσον,ακουσον,αυτον τον αναλυτη Λουλη,τον ειχε ο κωστακης για συμβουλο του,για επικοινωνιακο,για μεγαλο κεφαλι.Πραγματι μεγαλο αλλα υδροκεφαλο.Να τον χαιρεσαι κυριε καραμανλη.Θυμησου να μας τον ξαναφορτωσεις!!!!!!!
Το δραματικότερο στην υφιστάμενη πραγματικότητα πάντως, είναι οτι η όλη παρακμή και κατάντια ωθεί ένα μέρος της νεολαίας, στην όψιμη...ανακάλυψη του άφθαρτου και ..αδέκαστου κ. Λεβέντη. Ακόμα και οι επίδοξοι ''νεοσωτήρες'' όσο κυλά ο μνημονιοχρόνος, με πάμφθηνες καρικατούρες περισσότερο θα μοιάζουν.
ο Λεβέντης παίρνει ψήφους μίσους προς τους παλιούς πολιτικούς. θεωρούν ότι δικαίως σκυλόβριζε τους πολιτικούς και ότι είχε προβλέψει τη χρεοκοπία. δεν είναι τυχαίο ότι του κολλάει το σύστημα της ΧΑ, χτυπιούνται για τις ψήφους της οργής.
Ο Λεβεντης το 94 ειχε γινει συμπαθης οταν προσπαθησε να τον γελοιοποιησει ο Παναγιωτοπουλος στην εκπομπη του παραγγελνοντας πιτσες και φραπε. Πιστευω οτι μεγαλο μερος των ψηφοφορων του ειναι οι σημερινοι πενηνταρηδες. Η ψηφος της οργης-αν ειναι καποιος να επιλεξει- να παει στον Λεβεντη και οχι στην ΧΑ.
σωστά, η ΧΑ χτυπά κυρίως δεξιές και υπερδεξιές ψήφους.
Πιστεύετε δηλαδή, οτι η είσοδος ΚΑΙ του κ. Β.Λεβέντη στη Βουλή (με δεδομένη την ύπαρξη των λοιπών γραφικών), θα προσθέσει κάτι θετικό στην επίλυση των τραγικών προβλημάτων της χώρας και της κοινωνίας; Γιατί αν δεν θ΄αποτελέσει παρά ακόμα μιά κακόγουστη ατραξιόν που θα λειτουργήσει υποστυλωτικά στο καταρρέον σαθρό σύστημα (πράγμα βέβαιον), δεν βλέπω και το λόγο της παραίνεσης προς ψήφισή του, ακόμα και αν παραστήσει η άκρατη ανοησία, την καμουφλαρισμένη ''οργή''.
Θα συμφωνησω οτι ειχαμε πολλες ατραξιον. Και αναρωτιεμαι ποσους εστειλε στη Βουλη η ακρατη ανοησια....
Καμία ΕΛΠΙΔΑ. Πράγματι! Ξεχάσατε ποια είναι η γεωγραφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ? ΠΑΣΟΚ για πάντα ΠΑΣΟΚ. Άρα ο Τσιπρανδρέας καλά συγκρατεί... τις μάζες. Σκεφτείτε δε ότι είναι μόνο 40 ετών με 35 χρόνια ακόμη σην πολιτική ζωή του τόπου. Επομένως λίγο θα χάσει σε αυτές τις εκλογές και ας έχει κάνει τα λάθη του αιώνα. Το ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές είναι η αντίσταση. Αυτή προέρχεται μόνο από τους ΝΔκράτες και την συσπείρωσή τους. Αν λοξοκοιτάνε προς Λεβέντη ή προς θάλασσα μεριά, τότε η χώρα έχει παραιτηθεί. Αν όμως, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που πραγματικά καταρρέει από τους "παλαβιάρηδες", δείξουν ωριμότητα και συσπειρωθούν η χώρα θα πάρει λίγο χρόνο ακόμη. Διαφορετικά....
Ακόμη ένα "αντικειμενικό" επιχείρημα Μ.Ο. για τους αδέκαστους που προτείνουν Τσίπρα: "Τα πρώην κυρίαρχα κόμματα παραμένουν φθαρμένα, γερασμένα και τοξικά..." Εδώ ο αμερόληπτος αρθρογράφος εξισώνει σε φθορά-τοξικότητα το ΠΑΣΟΚ του 4%, με τη ΝΔ του 24%+, παραβλέποντας (λόγω οφθαλμικής πάθησης ή ως ποσοστά λήγοντα και τα δυο, στον αριθμό τέσσερα) μια απόσταση 20 ποσοστιαίων μονάδων ...
Συμφωνώ απολύτως. Όσο τοξική και αν είναι η ΝΔ, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι άντεξε λαίλαπες (2009, 2012) και σεισμούς (2015) και έχει σχεδόν 30%. Οι παλαβιάρηδες σήμερα είναι στους ΑΝΕΛ και στην ΧΑ. Κάποιοι "ξινοί" ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με ΣΑΜΑΡΑ στον σταυρό κατέκτησε ένα 28%. Περιμένουμε, λοιπόν, ένα 30% στην κάλπη, που θα σημαίνει ότι αυτοί κατάλαβαν την λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ και την πλήρη αποτυχία της "Πρώτης φοράς ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ". Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι 'Ελληνες ας κάνουν ότι θέλουν, γιατί μια ΝΔ στο 30% θα αποτελεί εγγύηση και ανάχωμα στους ΠαλαιοΠΑΣΟΚΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ.
Η ιστορία είναι αδέκαστη. Το ΠΑΣΟΚ έφτασε στο 4% διότι "πληρώνει" τη δεκαετία του '80, σε συνδυασμό με την εναλλακτική που προσέφερε στους ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτούς που ο Αλέξης συστηματικά μπετονάρει σήμερα με προσδοκία και προοπτική να τον συνοδεύσουν μέχρι το 2030. Η αδέκαστη ιστορία όμως δεν εξαιρεί τη Νέα Δημοκρατία, όπως κάποιοι (ενδεχομένως νομίζουν και) θέλουν να μας πείσουν.
μπας και το Ποτάμι αντιπροσωπεύει αυτό που ήθελε να μεταλλάξει ο Λούλης τη παραδοσιακή συντηρητική παράταξη;
Όχι.Το Ποτάμι είναι υπερβολικά φιλοευρωπαικό για τα γούστα του. Ο Λούλης θα προτιμούσε ένα πιο σοβαρό Καμμένο,δηλαδή ένα ξεκάθαρο δορυφόρο της αριστεράς που θα τους προσκυνάει λέγοντας πόσο τιμά και σέβεται τους αγώνες τους.
Αμφιβολία ότι πολλοί καραμανλικοί συμφωνούν με τον Λούλη δεν πρέπει να υπάρχει. Η βασική αντίληψη Λούλη σε όλες τις αναλύσεις του είναι παρά τα λεγόμενά του περί φθαρμένων ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει και είναι καταδικασμένη να σέρνεται.Ναι μεν οι παλιοί είναι πάντα "φθαρμένοι" αλλά εάν εμφανισθεί κάποιος που θέλει να φτιάξει μια ανταγωνιστική κοινωνία θα τον απορρίψει ο λαός. Οι νέοι "άφθαρτοι" θα πρέπει να είναι μια επανάληψη του ανδρεοπαπανδρεισμού με νέο περιτύλιγμα.Όλες οι κοινωνίες όμως αλλάζουν ή καταρρέουν από την εξωτερική πίεση.Τον "κυρίαρχο" Τσίπρα τον πήγε και θα τον πάει πάλι καροτσάκι ο Σόιμπλε είτε αρέσει είτε όχι στον Λούλη.
Ο Σπαλιάρας ποιός είναι ρε παιδιά ;
Αυτός με τα 4000 likes..
Από τις Ερωεκλογές το "γελαστό παιδί " και οι ..."λοιποί συγγενείς"...(που τώρα κάνουν , ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ....παλαιά και παραδοσιακή τακτική των Αριστερών του κόσμου ) είχαν αλλοδαπούς 4 "συμβούλους " συν τον Ντόπιο Κύριο ... και τον Κύριο Βαρουφάκη ιδίας προελεύσεως....
Μικρέ Ο δεν παλεύεται... Από πότε το λέγαμε θυμάσαι? Πόσο θα αντέχουμε να το ζούμε, δεν ξέρω. Αυτές οι εκλογές είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας, δεν πάει άλλο. Ας ελπίσουμε.