Ο Α. Μανιτάκης της ... Νέας Δημοκρατίας
04/03/2014 11:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Α. Μανιτάκης της ... Νέας Δημοκρατίας

Τα γνωστά μητσοτακέϊκα μαγειρεία έπιασαν δουλειά για να στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή αλλιώς τον «Αντώνη Μανιτάκη της Νέας Δημοκρατίας» επειδή όλο λόγια είναι κι από… τηγανίτα τίποτε. Οκτώ μήνες υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι ο γνωστός γόνος της Αγίας Οικογένειας και δεν έχει ακόμη καταφέρει να καταργήσει τον Οργανισμό Κωπαϊδας.

Παρ’ όλα αυτά, τώρα που ζόρισαν τα πράγματα με την τρόικα, το σύστημα Μητσοτάκη διέρρευσε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις απολύσεις διότι φταίει ο Γ. Μιχελάκης επειδή δεν διώχνει 4.000 υπαλλήλους από τους δήμους.

Μάλιστα, η διαρροή από το Μητσοτακέϊκο έγινε λίγη ώρα μετά την κοινή εμφάνιση των κ. Μητσοτάκη και Μιχελάκη στις συναντήσεις με την τρόικα. Ο υπουργός Εσωτερικών πήγε σε προγραμματισμένο ταξίδι στις Βρυξέλλες και ξαφνικά σε όλα τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα διογκώθηκε η είδηση ότι Μητσοτάκης και Μιχελάκης βρίσκονται στα μαχαίρια για 4.000 απολύσεις που δεν κάνει ο δεύτερος. Τα χαλκεία του Κυριάκου λειτούργησαν μια χαρά και με χτυπήματα κάτω από τη μέση το μόνο που κατάφεραν είναι να προκαλέσουν μείζον πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Τρεις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, κι ενώ η ΝΔ δίνει σκληρή μάχη για να μην επικρατήσουν τύποι σαν τον Σακελλαρίδη στην Αθήνα, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να σώσει την πάρτη του αδιαφορώντας για το πρόβλημα που θα δημιουργήσει στην κυβέρνηση ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και για τα επιχειρήματα που δίνει στο πιάτο στην Κουμουνδούρου. Κάποιοι είπαν ότι πρόκειται για κόντρα των δύο υπουργών επειδή εκλέγονται στη Β’ Αθήνας και στις επόμενες εκλογές θα γίνει «σφαγή».

Η ουσία είναι ότι ο Κυριάκος αποφάσισε να παίξει το χαρτί του καλού μπάτσου απέναντι στην τρόικα και να καρφώσει τους υπόλοιπους. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι αμφίβολο ακόμη κι αν ετέθη θέμα απολύσεων από την τρόικα. Τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις έχουν να κάνουν κυρίως με το μοίρασμα του πλεονάσματος, το χρηματοδοτικό κενό και τις συστάσεις του ΟΟΣΑ, ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να μετατρέψει το μέχρι σήμερα ναυάγιο με την τρόικα σε ενδοκυβερνητική κόντρα.

Από το υπουργείο Εσωτερικών διαμηνύουν ότι στο πλαίσιο της διαδημοτικής κινητικότητας θα γίνει ότι πρέπει να γίνει στους δήμους και να αναζητήσουν αλλού την αντιπαράθεση με την τρόικα. Άλλωστε, την ευθύνη για τη διαθεσιμότητα έχουν οι Περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι, κι άντε να τους πεις να το κάνουν ενώ βρίσκονται σε προεκλογική εκστρατεία.

Η ουσία είναι ότι αντί ο υπεύθυνος για την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, κύριος Μητσοτάκης, να κάνει τη δουλειά του ρίχνει την ευθύνη σε όλους τους άλλους. Όμως, μέσα στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι σαν τον Μανιτάκη κάνει την.. πάπια, καθυστερεί διαδικασίες και μετά ρίχνει το φταίξιμο στους άλλους. Κάποιος πρέπει να τον μαζέψει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΚ avatar
  ΝΚ 04/03/2014 13:30:22

  Ποιο ακριβώς γονίδιο έχουν τα μέλη της αγίας οικογένειας και από γεννησιμιού τους ακόμη έχουν ισοβίως εξασφαλισμένη θέση στο πρυτανείο ?

 2. τουρίστας avatar
  τουρίστας 04/03/2014 15:53:09

  Δεν κατάλαβα, ο Μιχελάκης τουρίστας είναι; Περαστικός από την κυβέρνηση;

 3. ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ 04/03/2014 16:16:32

  Μάλλον δεν ξέρετε καθόλου καλά τα πράγματα. 1. Ο Οργανισμός Κωπαϊδας κλείνει και οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το σχετικό σχέδιο νόμου θα εισαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση την άλλη εβδομάδα. 2. Ο κ. Μιχελάκης είναι βουλευτής Επικρατείας και όχι Β' Αθηνών. 3. Ήδη έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας σχεδόν 21.000 δημόσιοι υπάλληλοι και ο στόχος έχει επιτευχθεί κατά περίπου 85%. Το υπόλοιπο 15% θα καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό από το υπουργείο Εσωτερικών. 4. Οι στόχοι των κάθε υπουργείων στο πρόγραμμα κινητικότητας είναι γνωστοί και έχουν εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, που έχει συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

 4. Κώστας avatar
  Κώστας 04/03/2014 22:26:59

  Ασχέτως αν συμφωνεί κάποιος ή όχι με τις απολύσεις γενικότερα, όταν υπάρχει ένα έργο συλλογικό όλοι πρέπει να βοηθούν και ο καθένας να εκπληρώνει το μέρος που του αναλογεί. Δηλάδη όλοι να σφυρίζουν αδιάφορα και ο εκάστοτε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης να τ' ακούει είτε τον λένε Μανιτάκη είτε Μητσοτάκη; Όσον αφορά τον τελευταίο έχει κάνει κινήσεις που παλαιότερα ούτε να το ψυθισρίσει δεν τολμούσε κανείς πχ έλεγχοι, κλείσιμο οργανισμών. Μην τ' αμαυρώνουμε όλα. Ο μοναδικός που δεν κάνει λάθη είναι αυτός που δεν ασχολείται με τίποτα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.