Ο  άγνωστος «ύμνος» του Κώστα Καραμανλή στον Ανδρέα Παπανδρέου
04/09/2014 06:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο  άγνωστος «ύμνος» του Κώστα Καραμανλή στον Ανδρέα Παπανδρέου

Τι κοινό έχει ο Κώστας Καραμανλής, ο πρώην πρωθυπουργός, με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου;

Λόγω της επετείου των 40 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Παπανδρέου, ανέτρεψα στο αρχείο μου και εντόπισα κάτι πολύ ενδιαφέρον: ένα άρθρο του Κώστα Καραμανλή το 1996, την επομένη του θανάτου του Α. Παπανδρέου στην ειδική έκδοση της εφημερίδας Καθημερινή.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε ο κατ' εξοχήν πολιτικός των ρήξεων» αυτό σημείωνε την 24η Ιουνίου 1996 ο Καραμανλής στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην τρίτη σελίδα της ειδικής έκδοσης της εφημερίδας «Καθημερινή» υπό τον τίτλο: «Πολιτικός των ρήξεων».

Ο Καραμανλής δεν έμεινε μόνο σε αυτό, αλλά σε αυτό το «άγνωστο» άρθρο για πολλούς, σημείωνε, μεταξύ άλλων: «Ελάχιστοι πολιτικοί λατρεύτηκαν και μισήθηκαν όσο ο Ανδρέας Παπανδρέου. Λατρεία και μίσος, όχι βέβαια προϊόντα λογικής επεξεργασίας ούτε καν πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά κυρίως συνέπεια των έντονων μαγνητικών πεδίων που εξέπεμπε η προσωπικότητά του. Αφ' εαυτής η διαπίστωση αυτή καταδεικνύει το ασυνήθιστο διαμέτρημά της».

Μ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
  ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 04/09/2014 11:31:31

  Πολύ σωστά τα είπε ο Κώστας Καραμανλής. Δεν πρόκειται περί ύμνου, αλλά περί αντικειμενικής παραδοχής. Και οι άνθρωποι που δεν έχουν συμπλέγματα, μπορούν ν' αναγνωρίσουν άνετα τα θετικά σημεία στην προσωπικότητα των ιδεολογικών τους αντιπάλων, ψύχραιμα και ιπποτικά.

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 05/09/2014 18:20:36

   +++ προφανώς!

 2. Νικήτας avatar
  Νικήτας 09/09/2014 10:46:06

  Απέναντι σε εγωιστές & νάρκισσους σαν τον συγχωρεμένο οι διαπιστώσεις απο ευγενείς και μαλθακούς όπως ο κ. Καραμανλής είναι θολές και δεν λένε τίποτα για την καταστροφική παρουσία του στα πολιτικά πράγματα απο το 65 μέχρι που απεβίωσε ο αντρίκος.

  • ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
   ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ @ Νικήτας 09/09/2014 12:48:20

   Καλά τώρα... Άμα αρχίσουμε να μετράμε τις ''καταστροφικές παρουσίες'' στη νεότερη Ελληνική Ιστορία, θα κλαίμε για πολύ καιρό.... Ο ευγενής και μη κομπλεξικός Κώστας Καραμανλής, φώτισε αποκλειστικά τη θετική πλευρά του πολιτικού του αντιπάλου, όπως κάνουνε πάντοτε οι άρχοντες. Αυτό τους διαφοροποιεί απ΄τους μικρόψυχους και τους κακομοίρηδες άλλωστε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.