Οι Αμερικανοί ψάχνουν ρωσικά λεφτά στην Κύπρο
11/03/2014 19:06
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Αμερικανοί ψάχνουν ρωσικά λεφτά στην Κύπρο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρουσιάζει η τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού Αντιπροέδρου, Τζό Μπάϊντεν, με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη. Από τη Χιλή που πραγματοποιεί επίσκεψη ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της Κύπρου και στη συζήτηση για την κρίση στην Ουκρανία, ζήτησε τη διευκόλυνση της κυπριακής κυβέρνησης στην έρευνα που διεξάγει η μεταβατική ουκρανική κυβέρνηση, για κλεμμένο πλούτο της χώρας από το προηγούμενο καθεστώς.

Στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου είναι γνωστό ότι υπάρχουν σημαντικά ρωσικά κεφάλαια, και είναι πολύ πιθανόν ο Γιανουκόβιτς να έχει μεταφέρει εκεί σημαντικά ποσά πριν τη διαφυγή του στη Ρωσία. Ο κ. Αναστασιάδης φαίνεται να απέκρουσε τουλάχιστον σε πρώτη φάση το αίτημα του κ. Μπάϊντεν, σημειώνοντας ότι η Λευκωσία έχει πολύ καλές σχέσεις με τη Μόσχα, τις οποίες δεν επιθυμεί να διαταράξει. Κανείς όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το αίτημα αυτό από την πλευρά της Ουάσινγκτον, δεν θα εξελιχθεί σε πίεση στο παρασκήνιο, τη στιγμή μάλιστα που διεξάγονται κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.