Ξανά υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο Κώστας Καραμανλής
30/10/2014 11:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξανά υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο Κώστας Καραμανλής

Τι συζήτησαν χθες Σαμαράς – Καραμανλής

H ενότητα στη ΝΔ είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητη στην παρούσα χρονική περίοδο και αυτό φέρεται να το κατανοούν πλήρως τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Κώστας Καραμανλής.

Η κεντροδεξιά δεν έχει την πολυτέλεια των εσωτερικών αντεγκλήσεων, διενέξεων και μικροπολιτικών παιχνιδιών, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα και το μέλλον της. Και ως εκ τούτου, η συσπείρωση όλων των δυνάμεων, ανεξαρτήτως τι έγινε στο παρελθόν υπό άλλες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, είναι επιτακτική ανάγκη.

Σε αυτή τη βάση, η μεσημεριανή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή χθες Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, στο εστιατόριο Μύλος του Χίλτον είχε ιδιαίτερη σημασία και έναν βαθύτατο παραταξιακό συμβολισμό: η κεντροδεξιά είναι ενωμένη όσο ποτέ…παρά την προσπάθεια ορισμένων, και εκ των έσω της ΝΔ, να δημιουργήσουν πρόβλημα και ρήξη.

Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν έχει καμία διάθεση, παρά τα «παιχνιδάκια» ορισμένων «καραμανλικών» κατά καιρούς για λόγους προσωπικής προβολής και επιβίωσης, να δημιουργήσει πρόβλημα τόσο στον Αντ. Σαμαρά όσο κυρίως στην παράταξη του.

Αυτό επιβεβαιώθηκε πλήρως στη συνάντησή τους και όπως πρώτοι σας αναφέραμε πριν πολλές ημέρες, όταν άλλα ΜΜΕ γράφανε για «απόσυρση» του Κ. Καραμανλή, ο πρώην Πρωθυπουργός θα είναι κανονικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Η απόφαση είναι οριστική και αυτό έγινε σαφές και στον Αντ. Σαμαρά: Στις επόμενες εκλογές όταν αυτές γίνουν, ο Κ. Καραμανλής θα είναι ξανά υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Για να αποφευχθούν οι εκλογές όμως, πρέπει η κυβέρνηση να ξεπεράσει το σκόπελο της προεδρικής εκλογής και αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση των δυο, με τον Πρωθυπουργό να εκφράσει αισιοδοξία ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ο Αντ. Σαμαράς ζήτησε τη στήριξη και ενεργοποίηση του Κ. Καραμανλή κυρίως για ορισμένους ανεξάρτητους, προερχόμενους από τη ΝΔ αλλά και από την Κ.Ο. των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, πολλοί εκ των οποίων έχουν άριστη άποψη για τον πρώην Πρωθυπουργό.

Ο Κ. Καραμανλής δεν αρνήθηκε να βοηθήσει, αλλά το αντίθετο και μένει να φανεί πως θα ενεργοποιηθεί και πως θα βοηθήσει, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από το κλίμα της εποχής που θα γίνουν οι ψηφοφορίες, ενώ λιγότερο ρόλο θα παίξει το πρόσωπο που θα επιλεγεί.

Σχετικά με το πρόσωπο που θα προταθεί για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, ο πρώην Πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται, αν και δεν έγινε τέτοια συζήτηση με τον Αντ. Σαμαρά και απλά ενισχύονται οι πληροφορίες πως θα είναι πολιτικό πρόσωπο, προερχόμενο από την κεντροδεξιά.

Επίσης, είχε ενδιαφέρον η ανάλυση που έγινε στο τραπέζι για τα εθνικά θέματα, μετά και τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Seagull avatar
  Seagull 30/10/2014 13:02:52

  Ε και τι έγινε που θα είναι ο Καραμανλής πάλι υποψήφιος, είναι ικανό αυτό το γεγονός να ανατρέψει την δημιουργηθείσα κατάσταση? Μόνο ο Σαμαράς μπορεί να σώσει την παρτίδα και την πατρίδα βεβαίως, με δύο κινήσεις μόνο, η μία είναι αυτή τους ξηλώματος της διαπλοκής & ταυτόχρονης φοροδιαφυγής των διαφόρων νταβατζήδων, παπατζήδων και κολάκων και το δεύτερο είναι να κηρύξει την έναρξη των μεταρρυθμίσεων με τον πιό έντονο τρόπο ώστε να μην μείνει πέτρα που να μην αναποδογυρίσει στην Ελλάδα. Εάν δεν πράξει τίποτα από αυτά δυστυχώς θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός του ΕΝΦΙΑ και τίποτα παραπάνω. Συγνώμη για το κάθετο της άποψης αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

  • Seagull avatar
   Seagull @ Seagull 30/10/2014 13:29:23

   Για όσο χρόνο ακόμη οι άχρηστοι του σύριζα ασχολούνται με το πως θα κάνουν μπάχαλο τα πανεπιστήμια και τις αδημοσίευτες φωτογραφίες του Τσε Γκεβάρα.

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ Seagull 30/10/2014 13:52:52

   Αγαπητέ Seagull
   Αυτό που προτείνεις δεν είναι πολιτική. Είναι ο... Χορός του Ζαλόγγου Νομίζεις ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος να τον χορέψουμε;

   • Svart Drottning avatar
    Svart Drottning @ Σωκράτης 30/10/2014 15:16:20

    Τα αυτονόητα λέει ο Seagull, που έπρεπε να είχανε γίνει από το 2013.

   • Hunter avatar
    Hunter @ Σωκράτης 30/10/2014 15:58:33

    Σωκράτη, δεν υπάρχει πιο κατάλληλος χρόνος να τον χορέψουμε! Ή μεταρρυθμίσεις ή ΣΥΡΙΖΑ...

   • Seagull avatar
    Seagull @ Σωκράτης 30/10/2014 17:14:46

    Υπάρχουν δύο χοροί του Ζαλόγγου, έναν εκ των δύο πρέπει να τον χορέψουμε οπωσδήποτε... Ο ένας είναι αυτός εντός της ΕΕ με ΑΛΗΘΙΝΕΣ μεταρρυθμίσεις και διαφάνεια ώστε να μας εμπιστευτούν οι εταίροι και ο άλλος είναι αυτός που θα μας βάλει να χορέψουμε ο σύριζα αν εκλεγεί, και στην περίπτωση που δεν συνεργαστεί με την ΕΕ και βεβαίως διαλέξει μιά έξοδο και χρεοκοπία.

    • Σωκράτης avatar
     Σωκράτης @ Seagull 30/10/2014 17:39:56

     Αγαπητέ Seagull Δυστυχώς δεν υπάρχει καλό και κακό Ζάλογγο... ..... ένα είναι το Ζάλογγο και μία η κατάληξη. Και δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, ούτε της δεύτερης ευκαιρείας Με τις εκλογές, εδώ και τώρα, προτείνεις όλα να τα παίξουμε σε μια ζαριά. Και αν δεν μας κάτσει;.. Συμφωνώ ότι χρειαζόμαστε... ΑΛΗΘΙΝΕΣ μεταρρυθμίσεις και διαφάνεια ώστε να μας εμπιστευτούν οι εταίροι... Αλλά αυτές έπρεπε να γίνουν την επόμενη των προηγούμενων εκλογών ή να αρχίσουν να γίνονται την επόμένη των επόμενων εκλογών, όποτε αυτές γίνουν. Συμφων

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.