Νικολόπουλος: Τι κάνει ο άνθρωπος για καμιά ψήφο
28/08/2014 16:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νικολόπουλος: Τι κάνει ο άνθρωπος για καμιά ψήφο

«Εξυπνάκιας», αγενής και ομοφοβικός εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος πλέον έχει πάθει… εξάρτηση από τον Π. Καμμένο. Με ένα μικρό twitt παρ’ ολίγο να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας – Λουξεμβούργου αφού καταφέρθηκε με ανοίκειο τρόπο κατά του εκεί πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ανατροπής, αντιδρά έντονα στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Κατά τον κύριο Νικολόπουλο οι διατάξεις του νομοσχεδίου βάζουν «μπουρλότο στην οικογένεια», επιχειρούν «να επιβάλλουν δια της βίας την κοινωνική αποδοχή της ανωμαλίας» καθώς «οι αναφορές τύπου Μητέρα, Πατέρας, Αγόρι, Κορίτσι, κλπ. θα χαρακτηρίζονται ρατσιστικές και θα τιμωρούνται αυστηρά από το Νόμο».

Για να ενισχύσει το επιχείρημά του, μάλιστα, ενέπλεξε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέρ Μπέτελ γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ-ΚΡΑΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ .... ΠΟΥΣΤΑΡΙΩΝ !!!Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αρραβωνιάστηκε με τον αγαπημένο του !!».

Και κάπως έτσι ασκεί πολιτική και κοινωνική κριτική ένας βουλευτής. Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο κι έφτασε μέχρι τα αυτιά του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου ο οποίος απάντησε στον κ. Νικολόπουλο γράφοντας: «Άκουσα πως θέλεις να μου πεις κάτι αλλά δεν μιλάω ελληνικά. Συγγνώμη». Που να ήξερε ότι ο κ. Νικολόπουλος μιλάει μόνο… Πατρινά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φίλτατος Αγαπητός avatar
  Φίλτατος Αγαπητός 29/08/2014 15:18:36

  Γιατί «ομοφοβικός»; Δεν έδειξε να τους φοβάται. Άλλοι είναι μάλλον οι ομοφοβικοί. Το γεγονός οτι το Λουξεμβούργο είναι μια χώρα ανέκαθεν φιλική προς την Ελλάδα που πολλές φορές έχει πάρει το μέρος μας στα εθνικά θέματα περισσότερο από άλλους εταίρους, αφορά το Λουξεμβούργο ως χώρα και ουδόλως δεσμεύει την χώρα μας να σεβαστεί την ανωμαλίες που πασχίζουν να πλασαριστούν ως φυσιολογικές. Δικαίωμα μπορεί να έχει ο πρωθυπουργός τους να κάνει τις επιλογές του αλλά δεν έχει δικαίωμα να προσπαθεί να επιβάλλει στους υπόλοιπους να σεβαστούν το περιεχόμενο των επιλογών του καθαυτό. Εδώ είναι Ελλάδα κι έτσι τα βλέπουμε εμείς ορισμένα πράγματα, πώς να γίνει τώρα. Ο συγκεκριμένος βουλευτής λοιπόν είπε αυτό που σκέφτεται όλη η Ελλάδα με τον τρόπο που χρησιμοποιεί ο Έλληνας όταν μιλάει για τέτοια θέματα όταν μιλάει σε social media, και σε όποιον αρέσει. Δεν του το είπε επίσημα. Και στο κάτω-κάτω δεν έχασε η βενετιά βελόνι να λέγονται και μερικές αλήθειες, όποιος κι αν τις πει.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Φίλτατος Αγαπητός 29/08/2014 17:58:50

   Αυτοί που τους φοβάνται, όπως σωστά υπονοείς είναι όσοι σκιάζονται το λόμπυ τους. Δεν έχω σε καμία υπόληψη τον Νικολόπουλο αλλά εν προκειμένω καλά τα είπε. Ακόμα και η επιλογή του λεξιλογίου, χωρίς πολιτικά ορθούς φερετζέδες, έχει νόημα. Δηλώνει απείθεια στα «θέσφατα» των ελευθεριακών, που θέλουν να δημιουργήσουν μια εικόνα ψευδούς συναίνεσης της κοινωνίας απέναντι στα προτάγματά τους.

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ΚΜ 29/08/2014 18:04:50

    ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ?
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ?

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 29/08/2014 18:39:51

     Ξεφτίλα είναι τα «στεφανώματα» τα περίεργα. Και αυτό αποτελεί άποψη της μεγάλης πλειοψηφίας, πλην όμως, όταν στοχοποιείται όποια φωνή λέει το αυτονόητο, για να σιωπήσουν οι υπόλοιπες, δημιουργείται μια τεχνητή εικόνα ψευδούς συναίνεσης. Όπως με τα καινούργια ρούχα του βασιλιά, στη ομώνυμη ιστοριούλα, όπου όλοι τον έβλεπαν ότι ήταν τσίτσιδος αλλά κανένας δεν έλεγε τίποτα. Η κατάσταση αυτή, στην επίτευξη της οποίας στοχεύει το γνωστό λόμπυ (ψάξε για Abilene paradox ή για Pluralistic ignorance στη βιβλιογραφία) είναι νοσηρή. Κάθε φωνή που τους χαλάει τη σούπα είναι λοιπόν σημαντική πράξη (έστω κι άν προέρχεται από κάποιον που δεν υπολήπτομαι ιδιαίτερα, στην περίπτωση αυτή). ΥΓ: «In social psychology, pluralistic ignorance is a situation in which a majority of group members privately reject a norm, but incorrectly assume that most others accept it, and therefore go along with it. This is also described as "no one believes, but everyone thinks that everyone believes."»

     Έτσι θέλουν να μας καταντήσουν!

     • Tonia G. avatar
      Tonia G. @ ΚΜ 30/08/2014 01:03:53

      Για πρώτη ίσως φορά θα συμφωνήσω μαζί σου... Το σιχαμερό σύστημα των καναλιών, λόμπυ, εργολάβων με τη συγκεκριμένη διεθνιστική τάξη εντός κι εκτός είναι η σύγχρονη βιτρίνα ενώ από πίσω κρύβονται οι πραγματικοί κυβερνήτες... Εμείς εδώ αλλά και στην ευρώπη ψηφίζουμε πάντα για τη βιτρίνα. Και ως γνωστόν τη βιτρίνα τη φτιάχνει το ....αφεντικό.

  • ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
   ΜΑΡΤΙΟΣ @ Φίλτατος Αγαπητός 29/08/2014 18:04:18

   Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να εξηγούμε τα αυτονόητα. Και επειδή η παρλαπίπα της ''ομοφοβίας''παρατράβηξε να διευκρινίσουμε ότι δεν πάσχουμε από ομοφοβία αλλά από...ομοαηδία.

 2. Α.Π. avatar
  Α.Π. 29/08/2014 18:04:48

  Επιτέλους ας σταματήσει η χρήση του προπαγανδιστικού όρου "ομοφοβικός", που εκφράζει την φασίζουσα "πολιτική ορθότητα". Και εν πάσει περιπτώσει καλύτερα "ομοφοβικός" παρά ομοϋστερικός!

  • Tonia G. avatar
   Tonia G. @ Α.Π. 31/08/2014 01:47:12

   Ομολαγνικός είναι το σωστότερο νομίζω

 3. Σπαθάριος avatar
  Σπαθάριος 29/08/2014 20:23:30

  Επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω ότι είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Στην πίστη μας λοιπόν η ομοφυλοφιλία θεωρείται ένα από μεγαλύτερα αμαρτήματα. Ο γάμος δε συμπεριλαμβάνεται στα ΙΕΡΑ μυστήρια και αγιάζει την ένωση ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Είναι δε υποχρέωση όσων χρίονται Χριστιανοί να διαφυλάττουν την πίστη και να την διατρανώνουν . Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα φοβικό σύνδρομο καμία καταπάτηση δικαιωμάτων. Με άκομψο ίσως τρόπο ο Νικολόπουλος έκανε αυτό που υποχρεούμεθα να κάνουμε όλοι αν θέλουμε να λεγόμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Καταδίκασε μια διαδικασία που αντίκειται στην πίστη, που την προσβάλει και που διαστρεβλώνει ένα από τα ιερά της μυστήρια.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Σπαθάριος 29/08/2014 21:58:24

   Έτσι ακριβώς αγαπητέ Σπαθάριε,συγχαρητήρια για την τοποθέτηση σου!

  • Άπαντα Επιστάμενος avatar
   Άπαντα Επιστάμενος @ Σπαθάριος 30/08/2014 11:26:59

   Σπαθάριε, Είχα γνωρίσει κάποιον τοιούτον που ήθελε να με πείσει ότι η χριστιανική θρησκεία δεν καταδικάζει την ομοφυλοφιλία γιατί είναι μία θρησκεία αγάπης και το να αγαπάς ένα άτομο του ιδίου φύλου δεν είναι αμαρτία!! Λοιπόν, έκανα μία μίκρή έρευνα τότε και βρήκα απίστευτες πατερικές εκφράσεις. "Πορνεία εστί κεκολασμένη" έλεγε μία από αυτές! Εδώ ο ίδιος ο Χριστός είπε στην κυρία στο πηγάδι που είχε πολλούς άντρες (όχι ταυτόχρονα) να συμαζευτεί! Σε λίγο θα μας πουν ότι το να αγαπάς τον σκύλο σου σου δίνει το δικαίωμα να κάνεις σεξ μαζί του! Τι σε λίγο που στην πορνο - ευρώπη ήδη υπάρχει κόμμα παιδοφίλων, βιαστών και κτηνοβατών!!!
   Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω πρόβλημα ακόμη και με κατακραγμένες αδελφές. Αρκεί να αναγνωρίζουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος και δεν μπορούν να αντισταθούν. Και γω και όλοι μας κάνουμε ή λέμε πράγματα καταδικαστεά από ηθικές ή θρησκευτικής σκοπιάς. Το θέμα είναι να μην τα παρουσιάζουμε και ως κατορθώματα ή προσόντα. Κατά τα άλλα μας φταίει ο Νικολόπουλος... Έστω ότι δεν είχε γράψει ποτέ την προσβλητική λέξη "πουσταριών" και στην θέση της είχε την λέξη "κιναίδων". Τότε δίχως να αλλάζει το νόημα της φράσης του, τι θα μπορούσαμε να του καταλογίσουμε;

  • Χαβιάρης avatar
   Χαβιάρης @ Σπαθάριος 30/08/2014 19:13:25

   Γιατί μπερδεύετε τα πράγματα; Ο γάμος στο πολιτειακό δίκαιο δεν έχει απαραίτητα σχέση με ιερό μυστήριο. Και ο πολιτικός γάμος είναι το ίδιο έγκυρος για την πολιτεία. Αν η τελευταία νομοθετήσει ισχύ γάμου ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου, το αν η εκκλησία το θεωρεί μυστήριο ή όχι, είναι παντελώς άσχετο από απόψεως πολιτειακού δικαίου.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Χαβιάρης 31/08/2014 00:53:47

    Καμία «πολιτεία» δεν έδωσε στη λέξη γάμος το νόημα που αυτή ανέκαθεν έχει (και που δεν συμπεριλαμβάνει τις εν λόγω ανωμαλίες), οπότε καμιά πολιτεία δεν μπορεί να αλλάξει το νόημά της δια νομοθετήματος. Όταν η «Ανοιχτή Κοινωνία®» σας, με το καλό, ψοφήσει, τα ρεζιλίκια σας η ιστορία θα τα βάλει σε ένα ραφάκι δίπλα σε εκείνα του Καλιγούλα (που συνήψε «γάμο» με άντρα και έκανε και το άλογό του Γερουσιαστή).

   • Φίλτατος Αγαπητός avatar
    Φίλτατος Αγαπητός @ Χαβιάρης 31/08/2014 05:25:39

    Έχετε μπει παντού, hellas-orthodoxy, taxalia, olympia, antinews, defencenet, ophioussa κ.α., τα έχετε πάρει όλα σβάρνα να κάνετε την προπαγάνδα σας περι “ανοιχτών κοινωνιών”, “ανοχής στη διαφορετικότητα” και ένα κάρο διαστρεβλωμένα μπουρδολογήματα και μολυσμένα τόσο πολύ που δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες του ελληνισμού και του χριστιανισμού. Γιατί δεν πάτε να ζήσετε αλλού; Θυμίζετε το ανέκδοτο με τον πιανίστα που κάθισε στο σκαμπό και ύστερα ζοριζόταν να φέρει το πιάνο προς το μέρος του.

    • ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ avatar
     ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ @ Φίλτατος Αγαπητός 05/09/2014 11:58:34

     Γκέτο είναι..εντολές παίρνουν. Δεν πρέπει να μας επηρεάσουν αυτό θέλουν αλλά δεν θα το κάνουν, δεν θα μας φιλελεύθερους τύπου Ξαβιερ

  • Χαβιάρης avatar
   Χαβιάρης @ Σπαθάριος 30/08/2014 19:17:28

   Και σε μια μη ταλιμπανική κοινωνία, κανείς δεν έχει δικαίωμα να υβρίζει ή να προπηλακίζει τον άλλο διότι θεωρεί ότι αυτό του υπαγορεύει η θρησκεία του. Όσο αδιανόητο και απαράδεκτο θα είναι να κοροϊδεύει κάποιος άθεος τους Χριστιανούς διότι πιστεύουν π.χ. σε σύλληψη δια μέσω ενός κρίνου.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Χαβιάρης 31/08/2014 00:33:51

    Τα περί κρίνου είναι η εντύπωση που έχουν οι οπαδοί της ταλιμπανικής «Ανοιχτής Κοινωνίας®» του Πόπερ για το τί δήθεν πιστεύουν οι Χριστιανοί. Και σ'αυτό, πασαλειματίες και ημιαμόρφωτοι, όπως και σε όλα.

   • Σπαθάριος avatar
    Σπαθάριος @ Χαβιάρης 31/08/2014 07:41:40

    Αγαπητέ Χαβιάρη ευτυχώς για όλους που πραγματικά δεν ζούμε σε ταλιμπανική αλλά σε μία κοινωνία του Ορθόδοξου λόγου, κατά το συντριπτικά μεγαλύτερό της ποσοστό. Έτσι όσοι έχουν διάθεση λόγω και έργω να αρνούνται ή και να διαστρεβλώνουν το λόγο του Θεού μπορούν και το κάνουν . Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατίόσοι έχουμε επιλέξει να τον ακολουθούμε απλά προσπαθούμε να τους πείσουμε για το λάθος, και το άτοπο της επιλογής και τους παρακαλούμε να πυκνώσουν τις τάξεις μας με τον λόγο, έστω και άκομψο μερικές φορές και την αγάπη . Αυτό έκανε και αυτό μας δίδαξε να κάνουμε ο Χριστός μας με μία προϋπόθεση όμως. Αυτήν της μετάνοιας. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που κάποιος δεν πείθεται και δεν θέλει να αποδεχθεί την αλήθεια Του αναγνωρίζουμε πλήρως αυτό του το δικαίωμα, πρέπει όμως και αυτός να αποδεχθεί το δικό μας της προστασίας της πίστης μας και της απαξίας ιδεών, θέσεων και πράξεων που ,όχι βρίσκονται απέναντί της, αλλά την προσβάλουν και την αλλοιώνουν . Το τι συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις στις πραγματικές ταλιμπανικές κοινωνίες το βλέπουμε καθημερινά σχετικά κοντά μας. Μη μας συγκρίνεις λοιπόν αγαπητέ γιατί μας αδικείς.

    • Χαβιάρης avatar
     Χαβιάρης @ Σπαθάριος 31/08/2014 20:39:08

     Αγαπητέ Σπαθάριε, το κράτος δε μπορεί να νομοθετεί ανάλογα με τα θρησκευτικά πιστεύω κάποιων, έστω κι αν αυτοί είναι η πλειοψηφία. Ο γάμος για το κράτος δεν είναι μυστήριο, είναι ο γάµος είναι µια σύµβαση που ιδρύει µια µόνιµη συµβίωση ανάµεσα σε πρόσωπα διαφορετικού φύλου. Αν αύριο η πολιτεία το αποφασίσει στα πλαίσια της δημοκρατίας, αυτό μπορεί να αλλάξει, αλλά και πάλι η στοιχειώδης νοημοσύνη, που προφανώς δε διαθέτουν κάποιοι βιτριολικοί προβοκάτορες σαν τον ΚΜ που μονίμως προσβάλλουν τους διαφωνούντες συνομιλητές τους, επιβάλλει το διαχωρισμό της νομικής έννοιας του γάμου από την θρησκευτική. Μια μη θεοκρατική κοινωνία (μη ταλιμπανική δηλαδή) δεν μπορεί να νομοθετεί βάσει της θρησκευτικής πίστεως κάποιων, ακόμη κι αν οι ίδιοι θεωρούν ότι είναι η πλειοψηφία. Όπως και η στοιχειώδης νοημοσύνη (αυτή που προφανώς δε διαθέτει ο "φίλτατος" ΚΜ) επιβάλλει την κατανόηση του γεγονότος ότι δεν σημαίνει προσωπική αποδοχή η συμπάθεια στο γάμο μεταξύ ομοφύλων, ούτε ακόμη περισσότερο έλλειψη χριστιανικής συνείδησης και παιδείας, η αντίθεση στην κάθε είδους βία (και τη λεκτική συνεπώς) εναντίον τον ομοφυλόφυλων και η παραδοχή ότι άλλο το κράτος και οι νόμοι του κι άλλο η θρησκεία και οι δικοί της κανόνες και τα πιστεύω. Άλλο η ευσέβεια κι άλλο ο ευσεβισμός.

 4. Θόδωρος 17.06.201? avatar
  Θόδωρος 17.06.201? 29/08/2014 22:11:38

  Εγώ να ρωτήσω τώρα: 1. Ξέρουμε με ποιους θέλουμε να είμαστε? 2. Τώρα "ανακαλύφθηκαν" και μας πειράζουν οι ομοφυλόφιλοι? Τι γελοίες κατινιές είναι αυτά?

  • Θόδωρος 17.06.201? avatar
   Θόδωρος 17.06.201? @ Θόδωρος 17.06.201? 29/08/2014 22:23:51

   Αναφέρομαι στον ορμώμενο εκ Αχαΐας βουλευτή ως δημόσιο προσώπο και στις συνέπειες των πράξεων του και ουχί στους προλαλήσαντες σχολιαστές των οποίων σέβομαι και δεν κρίνω την άποψη, ενώ διατυπώνω την δική μου..

 5. Tonia G. avatar
  Tonia G. 30/08/2014 01:24:39

  Η ΝΔ θα μιλήσει επί του θέματος. Είναι υπέρ ή κατά του γάμου των κίναιδων. Θα εισαγάγει διάταξη στο δήθεν αντιρατσιστικό; Σαν πολύ σιγή έπεσε. Σε κάποια πρωινή εκπομπή μάλιστα (νομίζω ΑΝΤ1) άκουσα τον παρουσιαστή να λέει πως ο Νικολόπουλος κατάφερε να ενώσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡ και ΔΗΜΑΡ!!! Είναι δυνατόν η ΝΔ να συμφωνεί σε τέτοιο θέμα με τους άλλους;;;

  • greekfournaris avatar
   greekfournaris @ Tonia G. 30/08/2014 01:48:53

   Ναι -ξεκαθαρα και χωρις αστερισκους- η μεγαλη δημοκρατικη παραταξη του Κωνσταντινου Καραμανλη ειναι δυνατον να συμφωνει με τα υπολοιπα κομματα στα ζητηματα προστασιας των ανθρωπινων δικαιωματων!

   • Tonia G. avatar
    Tonia G. @ greekfournaris 30/08/2014 03:43:28

    Για να καταλάβω. Εσύ πιστεύεις ότι: 1. Ο Γάμος μεταξύ ομοφυλοφιλων είναι ανθρώπινο δικαίωμα; 2. H ποινική δίωξη κάποιου που είπε κάποιον γκέι αδελφή γιατί πρέπει νσ διώκεται διαφορετικά από τις υπόλοιπες βρισιές; Μήπως αστειεύεστε κ. Φούρναρη ότι ο Κων/νος Καραμανλής όταν έβαζε την Ελλάδα στην ΕΟΚ είχε σκεφθεί ότι θα υποδεχθεί Πρωθυπουργούς που αντί για Πρωτες Κυρίες θα έσερναν "Πισοκίνητους" μαζί τους στην ανάκρουση των Υμνων με τα αγήματα;

    • greekfournaris avatar
     greekfournaris @ Tonia G. 30/08/2014 18:45:00

     1. Ο γάμος είναι σύμβαση που δικαιούνται να συνάψουν όσοι τηρούν τις προυποθεσεις του 1350 ΑΚ 2. Η διαφορετική αντιμετώπιση ερίζεται στην ανάγκη προστασίας του συνόλου της μειονότητας που ο κάθε Νικολόπουλος επιχειρεί να στιγματίσει και να περιθωριοποιήσει. Δηλαδή, αν λέγοντας πουσταριό τον Μπέτελ, ήθελε να στιγματισει μονο τον Βελγο Πρωθυπουργό, προφανώς δεν τιθεται ζητημα περαιτερω προστασιας, (Άσκηση δίωξης μονο αν εκεινος τον μηνυσει για συκοφαντικη δυσφημηση). Άποψη μου είναι ότι με τετοιους χαρακτηρισμους προσβαλλει το συνολο της μειονοτητας στην οποια ο καθε Μπετελ μπορεί να ανήκει. Αντιστοιχα θα ηταν τα πραγματα αν ελεγε σκυλαραπα τον Ομπαμα. Κι αυτό - το λεγομενο hate speech ή ρητοτική μίσους- είναι κάτι που αντιμετωπιζεται -κατα την γνωμη μου- με το αντιρατσιστικο νομοσχεδιο στις πραγματικες τους διαστασεις. 3. Δεν αστειεύομαι όχι, οσον αφορά τον Κωνσταντινο Καραμανλή. Έναν πολιτικό πολυ μπροστά από την εποχή του, φιλελευθερο με την πραγματική έννοια της λέξης (ουδεμια σχεση με τους συγχρονους νεοφιλελευθερους κλπ). Η ευρεία γκάμα των συναναστροφών του, μπορει να σας πεισει σχετικά.

     • Tonia G. avatar
      Tonia G. @ greekfournaris 30/08/2014 23:25:41

      Πρέπει στο μυαλό μας αγαπητέ Φούρναρη να έχουμε το εξής: Στην πολιτική, στη ζωή και στην κοινωνία 1+1 δεν κάνει πάντα 2. Κατά συνέπεια και επειδή καλαβαίνω... διαφωνώ και με τα 3 σημεία σου πλήρως.

 6. Ρηνα avatar
  Ρηνα 30/08/2014 10:59:10

  Εμεις σαν ανθρωποι δεν μπορουμε να ξερουμε τι εχει ο καθενας στο μυαλο του. Αν ειναι ειλικρινης η αν εκδηλωνεται ετσι χαριν των ψηφων. Και πολλες φορες στο παρελθον εχουμε εξαπατηθει απο δηλωσεις που μετα οι πραξεις διεψευσαν. Ομως δεν μπορω να αρνηθω οτι η σημειολογια εχει κι αυτη τη δυναμη της. Πολλες φορες παρακινει για τοποθετησεις που μετα ειναι πολυ δυσκολο να αναιρεθουν. Ακομα κι ο Τσιπρας με την επισκεψη του στο Αγιο Ορος αυτο κατεδειξε. Ομως η ΝΔ ειναι ενα κομμα που οι αρχες του προασπιζονται τα Ορθοδοξα πιστευω των Ελληνων, ολων των Ελληνων, ασχετα αν πολλα απο τα προσωπα που την απαρτιζουν το ξεχνουν συχνα. Ομως δεν παυει αυτο να ισχυει με μεγαλη διαφορα απο τα αλλα κομματα.....

 7. Factorx avatar
  Factorx 30/08/2014 12:15:08

  Ξύπνησαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ζητούν την παραίτηση Νικολόπουλου για τις απαράδεκτες δηλώσεις και την... αντρουά αντιμετώπιση του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου. Αφού έγινε χαμός με τα twitt του πατρινού βουλευτή ο οποίος συνεργάζεται με τους ΑΝΕΛ, τώρα το κόμμα του Καμμένου ζητά την παραίτησή του από την Κ.Ο. «Οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές καταδικάζουμε απερίφραστα τις απαράδεκτες, προκλητικές, ρατσιστικές δηλώσεις του μέλους της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, σε βάρος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και δηλώνουμε ότι τόσο το περιεχόμενο όσο και το ύφος αυτού του λόγου βρίσκονται στον αντίποδα της δικής μας ιδεολογικής και πολιτικής αντίληψης. Καλούμε το βουλευτή, έστω και τώρα, να ανακαλέσει αλλά και να υποβάλει την παραίτησή του στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, στην οποία θεωρούμε ότι πλέον δεν έχει καμία θέση» αναφέρει η ανακοίνωση. Η πλάκα είναι ότι πριν τρεις ημέρες ο Κουίκ έλεγε ότι είναι 13 μουτζαχεντίν στο κόμμα, 12 και ο Νικολόπουλος, που θα πέσουν όλοι μαζί, δηλαδή κανείς δεν πρόκειται να φύγει. Τώρα που... πέρασε η εποχή των ψεκασμών, τον τελειώνουν τον Νικολόπουλο και θα ψάχνει να βρει αλλού στέγη ο γραφικός βουλευτής. Μα καλά, τόσα χρόνια στη ΝΔ δεν ήξεραν τι καπνό φουμάρει; Ευτυχώς που έφυγε μόνος του δηλαδή γιατί...

  • Tonia G. avatar
   Tonia G. @ Factorx 30/08/2014 13:18:18

   Αγαπητέ Φάκτορα. Έχεις κάνει κάποιο λάθος. Δεν σε κατηγορώ γιατί είναι τόσοι οι ανεξάρτητοι εκεί μέσα που είναι εύκολο το μπερδεμα. Με δήλωση του ο Νικολόπουλος βγάζει στη σέντρα ποιοι "ανεξάρτητοι" δήθεν τον εγκαλούν να παραιτηθεί... http://online-pressblog.blogspot.gr/2014/08/blog-post_143.html Κατά συνέπεια ο Αχαιός εδώ και 2 μήνες δεν είναι στην ομάδα των "σκόρπιων" (Τατσόπουλοι & σία). Άρα με το να ζητούν την παραίτηση ενός μη μέλους τους ξεκαθαρα δείχνει ότι σε διατεταγμένη υπηρεσία και ψηφοθηρική εκμετάλευση του ζητήματος προέβησαν οι τύποι αυτοί που αυτόπροσδιορίζονται ως "ανεξάστηροι" και "δημοκρατικοι"... Τέλος ακόμη και μέλος να ήταν όμως το ερώτημα σε κάθε λογικό ον έιναι πως μια τέτοια ομάδα η οποία δεν έχει καμιά ιδεολογία και ιδρυτικό καταστατικό μανιφέστο θέλει να "παραιτήσει" ένα μέλος της; Υπενθυμίζω ότι η ομάδα των "Ανεξάρτητων Δημοκρατικων Βουλοευτών" δημιουργήθηκε από ετερόκλητους ιδεολογικά και πολιτικά βουλευτες απλώς και μόνο για να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση σε θέματα χρόνου ομιλιών και άλλα ζητήματα που θέτει ο Κανονισμός της Βουλής.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Factorx 31/08/2014 14:11:03

   Γελοίοι ΑΝΕΛ. Ας στείλουν και κανα άγημα στις «παρελάσεις» τις περίεργες για να δείξουν πόσο «Ανεξάρτητοι» είναι.

   • Tonia G. avatar
    Tonia G. @ ΚΜ 31/08/2014 21:56:25

    KM δεν καταλάβες τι γράφω παραπάνω. Άλλο πράγμα οι Ανεξάρτητοι Δημ. Βουλευτές και άλλο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Έχει κάνει λάθος ο Factoras. Στους ΑΝ.ΕΛ πάει ο Νικολόπουλος. Η Ομαδα των Ανεξ. Βουλευτών τύπου Τατσόπουλου και Βουδούρη δήθεν τον "διώχνει" αλλά τι να διώξουν αφού ο ίδιος ο Νικολόπουλος πριν ένα μήνα είχε ανακοινώσει ότι μόλις ανοιξει η ολομέλεια θα ανήκει απισήμως στην ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Οπότε όπως καταλαβαίνεις "τζαμπα μαγκιά" Τσατσόπουλου-Νταβρή και Σία ήταν η επιστολή παραίτησης προς τον Νικολόπουλο. Τα 5 δευτερόλεπτα διασημότητας για τα ψηφαλάκια τους...

 8. Νίκος Νικολόπουλος avatar
  Νίκος Νικολόπουλος 05/09/2014 12:04:42

  Οι προσωπικές μου απόψεις είναι ξεκάθαρες: Υπερασπίζομαι το δικαίωμα οποιουδήποτε να επιλέγει τον τρόπο ζωής του, αρκεί αυτό το δικαίωμα να μην αντίκειται στο κοινωνικό σύνολο και στην πατρίδα. Γιατί ακόμα πιο πολύ, υπερασπίζομαι την πατρίδα. Και μαζί με την πατρίδα, την θρησκεία της και τις οικογένειες αυτού του τόπου, που τόσο υποφέρουν, σε μία χώρα όπου η υπογεννητικότητα είναι ο μεγάλος εχθρός! Αυτές τις απόψεις θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι ως πολιτικός, ως πολίτης, αλλά και ως πατέρας σε μία εποχή που διαρκώς επανέρχεται στο μυαλό μου μία φράση του Αποστόλου Παύλου, στην επιστολή του προς τους Γαλάτες: «Δεν υπάρχει πλέον ούτε Ιουδαίος, ούτε Έλληνας, δεν υπάρχει ούτε δούλος, ούτε ελεύθερος, δεν υπάρχει ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό». Αισθανόμενος απόλυτα συνεπής με την εθνική, ιδεολογική και θρησκευτική μου καταγωγή και πορεία στην ζωή, τονίζω πως οι εποχές είναι κρίσιμες, αλλά και πονηρές. Και απαιτούν καθαρά λόγια, καθαρές απαντήσεις, από όλους. Και ιδιαίτερα τις ηγεσίες. Πολιτικές και πνευματικές. Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη μπορούν να επιτρέψουν τον διαχωρισμό των πολιτών σε «φιλογκέϊ» και «αντιγκέϊ». Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη μπορούν να σβήσουν με γενικόλογα και αόριστα νομοθετήματα τις ηθικές αρχές, τις παραδόσεις και την θρησκευτική πίστη εκατοντάδων εκατομμυρίων. Πάνω σε αυτά στηρίχτηκε η «Ευρώπη των πατρίδων». Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη μπορούν με νομοθετήματα δήθεν «αντιρατσιστικά», ουσιαστικά να επιβάλλουν έναν νέο και ιδιαίτερα επικίνδυνο ρατσισμό.

 9. lias B. avatar
  lias B. 05/09/2014 20:04:38

  Στην εξίσωση της παιδοφιλίας με την ομοφυλοφιλία προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Νεράντζης, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή για το Σύμφωνο Συμβίωσης εξέφρασε με έντονο τρόπο την διαφωνία του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.