Μόνο στην Ελλάδα!
15/12/2014 19:48
Του Μικρού Οδυσσέα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μόνο στην Ελλάδα!

Αν σκεφτούμε την όλη κατάσταση με ολίγη από ψυχραιμία, θα καταλήξουμε στο ότι είμαστε μια υπέροχη χώρα:

Η εκλογή του Προέδρου της χώρας έχει επισκιάσει τα πάντα. Ενός προσώπου που οι αρμοδιότητες του είναι ανύπαρκτες, ενώ και η δυνατότητα παρέμβασης του στα δημόσια θέματα είναι εν πολλοίς ελάχιστη.

Για ένα θεσμό δηλαδή με συμβολικό χαρακτήρα γίνεται ο πανικός.

Ελλάδα, η χώρα που αποθεώνεται η διαδικασία και πάντα χάνεται η ουσία.

Και πώς να μη συμβαίνουν όλα αυτά, όταν οι νέο-κομμουνιστές θέλουν να κυβερνήσουν σε καπιταλιστικό πλαίσιο και να ελέγξουν τις περιβόητες αγορές, οι δεξιοί έχουν μπερδέψει τη λαϊκότητα με τη γραφικότητα και στο ΠΑΣΟΚ εκτός του Βαγγέλη όλοι οι άλλοι ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ.

Και αν γίνουν εκλογές, η πόλωση θα είναι τέτοια που μέχρι και το «Ποτάμι», κινδυνεύει να γίνει αγωγός όμβριων υδάτων.

Αν όμως πάρει 3%, ο Σταύρος θα γίνει σίγουρα Υπουργός άνευ σακιδίου.

Αλλά και να μη στήσουμε κάλπες «παίζει», σε μια χώρα που οι «τρελοί» ήταν πάντα πλειοψηφία.

Από δέκα και έντεκα μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι να προκηρυχθούν εκλογές θα είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις.

Γιατί για τον Νεοέλληνα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ιδεατή κατάσταση, με εύφορες κοιλάδες, τεμπέληδες και ουρί του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού, σφαλιάρες στους δανειστές, κρεμάλες, νταούλια, λύρες και άφθονες λίρες.

Δεν θα το κάνει πραγματικότητα ποτέ για να μην τσαλακώσει το όνειρο.

Θα επιμένει ότι έχει λογική τα Αντικύθηρα να ανήκουν διοικητικά στην Αττική, ότι για όλα φταίνε οι ξένοι που ζηλεύουν το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης, τον αρχαίο πολιτισμό μας και τη μεσογειακή διατροφή, θα είναι καταναλωτής και όχι διαμορφωτής ιδεών και θα συρθεί στη λογική, μόνο όταν όλα τα στερεότυπα του γκρεμιστούν.

Θα ταχθεί στο πλευρό ενός εικοσάχρονου παραβατικού, για να τον χλευάσει μόλις αυτός αποφασίσει να ζήσει, θα γιουχάρει τους πολιτικούς που συγχρωτιζόταν μέχρι πρότινος και θα «προσκυνήσει» εκ νέου στο μέλλον, θα καθυβρίσει τα θεία πριν τρέξει γονυπετής στην Εκκλησιά στην πρώτη γερή στραβή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Naruto avatar
  Naruto 15/12/2014 22:22:25

  Δυστυχώς έτσι ειναι τα πράγματα . Ο ΣΥΡΙΖΑ σκιαγραφεί στον νεοέλληνα αυτό ακριβώς που φαντασιώνεται μια ζωή όπως ακριβώς θα την ήθελε . Είναι φαίνεται το ελάττωμα της φυλής μας να καταφεύγουμε στην φαντασία όταν η πραγματικότητα δεν μας ικανοποιεί .

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 15/12/2014 22:35:07

  Η λογική της διοικητικής ένταξης των Αντικυθήρων και των Κυθήρων στην Αττική,ερμηνεύεται από τίς ισχυρές παροικίες αντικυθηρίων και κυθηρίων που έχουν αναπτυχθεί εκεί...

 3. Νικήτας avatar
  Νικήτας 16/12/2014 12:25:18

  Και όλα αυτά για την εμβληματική φιγούρα του προέδρου όταν ακούει τα κάλαντα. Το πολιτικό προσωπικό όμως τραβάει απο δική του ευθύνη όσα τραβάει αφού μετέτρεψε το ίδιο σε άχρηστο υλικό τον πρόεδρο και τον έκανε ρυθμιστή . Αν έχει τα κότσια ας νομοθετήσει να εκλέγεται απο τον λαό . Αυτό θα δώσει δύναμη στον λαό και στο πρόσωπο του προέδρου και είναι πιστέψτε με η λύση σε πολλά προβλήματα που προκαλεί η κοινοβουλευτική δικτατορία μας . Αληθινή προεδρευομένη δημοκρατία με έναν σοβαρό άνθρωπο να ρυθμίζει την πολιτική ζωή προερχόμενο απο τον λαό και εκλεγμένο απο τον λαό. Καμμία ιστορική μνήμη δεν πρέπει να μας φοβίζει γιατί ποτέ δεν είχαμε τέτοιες πολυτέλειες στον τόπο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.