Μπάχαλο έκανε τη Βουλή η Κωνσταντοπούλου
24/02/2015 21:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπάχαλο έκανε τη Βουλή η Κωνσταντοπούλου

Επιβεβαιώθηκε και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι δεκανίκι της Χρυσής Αυγής. Λίγο καιρό πριν από τη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου προέβη σε ένα θεσμικό ατόπημα κάνοντας ισότιμους συνομιλητές εντός της Βουλής τη Χρυσή Αυγή. Τόσο καιρό δεν είχε πειράξει την κόρη του «Προέδρου» και ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η Βουλή λειτουργούσε χωρίς την παρουσία των έγκλειστων βουλευτών της οργάνωσης. Τόσο καιρό δεν είχαν ασχοληθεί με το θέμα. Τώρα που ανέλαβαν την εξουσία αποφάσισαν να φέρουν τους Χρυσαυγίτες στη Βουλή και να ψηφίζουν όποτε θέλουν. Να κάνει το Προεδρείο της Βουλής, δηλαδή η Κωνσταντοπούλου αιτήματα στον εισαγγελέα και να τους βγάζουν από τον Κορυδαλλό για να ψηφίζουν.

Η αρχή έγινε με τον Άδωνη Γεωργιάδη και τη συνεδρίαση για την άρση ασυλίας του κ. Γεωργιάδη που αφορά μήνυση από ιδιώτη για πώληση βιβλίων χωρίς παραστατικά.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, εισηγήθηκε να αναβληθεί η συζήτηση για αύριο, καθώς όπως ανέφερε, ομόφωνα το προεδρείο αποφάσισε ότι η απόφαση του εισαγγελέως δεν είναι επαρκώς δικαιολογημένη.

Η αναφορά αυτή της κ. Κωνσταντοπούλου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις τόσο του Άδωνη Γεωργιάδη όσο και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ότι δημιουργείται με την απόφαση αυτή ένα κακό προηγούμενο, «ανοίγει η κερκόπορτα» είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής και ότι η ΝΔ δεν θα το κάνει δεκτό.

«Μολονότι έχει διαβιβαστεί η πρόσκληση για τους βουλευτές κρατούμενους για να συμμετάσχουν στην σημερινή διαδικασία, από την εισαγγελική αρχή δεν δόθηκε χωρίς όμως κάποια αιτιολογία που μπορεί να γίνει δεκτή από τη Βουλή», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία καθώς ταλαιπωρείται κατά ανεπίτρεπτο τρόπο, όπως είπε, και συμπλήρωσε ότι αύριο έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν μπορεί να βρίσκεται στη Βουλή.

«Είναι άλλης τάξεως το θέμα που εκθέτετε, από το θέμα του πως πρέπει να λειτουργεί η Βουλή με όλους τους βουλευτές της» σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος υποστήριξε ότι δεν μπορεί η Βουλή να είναι δέσμια των αποφάσεων των δικαστικών λειτουργών και της δικαιοσύνης.

Στο θέμα παρενέβη και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης που τόνισε ότι ο κανονισμός της Βουλής δεν εξετάζει αν κάποιος απουσιάζει αλλά αποφασίζει κατά πλειοψηφία.

«Η σύνθεση της Βουλής δεν μπορεί να επηρεάζεται από άλλες λειτουργίες του πολιτεύματος. Δεν έχουμε να κάνουμε με εκούσια απουσία» αντέτεινε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Για «συνταγματικό πραξικόπημα» έκανε λίγο αργότερα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Naruto avatar
  Naruto 24/02/2015 22:16:58

  Δεν συμφωνώ με τον αρθρογράφο . Η κυρία Κωνσταντοπούλου είναι πολύ λεπτολόγος όσον αφορά την τήρηση των κανονισμών της Βουλής και δεν θα έκανε τέτοιο ατόπημα . Οι έγκλειστοι Χρυσαυγίτες είναι εκπρόσωποι Ελλήνων πολιτών και οι κατηγορίες εναντίον τους δεν πρέπει να επηρεάζουν την εντολή που τους έχει δοθεί απο τους πολίτες .

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ Naruto 25/02/2015 00:59:54

   Είναι ανυπόφορα σχολαστική με ανούσιες λεπτομέρειες και την διακρίνει τυφλό κομματικό πάθος. Σήμερα δε, πίστεψε οτι λόγω της δεδομένης Συριζαικής αντιπαθειας στο Γεωργιάδη, θα την ακολουθούσε και το κόμμα της στις αλλοπρόσαλες αποφάσεις της.Ηττήθηκε πανηγυρικά! Η γυναίκα δεν κάνει για Πρόεδρος της Βουλής, ούτε για να κατέχει οποιαδήποτε ηγετική θέση.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Naruto 25/02/2015 17:56:35

   Δεν κατάλαβες τίποτα ακόμη για το πόσο τρελό είναι αυτό που έκανε η κυρία; Εμπόδισε το έργο της Βουλής επειδή ο Εισαγγελέας έκανε αυτό που έκρινε. Πίεσε τον εισαγγελέα με έμμεσο εκβιασμό δηλαδή. Αν δεν είναι αυτό παρέμβαση στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη τι είναι; Αν το έκανε η ΝΔ, θα λέγανε ακριβώς τα ίδια περί αβάντας της ΧΑ.

 2. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 24/02/2015 23:30:01

  "κάνοντας ισότιμους συνομιλητές εντός της Βουλής τη Χρυσή Αυγή" πολύ σωστά, η Χρυσή Αυγή δεν είναι ΚΚΕ για να συζητάνε μαζί της... ισότιμα οι εκπρόσωποι της ΝΔ

 3. alex23 avatar
  alex23 25/02/2015 01:55:24

  μηπως απλως η κυρια προεδρος επαιξε κομματικο παιχνιδι για να δωσει χρονο στους συντροφους να τα βρουν μεταξυ τους μακρια απο τις καμερες ; (αναβληθηκε η συνεδριαση της Κ.Ο του συριζα για την επομενη, λογω της καθυστερησης...)

 4. konkon avatar
  konkon 25/02/2015 11:35:02

  Ο Άδωνις έχει συγκροτημένο Αριστοτελικό λόγο, (να του έλειπαν και οι εξάρσεις!). Ήθελαν να "σέρνεται" με τις όποιες κατηγορίες. Το σύνολο των Βουλευτών φαίνεται πως είχε αντίθετη άποψη με την κα Πρόεδρο, ως προς τη Χ.Α.. Αν σε άλλη περίπτωση κάποιοι βουλευτές είναι άρρωστοι τότε δεν θα λαμβάνονται αποφάσεις;;;;

  • das13 avatar
   das13 @ konkon 25/02/2015 14:02:37

   ''Ο Άδωνις έχει συγκροτημένο Αριστοτελικό λόγο, (να του έλειπαν και οι εξάρσεις!).'' Σωστός!! Τον περιέγραψες με μια πρόταση.

  • ΓΙΩΡΓΟΣ Λ. avatar
   ΓΙΩΡΓΟΣ Λ. @ konkon 25/02/2015 15:21:46

   Άλλο απουσία εξ΄ιδίας υπαιτιότητος έστω και ακούσιας πχ ασθένεια και άλλο απουσία που οφείλεται σε απόφαση κάποιας άλλης εξουσίας,πρόβλημα δηλαδή που επιλύεται με ολιγόωρη άδεια όπως σε άλλες περιπτώσεις.Αλλιώς ο Εισαγγελέας φυλακών θα αποφασίζει κατά το δοκούν για τον ακριβή αριθμό βουλευτών κάθε φορά που η ολομέλεια συγκαλείται.Ναι αυτό πράγματι είναι παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών.

 5. das13 avatar
  das13 25/02/2015 14:00:08

  Στην Κωνσταντοπούλου ταιριάζει γάντι το ρητό: ''Μιλάει πολύ όποιος δεν έχει να πει τίποτα''.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ das13 25/02/2015 17:57:20

   Καλό!

 6. Wolf avatar
  Wolf 25/02/2015 19:35:14

  Χθες βράδυ ο κοινοβουλευτισμός νίκησε και η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου έχασε τη μάχη, στην παρθενική της εμφάνιση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.