Μνημόνιο χωρίς δάνειο και χωρίς μονομερείς ενέργειες!
11/06/2015 12:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μνημόνιο χωρίς δάνειο και χωρίς μονομερείς ενέργειες!

Αλήθεια, ο συγκυβερνήτης Υπουργός Άμυνας και Κουγκίου, Πάνος Καμένος τι έχει να πει για τη διαγραφόμενη συμφωνία;

Το είχε πει ο Αλέξης ότι θα βαράμε το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν. Η μόνη διαφορά ήταν ότι χθες κάναμε το νταούλι, που το βάραγαν όλοι.

Προσήλθαμε στις συνομιλίες όντας στη γωνία, απέναντι από όλους. Αφού είχαμε καταφέρει ο παραδοσιακός σύμμαχος των μικρομεσαίων χωρών –η Κομισιόν- να μην έχει καμία διάθεση να συνομιλήσει μαζί μας, εκλιπαρούσαμε για μια συνάντηση με Μέρκελ-Ολάντ.

Οι διαρροές για «ανταρσία» στο κόμμα της Μέρκελ και η περαιτέρω αρνητική αξιολόγηση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας είχαν δημιουργήσει ένα πλήρως αρνητικό κλίμα για την ελληνική Κυβέρνηση.

Κι εκεί που όλα έδειχναν χαμένα και διαγραφόταν μια ιστορική αποτυχία της ελληνικής διπλωματίας, ήλθαν οι «καλοί κι αγαθοί» ηγέτες της Ευρώπης, να «σώσουν» ακόμη μια φορά την Ελλάδα.

Το πόσο πολύ στριμωγμένος βρέθηκε χθες ο Αλέξης Τσίπρας αποτυπώθηκε ανάγλυφα στις εκφράσεις του προσώπου του και στη «γλώσσα του σώματος του». Το άνετο και χαμογελαστό στυλ δεν φορέθηκε καθόλου χθες στις Βρυξέλλες.

Υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου, της νεοδημιουργηθείσας κατάστασης, της διπλωματικής απομόνωσης και των έντονων εξωτερικών πιέσεων, οι κόκκινες γραμμές κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα.

Από τη συνολική λύση, ζητάμε παράταση. «Παράταση της υφιστάμενης κατάστασης», την ονόμασε η εγχώρια προπαγάνδα. Που σημαίνει παράταση του Προγράμματος, δηλαδή του Μνημονίου, που δεν λειτουργεί, καθώς δεν υπάρχουν ούτε «μεταρρυθμίσεις», ούτε εκταμιεύσεις δόσεων δανείων.

Άρα παράταση της αβεβαιότητας, του μπάχαλου, της ύφεσης, της φυγής κεφαλαίων από τις εγχώριες τράπεζες..

Τι κερδίσαμε χθες;

Μια υπόσχεση για παράταση, δίχως νέα δάνεια, νέα μέτρα επώδυνα με υπόσχεση να χρηματοδοτηθούμε από αδρανή κεφάλαια που προορίζονταν για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και από άλλες πηγές στο πλαίσιο προηγούμενων συμφωνιών.

Ουσιαστικά κερδίσαμε Μνημόνιο χωρίς δάνειο, στο οποίο θα αναφέρεται ρητά ότι αποκλείονται οι μονομερείς ενέργειες!

Κερδίσαμε τη συμμετοχή μας σε αγώνα δρόμου για να προλάβουμε να πάρουμε λεφτά έως τέλος Ιουνίου!

Κερδίσαμε επίσης το μαρτύριο της σταγόνας. Για κάθε μεταρρύθμιση θα μας ανταμείβουν, με λίγα χρήματα, ίσα να καλύπτουμε τις δανειακές μας ανάγκες.

Μια ασαφή υπόσχεση για διευθέτηση του χρέους κάποια στιγμή στο αόριστο μέλλον και κάποιου είδους «πακέτο» (μικρό) για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Τίποτα χειροπιαστό, τίποτα τελεσίδικο. Μας έδωσαν ακόμη μία ευκαιρία να συμμορφωθούμε με τις επιταγές τους.

Μπορεί στο εξωτερικό να γίναμε κλωτσοσκούφι των «Θεσμών», οι εσωτερικοί «θεσμοί» όμως ένιωσαν την πυγμή της διακυβέρνησης Τσίπρα: Ροβέρτος Σπυρόπουλος και Γιώργος Ανωμερίτης αποχωρούν από την ηγεσία του ΙΚΑ και του ΟΛΠ αντίστοιχα.

Κανείς δεν θυμάται από πότε ασκούν τα συγκεκριμένα καθήκοντα. Ο Σπυρόπουλος λογικά είχε διοριστεί επί Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ ο Ανωμερίτης ήταν επιλογή του Κωνσταντίνου Κανάρη, του επονομαζόμενου και «μπουρλοτιέρη».

Αλήθεια, ο συγκυβερνήτης Υπουργός Άμυνας και Κουγκίου, Πάνος Καμένος τι έχει να πει για τη διαγραφόμενη συμφωνία;

Μέσα πάμε καλά;

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. roadrunner avatar
    roadrunner 11/06/2015 16:38:28

    Αλλάζουμε εποχή από εδώ και στο εξής ... Δεν υπάρχει δίλημμα μνημονιακός-αντιμνημονιακός πια...

  2. deltaplus avatar
    deltaplus 11/06/2015 16:57:31

    Τι περιμενετε να πει ο καμμενος;; αυτος υπουργος αμυνας ηθελε να γινει εγινε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.