#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/12/2013 17:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μιλάει ο Πάγκαλος για το... σημιταριό. ΈλεοςΥπάρχει ένα... σιγουράκι στο σπίτι του Θ. Πάγκαλου. Έχει σπάσει όλους τους καθρέφτες και δεν κοιτάζει τον εαυτό του. Και προφανώς δεν εννοούμε τα παραπανίσια του κιλά. Ρατσιστές δεν είμαστε και σίγουρα η μεγάλη κοιλιά δείχνει καλοπερασάκια.

Μιλάμε για τους «καθρέφτες της ψυχής» του κάθε ανθρώπου, και ειδικά των πολιτικών που μόλις βγαίνουν από την κεντρική σκηνή, μόλις παίρνουν σύνταξη, ξεχνούν τα πάντα. Ούτε ποιοι ήταν, ούτε τι έκαναν, ούτε που έφταιξαν και φυσικά ούτε αν είναι υπεύθυνοι για οτιδήποτε κακό ή καλό. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τους πολιτικούς των άλλων κομμάτων που ενώ τους πετάνε σαν την τρίχα στο ζυμάρι οι ίδιοι οι πολίτες, στη συνέχεια, αναβαπτίζονται και επανέρχονται έχοντας άποψη για όλους και για όλα. Γι' αυτούς θα επανέλθουμε σύντομα, άλλωστε η ΝΔ βρίθει από «συνταξιούχους» που παίζουν παιχνιδάκια.

Τώρα πρέπει να ασχοληθούμε με τον Πάγκαλο διότι φαίνεται ότι η πρόκληση είναι η στρατηγική του ώστε να μην τον ξεχάσει ο κόσμος. Λες και θέλει να τον θυμάται.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Πάγκαλος ήταν άξιο τέκνο όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Ως εκ τούτου έχει μερίδιο ευθύνης για όσα καταλογίζονται στις κυβερνήσεις αυτές. Και μάλιστα μεγάλο μερίδιο αφού είχε καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό.

Μιλώντας λοιπόν για την πρωτοβουλία των «58», αφού τη χαιρέτησε είπε ότι ανησυχεί διότι «έχει συρρεύσει όλο το "σημιταριό" και προσπαθεί να κάνει την κίνηση των 58 σαν να είναι δική του». «Το υποστηρίζω, όμως. Τι άλλο να πω; Εάν δεν θεωρείτο καπέλωμα η παρουσία μου, όπως κινδύνευε να θεωρηθεί, θα πήγαινα. Αν υπήρχε τρόπος να μην είναι τόσο εμφανής η παρουσία μου, θα πήγαινα. Αλλά, με συγχωρείτε, δεν θεωρώ και τόσο ευχάριστο το γεγονός ότι πήγε εκεί ο κ. Σημίτης. Ο κ. Βενιζέλος πήγε εκεί, διότι είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αυτό εκφράζει την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί και αυτό είναι μια θετική κίνηση. Τι πάει να πει πρώην πρωθυπουργός; Ο κ. Σημίτης μας οδήγησε στην ήττα και κάλυψε αυτά που συνέβησαν από το 2002 μέχρι την ήττα».

Πρόσθεσε, ακόμη: «Με τον εκτελωνισμό των παλαιών που αναζητούν με αυτόν τον τρόπο να βρουν μια θέση στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και έχουν το ψώνιο σε μεγάλη ηλικία να μην καταλαβαίνουν ότι η ζωή κάποτε τελειώνει και τα αξιώματα κάποτε έχουν ένα ηλικιακό όριο που δεν τίθεται για όρους ρατσισμού ούτε είμαι υπέρ του οι άνθρωποι που είναι πάνω από μια ηλικία πρέπει να αποσυρθούν από τα δημόσια αξιώματα. Δεν μπορεί, δηλαδή, ο πρωθυπουργός να είναι 80 ετών. Ξέρετε τι ψώνια υπάρχουν; Ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι 90 ετών. Είναι καιρός να περάσουμε σε νέες ηλικίες, διότι έχουμε καταντήσει σαν την κομμουνιστική Κίνα, όπου το Πολιτικό Γραφείο έχει μέσο όρο 75 ετών…»

Συμφωνούμε απόλυτα με όσα λέει για την κίνηση αυτή, το γράψαμε άλλωστε ότι πρόκειται για ανακύκλωση παλαιών υλικών του ΠΑΣΟΚ. Όμως, να μιλάει ο Πάγκαλος για «σημηταριό»; Αυτό το «σημηταριό» στο οποίο ήταν μέλος έβαλε το λιθαράκι για να καταστραφεί η χώρα. Που ήταν ο Πάγκαλος στην 8ετία του Σημίτη; Δεν άκουγε; Διάβαζε και ήταν απασχολημένος; Δεν ευθύνεται αυτός για την ήττα του ΠΑΣΟΚ. Και μιας και μιλάει για ηλικίες. Αυτός 75 χρονών δεν είναι; Όταν ανέλαβε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν ήταν 72 και τον είχε βαρεθεί ο κόσμος; Δε μπορεί να βλέπει τις καμπούρες των άλλων και να μη βλέπει τη δική του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 10/12/2013 19:07:59

  Μα γιατί παιζεται το "παιχνίδι" του Πάγκαλου;
  Του καταλογίζεται όσα του καταλογίζεται και μετά του δίνεται θέση στο Antinews.
  Αφήστε τον να απολαύσει την σύνταξή του με τους φίλους του και την οικογένειά του ......
  Σίγουρα θα υπάρχουν νεότεροι να προβάλεται τις θέσεις τους

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Σωκράτης 10/12/2013 20:33:29

   Ενεργητική: (εσείς) παίζετε, καταλογίζετε, δίνετε, κλπ, κλπ.
   Παθητική: Παίζεται (κάτι), καταλογίζεται (κάτι), δίνεται (κάτι από κάποιον).
   Α ρε κατακαϋμένε Σωκράτη...

   • Σωκράτης avatar
    Σωκράτης @ Νίκος Αργεάδης 11/12/2013 00:12:41

    Ζητώ συγνώμη για τα γραμματικά και συντακτικά λάθη moy
    Είμαι απόφοιτος του "Ελληνικού σχολείου" Με τέτοιους δασκάλους κάθησα...
    Θα προτιμούσα να σχολιάζατε και την ουσία του μηνύματος, αν κατάφερα να την διατυπώσω σωστά

 2. δημης avatar
  δημης 11/12/2013 00:05:38

  Πάντως...
  Ξέρουμε γιατί γελούν στη φωτο ....
  Έμαθαν ότι το εγκεφαλογράφημα ενόπς ΚΝΙΤΗ .... (παλιού)... είναι ευθεία...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.