Μια διαφήμιση περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα
26/02/2014 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια διαφήμιση περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα

Γίνεται μια διαφήμιση να περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο όλη την Ελλάδα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται; Κι όμως, γίνεται όταν υπάρχει φαντασία και τόλμη.

Η Cosmote έβγαλε στα κανάλια μια διαφήμιση που πιθανότατα όλοι έχετε δει. Σε ένα χωριό της Ελλάδας ο πρόεδρος συγκαλεί συνέλευση των κατοίκων για τα οικονομικά και λέει ότι πρέπει υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα. Πετάγεται κάποιος και λέει να κόψουμε τα έξοδα, άλλος λέει να αυξήσουμε τα έσοδα, γίνεται χάβρα Ιουδαίων και ο πρόεδρος προτείνει να φτιαχτεί μια... "τασκς φορς", όπως αναφέρει με την περίεργη, χωριάτικη διάλεκτο.

Ορίζει τον ψάλτη, τον γιατρό και τον δάσκαλο μέλη της τασκς φορς και τους λέει να κάνουν προτάσεις. Μόνο ο ψάλτης... ψέλνει ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, οι άλλοι σιωπούν και κάποιος λέει: «Σιγά μην κάνουμε μεταρρυθμίσεις». Η κατάσταση ξεφεύγει ενώ η γενική συνέλευση διαλύεται.

Είναι ακριβώς η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και δείχνει ότι ποτέ αυτή η χώρα δεν είχε κουλτούρα για οικονομία, για πρωτογενή πλεονάσματα ή για task force που θα έκαναν προτάσεις. Ποτέ αυτή η χώρα δεν έβαλε κάτω τα οικονομικά της, τα έσοδα και τα έξοδα, να δει αν ζει πάνω από τις δυνάμεις της.

Έπρεπε να έρθει η κατραπακιά της κρίσης, να έρθει η τρόικα και τα μνημόνια, η σχεδόν χρεοκοπημένη οικονομία για να αποφασίσουν κάποιοι ότι κάτι πρέπει να γίνει.

Και task force δημιουργήθηκε, και πρωτογενές πλεόνασμα έχουμε, και τα έξοδα κόπηκαν αλλά μόνο ένα πράγμα δεν έχει γίνει. Δεν σταμάτησε αυτή η χάβρα Ιουδαίων όπου ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει μια ενιαία εθνική πολιτική όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα κάτσουν να βάλουν πάνω απ' όλα τη σωτηρία της πατρίδας.

Το κυριότερο. Ούτε το πολιτικό προσωπικό της χώρας,, αλλά ούτε και η ελληνική κοινωνία δεν έχει κουλτούρα μεταρρυθμίσεων. Νόμοι και μεγάλες ανατροπές που θα έπρεπε να έχουν γίνει από τη δεκαετία του... '60, τα συζητάμε σήμερα και διαφωνούμε. Πότε οι βιταμίνες στα φαρμακεία, πότε τα βρεφικό γάλα, πότε το φρέσκο γάλα και πότε οι διάφοροι έμμεσοι φόροι που τους πληρώνουμε και δεν ξέρουμε γιατί.

Σίγουρα η τρόικα παίζει τα παιχνίδια των αφεντικών της. Σίγουρα υπάρχουν «μεταρρυθμίσεις» που κρύβουν μεγάλα συμφέροντα. Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί την ανυπαρξία μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν ώστε να εξυπηρετηθεί ο πολίτης και να μειωθούν οι τιμές. Όμως, συντεχνιακά συμφέροντα, εργοδοτικά συμφέροντα και κυρίως η έλλειψη κουλτούρας για τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ελληνική κοινωνία, εμποδίζουν τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας. Η χώρα έχει μείνει ακόμη στη δεκαετία του '80, εκεί που ο Αντρέας μοίραζε εκατομμύρια αδιαφορώντας για την αλλαγή των δομών της δημόσιας διοίκησης. Έχει μείνει πίσω στην επόμενη δεκαετία όπου χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για απελευθέρωση των αγορών. Αντιθέτως, δομήθηκε ένα πελατειακό κράτος γεμάτο δημοσίους υπαλλήλους, κανονικούς ή από το παράθυρο προκειμένου να μετατραπούν σε κομματικούς στρατούς.

Έτσι, επιβεβαιώνεται ο χωριάτης της διαφήμισης που λέει «σιγά μην κάνουμε μεταρρυθμίσεις». Κι όμως, πέρα από τρόικες, μνημόνια, μέτρα, διαπραγματεύσεις. Και πέρα από οποιοδήποτε κόμμα κυβερνά αυτή τη χώρα, αυτό που χρειάζεται είναι ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Ελλάδας. Ένα σαρωτικό κύμα θεσμικών και οικονομικών αλλαγών που θα αποτρέψουν μελλοντικές κρίσεις σαν κι αυτή που βιώνουμε. Και που θα κάνουν την Ελλάδα πραγματική δυτική χώρα, κι όχι τριτοκοσμικό κράτος που φορά απλά την προβιά του Ευρωπαίου.

Αυτή η κυβέρνηση έχει τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα ένα νέο όραμα για την πατρίδα. Αρκεί να ξεφύγει από μικρόνοες πολιτικές, από επιχειρηματικά συμφέροντα που πιέζουν, από συνδικαλιστές που χάνουν τα προνόμιά τους και από βουλευτές ή άλλα «κομματόσκυλα» που θέλουν να έχουν πάντα ρόλο στην πολιτική σκηνή, ακόμη κι αν εργάζονται σε βάρος της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 26/02/2014 09:29:50

  ......ποτέ αυτή η χώρα δεν είχε κουλτούρα για οικονομία, για πρωτογενή πλεονάσματα ή για task force....... Ποιός θα την δημιουργούσε; Ο easy money system Ανδρέας Παπανδρέου; με τα λαμόγια που ρημάξαν την χώρα;ή ο αρχιερέας της διαπλοκής;

  • Κασσάνδρα avatar
   Κασσάνδρα @ ΠΕΛΙΑΣ 26/02/2014 19:41:31

   Είχε, την εποχή των γονιών και των παππούδων μας.

 2. Y. avatar
  Y. 26/02/2014 09:39:36

  Το ελαφρώς χαοτικό, αναρχικό, ταυτόχρονα όμως και το δημοκρατικό της ελληνικής κουλτούρας και προσωπικότητας, είναι και αυτό που μας χαρακτηρίζει ως ανάδελφους, και μας διατηρεί διαχρονικά ως μια διακριτή οντότητα

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Y. 27/02/2014 21:22:14

   Εννοείς μάλλον "δακτυλοδεικτούμενη". Διακριτή θα γίνουμε, υποψιάζομαι, αν καταφέρουμε να επιβιώσουμε, αφομοιώνοντας και κάποια παθήματα-μαθήματα. Και διακεκριμένη, αν συνδυάσουμε τα καλά μας με την ωριμότητα των "άλλων" που, προς ώρας,μισούμε.

 3. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 26/02/2014 14:06:16

  ...."Ούτε το πολιτικό προσωπικό της χώρας, αλλά ούτε και η ελληνική κοινωνία δεν έχει κουλτούρα μεταρρυθμίσεων....." Eπιτρέψτε μου να διαφωνήσω επί των σημείων : το πολιτικό προσωπικό της χώρας (ή το μεγαλύτερο μέρος εξ΄αυτών αν θέλετε...) είχε και έχει κουλτούρα μεταρρυθμίσεων , οικονομίας, πλεονασμάτων κ.τ.λ. ... αλλά προς " όφελος της και όφελος μόνο συγκεκριμένων προσώπων και κάποιων κοινωνικών ομάδων προς δημιουργία και διατήρηση της σωτηρίας των συμφερόντων τους..." και αναφορικά με την ανυπαρξία κουλτούρας στην ελληνική κοινωνία : μάλλον εννοείτε στο μεγαλύτερο μέρος του συνόλου της... . Η "κουλτούρα " όλου του πολιτικού συστήματος (όλου...γιατί όταν γνωρίζεις τα "όποια" λάθη και δεν αντιδράς έχεις εξ΄ίσου μερίδιο ευθύνης, αν όχι περισσότερο, με αυτούς που τα δημιουργούν και υποστηρίζουν...) και ενδεχομένως η μορφωτική (όχι με τη στενή έννοια του όρου) ανεπάρκεια του μεγαλυτερου αριθμού της ελληνικής κοινωνίας , γέννησε και άνδρωσε αυτή την παθογένεια σε ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά (;) με μικρούς και μεγάλους(όχι ηλικιακά) και με ιδιαίτερες επιδόσεις στην οποιουδήποτε είδους και μεγέθους μικρή ή μεγάλη απατεωνιά, σε κατ΄εξακολούθηση , και κάποιων εξ΄αυτών , κατ΄επάγγελμα ανέργων πάντα προς επιδότηση (...), και μόνιμα αδικημένους ( οι οποίοι μη παραβαίνοντας τις αρχές τους αλλά πιστοί σε αξίες και ιδανικά) που "έβλεπαν" όλην αυτή την παθογένεια και περίμεναν να "σκάσει" ενώ τους συντηρούσαν ( με φοροδοσία ως πολίτες).... Τώρα , λοιπόν "η φαντασία και τόλμη " αυτών που θέλουν να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις για τη σωτηρία της πατρίδας (ποιών ;) φαίνεται να μην επαρκούν ...έναντι όλων αυτών που με την αδυναμία του χαρακτήρα τους (...) και του ανύπαρκτου αισθήματος αγάπης προς τον "Ιερό τούτο τόπο και τους Ανθρώπους του"αλλά και του περίσσιου θράσσους τους οδήγησαν και συνεχίζουν αμετανόητοι και μανιωδώς.... συγκεκριμένες ομάδες στην εξαθλίωση αλλά και πολλλούς άλλους ταυτόχρονα σε κραυγαλέα ευημερία αλλά και περιφρούρησή της ...η οποία, όμως είναι κλεμμένη επί τ ης ουσίας.... Κάποιοι εξ΄ αυτής της κυβέρνησης λοιπόν ,και όχι "η κυβέρνηση", έχουν όντως τη μεγάλη ευκαιρία.... θέλει όμως "Αρετή και Τόλμη " η Ελευθερία....συμπεριλαμβανομένης και της φαντασίας.....

  • Δήμητρα avatar
   Δήμητρα @ Δήμητρα 26/02/2014 14:20:58

   ...μικρούς και μεγάλους (όχι ηλικιακά)....συμ/ση: (και όχι μόνο ηλικιακά)

   • Δήμητρα avatar
    Δήμητρα @ Δήμητρα 26/02/2014 15:37:50

    και φυσικά συνυπεύθυνοι ...γιατί οι αδικημένοι και πιστοί στις αρχές -αξίες και ιδανικά τους ανέχθηκαν όλη αυτή την παθογένεια . Αλλά που και σε ποιόν να καταγγείλουν ;....Το σύστημα αποδείχθηκε ότι είχε και έχει σωστά δομημένους και ισχυρούς ιστούς.....

  • Γιώργης Μ. avatar
   Γιώργης Μ. @ Δήμητρα 26/02/2014 15:20:45

   Αγαπητή Δήμητρα, ούτε στην Ελλάδα ούτε στα υπόλοιπα PIIGS+C ούτε σε καμμιά άλλη χώρα οι πολίτες και οι κυβερνησεις τους περίμεναν ποτέ οτι η πανταχού υπάρχουσα "παθογένεια" του καπιταλιστικού συστήματος που επιτρέπει σε πολλούς "να ζώσιν χωρίς να σκάπτωσιν"(και όχι μόνο στους Έλληνες) με πρώτους τους τραπεζίτες και τους χρηματιστές που "παράγουν" το 98,5% του Παγκοσμίου τζίρου του χρήματος απο χρήμα, θα "σκάσει", πλην του Νουριέλ Ρουμπινί βεβαίως...(Αντε και δυο-τριών άλλων "ειδικών"). Και τώρα που με τα λεφτά των PIIGS βούλωσαν κάποιες τρύπες και απο το 2009 δεν ξανάσκασε καμμία Leehman brothers, πάλι κανείς δεν περιμένει την επόμενη κρίση που είναι πλέον θέμα χρόνου να σκάσει, αφού πάλι ρίχτηκαν με τα μούτρα στα κέρδη (Οι 5 μεγαλύτερες τράπεζες με πρώτη την Black Rock) έχουν έκτοτε πενταπλασιάσει τα κέρδη και τις φούσκες τους κατ' αναλογίαν...Κράτος χωρίς λαμόγια δεν υπάρχει. Απλά στην Ελλάδα είναι πιο πολλά και δεν κρύβονται ή κρύβονται άγαρμπα. Σε ποσά όμως που κλέβουν απο το μόχθο των μονίμων υποζυγίων, οι μελέτες έχουν δείξει οτι όσο πιό "προηγμένη" είναι μια χώρα, τόσο και τα "προηγμένα" καλά κρυμμένα λαμόγια της κλέβουν περισσότερα. Οι πλουσιώτερες χώρες του κόσμου είναι αυτές που οι πολίτες τους δεν παράγουν τίποτε...Ή μάλλον παράγουν χρήμα απο το χρήμα .Π.χ. Λουξεμβούργο, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Μονακό κλπ. Δεν τίθεται θέμα κουλτούρας "μεταρρυθμίσεων" αλλά ποιών μεταρρυθμίσεων. Η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ που μας παρουσιάζεται ως η αποθέωση των μεταρυθμίσεων καθώς και οι περισσότερες απ' αυτές που μας συνιστούν τα μνημόνια είναι "μεταρρυθμίσεις" σε βάρος του λαού και υπέρ των λαμογίων που μας τις συνιστούν άλλωστε. Η βασική μεταρρύθμιση που θα απαγόρευε και θα καταργούσε οριστικά τις Off shore εταιρείες, προτάθηκε απο τον Σαρκοζί (και τη Μέρκελ) μετ' επιτάσσεως στο ιστορικό G20 της κρίσης της leehman brothers το 2009, όπως και η δημιουργία Ευρωπαικών "οίκων αξιολόγησης" αλλα έκτοτε αυτές που θα ήταν Αληθινές Μεταρρυθμίσεις, "ξεχάστηκαν" και υλοποιήθηκαν μόνο μεταρρυθμίσεις λαμογίων τύπου Lamda Developpement... Αλλωστε το αίτημα για μεταρρυθμίσεις υπερ του λαού ήταν ανέκαθεν αίτημα της Αριστεράς. Τώρα απλά μιλάνε ΟΛΟΙ για μεταρρυθμίσεις και καλές και κακές...Κουλτούρα των μεταρρυθμίσεων λοιπόν θα ήταν αυτή που θα ξεσκαρτάριζε τις καλές και συμφέρουσες για την μεγάλη πλειοψηφία του λαού απο εκείνες που επιδιώκονται σε βάρος του.

   • Δήμητρα avatar
    Δήμητρα @ Γιώργης Μ. 26/02/2014 20:55:18

    ..ήταν αίτημα της αριστεράς... Και την κουλτούρα των μεταρρυθμίσεων για την μεγάλη πλειοψηφία του λαού ... Το θέμα είναι ότι βαριόμαστε μεταξύ των άλλων και όλους τους κουλτουριάρηδες σωτήρες και τις παρέες τους ... Και τους θολο-κουλτουριάρηδες σωτήρες, οι οποίοι έχουν αποδειχθεί πιο επικίνδυνοι για την μεγάλη πλειοψηφία των λαών ανά την υφήλιο ...ειδικά στις μέρες μας αφού αποτελούν μέρος του συστήματος και χρηματοδοτούνται και αυτοί απ΄αυτό......

 4. markos avatar
  markos 26/02/2014 14:49:55

  Δυστυχως ετσι εμαθαν τον Ελληνα οι πολιτικοι μας....Παντα του εδιναν παραπανω απο αυτα που επρεπε [για τα ψηφαλακια]...Οι πολιτικοι ηταν οι πρωτοι διδαξαντες της αρπαχτης και της ρεμουλας...Ειδικα το ΠΑΣΟΚ κρατηθηκε στην εξουσια 30 χρονια κανωντας την δουλεια που ξερει καλα ..[Μιζες-παρανομες χρηματοδοτησης-Λαμογιες]..Γιαυτο σημερα οποια πετρα και να σηκωσεις απο κατω ΠΑΣΟΚ θα φανει απο κατω...Φταιμε βεβαια και εμεις ο λαος [που κακως καποιοι πολιτικοι μας χα'ι'δευουν] διοτι φαγανε [οι πιο πολλοι] χρηματα [που δεν επρεπε να παρουν],πηρα παρανομα επιδοτησεις,πλαστα τιμολογια,πανογραψηματα ΚΤΛ...Ειμαστε λοιπον συνυπευθυνοι σε πολλα....Αλλα πρωτοι και με διαφορα ειναι οι πολιτικοι,οι τραπεζικοι,οι διευθυνταδες,οι ΜΚΟ,....οπου και να γυρισεις το κεφαλι σου στην Ελλαδα [εκτος οτι σε πληγωνει]παντου θα δεις ΚΛΕΦΤΕΣ

 5. GLAD avatar
  GLAD 26/02/2014 16:58:17

  Η χαοτική κατάσταση του καφενείου που περιγράφει ορθά την κοινωνία και την χώρα μας , είναι αποτέλεσμα κυρίως άκρατου εγωισμού που αυτό είναι το διαχρονικό γνώρισμα της φυλής μας από αρχαιοτάτων χρόνων και το οποίο μας οδήγησε σε συχνούς εμφύλιους . Κοιτάξτε τους λαούς στον περίγυρό μας . Πουθενά δεν θα βρείτε τέτοια χαρακτηριστικά και συμπεριφορές διαχρονικά , από τότε που βρέθηκαν κοντά μας. Άρα όντως δεν έχουμε καμία σχέση με κανέναν από αυτούς , αφού τίποτε δεν άλλαξε πάνω μας όπως ξεκάθαρα φαίνεται και όχι μόνο από τις σύγχρονες επιβεβαιώσεις των ερευνών του DNA μας. Τι μας μένει για την υπέρβαση αυτής της αδυναμίας ? Η γνώση και κυρίως η ατράνταχτη λογική με την οποία ο εγωισμός δύσκολα μπορεί να συγκρουστεί . Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στον λαό τώρα , αλλά αν μπορεί αυτό κυρίως θα αφορά στους νέους και μάλιστα τα παιδιά της σχολικής ηλικίας . Προσοχή λοιπόν στην παιδεία και ίσως όχι τόσο στο περιεχόμενό της , αλλά στην δύναμή της να διαπλάθει χαρακτήρες . Άρα προσοχή ιδιαιτέρως στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Άρα όχι καθηγητές "με το κιλό" σύμφωνα με την σοσιαλιστική λογική επειδή κατάφεραν και τελείωσαν μία πανεπιστημιακή σχολή , αλλά "δάσκαλοι" με την ορθή και ευκόλως αντιληπτή έννοια του όρου , μετά από συνεχές κοσκίνισμα και προσήλωση σε εθνικό στόχο για το πως επιτέλους θα γίνουμε ει δυνατόν καλύτεροι .

 6. George N avatar
  George N 27/02/2014 08:28:43

  Κανένας λαός δεν έχει "κουλτούρα μεταρρυθμίσεων". Κανένα δημόσιο,καμία εταιρία. Κανείς δεν θέλει να ξεβολεύεται. Παντού υπάρχει "users resistance to chane" και εμείς της πληροφορικής βγάζουμε το ψωμί μας διαχειριζόμενοι αυτήν την αντίσταση. Έχουμε όμως και έναν σπουδαίο σύμμαχο. Την Ανάγκη. Adapt OR Perish. Πάντα πιάνει ! Το μόνο που κάθε φορά παίζει είναι πόσο γρήγορα θα αλλάξει ο άλλος. Ο υποψιασμένος το κάνει γρήγορα και γράφει κέρδη, ο αγαθός αργεί και γράφει ζημιές.

  • Νίκος Μ. avatar
   Νίκος Μ. @ George N 27/02/2014 09:22:13

   Αγαπητέ George N θέτεις το θέμα στη σωστή βάση του.Κανένας λαός δεν έχει "κουλτούρα μεταρρυθμίσεων". Κανένα δημόσιο,καμία εταιρία. Πολλώ δε μάλλον κουλτούρα "μεταρρυθμίσεων" που τον ζημιώνουν, αυξάνοντας εις βάρος του τα οφέλη των ολίγων οι οποίοι μάλιστα κάνουν κάκιστη χρήση, εξάγοντάς τα σε ξένους φορολογικούς παραδείσους μέσω των Off shore (ακόμα και Κρανιδίου), αντί να τα επενδύουν .Οι οικονομικοί και πολιτικοί μας ηγέτες όχι μόνο δεν έχουν κουλτούρα μεταρυθμίσεων προς τη σωστή κατεύθυνση της μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων, αλλα προσφάτως απέκτησαν κουλτούρα δήθεν "μεταρρυθμίσεων" προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή την δική τους "πάρτη"...

 7. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 27/02/2014 09:44:02

  Βεβαιως και αποτελει χαρακτηριστικο της κοινωνιας μας αλλα και απο μια αλλα παραμετρο. Ο Προεδρος διοριζει στην τασκς φορς επαγγελματιες της μαυρης οικονομιας που φυσικα ευθυνονται σε μεγαλο βαθμο για την σημερινη κατασταση του χωριου. Δεν διοριζει κανεναν αγροτη η κτηνοτροφο που θα προτεινουν την εργασια ως λυση αλλα αυτους που θα προτεινουν τις θεωρειες των αριθμων

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Μεγάλες στιγμές 27/02/2014 13:50:42

   Ο Δάσκαλος φίλε Μ.Στιγμές,δέν είναι επαγγελματίας της μαύρης οικονομίας.Όπως και ο ψάλτης,που σε ένα χωριό ίσως προσφέρει αφιλοκερδώς. Να έβαζε έναν αγρότη όπως λές,ναί,αλλά μήπως μερικοί κι απ' αυτούς δεν επιδεικνύουν μαύρη εργασία,χρησιμοποιώντας Πακιστανούς στη μαύρη κι αραλίκι για φραπέ στον καφενέ;...

 8. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 27/02/2014 21:31:04

  Αν οι πολιτικοί μας είχαν και την ελάχιστη τσίπα, θα έβγαιναν να ενημερώσουν τον κόσμο για ΟΛΕΣ τις πτυχές του προβλήματός μας. Αλλά, το "να ενημερώσουν" δεν σημαίνει τηλεοπτικά παράθυρα με ημέτερο δημοσιογράφο, που απαγορεύει στους συνομιλητές ελεύθερες ερωτήσεις. Να έρθουν στα επιμελητήρια να μιλήσουν για το πλάνο (που δεν υπάρχει ακόμα) για την ανάπτυξη. Να κάνουν ημερίδες στην οποία να εξηγούν (που δεν γίνεται. χωρίς... μιγαδικές συναρτήσεις) γιατί δεν ΣΚΟΥΖΟΥΜΕ για υποτίμηση του Ευρώ, ενώ οι Γάλλοι το θέτουν καθημερινά δια στόματος επισήμων -ή και γιατί μας συμφέρει το Ευρώ (απαιτείται φαντασία). Και άλλα πολλά, για να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη μας και να έχουν την υπομονή μας και την συμπαράστασή μας. Αλλά δεν την έχουν....

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 28/02/2014 00:12:27

  Travel Pass: "H Αθήνα στη Λίστα (#36) με τους προορισμούς του 2014 των New York Times" - See more at http://bit.ly/1kdmhX4 Οι 'Ελληνες λένε: "Γίνε ένας από μας" http://bit.ly/1cXohOF Τα 9 ομορφότερα Ελληνικά νησιά σύμφωνα με το CNN http://bit.ly/1cqBBrf Tα 10 καλύτερα Μουσεία του κόσμου http://bit.ly/1fXb9X4 12 πανέμορφα παραδοσιακά καφενεία στην Ελλάδα! http://bit.ly/1fMHRyj Κατηγορία: 'Ομορφη Ελλάδα! http://bit.ly/1hWYvOQ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.