Μητροπολίτης Ιωσήφ κατά ... τοιούτων
17/03/2014 20:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητροπολίτης Ιωσήφ κατά ... τοιούτων

«Το σινάφι των τοιούτων ζητάει την ψήφο μας!»

Ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ βρήκε οπαδούς μέσα στην Εκκλησία οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν πολιτική και με δηλώσεις κατά των ομοφυλοφίλων πιστεύουν ότι θα πείσουν το κόσμο να δημιουργήσει κοινωνικούς αποκλεισμούς.

«Από το σινάφι των τοιούτων γυρεύουν και ψήφο για Δήμαρχοι Αθηνών, εκεί φθάσαμε!». Αυτή τη ρατσιστική φράση χρησιμοποίησε ο μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ και κάλεσε τους πιστούς κατά τη διάρκεια κηρύγματος να… δαμάσουν τους πειρασμούς.

«Ο κόσμος έχει ξετσιπωθεί εντελώς. Κάθε άνθρωπος ο οποίος έχει ακόμη λίγη τσίπα επάνω του, λίγη αισχύνη, ντροπή θεωρείται εξωγήινος » είπε ο μητροπολίτης που παρατήρησε πως «Βγήκε η πομπή στο δρόμο πλέον και θεωρείται ότι είναι το φυσικό αυτό».

«Ο άλλος βγήκε και ζητάει την ψήφο να βγει Δήμαρχος Αθηναίων προβάλλοντας μόνο το ακατονόμαστο πάθος του. Ψηφίστε με γι αυτό λέει, πήγα με τόσους άνδρες. Ήμουνα συνοδός ανδρών, έχω AIDS, ψηφίστε με γι αυτό. Καταλάβατε; Η ξετσιπωσιά βγήκε στο δρόμο» τόνισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Ιωσήφ που διαπίστωσε πως « Υπάρχει κι απέξω ευθύνη αλλά στο τέλος τέλος είναι στο δικός μας το χέρι να προσέξουμε τις αισθήσεις μας».

Το κήρυγμα του μητροπολίτη πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι κατά τη διάρκεια του Γ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Έχουμε κι εμείς κατακρίνει τον κ. Βαλλιανάτο, όχι για την προσωπική του ζωή, όχι για ό,τι κάνει στο κρεβάτι του, αλλά γιατί το μόνο επιχείρημά του στην προεκλογική εκστρατεία του είναι τι ακριβώς κάνει στη ζωή του. Όμως, ο μητροπολίτης οφείλει να προσέχει πως μιλά για οποιονδήποτε και ιδιαίτερα στο σπίτι του ...κρεμασμένου. Αλλά για να καταλάβει κανείς σε τι κατάσταση είναι ο εν λόγω μητροπολίτης, διαβάστε και με ποιον άλλον τα έβαλε. Εξαπέλυσε... επίθεση στο γνωστό λαϊκό τραγούδι «Μαρία με τα κίτρινα».

«Η μουσική, το τραγούδι δημιουργεί ήθος. Εάν το τραγούδι είναι καθαρό και ωραίο, εντάξει. Αν είναι πορνικό πρόστυχο;» αναρωτήθηκε ο μητροπολίτης για να δώσει το παράδειγμα του:

« Μαρία με τα κίτρινα ποιον αγαπάς καλύτερα, τον άντρα σου ή τον γείτονα; Τον γείτονα καλύτερα! Το είδατε αμέσως ότι σερβίρει τη μοιχεία; Τ’ ακούς μια φορά, τ΄ ακούς δυο φορές, την τρίτη αρχίζεις και γλυκοκοιτάζεις τον γείτονα και μπορεί να έχουμε και τα παρεπόμενα».

Πάει ξέφυγε κι αυτός.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 17/03/2014 20:55:06

  Όποιος δεν γουστάρει να ακούει μητροπολίτες και παπάδες, δεν πηγαίνει εκκλησία. Τον συντάκτη του άρθρου τον έπιασε κανείς από το αυτάκι για να τον πάει στην εκκλησία να ακούσει τον Ιωσήφ ή τον Σεραφείμ ή τον Βαρσανούφιο; Επειδή βλέπουμε όλο και συχνότερα αντι-εκκλησιαστικά άρθρα στο Antinews, ας γνωρίζουν οι υπεύθυνοι ότι ο σεβασμός στην Εκκλησία δεν αποδεικνύεται με τηλεοπτικές παραστάσεις ενώπιον αγιορειτών. Από την άλλη, απλά επιβεβαιώνεται η πεποίθησή μου ότι οι θεομπαίχτες δεν είναι καλύτεροι από τους χριστιανομάχους...

  • Factorx avatar
   Factorx @ ΒΙΣ 17/03/2014 21:00:26

   Δηλαδή εγώ που σέβομαι την Εκκλησία απαγορεύεται να σέβομαι τα δικαιώματα των συνανθρώπων μου; Κι αυτά τα περί "αντι-εεκλησιαστικών" άρθρων θυμίζουν την Χρυσή Αυγούλα, τον Γκαίμπελς και πως τον λένε τον πρωταγωνιστή της ανάρτησης. Ο Θεός υπάρχει παντού, τεράστιε, και όχι μόνο στα κολημένα μυαλά κάποιων σκοταδιστών

   • ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ @ Factorx 17/03/2014 21:25:02

    Έλα ρε φάκτορα τώρα μας δουλεύεις... Καλά σου λέει, έχουν συγκεντρωθεί υπερβολικά πολλά τέτοια άρθρα από σένα τελευταία και όποιος στο επισημαίνει σε πιάνουν οι κουτσαβακισμοί...λες και άλλη δουλειά δεν έχεις, και κάθεσαι και κατηγορείς και με υπονοούμενα κιόλας τον εκάστοτε μητροπολίτη...

    Ρε μεγάλε, αν δεν τους γουστάρεις μην πας να τους ακούς... Προς τί η χολή... Τί ζόρι τραβάς με αυτούς δεν έχω καταλάβει....

   • Αιρετικός avatar
    Αιρετικός @ Factorx 17/03/2014 21:26:51

    Με όλη την εκτίμηση, Φάκτορα, αλλά τι είπε ο Μητροπολίτης περισσότερο, παρά το ότι, όπως παρατήρησες, ο Βαλλιανάτος βγαίνει με σύνθημα "τι είναι" όχι "τι θα κάνει"...Δεν έχει δικαίωμα ο Μητροπολίτης να παρατηρεί τα πράγματα από την δική του σκοπιά, και αν όχι, τι Μητροπολίτης θα ήταν, αν "στρογγύλευε" τον λόγο του κατά το πολιτικώς ορθό...

    • Factorx avatar
     Factorx @ Αιρετικός 17/03/2014 21:29:25

     Φυσικά και έχει κάθε δικαίωμα - όπως κι εμείς. Εχω την γνώμη όμως ότι ο ρόλος της Εκκλησίας πρέπει να είναι πιο ανεκτικός και να συγχωρεί όχι να τιμωρεί και να εκδικείται. Τι λες να έκανε ο Ιησούς απέναντι σε ένα ομοφυλόφιλο; Να τον έδιωχνε;

     • Αιρετικός avatar
      Αιρετικός @ Factorx 17/03/2014 22:05:46

      Οπωσδήποτε δεν θα τον έδιωχνε...Άλλο πράγμα όμως, η αγάπη και η νουθεσία για τον αμαρτωλό και άλλο η ανοχή στην αμαρτία, θα έλεγε μάλλον η Εκκλησία...

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Factorx 17/03/2014 22:08:06

      Kαι ποιός σου είπε φίλε φάκτορα ότι η Εκκλησία δεν είναι ανεκτική και δέν συγχωρεί; Μά μόνο εκεί μπορεί να βρεί κάποιος την αληθινή κατανόηση και συγχώρηση. Οι άνθρωποι δε συγχωρούν,ο Χριστός όμως πάντα συγχωρεί. Η μήπως νομίζεις ότι τους ομοφυλόφιλους ή όποιους άλλους αμαρτωλούς,η εκκλησία δε τους δέχεται. Πρέπει όμως να καταλάβεις ένα πράγμα,ότι η Εκκλησία και δη οι εκπρόσωποί της,έχουν υποχρέωση να καυτηριάζουν όχι τον αμαρτωλό,σ' αυτόν χρειάζεται να δείχνουν αγάπη και κατανόηση,αλλά την αμαρτία,για να μήν εξαπλώνεται και καταστρέφει τον άνθρωπο. Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν αυτό,είναι το καθήκον τους,όπως ακριβώς θα έκανε και ο Χριστός αν βρισκόταν σήμερα ανάμεσά μας σωματικά,βαστώντας το μαστίγιο...

     • gikon avatar
      gikon @ Κυθήριος 17/03/2014 23:19:33

      Το υστέρημα από τουλάχιστον 166 άνεργους, στους οποίους έταζε δουλειά στην εγχώρια αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά, απομυζούσε σπείρα απατεώνων, "εγκέφαλος" της οποίας φέρεται -κατά την Αστυνομία- ένας 30χρονος ιερέας.
      Το κέρδος που αποκόμισε η σπείρα εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 78.000 ευρώ, ποσό που κατατίθετο από τα ανυποψίαστα θύματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή εταιρείες μεταφοράς χρημάτων, προκειμένου να προχωρήσει η υποτιθέμενη διαδικασία εύρεσης εργασίας.
      Ήδη, συνελήφθη ο 30χρονος ιερωμένος, ο οποίος χειροτονήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και λειτουργούσε σε ιερό ναό στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης (Πηγή: Α.Π.Ε). Παραθέτω την είδηση, μόνο και μόνο για να υπογραμμίσω ότι και οι ιερείς είναι άνθρωποι, με τα τρωτά τους. Πώς, λοιπόν, ο άνθρωπος-ιερέας τα βάζει με τα γονίδια και τις ορμόνες κάποιων άλλων ανθρώπων;

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ gikon 18/03/2014 07:07:37

      Μαζί σου. Τέτοια υποκείμενα που αμαυρώνουν το αγιαστικό-σωστικό έργο της Εκκλησίας μας,δέ θέλουν ξύρισμα, να τους κρεμάνε πρέπει από τα γένια και ανάποδα. Ο άνθρωπος-ΤΙΜΙΟΣ ιερέας όμως έχει καθήκον όχι να τα βάζει με τον άνθρωπο και τα γονίδιά του ή τις ορμόνες του,αλλά με την αμαρτία. Όχι γιατί εκείνος είναι αναμάρτητος,αλλά γιατί το χρέος που έχει αναλάβει είναι να προσπαθήσει να σώσει την ψυχή του εκείνος μαζί με το ποίμνιό του,τα παιδιά του. Οσο για το τι θεωρείται αμαρτία και πώς αυτή διαπράσσεται,το εξηγούν καλά τα ευαγγέλια (τα 4,όχι τα 200...).

     • gikon avatar
      gikon @ Κυθήριος 18/03/2014 07:23:01

      Καλημέρα, Κυθήριε. Οι συγγραφείς των Ευαγγελίων δεν γνώριζαν ούτε από γονίδια ούτε από ορμόνες.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ gikon 18/03/2014 07:33:39

      Καλημέρα φίλε gikon. Γνώριζαν όμως από ηθικές εκτροπές και τις κατέγραψαν. Αν εμείς οι χριστιανοί πιστεύουμε και στη θεοπνευστία των Ευαγγελίων εκτός από την ιστορική τους διάσταση,ακούμε και τις συμβουλές τους για την αποφυγή-κατά το δυνατόν- από αυτές.

     • gikon avatar
      gikon @ Κυθήριος 18/03/2014 07:41:19

      Ας είμαστε, όσο μπορούμε, καλοί άνθρωποι, ας προσπαθούμε να μην βλάπτουμε τον συνάνθρωπο και τότε πιστεύω πως είμαστε καλοί χριστιανοί.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ gikon 18/03/2014 23:54:28

      Ίσως με αυτόν τον τρόπο να είσαι καλός βουδιστής και «καλός άνθρωπος» αλλά χριστιανός (καλός ή κακός) δεν μπορείς να είσαι άμα πιστεύεις τα αντίθετα από αυτά που δέχεται η Εκκλησία. ΥΓ: Περιμένω να μου πεις πού «έβλαψε τον συνάνθρωπο» (sic) ο μητροπολίτης Ιωσήφ.

     • gikon avatar
      gikon @ ΚΜ 19/03/2014 00:45:09

      Δεν μπήκα σ' αυτή την κουβέντα για κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνο για να σημειώσω ότι μια γονιδιακή ή ορμονική "διαφορά" δεν μπορεί να είναι αμαρτία. Ούτε με τον μητροπολίτη Ιωσήφ ασχολήθηκα ούτε ζήτησα θρησκευτική ταυτότητα από σας ή άλλον. Οπότε, προς τι, το "μίσος"; Πιστεύω ότι το μόνο για το οποίο θα μπορούσαμε να μεμφόμαστε ορισμένους ομοφυλόφιλους είναι η υπερέκθεση, η υπερ-αυτο-προβολή της "ιδιαιτερότητάς" τους, που τουλάχιστον, την δική μου αισθητική, την προσβάλουν.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ gikon 19/03/2014 16:16:51

      Πουθενά στο σχόλιο μου δεν υπήρχε «μίσος», οπότε προς τί η στρεψοδικία. Κατά τα άλλα, διακρίνω μια πρόθεση να αποδοθούν σε (αναπόδεικτες) «ορμονικές διαφορές» οι εν λόγω παρεκκλίσεις, ενώ ίσως υπάρχουν πολύ πιο στέρεες εξηγήσεις (πχ ψυχική ή σωματική κακοποίηση). Πόσο βολικοί για το γνωστό λόμπυ αυτοί οι ψευδο-επιστημονικοί ισχυρισμοί, που τόσο άκριτα σπεύδεις να υιοθετήσεις! Όπως, αντίστοιχα, οι ψευτοθεωρίες του βιολόγου Τροφίμ Λυσένκο για το Σοβιετικό καθεστώς κάποτε. (Γιατί, μην ξεχνιόμαστε: η Πολιτική Ορθότητα είναι ο Μαρξισμός του 21ου αιώνα.)

     • gikon avatar
      gikon @ ΚΜ 19/03/2014 21:26:37

      Το "μίσος" (εντός των εισαγωγικών) δήλωσε την απρόκλητη "επίθεση". Κατά τα λοιπά, άποψή σου και άποψή μου. Ειρήνη υμίν.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ gikon 19/03/2014 22:07:51

      Με τί ψευδώνυμο πόσταρες μέχρι πρότινος;

     • gikon avatar
      gikon @ ΚΜ 19/03/2014 22:42:38

      Αλλη ερώτηση.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ gikon 19/03/2014 22:58:55

      Δεν ήταν επίθεση, άλλωστε δεν ασχολήθηκα καν με το πρόσωπό σου. Ήταν ευθεία αντίκρουση αυτών που έγραψες. Δικαίωμά μου και υποχρέωσή μου. Και μάλιστα δεν εξέφρασα κάν άποψη. Τζαστ δε φακτς.

     • gikon avatar
      gikon @ ΚΜ 19/03/2014 23:47:54

      Σκέψου και να εξέφραζες!

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ gikon 20/03/2014 17:02:00

      Έγκλημα! Θα με αποκεφάλιζε η πολιτική ορθότης!

   • ΠΕΛΙΑΣ avatar
    ΠΕΛΙΑΣ @ Factorx 18/03/2014 19:08:59

    Είσαι υπερβολικός, οι λούγκρες είναι ασθενείς και ανώμαλοι και πρέπει κατ ελάχιστον να μην το διαφημίζουν το άθλημά τους.Και όποιος τους συχαίνεται δεν σημαίνει ότι είναι ΧΑ.

 2. Νίκος avatar
  Νίκος 17/03/2014 21:57:49

  Μάλον θάλεγε : Αφετε τα τεκνά ερχεσθε προς με !!!

 3. Μεγάλες στιγμές. avatar
  Μεγάλες στιγμές. 17/03/2014 23:33:28

  Ο Βερυκιος παντως δικιο ειχε για την δικτατορια των gay στη συγχρονη ζωη Οσον αφορα την εκκλησια τα ξαναειπαμε αυτα.Δεν μπορει και δεν πρεπει να στρογγυλευει τις γωνιες,δεν μπορει να αποδεχεται το γκριζο.Υπαρχει μονο ασπρο-μαυρο και οποιος θελει πιστευει

 4. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 18/03/2014 00:06:01

  Μην πυροβολείτε τον Φάκτορα. Όλοι μας, ... ένεκα οι επιλογές -και μη- της ΝΔ στην Αθήνα... αυτές τις μέρες πρέπει να δείχνουμε "correct". Οι Ντιντήδες αποτελούν παρελθόν. Απέσβετο και λάλος...Φαήλος! Πιάστε τις ροζ γραβάτες! ΥΓ. Συγνώμη αλλά εγώ δεν το χώνεψα ακόμα... Πειράζει να το λέω;

  • Factorx avatar
   Factorx @ ΠΗΛΕΑΣ 18/03/2014 00:20:29

   Πάει, χάλασε ο κόσμος Πελία μου...

 5. Αντιγραικύλος avatar
  Αντιγραικύλος 18/03/2014 00:21:25

  Μια χαρά τα λέει ο Μητροπολίτης..

 6. loyal subject avatar
  loyal subject 18/03/2014 03:22:40

  Τυχαία διάβαζα την είδηση των δηλώσεων του εν λόγω μητροπολίτη ακριβώς πριν μπω στο antinews, και ομολογώ οτι ουτε μου φάνηκε περίεργη ούτε οτι διάβαζα κάτι άξιο περαιτέρω σχολιασμού. Γι'αυτο και επεσα απ'τα σύννεφα -ή οχι τόσο;- διαβάζοντας αυτή την ανάρτηση.. Ο συγκεκριμένος μητροπολίτης -του Οικουμενικού Πατριαρχείου- είναι πράος και γλυκύς, -καμία σχέση με το 'τσουβαλάτο' στυλ του Πειραιως. Και ποιος ειπε οτι δεν δείχνει συγχωρητικότητα και κατανόηση απέναντι στον εκάστοτε αμαρτωλό; -αυτα μπορουν να κριθουν μονο αν ξεραμε και αναφερόμασταν στο τί λέει στον κάθε εκαστο που του εξομολογείται αυτή ή άλλη αμαρτία... Και είμαι σίγουρος οτι θα εχει ολη την συγχωρητικότητα και συγκατάβαση του κόσμου.. Αλλά εδώ τοποθετείται για την δημόσια προβολή αυτης της κατάστασης, και την δι'αυτής επιχείρηση αλλαγής των αποδεκτών αξιών και του ορισμού καλού και κακού της κοινωνίας.. Η Εκκλησία θα'πρεπε να σταματήσει μηπως να κηρύττει και τα δισχιλιετή δόγματα της επειδή κάποιοι ενοχλούνται -ή επειδή υπάρχουν και ατομικοί 'παραβάτες' εντός των τάξεων της..; Ξερουμε ακριβως τι λέμε εδώ μέσα..; Αλλά το ζήτημα όπως ειπαν και ορισμένοι πιο πάνω είναι για άλλη μια φορά άλλο. Τω όντι, εχουν πληθύνει τα φαινόμενα τέτοιου είδους αναρτήσεων και σχολίων εδώ πέρα, πράγμα που οπως εχουμε ξαναπει -οταν μας επιτρέπεται- δείχνει ακριβώς την γενικότερη αμηχανία της νεο-δεξιάς με το θεμα θρησκεία/Ορθοδοξία.. Κάπου και σε καποιο βαθμο πάνε να αντιληφθουνε την κεντρικότητα της στο αξιακο συμπαν και την δυναμική αυτης της κοινωνίας, και κάπου εκεί αυτό τους πελαγώνει, δεν το πολυ-καταλαβαίνουν, και εντέλει τους 'ξυνίζει' και καταλήγουν να λένε τα ίδια με την Ντόρα και την κόρη της (και τον εξαιρετικό νέο 'γαμπρο' τους εκ δημαρ, που βγαινει τηλεοπτικά και λεέι αυτά ακριβώς..) Τί θα μείνει να μας διαχωρίζει αδέρφια από την ελαφρο-χαζοφιλελευθερο-δεξιά του 'μεσαίου χώρου'..; Λίγο μπανάλ πατριωτισμός, θρησκευτική προσήλωση στον πρεσβύτερο ΚΚ, και η γοητεία του Δημήτρη Σταμάτη..; Θα ανακαλύψετε σύντομα πόσο λίγο τραβάει...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ loyal subject 18/03/2014 06:53:08

   Ξέρετε ποιό είναι τελικά το συμπέρασμα; Και εμείς,οι της δεξιάς και του Πατριωτικού χώρου,τα έχουμε καλά με την Εκκλησία και τους μητροπολίτες μέχρι εκεί που μας συμφέρει. Όποιοι ξεθαρρεύουν και λένε κάτι παραπάνω,τους εντάσσουμε στην ταλιμπανιστική ακραία Εκκλησιαστική Αυγή. Το θέμα είναι μόνο να μη χάσουμε τα σίγουρα-τουλάχιστον από εκεί-ψηφαλάκια...

 7. Άλυτη εξίσωση avatar
  Άλυτη εξίσωση 18/03/2014 08:25:02

  Βρε παιδιά, μήπως κάνουμε την ...τρίχα τριχιά; Η εκκλησία επισήμως, οφείλει να ''στηλιτεύει'' το δημόσιο αυτοεξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης που πραγματοποιείται από τον κάθε διαταραγμένο κ. Βαλλιανάτο, ενώ σαφώς και τον κατανοεί και θα τον συγχωρεί που πορεύεται ο έρμος με ...τρελή πυξίδα. Το οτι υπάρχει όμως κατανόηση στο πρόβλημα, δε σημαίνει οτι οφείλεται και σιωπηρή αποδοχή του μηνύματος που συντονισμένα επιχειρείται να επιβληθεί στη συνείδηση της κοινωνίας. Η ομοφυλοφιλία αποτελεί εκτροπή από την προκαθορισμένη επιλογή της φύσης να διαιωνίζεται μέσω της ένωσης αρσενικού-θηλυκού. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ένας ...κανόνας που υποχρεούμαστε να αποδεχτούμε διά της ακραίας και προκλητικής (αηδιαστικής) υπερδοσολογίας του μέσω ΜΜΕ και διαφήμισης. Η ένωση αρσενικού-θηλυκού, είναι η αρμονία. Αυτό όσο κι αν σκούξουνε οι επιλέγοντες τον τρίτο δρόμο, ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι κοινωνίες όμως πορεύονται εν ηρεμία, διά της αλληλοανοχής, του αλληλοσεβασμού και της αξιοπρεπούς αντιπαράθεσης. Άρα, δεν εξυπηρετούν σε τίποτε οι ακρότητες κατά την υπεράσπιση των ‘’θέσεων’’. Υ.Γ : Οι ιερείς πολλές φορές εμφανίζονται κάπως ...αιχμηροί, ίσως και αναχρονιστικοί στο λόγο τους. Μάλλον καλύτερα να στεκόμαστε στην ουσία και την πρόθεση, παρά στην επιφάνεια. Όσο για τη ...Μαρία με τα κίτρινα, εντάξει. Δε δικαιούται δηλαδή ένας Ιερωμένος στην προσπάθειά του να καταπολεμήσει τη μοιχεία (προκαταδικασμένη απόπειρα), να περιπέσει στη γραφικότητα; Ανθρώπινο κι αυτό :-).

  • Βουστροφηδόν avatar
   Βουστροφηδόν @ Άλυτη εξίσωση 18/03/2014 11:45:06

   :-) Στο κάτω κάτω, ας μην επιμένουμε τόσο! Κι αν παραστρατήσει η Μαρία με τα ...κίτρινα, μας μένουν οι Μαρίες με τα κόκκινα, με τα πράσινα, με τα μπλε, με τα ροζ, με τα.......

 8. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 18/03/2014 17:22:42

  Αλλος ο ΠΗΛΕΑΣ και άλλος ο ΠΕΛΙΑΣ factorx. Ο μητροπολίτης έχει δίκαιο , δεν μπορεί να προβάλουν την ανωμαλία για κάτι φυσιολογικό;Τι να κάνουμε το ορθόν είναι για να αποβάλει κόπρανα.

 9. Simon Bolivar ΙΙI avatar
  Simon Bolivar ΙΙI 18/03/2014 21:50:58

  Μιλάει και το παπαδαριό για gay? Ήμαρτον .

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Simon Bolivar ΙΙI 18/03/2014 23:57:07

   Πάλι καλά που υπάρχουν κι αυτοί και μιλάνε. Αντίθετα με τους πολιτικούς πχ που σχεδόν όλοι φαίνεται να έχουν συνθηκολογήσει με το γνωστό λόμπυ και την «πολιτική ορθότητα».

 10. sender avatar
  sender 19/03/2014 17:29:05

  Η σπουδαιότερη αιτία της παρέκκλισης πρέπει να είναι η αυθυποβολή,που εντέχνως καλλιεργείται,οργανωμένα,από το gay κίνημα[γιατί περί κινήματος πρόκειται και κοινωνικού φαινομένου του δυτικού..πολιτισμού]με την αμέριστη διαφήμιση και έμμεση προπαγάνδα των ΜΜΕ.Ασταθείς χαρακτήρες με τραυματικές οικογενειακές εμπειρίες τσιμπούν το δόλωμα.Και κάτι..συνωμοσιολογικό!Ενας εναλλακτικός τρόπος ελέγχου της πληθυσμιακής έκρηξης.Η Εκκλησία πρέπει να υπενθυμίζει τα ανθρώπινα όρια του αυτονόητου φυσιολογικού,αλλά το θέμα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο με ψυχοκοινωνικές διαστάσεις και απαιτεί έξυπνους και συγχρόνως συμπονετικούς χειρισμούς για τους εξαπατημένους.Γιατί οι περισσότεροι είναι εξαπατημένοι.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ sender 19/03/2014 20:36:19

   Πολύ σωστά αγαπητέ sender! Με τη διαφορά όμως ότι,ο τρόπος αυτός ελέγχου των γεννήσεων όπως λές,δέν θα έπιανε ούτως ή άλλως τόπο,γιατί οι άνθρωποι αυτοί έχουν την νοοτροπία των σύγχρονων νεοφιλ και απελευθερωμένων εργαζομένων : πρώτα η καριέρα,μετά η δική μας καλοπέραση και τελευταία η συμβίωση με ένα ή κανένα παιδί...

   • sender avatar
    sender @ Κυθήριος 19/03/2014 20:45:29

    Δεν διαφωνώ Κυθήριε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.