Μανία υπογραφών από γαλάζιους
06/08/2014 10:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μανία υπογραφών από γαλάζιους

Κάποιοι μιλάνε για μανία και κάποιοι άλλοι αναφέρονται στον ιό των υπογραφών που έχει προσβάλλει τους βουλευτές της ΝΔ που καταθέτουν συνεχώς ερωτήσεις το τελευταίο διάστημα με αντικυβερνητικό άρωμα, αν και σε πολλές έχουν δίκιο. Η πρόσφατη ερώτησή τους αφορά το μπάχαλο που έχει γίνει από τους τεχνοκράτες του υπουργείου Οικονομικών με το ΕΝΦΙΑ. Οι 27 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, όπου επισημαίνουν τις εξωπραγματικές αντικειμενικές αξίες και απαράδεκτες χρεώσεις του ΕΝΦΙΑ.

Στο κείμενο που υπογράφουν οι Ιορδάνης Τζαμτζής, Ηλίας Βλαχογιάννης, Κώστας Τσιάρας Κώστας, Κώστας Τζαβάρας, Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Βλάχος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Θανάσης Δαβάκης, Θυανάσης Νταβλούρος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Αλέκος Κοντός, Γιάννης Καράμπελας, Κώστας Κόλλιας, Κώστας Κλειτσιώτης, Γιώργος Κοντογιάννης, Τιμολέων Κοψαχείλης, Ασπασία Μανδρέκα, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Θόδωρος Σολδάτος, Παύλος Βογιατζής, Ανδρέας Κουτσούμπας, Άννα Καραμανλή, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Ανδρέας Μαρίνος, Χρήστος Δήμας, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος και Γιάννης Πασχαλίδης ζητούν να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμό του, να μειωθεί ο φόρος για τους πολίτες, να απαλλαγούν οι κάτοχοι ακινήτων από αυτόν εάν δεν έχουν κανένα έσοδο από την εκμετάλλευση τους, να διορθωθούν τα λάθη, να αναβληθεί η καταβολή της πρώτης δόσης και να αυξηθούν οι δόσεις από πέντε σε δέκα.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΝΤΙΝΟΣ avatar
    ΝΤΙΝΟΣ 06/08/2014 15:35:21

    Φυσικά και δεν έχουν άδικο, Που ακούστηκε να φορολογείται περιουσία χωρίς να προσφέρει άμεσα ή έμμεσα εισόδημα. Και το σπουδαιότερο, για σκεφτείτε να πρόκειται για μια παλιά οικία 70 και πλέον ετών , μισογκρεμισμένη, ακατοίκητη, με επιβαλλόμενη αντικειμενική αξία που ευχαρίστως την παραδίδω στο Κράτος , δίδοντας μου το 1/3 της αντικειμενικής!! Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ σε κανένα Κράτος του ελεύθερου Κόσμου και πρόκειται κυριολεκτικά για δήμευση της Ιδιωτικής περιουσίας που μπροστά τους "θολώνουν" ακόμα και οι Οθωμανικές παρεμβάσεις! Απορώ πως βρίσκονται ακόμα ...πατέρες του Έθνους που συνηγορούν ακόμα σε τέτοιο ανοσιούργημα , γιατί στην ουσία πρόκειται για μια εχθρική επιδρομή και επιβολή υποταγής άνευ όρων και μάλιστα με την απόλυτη συναίνεση των ταγών μας!!

  2. Κώστας ΜΠ avatar
    Κώστας ΜΠ 06/08/2014 16:42:28

    Kαλά δεν ντρέπονται; Ιδίως οι βουλευτές της ΝΔ της επαρχίας. Αυτοί επέβαλαν τον συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ στην αστική ακίνητη περιουσία. Αυτοί ζήτησαν την απαλλαγή ή την συμβολική φορολόγηση των αγροτικών ακινήτων και επειδή το ποσό που έπρεπε να εισπραχθεί ήταν δεδομένο την απαλλαγή των μη αστικών ακινήτων ( που δεν προέβλεπε το αρχικό σχέδιο Στουρνάρα ) την αναπλήρωσαν τα αστικά ακίνητα. Με άλλα λόγια ενώ το αρχικό σχέδιο ήταν Νέος Φόρος ανά ακίνητο< ΦΑΠ +Χαράτσι για τα νοικιασμένα τουλάχιστον ακίνητα, η απαλλαγή των αγροτικών ακινήτων που οι Τζαμτζήδες ζήτησαν( 45 βουλευτές το ζήτησαν επιτακτικά από τον Στουρνάρα) επέφερε την μετατόπιση του βάρους στα αστικά ακίνητα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.