Κλειδί οι «αναποφάσιστοι»
13/12/2014 09:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κλειδί οι «αναποφάσιστοι»

Στους αναποφάσιστους και σε όσους απείχαν από την εκλογική διαδικασία το 2012 βρίσκεται το «κλειδί» των πιθανών βουλευτικών εκλογών εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των μετρήσεων που έχουν στη διάθεσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες προτιμούν να απέχουν από τις εκλογές και άλλοι τόσοι δεν έχουν αποφασίσει ποιο κόμμα θα επιλέξουν όταν βρεθούν μπροστά στις κάλπες.

«Αναμφίβολα καταγράφεται μαζική απροσδιόριστη στάση που αποκαλύπτει πάντως μια σαφή στάση αναμονής και όχι οριστικής επιλογής στην εκλογική συμπεριφορά» τονίζουν κεντρικά στελέχη της ΝΔ και το αξιολογούν ως θετικό στοιχείο.

Παράλληλα ένα άλλο εύρημα που αξιολογείται ως θετικό για την ηγεσία της ΝΔ είναι ότι υπάρχει έντονη ανησυχία του κόσμου για την πορεία της χώρας. Μάλιστα, η ανησυχία σχετίζεται με την πολιτική αβεβαιότητα (σχετικά με την εκλογή ΠτΔ), αλλά και την πρόσφατη εμπειρία με το «κραχ των αγορών».

Επίσης, ορισμένοι κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι αυτό που πλανάται πάνω από την ατμόσφαιρα είναι ο «φόβος» για την τυχόν «έλευση του ΣΥΡΙΖΑ» σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από την όποια «ελπίδα» μπορεί να φέρνει σε ένα μέρος της κοινωνίας η εξέλιξη αυτή.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι για μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων, με βάσει τις μετρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει για τους πολίτες περισσότερο ένα κόμμα διαμαρτυρίας παρά μια πολιτική δύναμη που είναι πραγματικά «έτοιμη» να αναλάβει το τιμόνι της χώρας.

Μ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 14/12/2014 01:25:57

  Όσοι έχουν δάνεια, όσοι έχουν επενδύσει τις οικονομίες τους σε αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα, μετοχές, όσοι αμοίβονται από ευρωπαϊκά προγράμματα, όσοι απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα ή πχουν δική τους μικρή επιχείρηση, όσοι από τον δημόσιο τομέα έχουν σιχαθεί τους τεμπέλιδες που τους αναγκάζουν βάςη της δήθεν ιςότητας και της ιςοπέδωςης να δουλεύουν και αμείβονται σε βάρος των, όλοι αυτοί θα στηρίξουν την κατάλληλη στιγμή αυτόν που τους υπόσχεται αξιοπρεπή προκοπή μέσα στην ΕΕ. Αυτός είναι ο Πρωθυπουργός των επιτυχιών ο κος Αντώνης Σαμαράς! Και είναι πάρα πολλοί...αυτοί που τον στηρίζουν συντριπτικά στις δημοσκοπήσεις και θα τον στηρίξουν συντριπτικά σε πιθανές εκλογές. Η λογική τελικά θα επικρατήσει θριαμβευτικά του παραλογισμου...

  • Γιάννης Κιαπέκος avatar
   Γιάννης Κιαπέκος @ ΓΓΣ 14/12/2014 06:48:14

   Όλοι αυτοί που περιγράφεις, εκτός βεβαίως από τους μικρομεσαίους τους οποίους κακώς τσουβάλιασες με τους "επενδυτές" και τα golden boys της Ευρωζώνης, χαρακτηρίζονται με μια λέξη "βολεμένοι".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.