Κανένα βήμα πίσω: «Βρυξέλλες, Βρυξέλλες έρχονται οι βαζέλες»
31/01/2015 14:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κανένα βήμα πίσω: «Βρυξέλλες, Βρυξέλλες έρχονται οι βαζέλες»

"Δραχμή, σουβλάκι και Γιάνη Βαρουφάκη"

Ούτε μισό βήμα πίσω, δεν προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση. Μόνο μπροστά κι αριστερά

Μέχρι τις «Βρυξέλλες- Βρυξέλλες έρχονται οι βαζέλες» και το Παρίσι θα πάει,και το θέμα είναι να ξεκαθαριστούν οι ρόλοι, μη βρεθούμε προ εκπλήξεως.

Στην προετοιμασία των συναντήσεων με τους διεθνείς παίκτες πέφτει το βάρος του επιτελείου του Πρωθυπουργού, που στην επικοινωνιακή διαχείριση, έχουν λάβει άριστα ως τώρα, να είμαστε δίκαιοι. Όχι σαν κάτι άλλους, ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε, που δεν έπειθαν ούτε τους ομοτράπεζους.

Ο Μάρτιν Σουλτς παίζει το ρόλο του διαμεσολαβητή, άλλωστε πρόκειται για μια φυσιογνωμία που την εμπιστεύεσαι με την πρώτη ματιά. Φτάνει να ανήκεις στο οργανωμένο έγκλημα.

Έγινε και συνάντηση σε κλειστό κύκλο «συγγενών» για να αποτιμηθούν οι συναντήσεις με τον Νταής Ελ Μπλουμ (ποιος θα «πνιγεί» είναι το ζήτημα) και η Κυβέρνηση αποφάσισε ότι όλα είναι ωραία και καλά, δεν θα κάνει πίσω, θα τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της.

Το 10% επιπλέον που έλαβε από τους πασοκογενείς που πίστευαν ότι θα το γυρίσει στον ρεαλισμό, τώρα τρώει τα νύχια του από την αγωνία.

Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν την αυτή στρατηγική ως το τέλος. Δεν διευκρινίζουν ποιο και ποιανού το «τέλος», μάλλον όμως πάμε γιούργια κι ότι βγει.

Μετά τη Λευκωσία, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στη Ρώμη για συνάντηση με τον Ρέντσι και πιθανότατα με τον Πάπα.

Στον Πάπα με τον Παπά. Μεγάλες στιγμές.

Μετά θα πάει στο Παρίσι για να δει τον …Ολαντρέου και μετά αυτόν τον Γιούνκερ, που εκτός από Πρόεδρος της Κομισιόν ήταν και φίλος του Σαμαρά και του τα έχει μαζεμένα ο Αλέξης.

Ο Γάλλος Πρόεδρος έχει διαμηνύσει ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί πρέπει να τηρηθούν και ο Γιούνκερ δεν βλέπει στο ραντάρ συζήτηση για διαγραφή χρέους. Άρα δύο τινά συμβαίνουν. Ή ο Τσίπρας πάει για να τα κάνει όλα λαμπόγυαλο και μετά να ξηγηθούμε «δραχμή, σουβλάκι και Γιάνη Βαρουφάκη» ή πάει για να εξασφαλίσει μια πίστωση χρόνου μέχρι η κοινή γνώμη στη Ελλάδα να θάψει το τσεκούρι του πολέμου.

Έχει μια πίστωση χρόνου η Κυβέρνηση από την κοινή γνώμη, που εξαντλείται αυτό το Σαββατοκύριακο. Πάντως με «βάζελο» Πρωθυπουργό και να αποκλείεται ο ΠΑΟ από την Ξάνθη δεν γίνεται.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα πλήξουμε. Άλλωστε ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς που έλεγαν κι οι Κινέζοι. Αλήθεια, ο Σημίτης που χάθηκε;

Είναι στην ομάδα διαπραγμάτευσης ή τον πήρε το «Ποτάμι»;

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ανδρέας avatar
    Ανδρέας 31/01/2015 15:55:16

    Και ο Γιάννης Ρουμπάτης, εκπρόσωπος τύπου του Ανδρεα Παπανδρέου και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, νέος διοικητής της ΕΥΠ. Το παλαιό-ΠΑΣΟΚ ειναι εδώ ενωμένο δυνατό!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.