Καλώς τον Λούλη, τον Λουλάκη μας…
06/03/2015 22:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλώς τον Λούλη, τον Λουλάκη μας…

Μάλλον ο κ. Λούλης έχει μπερδέψει τις εποχές, τους καιρούς, τις ιστορικές συνθήκες...

Προεκλογικά είχε διαρρεύσει εντέχνως από «κάποια κέντρα» πως ο κ. Λούλης συμβουλεύει μυστικά τον κ. Τσίπρα. Οι τελευταίες του αρθρογραφίες, επιβεβαιώνουν την διαρροή.

Και εδώ που τα λέμε καλά κάνει ο άνθρωπος. Γιατί να μην υπερασπιστεί κάτι στο οποίο «παρέχει υπηρεσίες»;

Μετά από τον ύμνο του στον Αλέξη Τσίπρα ο «πρεσβευτής του μεσαίου χώρου», ο κ. Λούλης συνεχίζει το έργο του, με νέο πόνημα. Επιτίθεται στον Αντώνη Σαμαρά μιλώντας για «στρατηγική και πολιτική χρεοκοπία» ενώ τονίζει πως ο Πρόεδρος της ΝΔ «είναι ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης».

Μάλλον ο κ. Λούλης έχει μπερδέψει τις εποχές, τους καιρούς, τις ιστορικές συνθήκες.

Μάλλον κ. Λούλης «αγκαλιά» με τη Ντόρα είναι οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» (η φράση χρησιμοποιείται συγγραφικά) της κυβέρνησης Τσίπρα.

Μάλλον ο κ. Λούλης ήταν από τους συντελεστές για να δημιουργηθούν «ψευδαισθήσεις στον Ελληνικό Λαό» (όπως δήλωσε ο Γλέζος) .

Πιθανότητα, να ταιριάζει απόλυτα στην ιδεολογική του ταυτότητα, η δημιουργική ασάφεια της κυβέρνησης. Στην ίδια δημιουργική ασάφεια εξάλλου βασίζεται και αυτός, για να αναπτύξει τις περίφημες σοφιστείες του.

O κ. Λούλης με τις απόψεις του δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να βάζει σε προτεραιότητα την εκλογική νίκη σε σχέση με τα κοινωνικά ζητούμενα. Τότε όμως χτίζεις ένα ψέμα και διαλύεις ένα Έθνος.

Μέσα από αυτό το ιδεολόγημα δημιουργήθηκε μια ολόκληρη σχολή σκέψης, που έσπειρε ότι πιο απολιτίκ υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

Είναι όμως επικίνδυνο για σπέρνεις ιδεολογήματα και ταυτόχρονα να πλέκεις του εγκώμιου κάποιου που οδηγεί τη χώρα είτε σε τρίτο Μνημόνιο, είτε σε χρεοκοπία, είτε και στα δύο.

Είναι αφελές να κάνεις λόγο για «απονέκρωση της Νέας Δημοκρατίας», όταν μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας στο λαό, όπως έκανε και το 2009 ο Καραμανλής και δικαιώθηκε.

Μήπως τότε ο Καραμανλής δεν έπρεπε να τα πει;

Μήπως έπρεπε να μιλήσει «μεσαιοχωρίτικα» στο λαό και να γίνει συνένοχος στο έγκλημα;

Κρίμα, που δε σας άκουσε τότε.

Γιατί θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Λούλης πως σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές δεν υπάρχουν ούτε μεσαίοι χώροι, ούτε άκρα.

Υπάρχουν δύο επιλογές, υπάρχουν δύο λογικές.

Και καλό θα ήταν πριν βιαστεί να μιλήσει περί «κυριαρχίας Τσίπρα» να περιμένει λίγο.

Δεν υπάρχει λόγος να πούμε κάτι περισσότερο.

Απλά θα του υπενθυμίσουμε τα λόγια του Αριστερού Μεξικανού Συγγραφέα Πάκο Ιγνάσιο Τάιμπο B:

«Μιλούσα στους ισπανούς σοσιαλιστές και τους έλεγα το εξής πολύ απλό. Προσπαθείτε διαρκώς να προσελκύσετε το περιβόητο “Κέντρο”. Μα το “Κέντρο” πολιτικά είναι το τίποτα. Ένας πολιτικός χώρος, όπως η Αριστερά, πρέπει να προτείνει έναν δρόμο για την πορεία ενός λαού κι εσείς, αντ’ αυτού, κοιτάτε πώς θα τραβήξετε τους κεντρώους για να αποκτήσετε κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτός είναι ο πιο ασφαλής δρόμος προς το “τίποτα”, προς το “πουθενά”.

Το κέντρο πολιτικά είναι τίποτα, είναι η απουσία πολιτικής σκέψης. Και η απάντηση των ανθρώπων της Αριστεράς είναι “πρέπει να κερδίσουμε τις εκλογές και χρειαζόμαστε αυτόν τον πολιτικό χώρο».

Για όποιον δεν το κατάλαβε, συναινετική σούπα η Νέα Δημοκρατία δε θα γίνει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ραβινος avatar
  Ραβινος 06/03/2015 22:49:23

  ''Για όποιον δεν το κατάλαβε, συναινετική σούπα η Νέα Δημοκρατία δε θα γίνει''.OK Ετσι την θελω την ΝΔ μακρυα απο λουληδες & λουλουληδες .Φωτια & τσεκουρι σε καθε κρατικοδιαιτη επιβολη βαρων & ιδεολογικη αριστερολενιστικη τρομοκρατια .Η δεξια ποτε δεν φοβηθηκε ουτε κιοτεψε στην αριστερη μιζερια και κουτοπονηρια των σταζιστικων & γκεσταπιτικων μεθοδων ,ουτε και τωρα θα το κανει .

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 06/03/2015 23:34:52

  "Για όποιον δεν το κατάλαβε, συναινετική σούπα η Νέα Δημοκρατία δε θα γίνει." Και φυσικά αυτό σημαίνει ότι ο Σαμαράς που θα παραμείνει πρόεδρος της ΝΔ, θα συνεχίσει τη μάχη για την απαλλαγή του τόπου από το λαϊκισμό και τον κρατισμό. Γιατί κάποιοι άλλοι εκεί μέσα, μόνο οπαδοί του τίποτα και του πουθενά (μεσαιοχωρίτες δηλαδή) είναι. Και θέλουν και αρχηγίες τρομάρα τους...

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/03/2015 00:21:58

  Eίναι άσχετος με τα συμβαίνοντα στην ευρωζωνη.Η πολιτική του "μεσαίου χώρου" δημιουργεί μεγάλα ελλείμματα που στο τέλος καταληγουν σε μνημονια.

  • Fotini avatar
   Fotini @ ψυχραιμια 07/03/2015 11:52:52

   Πρίν τό μεσαῖο χῶρο, εἴχαμε σοσιαλισμό/σημιτισμό!

 4. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 07/03/2015 00:37:17

  οι ηγετες οδηγουν κι εμπνεουν το λαο δεν σερνονται πισω του,οσες φορες στην ιστορια λαοι μεγαλουργησαν παντα υπηρχε μπροστα τους ενας πραγματικος ηγετης κι οταν παρηκμασαν ηταν γιατι ηγετη δεν ειχαν.

 5. Αριστερός avatar
  Αριστερός 07/03/2015 19:23:40

  Δεν υφίσταται μεσαίος χώρος. Και οι διάφοροι μάγοι επικοινωνιολόγοι είναι μια απάτη. Η Νέα Δημοκρατία θέλει "αφοσοιωμένους" και όχι "τεχνοκράτες". Πρέπει να δώσει επιτέλους τη μάχη στο χώρο των Ιδεών. Και για αυτό ο Σαμαράς πρέπει να γίνει πιο τολμηρός σε εσωκομματικές αλλαγές. Ο λαός είναι μαζί του.

 6. konkon avatar
  konkon 07/03/2015 21:35:54

  Ο Σαμαράς δεν πρέπει να συμμετάσχει στη συναινετική σούπα στην οποία δηλώνουν πρόθυμοι οι ποταμίσιοι. Το τι γλείψιμο κάνουν οι εκπρόσωποι αυτού του πασοκογενούς μορφώματος κάθε πρωί στους περιπτεράδες των καναλιών, στο χαρισματικό!!! πρωθυπουργό μόνο αηδία προκαλεί. Όσο για το λούλη αυτός παίζει πάντα τον αντεθνικό ρόλο του. Πριν να γίνει πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής έλεγε πως η ΝΔ είναι φθαρμένο προϊόν. Στόχος τότε ήταν η διατήρηση του Σημίτη στην εξουσία. Σήμερα ξεκίνησε τα ίδια για αλλαγή αρχηγού στη ΝΔ. Σκοπός του να συνεχίσει ο άσχετος τη διακυβέρνηση της χώρας.

 7. Tζανής avatar
  Tζανής 12/03/2015 12:25:37

  Γιατί θα έπρεπε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από τον Λούλη. Η φιλελεύθερη παράταξη, ως μεγάλη παράταξη, θα έπρεπε να έχει τους δικούς της έμπιστους ανθρώπους. Ως προς δε την επικοινωνία, που είναι η αχίλλειος πτέρνα της, θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει τον δικό της ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό.

 8. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 12/03/2015 23:15:12

  ΤΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ , ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ,ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ ΕΜΠΟΡΟΥ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.