#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/07/2011 14:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και τώρα κίνημα «μην αγγίζετε»

(Πατριδογνωσία θεατρική)«Η Κυβέρνηση αρνείται τώρα να εγκρίνει το νέο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού και θα διανείμει στα σχολεία τη νέα χρονιά το βιβλίο «ιστορίας» της κ. Μ. Ρεπούση που όπως είναι γνωστό είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις το 2007…»

Τι λε ρε !!!

Εκατοντάδες ιστορικοί, ιστοριοδίφες και παιδαγωγοί δεν μπορούν να δημιουργήσουν ένα βιβλίο ιστορίας για τα εντεκάχρονα  ελληνόπουλα;

Η κυρία Ρεπούση θα είναι ο Παπαρρηγόπουλος του 21ου αιώνα;

Πόσο «συνωστισμό» να αντέξουμε πια;

Εκτός κι αν είναι δωράκι στον Καρατζαφέρη. Θα ξιφουλκήσει ο ΛΑΟΣ κατά της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να γίνει αντιπολιτευτικό από συνεργαζόμενο κόμμα;

Τόση κουβέντα για ένα βιβλίο έχει να γίνει στη χώρα από το «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» του Καζαντζάκη. Στην προκειμένη περίπτωση η ιστορία και οι άνθρωποι με μνήμες και πληγές, με βιωματική σχέση με τα ιστορικά γεγονότα «σταυρώνονται».

Άσε που φημολογείται ότι ο Μωυσής έχει ήδη προβεί σε διάβημα προς τον Ύψιστο: Το βιβλίο της Ρεπούση θα γίνει πιο ιερό και από τις δέκα εντολές.

[caption id="attachment_114808" align="alignnone" width="600" caption="Καύσωνας και στη Νέα Υόρκη"][/caption]

«Περίπατο πάνε οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις του Υπουργού Πολιτισμού Π. Γερουλάνου περί ποιοτικής αναβάθμισης των τουριστών με σκοπό την αύξηση των εσόδων του κράτους. Όχι μόνο απαγορεύουν οι περισσότεροι Ξενοδόχοι την παραμονή κατοικίδιων στα ξενοδοχεία τους, αλλά δεκάδες εισιτήρια χάνουν και οι αρχαιολογικοί χώροι, όπως για παράδειγμα το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. (δεν φταίνε πάντα οι ταξιτζήδες). Και αυτό διότι οι υπάλληλοι στην είσοδο του Θεάτρου επικαλούνται μία απόφαση από τις 8 Αυγούστου 1988 (!!!!)  της Δ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων Ναυπλίου με την οποία απαγορεύεται η είσοδος κατοικίδιων στο χώρο του θεάτρου. Έτσι, οι τουρίστες που έχουν μαζί τους ένα σκυλάκι περιμένουν έξω από τα εκδοτήρια – δεν μιλάμε για τις παραστάσεις, αλλά για τις ημερήσιες επισκέψεις- διότι τους απαγορεύεται η είσοδος!»

Πρώτον δεν χρειάζεται να πάνε ιθαγενείς και ξένοι τουρίστες σε κανένα αρχαιολογικό ή ιστορικό χώρο. Φτάνει να έχουν μάθει «παπαγαλία» το βιβλίο της Ρεπούση. Σε απαντήσεις μόνο το «Κεφάλαιο» του Καρλ Μαρξ το συναγωνίζεται…

Πάντως το ρεπορτάζ της Πατριδογνωσίας δεν επιβεβαιώνει τις επικρίσεις προς τον Υπουργό Πολιτισμού: κάποιοι φίλοι που πήγαν με «σκυλιά  αγαρηνά» σε ξενοδοχείο, όπου και τους υποδέχτηκαν επαγγελματικά και τους ευχήθηκαν «καλή διαμονή».

Στην Επίδαυρο δεν πήγαν ακόμη. Περιμένουν τον Κέβιν Σπεισυ και τον Ριχάρδο τον Γ΄29-31 Ιουλίου την πλέον αναμενόμενη παράσταση του καλοκαιριού. Θα σας ενημερώσουμε αν τυχόν προκύψει θέμα ρατσισμού…

Η υπόθεση πάντως του έργου ξεκινά με τον Ριχάρδο, δούκα του Γκλούτσεστερ, να περιγράφει την άνοδο στην εξουσία του αδελφού του, Εδουάρδου του Ε΄, δούκα του Γιορκ. Ο Ριχάρδος είναι ένας «σακάτης, ένα παραμορφωμένος, ένας ατελής». Αυτό δεν τον εμποδίζει να μηχανορραφεί, για να στρέψει τους δύο αδελφούς του, Εδουάρδο Ε΄ και Γεώργιο, δούκα του Κλάρενς, τον έναν ενάντια στον άλλο, με σκοπό να κερδίσει ο ίδιος τον θρόνο. Φυλακίζει τον Γεώργιο με υπονοούμενα προδοσίας, φλερτάρει και παντρεύεται την Άννα, χήρα του πρίγκιπα της Ουαλίας, τον οποίο ο ίδιος σκότωσε. Όταν ο Εδουάρδος Δ΄ πεθαίνει, εκείνος διατάζει τη δολοφονία του Γεωργίου και καταλήγει αντιβασιλέας του ανήλικου γιου του, Εδουάρδου.

Η επιτυχία της παράστασης, λόγω του δημοφιλούς πρωταγωνιστή είναι δεδομένη. Οι κριτικοί θεάτρου αναμένουν τέτοια επιτυχία ξανά, όταν θα ανέβει το έργο Παπανδρέου ο Γ΄: θα πρόκειται για αρχαίο δράμα, πρόζα ή επιθεώρηση;

Η ιστορία θα δείξει. Φτάνει να μην είναι της Ρεπούση…Φανταζόμαστε ότι θα δημιουργηθεί κίνημα «μην αγγίζετε τη Ρεπούση» από τα κλασικά ΜΜΕ.

Πάντως το αυθεντικό «μην αγγίζετε» είναι πλέον μια παγκόσμια κίνηση και ο αστυνομικός στο Τορόντο που είπε ότι οι γυναίκες θα μπορούσαν να αποφεύγουν τη σεξουαλική παρενόχληση αν δεν ντύνονται προκλητικά, μάλλον έχει μετατεθεί στον Βόρειο Πόλο…

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. juliet avatar
  juliet 26/07/2011 21:32:18

  Μ.Ο καλησπέρα ,
  ...................................................................
  Ναι ,θα ζήσουμε και θα θεριέψουμε και θα δοξαστούμε πάλι.Είμαστε άντρες εμείς,μωρ΄ είμαστε 'Ελληνες!........''
  Και ορθός τώρα έριξε τα μάτια τα φλογερά στις σκοτεινές στεριές ,σαν προφήτης του Ισραήλ,υμνώντας τη Γη της Επαγγελίας,ο υποναύκληρος.Και δεν ήτανε ,όχι!ο ναύτης ο ταπεινός.Ήταν ο Ελληνισμός ολόκληρος ,με την ακλόνητη πίστη στις παραδόσεις και τους θρύλους του.
  Καρκαβίτσας:Λόγια της πλώρης(Ο εκδικητής)
  Ξεκίνησα με Καρκαβίτσα θέλοντας να αντιπαρεθέσω τον ανθελληνισμό της κυρίας που με την κομπανία της με συνεχόμενα ,επαναλαμβανόμενα κτυπήματα προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα ήτανε ένα παιγνίδι και όχι φόνος εναντίον ενός λαού.
  Κατάφεραν να λεηλατήσουνε τον εσωτερικό κόσμο του ατόμου.Κάθε άνθρωπος εχει δυό ζωές ,δύο βίους παράλληλους .Είναι ο εσωτερικός μας βίος ,ο αγαπητός και ανεξάρτητος ,ο λυτρωμένος απο την τυραννία και την αλλοτρίωση των ''επιβεβλημένων''.Πολλές φορές είναι βαριά τα ''λύτρα '' αλλά αξίζουνε.
  Ο άλλος είναι ο τρόπος που ζούμε μέσα στη συμβιωτική πραγματικότητα και τον κοινωνικό τόπο.Κατάφεραν να ακρωτηριάσουνε μεθοδικά τη ψυχή μας.
  Τώρα πρέπει να αρχίσουμε απο την αρχή,να μάθουμε στα παιδιά να τιμούνε την πατρίδα ,τη σημαία.Στο παιδάκι το αλλό να σέβεται την πατρίδα τη δική μας αλλιώς σπίτι του.Ο δάσκαλος να πάρει τη θέση που έπρεπε,να διδάσκει.
  Και το βιβλίο της Ρεπούση το στέλνουμε στον Υψιστό που σίγουρα θα σκάσει από ζήλια και θα ανοίξει τον παράδεισο ,μόλις του πει, τι κόλαση και καζάνια, χαμαμ είναι και θα αρχίσει να στέλνει ευτραφείς κυρίους και κυρίες για σπα στο διάβολο!!!
  Είσαι άδικος ,επιτρέπονται οι'' παπαγάλοι'' και τα πτηνά .Αληθεύει ότι θα κοτσιλάνε πριν μπουν στον αρχαιολογικό χώρο ; Οι κότες ,τα παγώνια;οι λαγοί; αυτοί σκάβουνε ,είναι απρόβλεπτοι.Ο σκύλος γαβγίζει ,σ΄αυτή τη χώρα πρέπει να βασιλεύει η σιγή.Και οι κοπέλλες στα σκαλιά αμίλητες είναι ........ξεπουπουλιασμένες αλλά μούγκα.
  Οσο για τη θεατρική παράσταση και το σενάριο ,όλα σήμερα μια παράσταση είναι.Ολοι έχουμε ένα ρόλο που τον παίζουμε ανάλογα μα τις ικανότητές μας στην υποκριτική.Αλλος ξέρει να κάνει τον πρωθυπουργό,άλλος τον μέλλοντα πολιτευτή,άλλος τον υπουργό οικονομικών,υγείας ...κλπ, και εμείς τους μ@λ@κ@ς ,ρόλος και αυτός.
  Εχω έλθει απο ταξίδι,Μεσολόγγι,αυθημερόν,βροχή το πρωΐ -μπάνιο το μεσημέρι,ζέστη αφόρητη.Ο κόσμος αρχίζει και προβληματίζεται,σκέφτεται τον Σεπτέμβρη με το άνοιγμα των σχολείων,τη θέρμανση του χειμώνα.Οι Πασόκοι ψάχνουνε για στέγη .Ο Σαμαράς θα πρέπει να προσέξει πολύ τα άτομα που θα μπούνε ,το παιγνίδι παίζεται πια, ποιόν θα κατεβάσει.
  Οσο για τα ΜΜΕ ,κοιτα σε λίγο θα δημιουργηθεί κίνημα ''ότι έχετε ευχαρίστηση'' και θα δεις και περικοπές και πτωχεύσεις ,εκτός και η προώθηση του εν λόγω βιβλίου αποφέρει κέρδη που εμείς με το ταπεινό μας μυαλό αδυνατούμε να συλλάβουμε.Και τα κέρδη φέρνουνε και μπουζούκια και γαρύφαλλα ...και αν ο Δαναός τραγουδάει καλά ,θα γλυτώσουμε τα έξοδα του τραγουδιστή!!!
  Βεβαια κατανοώ το don't touch είναι προτιμότερο γιατί δεν είναι don't look.

 2. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 26/07/2011 22:15:39

  Πολλά μην...
  μην αγγίζετε
  μη σκύβετε
  μη στοιχηματίζετε
  αλλά και μη κολυμπάτε;; ΜΟ, μας οδηγείς στην κατάθλιψη....
  ΥΓ: Εκπληκτικός ο Κέβιν
  juliet
  πολύ ωραίο το κομμάτι από τον Καρκαβίτσα..
  Προτείνω ο Β. Καρράς-Δαναός, να κάνει την έκπληξη και να πάει κόντρα στο μήνυμα, διασκευάζοντας και τραγουδώντας Σαμάνθα Φοχ ....το ΄΄touch me΄΄!!!!

 3. danaos avatar
  danaos 26/07/2011 22:21:35

  Κρουστά ο Strange, γκάιντα ο Factor, τσέλο ο Τορ, στις απαγγελίες ο Φαίλτωρ.Προβληματίζομαι για τα πνευστά αλλά θα το λύσει το θέμα ο μαέστρος Ροδινός!Άκουσα πως κάπου προσανατολίζεται!!!

 4. juliet avatar
  juliet 26/07/2011 22:26:10

  Αν παίζει καλά τα όργανα......αλλά σαν μαέστρος θα ξέρει .Τραγούδι; και μπαλλέτο για το βλέπειν.

  • danaos avatar
   danaos @ juliet 26/07/2011 22:33:15

   Τα μπαλέτα και τις δημόσιες σχέσεις τα έχει αναλάβει ο Μικρός.Είναι εξπέρ σ' αυτά!Ο δε Ροδινός μόλις άκουσα ότι ετοιμάζει οντισιόν για τα πνευστά στο Λύκειο Κορασίδων!

 5. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 26/07/2011 22:55:45

  Ο Ριχάρδος ο Γ΄θα πιάσει πάτο...στην Επίδαυρο σας βλέπω.. καλού κακού θα πάρω μαζί μου λίγα πανεράκια..

  • juliet avatar
   juliet @ ΕΥΑ 26/07/2011 23:06:35

   Τι θα βάλεις στα πανεράκια ; τα σύκα είναι ακόμη άγουρα ,τα βερύκοκα στο τέλος ,ροδάκινα και ντομάτες άφθονα.

 6. juliet avatar
  juliet 26/07/2011 23:00:10

  Ο Μικρός ξέρει τι κάνει,και παρασύρει και τον κ.Ροδινό....
  Κάποτε στη Πάτρα ,στο Αρσάκειο ,μιά φορά το μήνα ,είχε τα μουσικά νειάτα.Είπαμε θα δώσουμε το παρόν και θα την κάνουνε.Πάμε και τι να δουμε, μόνο πέντε είμαστε ,που να φύγουμε.Σ΄όποιον είπαμε ότι τ΄ακούσαμε μέχρι τέλος κανένας δεν μας επίστευε,πρώτη και καλύτερη η μάνα μου.

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 26/07/2011 23:05:10

  Δαναέ, μάλλον ΄΄τα μουσικά νιάτα΄΄ που αναφέρει η juliet είχε στο μυαλό του ο κ. Ροδινός..

  • juliet avatar
   juliet @ ΕΥΑ 26/07/2011 23:07:42

   χαχαχαχα

 8. juliet avatar
  juliet 26/07/2011 23:10:00

  Αν μένετε Αθήνα ,μόλις ωριμάσουνε να σύκα ,έχουμε μπόλικα.

 9. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 27/07/2011 09:48:18

  ΄΄Να περιφρουρήσουμε τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα, να φροντίσουμε τους μετανάστες που έρχονται εδώ για να δουλέψουν΄΄
  ΄΄Ας σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε αυτές τις έννοιες, Πατρίδα, έθνος, εθνική ταυτότητα, ιστορία΄΄
  ΄΄Και φυσικά σε αυτή την προσπάθεια δεν έχουν χώρο οι μύθοι ως πραγματικότητες. Έχουν χώρο ως μύθοι.΄΄
  Τάδε έφη Ρεπούση σε συνέντευξή της....
  ΥΓ: ΜΟ...λες από δω και και πέρα να λέμε ΄΄να μας φυλάει ο Αλλάχ΄΄;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.