Η προεκλογική στρατηγική της ΝΔ
29/12/2014 14:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η προεκλογική στρατηγική της ΝΔ

Θα έχει ως βάση να αναδειχθεί κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιευρωπαϊκή δύναμη και, δευτερευόντως, στόχος θα είναι η επιστροφή δεξιών ψηφοφόρων, είτε όσων επέλεξαν για τιμωρητικούς λόγους να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, είτε όσων στήριξαν τους ΑΝΕΛ.

Με το δόγμα «τσεκούρι και φωτιά» θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, του βασικού πλέον ιδεολογικού αντιπάλου της στην πορεία προς τις εκλογές και θα προβάλει έντονα τον φόβο της εθνικής περιπέτειας και άρα της πιθανής εξόδου από την ευρωζώνη.

Η προεκλογική στρατηγική της ΝΔ θα έχει ως βάση να αναδειχθεί κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιευρωπαϊκή δύναμη και, δευτερευόντως, στόχος θα είναι η επιστροφή δεξιών ψηφοφόρων, είτε όσων επέλεξαν για τιμωρητικούς λόγους να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, είτε όσων στήριξαν τους ΑΝΕΛ.

Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο πως η ΝΔ θα επιδιώξει να κερδίσει και την ψήφο τμήματος των ψηφοφόρων που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ επί πολλά χρόνια με το επιχείρημα ότι είναι το μόνο κόμμα που εγγυάται την ασφαλή πορεία της χώρας εντός ευρωζώνης.

Ο Αντώνης Σαμαράς αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως τον βασικό παράγοντα στον οποίο στηρίζεται το σύστημα εξουσίας, ώστε να αποτελέσει η ΝΔ το ανάχωμα στην επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ και θα προτάξει το σύνθημα «πολιτική σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά εντός Ευρώπης».

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και η γαλάζια επικοινωνιακή αντεπίθεση για να αναδειχθούν οι αντικρουόμενες και ανεδαφικές, όπως λένε στη ΝΔ, θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Μ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 29/12/2014 15:17:25

  Αν θέλει τις αντιμνημονιακές ψήφους, που μπορεί να τις πάρει, πρέπει να αναπτύξει έντονη αντι-ΓΑΠική ρητορική. Κατά του Γιωργάκη Παπανδρέου δηλαδή, του κύριου υπαίτιου για αυτό που ζήσαμε επί πέντε χρόνια τώρα. Όσο ήταν συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ είχε δεσμεύσεις, τώρα δεν έχει. Πρέπει να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ (και να διαχωριστεί από του Βενιζέλου) ως το κόμμα που μας έβγαλε από τις αγορές και η ΝΔ του Σαμαρά ως το κόμμα που μας ξαναέβαλε στις αγορές και θα μας ξαναβάλει - άρα, θα μας ξαναβγάλει από το Μνημόνιο. Και να πει επιτέλους στους ψηφοφόρους ότι ήταν επιβεβλημένο να είσαι αντιμνημονιακός το 2010, όταν δεν είχε προδιαγραφεί ακόμη η άθλια πορεία της χώρας εντός του Μνημονίου και δεν είχε βυθιστεί τόσο βαθιά η χώρα, αλλά μετά δεν υπήρχε η "άλλη" επιλογή να αρνηθείς το Μνημόνιο, διότι πολύ απλά στο τέλος του 2011 και το 2012 ήσουν πια στο έλεος των δανειστών. Κάτι που δεν ίσχυε για τον Οκτώβριο του 2009, ούτε καν για το Μάιο του 2010, που είχε ακόμη μεγάλη διαπραγματευτική δύναμη η Ελλάδα. Ο Θεός βοηθός, να γίνει το καλύτερο για τη χώρα. Ίσως το καλύτερο για τη χώρα να ήταν και μια σύντομη παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα οδηγήσει σε απότομη ωρίμανση την ελληνική κοινωνία. Ποιος ξέρει... Εμείς πάντως θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις μας για την επανεκλογή Σαμαρά. Με την ελπίδα η ελληνική κοινωνία να έχει ήδη ωριμάσει και να μην χρειάζεται την εμπειρία ενός ακόμη άθλιου λαϊκιστικού κόμματος στην εξουσία.

 2. roadrunner avatar
  roadrunner 29/12/2014 15:47:15

  "Σκληρό ροκ" χρειάζεται. Πρέπει όμως να ξέρουν να συντονίζονται με το "σκληρό ροκ" και όσοι θα μπουν στα ψηφοδέλτια. Δεν μπορεί να υπάρξει σκληρό ροκ, αν δούμε ονόματα που υποστήριζαν με τα λόγια ή υπονοούσαν με τις εμφανίσεις τους, κυβερνήσεις εθνικού σκοπού, αλλαγή πρωθυπουργού χωρίς κάλπες με απομάκρυνση Σαμαρά κτλ. Από τέτοια στελέχη μην περιμένετε κανένα σκληρό ροκ.

 3. Hunter avatar
  Hunter 29/12/2014 15:57:36

  Η Ντόρα τι θα γίνει;;; Θα μπει πάλι στο Επικρατείας;;;

 4. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 29/12/2014 17:32:28

  "Πού΄σαι Κώστα να ρίξεις τη γραμμή;" (τον Κώστα από το χωριό Λάλα της Αρκαδίας εννοώ)

 5. GregA avatar
  GregA 29/12/2014 19:36:26

  Ο εκλογικός αγώνας πρέπει να στοχεύει στο άυριο της παράταξης, στο μέλλον. Οι μετεκλογικές εξελίξεις, όποιος και εαν κερδίσει θα είναι ραγδαίες, ισοπεδωτικές για οόποιον δεν προλάβει να εναρμονισθεί στο νέο πλαίσιο. Τα σκληρά ροκ είναι κατάλληλα για κόμματα κατηγορίαςς πασοκ, εμείς δεν χρειαζόμαστε ούτε ροκ, ούτε γεωργιάδηδες, ούτε αντιστάθμισμα με νεοφιλελέ. Χρειάζεται άμεσα ιδολογικός αυτοκαθορισμός και καλός αγώνας. Προσοχή μην αυτοεγκλωβιστούμε.

  • Flashgordon 61 avatar
   Flashgordon 61 @ GregA 29/12/2014 21:14:49

   Αυτή η καθαρότητα της ιδεολογίας μας , την στιγμή που συνασπίζονται εντελώς ετερόκλητες δυνάμεις εναντίον μας είναι αυτοκαταστροφική.Από έναν (Νεοφιλελε) που θα γυρίσει τα 220 σπίτια του χωριού του για να ενημερώσει τους παραπλανημένους (X.A , ΑΝΕΛ , Αδιάφορους) , γιατί τους ξέρουμε (από συζητήσεις στο καφενείο του χωριού) , για το λάθος μιας αριστερής παρένθεσης.Καλή συνέχεια σε όλους......Καλή Χρονιά.........&Καλό Αγώνα !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • cockpit2 avatar
   cockpit2 @ GregA 29/12/2014 22:26:28

   Καλό αγώνα απέναντι σε ποιόν;Στους ολίγους και ποιοτικούς που αντιλαμβάνονται; Πιστεύεις ότι αρκούν αυτοί οι ολίγοι;

   • Flashgordon 61 avatar
    Flashgordon 61 @ cockpit2 29/12/2014 23:40:41

    Πεσιμιστική άποψη........Με βάση τις δημοσκοπήσεις , απέχουμε μισόβήμα από την πρωτιά και με δεδομένο το μεγάλοποσοστό αναποφάσιστων , αξίζει ο καλός αγώνας όλων μας , για να πείσουμε την πλειονότητα των παραπάνω για την ορθότητα των απόψεών μας.Στην προσπάθεια της παράταξης για συσπείρωσηας γίνουμε όλοι μια γροθιά .Όχι τώρα διαχωρισμοί ,(Ντόρα , Γεωργιάδης , Σαμαράς κλπ....).Κανένας δεν περισσεύει ..........Οι αναποφάσιστοι κατα κύριο λόγο ακολουθούντους πρώτους.Οι δημοσκοπήσεις θα δημοσιεύονται ως την τελευταία μέρα.Ας κάνουμε όλοι λοιπόν τον καλό αγώνα να περάσουμε πρώτοι και να μας ακολουθήσουν και οι παραπάνω .Είμαι πεπεισμένος όπως είπε και ο ΑΡΧΗΓΟΣ(Σαμαράς) ότι οι εκλογές συμφέρουν την Ν.ΔΚαλή δύναμη λοιπόν σε όλους.....Και καλόν αγώνα.......

 6. George N avatar
  George N 30/12/2014 07:23:25

  Αν και είναι κατανοητή αυτή η προεκλογική στρατηγική, ακολουθεί την πεπατημένη της γενικότερης πολιτικής όλων των κομμάτων. Είναι εγκλωβισμένη στο Παπανδρεϊκό αρχέτυπο των δύο κόσμων, του φωτός και του σκότους, του καλού και του κακού, της δικαιοσύνης και της αδικίας. Κάποια στιγμή, κάποιο κόμμα (μάλλον μετεκλογικά) πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία να βγει από αυτήν την Μεσανατολίτικη θεώρηση, αν η παραμονή στην Ευρώπη ενδιαφέρει πραγματικά και δεν είναι απλά προσχηματική. Το να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους, τα προβλήματα και οι προτεινόμενες λύσεις, το να αντιμετωπισθούν οι πολίτες ως ενήλικες, θα είναι ένα πρώτο βήμα για την πραγμάτωση της δημοκρατίας στην χώρα, σε αντίθεση με το σκηνικό της γιορτινής σχολικής θεατρικής παράστασης "Η δημοκρατία και οι περιπέτειές της" που παίζει μονότονα στο μεγαλύτερο κομμάτι της μεταπολίτευσης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.