#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/08/2010 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μάχη των επιδομάτων, οι δέκα εντολές, ο ΓΑΠ και ο ΒοτανικόςΤο ενιαίο μισθολόγιο –μια διεκδίκηση δεκαετιών για την ΑΔΕΔΥ- θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εργαζόμενους, καθώς θα γίνει στη λογική  της κατάργησης επιδομάτων και όχι στη λογική της ενσωμάτωσης τους στον βασικό –και συντάξιμο-μισθό αλλά και της  άμβλυνσης των τεράστιων μισθολογικών ανισοτήτων. Επίσης θα «τιμωρηθεί» η λογική της λήψης επιδομάτων (σε 12μηνη βάση) που δέχονταν επί δεκαετίες οι υπάλληλοι, αντί σοβαρών αυξήσεων στους βασικούς μισθούς στις υποτιθέμενες καλές εποχές

Οι νέες μειώσεις αποδοχών για τους δημοσίους υπαλλήλους θα στηριχθούν επικοινωνιακά στο- σωστά μαντέψατε- μνημόνιο. Το συνολικό ύψος των αμοιβών θα βαίνει μειούμενο κάθε χρόνο, με ρυθμό επιταχυνόμενο από το 2012 και μετά.

Ένα ακόμη φαιδρό επιχείρημα είναι ότι οι μειώσεις γίνονται για να μη γίνουν απολύσεις.

Να γίνουν χίλιες φορές.  Πρώτοι να φύγουν όσοι δεν τεκμηριώνουν το πόθεν έσχες  τους, αυτοί που πλούτισαν εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους. Μετά αυτοί που διορίστηκαν με σαθρές διαδικασίες, εκτός ΑΣΕΠ και παραγωγικών σχολών. Αυτά δεν είναι αυτονόητα;

Τα περαιτέρω αρνητικά αποτελέσματα στην αγοραστική δύναμη και άρα και στην ενεργό ζήτηση 1 εκατομμυρίου νοικοκυριών δεν φαίνεται να απασχολεί το οικονομικό επιτελείο. Είναι …αφαιρετικοί τύποι.

Το πρώτο βήμα στον κυβερνητικό σχεδιασμό  έγινε με την ολοκλήρωση της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων Ακολουθεί η συγκρότηση της ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Οι διαδικασίες συγκρότησης της Αρχής δεν έχουν γίνει γνωστές, ούτε και οι απολαβές  των υπαλλήλων που θα την στελεχώσουν. Θα είναι αδιάβλητες, είναι αυτονόητο…

Το κερασάκι… στα μούτρα, είναι η σύνδεση των αμοιβών με την παραγωγικότητα, πολύ όμορφη στη θεωρία, στην πράξη θα οδηγήσει σε περισσότερες στρεβλώσεις από αυτές που υποτίθεται ότι θα θεραπεύσει.

Νέα ρουκέτα δηλαδή στο πολύπαθο ελληνικό δημόσιο. Κανονικές ρουκέτες πέφτουν στο Ισραήλ και την Ιορδανία. Εκεί κοντά ο Μωυσής έλαβε τις δέκα εντολές. Τις δικές τους 10 εντολές θα αφήσουν οι ελεγκτές της τρόικας φεύγοντας από την ηλιόλουστη αποικία τους και 10 ακυκλοφόρητα τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον θα βρεθούν στα δισκοπωλεία. Ο ΥΠΟΙΚ πάλι, αποφάσισε τη διενέργεια 10 διαχειριστικών ελέγχων σε ΤΕΙ, νοσοκομεία και στο Δήμο Θεσσαλονίκης και τρίτωσε το δεκάρι.

Δεκάρι όμως στο Βοτανικό θα αργήσουμε να δούμε, καθώς πάλι κόλλησε το θέμα του γηπέδου  του ΠΑΟ. Ως σίριαλ, με τέτοια πλοκή, θα έκανε θραύση.

Και σε καιρούς ύφεσης, ένα τέτοιο έργο θα έδινε δουλειά σε κόσμο και κοσμάκη. Δεν το λέμε στην τρόικα να το βάλει στις εντολές και να χτισθεί σε 10 μήνες;

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/08/2010 09:36:41

  Μόλις έμαθα από συγγενικό μου πρόσωπο, τρίτεκνη καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης, με σύζυγο επίσης καθηγητή ΜΕ, ότι αποφάσισαν να κοπεί το επίδομα για το τρίτο παιδί μόλις αυτό κλείσει τα 6, όταν δηλ. αρχίζουν τα μεγάλα έξοδα.
  Για ένα ζευγάρι καθηγητών ΜΕ, τρίτεκνο, η απώλεια εισοδήματος ανέρχεται συνολικά 500 ευρώ το μήνα.
  Η ανθελληνική κυβέρνηση-ΜΚΟ Παπανδρέου δεν έχει προφανώς ανάγκη να στηρίξει τα τρίτεκνα ζευγάρια, εισάγει άφθονους υπηκόους-μελλοντικούς ψηφοφόρους από τις χώρες της Ασίας.
  Το συντομότερο που η αισχρή αυτή παρεούλα των σνομπ απατεωνίσκων θα εξαφανιστεί από το πρόσωπο της γης, το καλύτερο για τον τόπο.

  • Misha avatar
   Misha @ ΒΙΣ 03/08/2010 09:43:20

   Δε θα εξαφανιστεί από προσωπου γης αν εμεις δεν εμφανιστούμε πολιορκώντας το μπουρδέλο της ανομίας τους.
   Ετσι αποκτήσαμε Συνταγμα στις 3 Σεπτεμβρη του 1843.
   Αλλιώς , όπως βλέπεις, ο ΓΑΠ δε χαμπαριάζει. Με διαλογισμό και φίτνες ξεπερνά και τα ψέμματα που λεει και τα ηθικά διλήμματα ή τις ενοχές που προκύπτουν εξ αυτών.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Misha 03/08/2010 09:45:53

    Ο διαλογιζόμενος φιτ είχε το θράσος να πει στους υπουργούς του στο Υπ. Συμβούλιο "ελπίζω να βρείτε λίγο χρόνο και για διακοπές" τη στιγμή που ήταν ο ίδιος κατάμαυρος από τα μπάνια!
    Η πασοκική "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" το έγραψε.

 2. lpap avatar
  lpap 03/08/2010 09:45:44

  Κόψιμο μισθών, επίκειται κι άλλο, ανατροπή ασφαλιστικού, υγεία μπάχαλο, εξωτερικά θέματα, μαύρο σκοτάδι, εργασιακές μελλοντικές σχέσεις, τύπου μεσαίωνα: κι άλλα πολλά..κι όμως θα υπάρξουν άνθρωποι, Έλληνες, που θα ψηφίσουν πάλι ΠΑΣΟΚ. Πολλοί εξ αυτών και εκπαιδευτικοί. Κι όχι μόνο.. οπότε ..ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ..σε αυτή τη χώρα έμαθαν να σκέφτονται, κι αν, μόνο με το μαχαίρι στο λαιμό..

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ lpap 03/08/2010 09:47:16

   Η κομματική συνείδηση των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ ισχυρή, πιο ισχυρή από αυτή των Νεοδημοκρατών, που είναι πρώτα Δεξιοί και μετά Νεοδημοκράτες. Οπότε, δύσκολα θα απαγκιστρωθούν, εκτός βέβαια αν εξαθλιωθούν οικονομικά.

   • lpap avatar
    lpap @ ΒΙΣ 03/08/2010 10:03:57

    όποιος δεν έχει μάθει να απαγκιστρώνεται από κομματικές βλακείες, προβλημά του. το άσχημο είναι πως το κάνει και πρόβλημα της χώρας. Ωστόσο τολμώ να πω πως γνωρίζω ανθρώπους που αρνούνται πια να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΓΑΠ γιατί έχουν θυμώσει πολύ. Και καλά κάνουν βέβαια. Και για να είμαι ειλικρινής κι εγώ έχω πολλές ενστάσεις κι απορίες και προβληματισμούς για το ποια θα ναι η επόμενη μέρα στην Ελλάδα. Και δεν ανήκω στο σκληρό πυρήνα των δεξιών, πιο πολύ στο κέντρο τοποθετώ τον εαυτό μου.. Και δεν με πείθει κανείς πια..τι να πω..κι είμαστε πολλοί άπιστοι Θωμάδες και Θωμαΐδες!!

   • μικρός οδυσσέας avatar
    μικρός οδυσσέας @ ΒΙΣ 03/08/2010 12:46:19

    Θα δούμε στις περιφεριεακές τον Νοέμβρη...

 3. Μάρκος avatar
  Μάρκος 03/08/2010 10:11:47

  Ποια σοσιαληστική λογική επιτάσσει, τον δικό μου μισθό που ήταν τον Μάρτιο 780 ευρώ, να τον φτάσει να είναι σήμερα, 696;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Μάρκος 03/08/2010 10:15:24

   Είναι η λογική της βουλγαροποίησης και της ρουμανοποίησης της κοινωνίας. Το όραμα του Μάνου και του Ανδριανόπουλου, και η άοκνη πραγμάτωσή του από τον γκαουλάιτερ Παπακωνσταντίνου για να βρίσκει πιο φτηνούς εργάτες να του καθαρίζουν τη βιλάρα μετά πισίνας στη Σέριφο.

 4. Fillipidis D avatar
  Fillipidis D 03/08/2010 11:51:17

  αν αγγιξει τα επιδοματα ξανα θα ειναι το τελος του πασοκ σαν κυβερνηση και σαν κομμα.

  πρωτα θα μειωθουν οι βουλευτες και οι αποζημιωσεις τους δραστικα
  και μετα να τολμησει να ξαναμιλησει ο ξεφτιλας σοσιαλιστης για τα επιδοματα.

  η πουλημενη χοντρολουγκρα ο παπασπυρου ξερουμε απο τωρα οτι θα κανει καμμια μουφα 24ωρη απεργια.

  η ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ομως που θα γινει σε ολο το δημοσιο δεν θα εχει τελος.

 5. lalakos avatar
  lalakos 03/08/2010 12:06:13

  http://www.youtube.com/watch?v=zqTwiMG0v_w&feature=related

 6. Λωτοφάγος avatar
  Λωτοφάγος 03/08/2010 12:10:48

  Με αφορμή τα ζητήματα των τρικέκνων, θυμάστε τα νταβατζοΜΜΕ να εγκαλούν την κυβέρνηση Καραμανλή για αθέτηση υποσχέσεων. Τι και αν απαντούσε η κυβέρνηση, παραθέτοντας τα όσα θετικά είχαν θεσμοθετηθεί (διορισμό στο δημόσιο , αφορολόγητο αυτοκίνητο, άλλες φορολογικές ελαφρύνσεις, επιδόματα και άλλα). Οι τηλεοπτικοί εισαγγελείς θυμούνταν και κάποια που δεν είχαν υλοποιηθεί. Τώρα; Κα ο διαμαρτυρόμενος πρόεδρος των τριτέκνων αξιότιμος κ. Ροντούλης, βρέθηκε βουλευτής του ΛΑΟΣ. Τώρα; Ούτε μία σχετική ερώτηση στη βουλή. Προέχει η συνεταιριά ΠΑΣΟΚ -ΛΑΟΣ.

 7. O Θείος avatar
  O Θείος 03/08/2010 12:23:44

  Άχ τι θα κάνουμε με του Βοτανικού τον μάγκα, Βωβός είναι, ούτε μιλάει, ούτε λαλάει! Έμπλεξαν τώρα και ο κυρ Νίκος με τον παχύ αμπελουργό, από περσινά ξινά σταφύλια πως να βγεί το κρασί;

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ O Θείος 03/08/2010 12:44:25

   Ξύδι!

  • O Θείος avatar
   O Θείος @ O Θείος 03/08/2010 14:20:51

   Η ΠΑΕ πάντως φαίνεται να τα 'χει πάρει στο κρανίο μ' αυτόν που "δεν λέει κουβέντα", υπονοώντας ότι μ' αυτόν έχει συμμαχήσει και ο Μεγάλος Πριονιστής (μάλλον υποθέτει ότι δεν φταίει ο Μεγάλος Τραγουδιστής).
   Κρατάει κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα ο κυρ - Νίκος; Ή έχει κι άλλο δράκο το παραμύθι, επιχειρηματικό; Πάμε σαν άλλοτε, που ο διάλογος ήταν "τσάτσοι του Κόκκαλη" εναντίον "τσάτσων του Βαρδινογιάννη";
   Η "βάρβαρη" πολυμετοχικότητα, ήταν μια κάποια λύσις.

 8. ΜΟΥΣΤΑΚΑΚΗΣ avatar
  ΜΟΥΣΤΑΚΑΚΗΣ 05/08/2010 15:52:16

  γιατι ρε παιδια να χτισουμε κ τον βοτανικο? για τα συμφεροντα του Βωβου ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.