Η κ. Παναγιωταρέα θα μας ενημερώνει και επισήμως για την Αμφίπολη
17/09/2014 08:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κ. Παναγιωταρέα θα μας ενημερώνει και επισήμως για την Αμφίπολη

Τις υπηρεσίες της στην... πατρίδα και τον πολιτισμό θα προσφέρει και επισήμως η δημοσιογράφος – καθηγήτρια του ΑΠΘ, Άννα Παναγιωταρέα.

Τις υπηρεσίες της στην... πατρίδα και τον πολιτισμό θα προσφέρει και επισήμως η δημοσιογράφος – καθηγήτρια του ΑΠΘ, Άννα Παναγιωταρέα.

Με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού η κ. Παναγιωταρέα θα συμμετέχει σε επιτροπή για την προβολή και την επικοινωνιακή διαχείριση των έργων και των δράσεων του υπουργείου Πολιτισμού. Όπως σημειώνεται στην απόφαση τα μέλη της εν λόγω επιτροπής παρέχουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.

Έτσι η κ. Παναγιωταρέα θα μπορεί να ενημερώνει χωρίς πρόβλημα και για τις εργασίες στην Αμφίπολη.

Όπως γράφαμε προηγουμένως και ανεπισήμως η κ.Παναγιωταρέα είχε το προνόμιο να ενημερώνεται και να βλέπει φωτογραφίες που κανείς άλλος δεν έχει δει από τον τάφο της Αμφίπολης. Η γνωστή δημοσιογράφος, ξεφεύγει από τις τετριμμένες ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού και αναρτά στο facebook και άλλες φωτογραφίες από τις Καρυάτιδες ή τα άλλα ευρήματα του τάφου καθώς και δική της φωτογραφία κάτω από μια ομπρέλα να παρακολουθεί τις ανασκαφές.

«Μα καλά, που τα βρίσκει αυτά η Παναγιωταρέα;» αναρωτιούνται πολλοί ώσπου κυκλοφόρησαν οι φήμες ότι η δημοσιογράφος που ήταν πάντα προσκολλημένη στις τάξεις της... νεοδημοκρατικής ιδέας, φέρεται να αναλαμβάνει υπεύθυνη επικοινωνίας για τον τάφο της Αμφίπολης.

[photo_1]

Δεν ξέρουμε αν είναι πλάκα ή σοβαρό κι αν υπάρχει όντως μια τέτοια θέση που θα καλύψει η γνωστή δημοσιογράφος και καθηγήτρια Πανεπιστημίου (μην το ξεχνάμε). Ωστόσο, η ιδιαίτερη πληροφόρηση που έχει για τις ανασκαφές και οι φήμες για στενή σχέση με την γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, θα μπορούσαν να της δίνουν και κάποιες επιπλέον πληροφορίες τις οποίες και μοιράζεται με όλους εμάς τους κοινούς θνητούς που περιμένουμε το δελτίο τύπου του Τασούλα.

Βεβαίως και η προσωπική σχέση που έχει με τον καθηγητή κ. Παντερμαλή θα μπορούσε να της δίνει καλές πληροφορίες και να μην πρόκειται απλά για ένα deal που έκανε η κ. Παναγιωταρέα με κάποιον ανώτερο κυβερνητικό παράγοντα. Άλλωστε, από το υπουργείο Πολιτισμού διαψεύδουν ότι η δημοσιογράφος – καθηγήτρια έχει αναλάβει την επικοινωνία για την Αμφίπολη κι ότι όλες οι πληροφορίες παρέχονται μέσω του υπουργείου. Επίσης, πηγές λένε ότι η κ. Παναγιωταρέα επισκέφτηκε την Αμφίπολη και έβγαλε τις φωτογραφίες με την ιδιότητα της... καθηγήτριας, ασχέτως αν είναι καθηγήτρια μέσων ενημέρωσης κι όχι καθηγήτρια αρχαιολογίας.

Εν πάση περιπτώσει αυτό το... ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το παρελθόν και τα αρχαιολογικά ευρήματα είναι... συγκινητικό, όπως συγκινητική είναι και η προσπάθεια της αγαπητής καθηγήτριας να μας ενημερώσει για την αλήθεια που αφορά στον τάφο. Να το κάνει ως... θαυμάστρια των αρχαίων ή για επαγγελματικούς λόγους, αυτό ίσως πρέπει να το μάθουμε. Η ουσία είναι ότι καθημερινά οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το θέμα της Αμφίπολης ενημερώνονται... ατύπως από την κ. καθηγήτρια η οποία, λένε, εργάζεται αμισθί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 17/09/2014 13:06:06

  Κλασσικά Αριστουργήματα Αμφιπόλεως + πλαστικούρα = ΥΒΡΙΣ στην αρχέγονη Ιστορία. Χάθηκαν τα ταπεινά ξύλινα τραπέζια; Οι ξύλινες καρέκλες; Xάθηκαν τα προστατευτικά γάντια; (ο ιδρώτας των χεριών εμποτίζει κι επηρεάζει τα μάρμαρα, τον πωρόλιθο, τα πολύτιμα μέταλλα) όπως γνωρίζετε, κυρία καθηγήτρια. Θυμάστε στις 20 Ιουνίου, 2009 στα διακριτικά, απέριττα και μεγαλοπρεπή συνάμα, εγκαίνια του Μουσείου Ακροπόλεως, με πόσο σεβασμό και προσοχή, με γάντια στα χέρια, τ’ αρχαιολογικά εκθέματα άγγιζε ο τότε Υπουργός Πολιτισμού; Εμείς, και τον είδαμε και τον θυμόμαστε http://bit.ly/1u0zGqq Κόκκινο kitsch & bold + σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα = Kραυγαλέα η αυτόκλητη υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων σας. Ατυχείς και αμετροεπείς οι φωτογραφήσεις σας. Η αναπόφευκτη σύγκριση είναι συντριπτικά άνιση εις βάρος σας, κυρία καθηγήτρια. Το αρχέγονο Μάρμαρο πλήρωσε το.. δικό σας “μάρμαρο”.

  • Αγροφύλακας avatar
   Αγροφύλακας @ η Dimi 19/09/2014 03:29:52

   Και οι κρίνοντες, κρἰνονται. Εμοὐ βεβαίως μη εξαιρουμἐνου. Αλλά ας μην έχουν την εντύπωση και οι δημοσιογράφοι και συχνοί σχολιαστές αβανταδόροι ότι εξαιρούνται. Ολα στο φως! ὀχι άλλη λογοκρισία! και όποιος αντέξει.

 2. blackunder avatar
  blackunder 19/09/2014 11:34:42

  Eυκαιρία να ανέβει και καμια βόλτα στο ΑΠΘ που έχει και οργανική θέση καθηγητή.

 3. sender avatar
  sender 19/09/2014 13:01:54

  Σ'αυτή την χώρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη αισθητική,που πρώτοι απ'όλους οι δάσκαλοι πρέπει να κατέχουν και να διδάσκουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.