#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/03/2009 22:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αρραβωνιαστικιά του πληροφοριοδότη


Ποιο πολύ γνωστό πρόσωπο του δημοσίου βίου είναι ο πληροφοριοδότης που στο παρακάτω κείμενο παρακαλά την μυστική υπηρεσία ξένης χώρας να μην μπλέξει και την ... αρραβωνιαστικιά του στις επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών;


Το αφήνουμε στη  γόνιμη φαντασία σας να το βρείτε.

Εμείς το αφιερώνουμε στη ΝΔ που γιορτάζει σήμερα τα 5 χρόνια, από την επάνοδο της στην εξουσία.

Σημείωση: «ΙΜ» σημαίνει «ανεπίσημος πληροφοριοδότης».

                                   Η πρώτη συνάντηση


_______________________________________________________________________________________________________
Γενική Διεύθυνση V/3, έναρξη επαφής, με τον ΙΜ..., γεν. στις: 27.5.....
Στις ... επιστράφηκε από την Γενική Διεύθυνση ΙΧ στον ΙΜ το αυτοκίνητο μάρκας ΟΡΕL, που του είχε κατασχεθεί. Η επιστροφή χρησιμοποιήθηκε για να γνωρίσουμε τον ΙΜ. Μετά το πέρας της παράδοσης ειπώθηκε στον ΙΜ. ότι ευχαρίστως θα συζητούσαμε ξανά μαζί του. Ο ΙΜ ήταν σύμφωνος και ορίστηκε μια συνάντηση για τις .... στις 14.00 στο καφενείο Β....

Όταν ο συνεργάτης μας εισήλθε στις 14.00 στο κέντρο, ο ΙΜ ήταν ήδη εκεί. Μιλήσαμε κατ αρχάς για προσωπικές του υποθέσεις. Μας είπε ότι προς το παρόν ασχολείται με την διπλωματική του εργασία. Σκοπεύει εκτός από το δίπλωμα της Φυσικής να γίνει επίσης Μηχανικός με τη μέθοδο σπουδών δι αλληλογραφίας. Περνά τον περισσότερο χρόνο στης μητέρας του. Εκεί μένει και η φίλη του, που εργάζεται ως μανεκέν στο ..... Πρόσθεσε ότι σκοπεύει πιθανόν να την παντρευτεί.

Στη συνέχεια, του ειπώθηκε πως γνωρίζουμε ότι έχει κάποιες διασυνδέσεις, οι οποίες είναι ενδιαφέρουσες για εμάς...και ερωτήθηκε αν είναι διατεθειμένος να μας υποστηρίξει για την διαλεύκανση αυτού του κύκλου ανθρώπων. Ο ΙΜ δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος, αλλά  πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να έχει αυτό επιπτώσεις στην επαγγελματική του ζωή και ότι εκτός από τον άμεσο χειριστή του δεν θα ήθελε να γνωρίσει κανέναν άλλο συνεργάτη μας. Του  απαντήθηκε ότι αυτό είναι αμοιβαίο και ότι και εμείς απαιτούμε από αυτόν το ίδιο.

                                               Επόμενη συνάντηση


«...Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας έγινε πάλι λόγος για την αρραβωνιαστικιά του ΙΜ. Είπαμε στον ΙΜ ότι θα πρέπει να την πείσει ότι θεωρεί κι αυτός τη συνεργασία της μαζί μας σωστή. Ο ΙΜ είπε ότι το έχει ήδη κάνει, αν και δεν είναι τελείως πεπεισμένος γι αυτό. Είπε, επίσης  ότι δεν θα είχε αντίρρηση να μας βοηθήσει η αρραβωνιαστικιά του στη συγκέντρωση κάποιων πληροφοριών. Δεν συμφωνεί, ωστόσο, να την στέλνουν σε οποιαδήποτε κέντρα διασκέδασης, ή να παίρνει εντολές για να συναντά άντρες. Ο ίδιος δεν θα την άφηνε σε καμιά περίπτωση να πάει οπουδήποτε μόνη της. Έχει τη διάθεση να τα βρει μαζί μας, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν την θέση του, μιας και πρόκειται τελικά για τη μελλοντική σύζυγό του.

...Μας είπε επίσης ότι θα έπρεπε κανείς να λάβει υπόψη του ότι είναι Νότιος και ότι στην πατρίδα του δεν μπορεί να συμβεί, να πάει σε κέντρο μια γυναίκα μόνη της. Τέτοιες γυναίκες αντιμετωπίζονται στην πατρίδα του ως πόρνες. Ο πατέρας του τον έχει αναθρέψει έτσι και δεν μπορεί για το λόγο αυτό να έχει διαφορετική άποψη. Θεωρεί επίσης ότι στους άντρες θα πρέπει να δίνονται ορισμένες ελευθερίες και ότι σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει ίση μεταχείριση.

Ως παράδειγμα ανέφερε ότι μπορούμε να προσφέρουμε κάποια πράγματα στην αρραβωνιαστικιά του. Έτσι, στην τελευταία συνάντηση μας της προσφέραμε και σαμπάνια. Αλλά έχει ως αρχή του η αρραβωνιαστικιά του να μην πίνει σαμπάνια με κανέναν άλλο άντρα, αν ο ίδιος δεν είναι παρών.

Ο ΙΜ έλαβε τις εξής οδηγίες:

1. Στην επόμενη συνάντηση με τον..., αν γίνει νύξη για την προμήθεια ηλεκτρονικών  να του πει ότι ενδιαφέρεται.

2. Να ενδιαφερθεί ιδιαίτερα για πρόσωπα που έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στο ...

3. Θα πρέπει να προετοιμαστεί για την επόμενη συνάντηση να συζητήσει τις περαιτέρω σχέσεις του μαζί μας.

4. Στην επόμενη συνάντηση θα συζητηθεί ξανά η σχέση του με τον...

Η συνάντηση έλαβε τέλος στις 10 περίπου, γιατί ο ΙΜ δεν είχε χρόνο. Επειδή ο ΙΜ  δεν γνώριζε ακόμη πότε θα έπιανε δουλειά (στην τηλεόραση), η επόμενη συνάντηση θα κανονιστεί την εβδομάδα μετά το Πάσχα ύστερα από τηλεφώνημα του ΙΜ....»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Decay avatar
  Decay 07/03/2009 23:20:09

  Δεν μπορώ να σκεφτώ φάκτορα, ήμουνα βλέπεις στου Μπαιρακτάρη (μερα πούναι) και προσπαθώ να χωνέψω...

  Δεν δίνεις κανένα tip επιπλέον?

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/03/2009 23:30:01

  ο Σωκρατης ειναι.Αλλα τι σχεση εχει αυτος με τη γαλάζια διακυβερνηση;Τα πολλα λεφτα τα εβγαλε με τους αλλους.Απο τη στιγμη που δεν ανακατευεται στα πολιτικα τον αφησανε ησυχο στα ποδοσφαιρικα του.

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 08/03/2009 00:09:07

  Και μένα, ο Σωκράτης μου φαίνεται ότι είναι.

 4. G.GAKIS avatar
  G.GAKIS 08/03/2009 07:57:22

  ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ-ΚΡΟΚΟΥΣ-ΡΟΚΟ-ΚΟΚΚΑΛΙΝΟΣ-ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ

 5. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 08/03/2009 08:48:49

  Και που κολλατε εσεις ρε μαγκες;Σας μαρανε μην τυχον και αδικηθηκε το νατο,που το κραζαμε μια ζωη;
  Η μην τυχον και παρεδωσε τα μυστικα της ψωροκωσταινας,και σε ποιον,παρακαλω;Στους ανατολικογερμανους;
  Κι εσεις,τα παιρνετε απο την αλλη πλευρα; Τους Αμερικανους δηλαδη;

  factorx: τωρα τι προσπαθείς να αποείξεις; Οτι εισαν προβοκάτορας (χμ;;; ή βλάκας (κακό)

 6. Xase avatar
  Xase 08/03/2009 09:57:27

  Ειναι καποιος που σπουδαζε στην Αν. Γερμανια, και τον επιασαν στα συνορα για μικρολαθρεμποριακη. Του κατασχεσαν το αμαξακι του και τουκλεισαν ραντεβου για τα περαιτερω ι. Στη συνεχεια για να μην υποστει τις συνεπειες του νομου (περι λαθρεμποριου) εγινε Κροκους.
  Αυτο ειναι ενα φανταστικο σεναριο που μπορει να γινει κιν. ταινια.

 7. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 08/03/2009 10:00:51

  Μυστική υπηρεσία που να στηρίζεται στην αρραβωνιάρα του στελέχους... πρώτη φορά βλέπω!!!
  Μάγκες όλα καλά, αλλά γιατί πρέπει να διαβάζουμε και ...ακακίες!!!

 8. Προφήτης avatar
  Προφήτης 08/03/2009 10:08:25

  Χοχοχο

 9. Προφήτης avatar
  Προφήτης 08/03/2009 10:13:33

  Οι προλαλήσαντες, με πιπεράτες διατυπώσεις, έκαναν τα αποκαλύπτήρια.
  Μένει να δούμε αν θα γίνει κι αυτός προτομή και δρόμος, σαν τον πατέρα του.

  Φακτορ, όλοι πια γνωρίζουν "τα πάντα όλα".
  Εποχή για εξειδικευμένη είδηση, φοβάμαι.

  (Βέβαια, υπάρχει και ο -καθόλου μετριόφρων- αντίλογος ότι οι σχολιαστές του antinews είναι πολυυυύ ενημερωμένοι)

 10. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 08/03/2009 10:49:31

  Τον ηξερες τον πατερα του φιλε;
  Αλλα ξεχασα.Ησουνα μαζι του στο "βουνο".

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/03/2009 11:59:03

  Μπα,σιγα το καινουργιο.Αυτο το αρθρο ειχε μπει παλια στο περιοδικο "Αντι". Απλώς τωρα μπηκε και στο blog.

 12. Mποτίλια στο πέλαγος avatar
  Mποτίλια στο πέλαγος 08/03/2009 12:08:07

  Δυο είναι τα πολύ σοβαρά θέματα, που θέτει η προκειένη ανάρτηση. Το πρώτο αφορά την πρόθεση του συγγραφέα, σε συνδυασμό με την αφιέρωση. Οι αφιερώσεις πάντοτε, ενέχουν ένα στοιχείο σπέσιαλ αγάπης. Ενώ η παράθεση του πονήματος γίνεται δημόσια, η προσοχή στρέφεται σε κάποιον συγκεκριμένα. Πριν από τον καθένα, τους λόγους αφιέρωσης γνωρίζει κάλιστα αυτός που τη δέχεται. Στο βαθμό που αυτή συνοδεύεται από ευχές για μακροημέρευση, προοικάζει και τα αιωρούμενα συλλυηπητήρια, που προφανώς θα εκφραστούν στο όχι μακρυνό μέλλον.
  Η αναφορά στο Σωκράτη, ο οποίος δεν αποτελεί κατόρθωμα ενός μεμονωμένου κόμματος, αλλά προσωποποίηση ενός διακομματικού αστέρα, τον οποίον άπαντες ηδονικά γεύονται, σχετικοποιεί και τον ρόλο της αρραβωνιαστικάς. Διότι η Πηνελόπη μπορεί να είχε πολλούς μνηστήρες, στην προκειμένη περίπτωση ο μνηστήρας ικανοποιεί περισσότερες Πηνελόπες, επιλεχθείς ως διασυστημικός Γκουζγκούνης. Εδώ ίσως βρίσκεται και μια πολύ ενδιαφέρουσα πλευρά των περιστατικών, στα οποία αναφέρεται η ανάρτηση, έστω και εάν αυτή δεν βρίσκεται σώνει και καλά στις άμεσες προθέσεις του συγγράψαντος: Αυτή αφορά τα διασυστημιικά κυκλώματα, που έδρασαν και εξακολουθούν να δρουν μέσα στα μπλοκ, που νέμονται την παγκόσμια εξουσία, αλλά εν τέλει βρίσκονται πάνω από αυτά, χρωματίζοντας και την πραγματική κορυφή της εξουσιαστικής πυραμίδας (ως δεύτερο πολύ σοβαρό θέμα).
  Η επιλογή της δημοσίευσης τμήματος της συγκεκριμένης στοιχομηθίας μεταξύ του Informele Mitarbeiter και της Υπηρεσίας του Mielke εμπεριέχει και μια έμμεση αφιέρωση στους επισκέπτες και στο λαό γενικότερα. Πιστοποιώντας, ότι δεν είναι αλεπού μόνο ο γιος του Πέτρου, αλλά ότι ο Θεός δεν στέρησε τη νοημοσύνη από κάποιους που θέλουν να παρεμβαίνουν και να επιχειρούν τομές στην μπλογκόσφαιρα.
  Πράγματι τα όσα είπε ο Σωκράτης, με μορφή παράκλησης στους Στάζι, που εδώ παρατίθενται, έχουν ένα βαθύτατα σουρεαλιστικό χαρακτήρα. Διότι, ως διασυστημικός πράκτωρ, ανήκε σε κύκλωμα πολύ ισχυρότερο της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας. Αυτή η πραγματικότητα πιστοποιείται από το απλό γεγονός, ότι σε αντίθεση με τον προϊστάμενο αυτής της υπηρεσίας, Mielke, που κονιορτοποιήθηκε μαζί με τον χαζοχαρούμενο σκεπά, ο αρχηγός της αντικατασκοπίας Markus Wolf ζει και βασιλεύει, υψώνοντας το ποτήρι με τη σαμπάνια, με την συντροφιά των συνγαμβρών του (Σαρδανάπαλος και CIA) από απόσταση, στην υγεία των αφελών.
  Ο Σωκράτης εθίστηκε, τόσα χρόνια πλέον, στο συναίσθημα, ότι το δούλεμα περιέχει και μια δόση ηδονής, στο ποσοστό ότι τελικά την πληρώνουν το πολύ κάποιοι διεκπεραιωτές. Ο συγγραφέας καταγράφει και με τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ότι οι ειρωνεία - αλλά πριν απ' όλα οι δυσάρεστες προεκτάσεις της - δεν αποτελούν προνόμοιο των θέσει ισχυρών. Διότι όταν ο Θεός έβρεχε νοημοσύνη και εντιμότητα, δεν είχαν ανοίξει όλοι ομπρέλες.

 13. Factorx avatar
  Factorx 08/03/2009 12:35:28

  @Προφήτης κλπ: Νομίζετε οτι τα ξέρετε όλα ε; Χο χο χο χο . "Εποχή για εξειδικευμένη είδηση" ε; Χο χο χο χο χο

  Για πες μας ρε Προφήτη, που πίνει σήμερα τον καφέ της η τότε αρραβωνιαστικιά και τον αδελφό ποιού βουλευτή παντρευτηκε;

  Για να σας διευκολύνω: Ο αδελφός του βουλευτή είχε μαγαζί κοντά στον ....Μποτίλια.

 14. Braiton avatar
  Braiton 08/03/2009 12:40:09

  Παιδιά ο ΙΜ έθεάθει να κινήται μεταξύ Σουλίου και χάνι της Γραβιάς.

  ΜΠΟΥΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !

  Όσο περνούν οι μέρες θέματα δεν έχετε ! Σας λυπάμε!!

 15. Factorx avatar
  Factorx 08/03/2009 12:44:32

  @ΣΚΑΙς Εγω γιατί πρέπει να ανέχομαι βλάκες σχολιαστές;

 16. Factorx avatar
  Factorx 08/03/2009 12:47:47

  @ψυχραιμια: άλλος πονηρός. Στο Αντί θα το είχαν διαβάεει 756 άτομα. Εδω θα το διαβάσουν 258.689. Και δεν καταλαβαίνω γιατι μιλάς. Αν θες να κάνεις ταυτοπροσωπιες γράψε και ονωματεπώνυμο και διέυθυνση να φας εσυ την αγωγή.

  Και πόσο σίγουρος είσαι οτι δεν είχε καμία σχέση με την κυβέρνηση της ΝΔ, αν είναι αυτός που λες. Αφού είσαι τόσο έξυπνμος πως και δεν σου πέρασε απο το μυαλό οτι το Μαξίμου έμπλεξε τους πάντες στην υπόθεση Μήζενς, πριν του συγκεκριμένου;

 17. Mποτίλια στο πέλαγος avatar
  Mποτίλια στο πέλαγος 08/03/2009 13:06:44

  factorx
  O αδελφός του βουλευτή (και όχι μόνο βουλευτή) δεν ήταν (Θεός χωρές τον) μόνο γείτονάς μου στο Βερολίνο, αλλά και γειτονόπουλό μας στην Αθήνα, παιδικό φιλαράκι του μπάρμπα μου και της μάνας μου της μακαρίτισας (και ανηψιός του Στυλιανού της "Σπύρος Νάγος").
  Κάποτε, που πήγαν βόλτα στον Καρέα, όταν αυτός ήταν ακόμη βουνό ακατοίκητο, αγόρασαν από κάποιο μπακάλη θρεψίνη. Φτάνοντας στο βουνό ο αδελφός έβγαλε από τις τσέπες δυο κουτιά ακόμη (πολιτικός προσανατολισμός).

 18. theo1611 avatar
  theo1611 08/03/2009 13:52:10

  Τι σημασία έχουν ρε παιδιά όλα αυτά?

  Σε τι συμβάλλουν στο σήμερα και στο αύριο?

 19. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 08/03/2009 13:53:59

  Ζαλίστηκα, ρε, μάγκες!

 20. theo1611 avatar
  theo1611 08/03/2009 14:10:33

  Επειδή εκτιμώ ότι αρκετοί συνδιαλεγόμενοι είμαστε μεσήλικες (δηλαδή είτε έχουμε ξεπεράσει τα 50 χρόνια, ή το μισό των χρόνων που τελικά θα ζήσουμε) έχουμε ήδη κάνει και τις νεανικές μας ακακίες, συμβατικές ή αντισυμβατικές, αθώες, βλακώδεις, συγκυριακές ή και αναλλοίωτες του χαρακτήρα μας!!!
  Όμως έχουμε κάνει ήδη και αρκετές από τις όποιες θετικές παρεμβάσεις μας, συνεισφορές μας κλπ κλπ.

  Δεν μπορούμε να βάλουμε σε μια τάξη τις σκέψεις μας και τα πράγματα για το σήμερα και για το αύριο?
  Δεν μπορούμε τουλάχιστον να προσπαθήσουμε γι' αυτό?

 21. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 08/03/2009 19:46:56

  Ζητώ συγγνώμη για το ακατανόητο περιεχόμενο των σχολίων μου που προηγήθηκαν. Οπωσδήποτε θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η πρόταση του theo1611, που διατυπώνεται στο προηγούμενο σχόλιο. Αυτό όμως δεν είναι δυνατό και σκόπιμο να επιχειρήται άμεσα με κάθε σχόλιο, που γράφεται. Ειδικά στην παρούσα ανάρτηση, που την εκλαμβάνω ως γενέθλια ευχητήριο κάρτα στην κυβέρνηση.
  Ο ίδιος ο διαχειρηστής ομολογεί σε επόμενο ποστ, ότι δεν κατανόησε το λόγο που έκανε αυτή την ανάρτηση. Ως άνθρωπος, αποδίδω τεράστια σημασία στο παράλογο και στην θετική συμβολή του στην επαναστατική διαδικασία, άρα επιμένω να θεωρώ τέτοιες ενέργειες ιδιαίτερα αξιόλογες.
  Ο κάθε ένας, που έχει μια παρουσία εδώ, συνθέτει ένα εικονικό προφίλ με την συνολική συμμετοχή του. Αυτή είναι νομίζω επαρκής, για να κριθεί η διάθεσή του να γράφει με διάθεση σοβαρότητας, ή να αερολογεί.
  Σχετικά με κάποια σχόλια, που κατά καιρούς κάνω εδώ, ας μου επιτεραπεί η παρατήρηση, ότι την τελευταία και ξεκάθαρη λέξη, όσο αφορά κάποιες θεματολογίες, θα την αναφέρω, όταν κρίνω τον χρόνο κατάλληλο. Πάντοτε δεχόμουν και δέχομαι καταγγελίες, ότι είμαι ακαταλαβίστικος. Δεν γνωρίζω κατά πόσο αυτό προέρχεται και από ανθρώπους, που είναι σε θέση να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές.

 22. Μάρκος avatar
  Μάρκος 10/03/2009 09:16:49

  Έ όχι ρε φάκτορα ότι "το Αντί θα το είχαν διαβάεει 756 άτομα. Εδω θα το διαβάσουν 258.689". Μην κάνεις ατυχείς συγκρίσεις. Τι σχέση δηλαδή μπορεί να έχει το αναγνωστικό κοινό του Αντί, με τους τεμπελχανάδες μπου μπαίνουν στα blogs και γράφουν την "εξυπνάδα" τους; Στο τέλος τέλος, μας ενδιαφέρει η "αναγνωσιμότηρα" ενός blog ή το τι γράφεται μέσα; Δηλαδή, ο ΠΡΕΖΑ-TV με τις χυδαιολογίες ή το καταπράσινο κατευθυνόμενο PRESS-GR που έχουν περισσότερους "πελάτες", πάει να πει ότι προσφέρουν περισσότερα απο το blog εδώ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.