
Ζωή σε λόγου τους, να ζήσουν, να τον θυμούνται
To να τιμά κανείς τον πατέρα του και να δακρύζει όταν τον θυμάται είναι ανθρώπινο, Και ποιος δεν το έχει κάνει άλλωστε. Ως εκ τούτου εντελώς ανθρώπινο είναι να δακρύζει κάποιος ακόμη κι αν είναι ο... Κοκός. Είδαμε σε πολλά μέσα ενημέρωσης που κάνουν επικοινωνιακό μασάζ στην οικογένεια Γλίξμπουργκ, τις φωτογραφίες από το μνημόσυνο στο Τατόι για τα 50 χρόνια από το θάνατο του πατέρα του Κοκού, του βασιλιά Παύλου, συζύγου της περιλάλητης Φρειδερίκης.
Παράλληλα, στην Αθήνα έγινε η επίσημη προβολή χθες στην Γεννάδειο Σχολή, του ντοκιμαντέρ, "Παύλος. Ένας ασυνήθιστος Βασιλιάς", που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος, Νίκος Πολίτης.
Και ήταν μεγάλη η συγκίνηση καθώς ο τέως Βασιλιάς, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Μαζί του ήταν οι δυο του γιοι, Παύλος και Νικόλαος, η σύζυγός του, Άννα Μαρία, η Βασίλισσα της Ισπανίας και αδερφή του, Σοφία.
Ζωή σε λόγου τους λοιπόν να ζήσουν να τον θυμούνται. Όμως, βλέποντάς τους όλους αυτούς μαζεμένους αισθάνομαι την ανάγκη να ρωτήσω κάτι. Όχι από φόβο για... παλινόρθωση της βασιλείας στην Ελλάδα, αλλά από δημοσιογραφική διαστροφή.
Πως ζούνε όλοι αυτοί που ανήκουν στην τέως βασιλική οικογένεια αφού δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους; Ο Κωνσταντίνος και τα παιδιά του πώς περνάνε ζωή και κότα χωρίς να έχουν χρειαστεί να γράψουν ούτε ένα ένσημο;
Θα μου πείτε η Ελλάδα να είναι καλά. Έχουμε ταϊσει πολιτικούς ανεπάγγελτους. Στον Κοκό θα κολλήσουμε;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


ΣΧΟΛΙΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .
Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Να είναι καλά ο Μητσοτάκης που του έδωσε την πρώην βασιλική περιουσία. Ότι μεταφερόταν δηλαδή. Δεν κρίνω αν έκανε καλά ή όχι επειδή δεν ξέρω αν υπήρξε δικαστική απόφαση ή κάτι άλλο που πίεσε την τότε κυβέρνηση να κάνει κατι που εκρεμμούσε τόσα χρόνια. Απλά έτσι έγινε και έχουν και ζουν οι πρώην γαλαζοαίματοι.
Οταν το Ευρωπαικο δικαστηριο επεδικασε να του δωθει το σπιτι του, στο Τατοι, με τους ταφους των γονιων του και των παππουδων του, ο τρισμεγιστος Βενιζελλος προτιμησε να του δωσει 2,500.000.000 δραχμες των φορολογουμενων Ελληνων. Με αυτα τα λεφτα θα τρωνε και τα δισεγγονα του.Αυτα για να μη λαικιζουμε αγαπητο antinews.
'' Θα μου πείτε η Ελλάδα να είναι καλά. Έχουμε ταϊσει πολιτικούς ανεπάγγελτους. Στον Κοκό θα κολλήσουμε;'' Ε, το ...σπίτι του στο Τατόϊ εμείς δεν το... κεράσαμε; Και την αποζημίωση πάλι εμείς. Τα δούλεψε; ΟΧΙ. Που βρίσκεται ο λαϊκισμός λοιπόν; Στο μυαλό σας μήπως;
Αγαπητο χαλι. Αποφαση ευρωπαικου δικαστηριου Οχι δικη μου .Η αγορα του κτηματος Συγγρου[Τατοι] εγινε απο το Γεωργιο Α
Καλά τώρα αγαπητέ. Τις ξέρουμε τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών δικαστηρίων, κυρίως όταν πρόκειται να πάρουν θέση σχετικά με ζητήματα που αφορούν απλούς, καθημερινούς απόγονους μοναρχών δίχως κονέ και άνευ μοίρας κάτω απ΄τον ήλιο! Αυτός ο Γεώργιος Α. αλήθεια τι επαγγέλετο που κέρδιζε τόσα πολλά χρήματα ώστε να αγοράζει ...Τατόϊα; Γιατί όλοι αυτοί, επιβλαβείς κηφήνες ήτανε οικογενειακώς, απ΄όσο όλοι γνωρίζουμε ....
E, ητανε γιος βασιλιά σε ευρωπαϊκή χώρα.. Not exactly the person without means, θα ελεγα..
῞Οτι ἐπαγγέλοντε ὅλοι οἱ ἐστεμμένοι τῶν δικτατορικῶν χωρῶν τῆς Εὐρώπης, ᾿Αγγλίας, Βελγίου, ᾿Ολλανδίας, Μονακοῦ, Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας ᾿Ιαπωνίας, καί τόσων ἄλλων χωρῶν. Σάν τούς δημοκράτες ῞Ελληνες, κανένας ἄλλος λαός. . .
Σωστή απάντηση!!!
Ζήτωσαν οι Ντεγκρέτσια!!!!!!
"| Πως ζούνε όλοι αυτοί που ανήκουν στην τέως βασιλική οικογένεια αφού δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους; Ο Κωνσταντίνος και τα παιδιά του πώς περνάνε ζωή και κότα χωρίς να έχουν χρειαστεί να γράψουν ούτε ένα ένσημο; Θα μου πείτε η Ελλάδα να είναι καλά. Έχουμε ταϊσει πολιτικούς ανεπάγγελτους. Στον Κοκό θα κολλήσουμε;"... Μόνο αυτούς ;;;;;;;;; -Τους ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ -ΑΦΕΝΤΙΚΑ ;;;; -Δμοσιογράφους ..μμε κλπ κλπ;;;;;;;;;;; Να δούμε Ποιοί "στίβονται " ;;;;Ποιοί βλεπουν τις εργασίεσ τους τις ζωές τους να κατεδαφίζονται να διαγράφεται μαύρο το μέλλον ;;;;;; Να δούμε ποιοί μενουν ατιμώρητοι ;;;;;;;;
Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί πώς ζούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής 11 χρόνια στο Παρίσι (1963-1974). Πώς ζούσε στο εξωτερικό ο Ανδρέας την περίοδο της χούντας. Με τι λεφτά έφτιαξε το ΠΑΚ. Πώς ζούσε στο εξωτερικό την ίδια περίοδο ο Μητσοτάκης. Πρόσφατα αναρωτιόμασταν πού είχε βρει την Πόρσε ("δανεική", είχε πει ή κάτι τέτοιο) ο Νίκος Παπανδρέου. Και λοιπά και λοιπά. Τουλάχιστον ο τέως βασιλιάς έχει συγγενείς εν ενεργεία βασιλιάδες. Αυτό κάνει την πηγή της προέλευσης της καλοζωϊας του λιγότερο ύποπτη από αυτή των υπολοίπων.
...και δε χτυπάει το τηλέφωνο, με πνίγει το παράπονο, που δεν κατάλαβες ποτέ σου τι περνώ κι έχει γίνει η αγωνία μου βουνό! Δώδεκα, η ελπίδα μου κρεμάστηκε σ’ ένα τηλέφωνο που έμεινε νεκρό γνωστοί και φίλοι, με φωνάζουνε ...Κοκό!
Είναι αυτονόητο ότι οι σχετικοί στίχοι αναφέρονται στην συνέντευξη, αυτής της απίστευτα φαιδρής προσωπικότητας, του Κωνσταντίνου, στην οποία μας είπε ότι, άβουλος ων, ο ίδιος, περίμενε τηλεφώνημα από τον Καραμανλή για να επιστρέψει κι αυτός στην Ελλάδα.
Το σωστό να λέγεται . Συμφωνώ κύριε "Διογένη".
Σοβαρά Διογένη; Δεν είχε οικογένεια ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ να τον στηρίξει; Τρία αδέλφια είχε. Δεν μπορούσαν να τον υποστηρίξουν σε ζωή "φοιτητή" που ζούσε -γνωστό τοις πάσι- ο Κ.Κ; Στο κάτω-κάτω εκλεγόταν από το 1946 βουλευτής και ήταν και 8 χρόνια Πρωθυπουργός. Οι δε φίλοι που μπορούσαν να τον βοηθήσουν χωρίς αντάλλαγμα ουκ ολίγοι.
Έπαιρνε την σύνταξή του και είχε και όλους τους Γουλανδρήδες φίλους. Τονίζεται ότι οι τελευταίοι δεν είχαν δουλειές με το Δημόσιο.
...και ξεχνάς και κάποιο από τα αδέλφια του. Ελπίζω όχι τον πιο μάγκα από όλους, τον Ελασίτη και μέγα bon viveur, τον Γραμμένο Καραμανλή.
Ετσι ετσι. Η βίλα της Πολιτείας ειναι τυπικό φοιτητικό κατάλυμα.
Για το Παρίσι μιλάει, κύριε εμπαθή.
Μπα, εγω λεω να το γενικοποιήσουμε ως περιγραφή. Του ταιριάζει. Ασκητής, αδιάφορος για λεφτά, και γι'αυτόν και για την οικογένεια του. Εξού και το ένα δις στο πόθεν έσχες του ανηψιού που δεν εργάστηκε ποτέ.
Πόσο θα στρεψοδικήσεις ακόμα;
Μπα. βαριέμαι.
Αυτοδιαψεύδεσαι, λίγο πιο κάτω.
Μονο στην ταινια του Βουτσα υπαρχει ο ξυπολητος πριγκηψ.Ασε που αποκλειεται καποιος να γνωριζει με ακριβεια τι πηρε ο τεως φευγοντας η τι του δωσαμε αργοτερα. Ουτε και με απασχολει ιδαιτερα,αξια του δινουμε αναφεροντας συνεχως για διαφορα θεματα την εξοχοτατη οικογενεια
Να αλλάξω λίγο τον τόνο σε σχέση με τα Ροβεσπιερικά αντιβασιλικά σχόλια (όχι δεν είμαι Βασιλικός - ουτε καπνιστής είμαι ,αλλα η αντικαπνιστική υστερία με εκνευρίζει!) Να θυμηθούμε λοιπόν πως ο Παύλος ήταν ένας καλός βασιλιάς. Αν δεν είχε πεθάνει σχετικά νέος, η εικόνα της Ελλάδος σήμερα θα ήταν διαφορετική: Με τον Παύλο στο θρόνο τη δεκαετία του '60 , δεν θα είχε υπάρξει ουτε "ανένδοτος" , ούτε 21η Απριλίου , ουτε το συνακόλουθο όργιο της "Μεταπολίτευσης". Τελικά είμασταν άτυχοι με τους θανάτους των βασιλιάδων μας: Αν ο Γεώργιος ο Α' δεν είχε δολοφονηθεί το 1913 ,δεν θα είχε υπάρξει Εθνικός Διχασμός, και τα ανατολικά μας σύνορα ίσως σήμερα δεν ήταν στο Φαρμακονήσι , αλλα στον Σαγγάριο... Και η Φρειδερίκη? Σαφώς στραβόξυλο, αλλα και συστηματικά δαιμονοποιημένη απο την Αριστερά: Ποτέ δεν της συγχώρεσαν πως στον Εμφύλιο έπαιρνε το τζίπ και έτρεχε μέσα στα ναρκοπέδια να ενθαρύνει τον κόσμο...
@ Στέλιο πάντα μού άρεσαν τα σχόλιά σου (από παλιά...) άλλη μιά φορά με βρίσκουν σύμφωνη αυτά πού ευθαρσώς δηλώνεις,εν μέσω αριστεροκουλτουριάρηδων παραληρημάτων...
Άμα είναι να πάμε πίσω, τότε το καλύτερο θα ήταν ο Μέγας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος να παρέμενε ο Βασιλιάς μας. Ο μόνος που εδικαιούτο να είναι παντοτινός μας Βασιλιάς. Από τη στιγμή που είχαμε την ατυχία να πέσουμε στα χέρια των βαρβάρων και των έξωθεν φυτευτών απογόνων τους, καλοί και κακοί, δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μονάχα εγκάθετοι. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
Tα δικα μας τα παιδια με λιγη ευμαρεια που επεκρατησε μετα τον πολεμο τα μεγαλωσαμε σαν πριγκηποπουλα, με τα ολα τους και γινανε οι μπουκ-μαμαδες του φραπε και του καναπε σημερα. Ο τεως που ηταν πραγματικο βασιλοπουλο στη νεαρη ηλικια που ηταν την πατησε απο εναν πεπειραμενο της πολιτικης. Οσο για τα βιοποριστικα του εκτος των οσων κληρονομησε φροντισε για τα παιδια του να κανουν πλουσιους γαμους και να μην εχουν αναγκη, ενω εμεις εδω ταϊζουμε στρατιες προεδρων και οικογενειων τους (αυτο το λεω γιατι το συνθημα αυτο ειχε επικρατησει κατα το δημοψηφισμα) Τελος ο βασιλιας ειναι παντα εγγυηση του πολιτευματος και θα ειχαμε αποφυγει πολλες ζημιες του παρελθοντος.
Ρήνα, Αὐτή εἶναι ἡ ἀλήθεια. Τό δημοψήφισμα ἔφερε τήν μεταπολίτυση καί τήν καταστροφή. Τώρα πληρώνομε ΠτΔ μέ μισθό πολύ μεγαλύτερο ἀπό αὐτόν τοῦ Προέδρου τῶν ΗΠΑ! ῾Ο δανειστής τῆς ρόζ βίλλας τί ἐπαγγέλετο ἄραγε;;;
Υπάρχει, όμως, η δυνατότητα επιλογών και μια φαιδρή προσωπικότητα όπως ο Κοκός, δεν την έχεις μια ζωή και ελέω Θεού, ανώτατο άρχοντα. Μια φαιδρή προσωπικότητα, π.χ τον Σαρτζετάκη, δεν τον επανεκλέγεις, πας για άλλα. Μην σου διαφεύγει, ότι η ιστορία του παλατιού είναι συνδεδεμένη, με παραστρατιωτικές και παρακρατικές οργανώσεις, με πραξικοπήματα και δικτατορίες, με ανώμαλες καταστάσεις, μη δημοκρατικές. Στο τέλος, τέλος δεν μπορείς να είσαι και καραμανλική και βασιλική που είναι ασύμβατες μεταξύ τους ιδιότητες. Με αγάπη.
Δλδ ἡ Πολιτική εἶναι συνδεδεμένη μέ καλόπαιδα;; Οἱ 5 νταβατζῆδες δέν ἀνεβάζουν, κατεβάζουν κυβερνήσεις;;; ῞Οσο γιά τήν δικτατορία, καλλίτερα ἄσε το γιατί εἶναι γνωστό τοῖς πάσι ποιός τήν ἔφερε. . .῞Οσο γιά τήν ἐκλογή ΠτΔ ἄλλο ἀνέκδοτο!!
Προλάβανε οι συνταγματάρχες τους στρατηγούς. Απαξάπαντες του Παλατιού.
Ασχέτως του δεύτερου, το πρώτο ειναι -ευτυχώς- είδος προς εξαφάνιση. Νεοελληνική ιστορία να διαβάσεις καλύτερα. Τα περισσότερα επεισόδια πολιτικού εκτροχιασμού και αστάθειας τα ειχες, στα πρωτα 150 χρονια ανεξαρτητου βιου, στις περιόδους 'αβασίλευτης' δημοκρατίας (βλ.τον χαμό 'κινημάτων' κατά την επάρατη περίοδο 1924-35). Εξοχες σχετικές αναφορές για τον συνολικό λειτουργικό ρόλο της μοναρχίας στην Ελλάδα από την αρθογραφία του Ιορδανίδη στην Καθημερινή.
Άφησε τη μετατουρκοκρατική ιστορία κατά μέρος και πάμε στην κατ' εμάς ζώσα!
Χωρίς να θέλω να ρίξω νερό στον μύλο κανενός, συμποσώνω τα ψύχραιμα σχόλια (και όχι τις ανιστόρητες κραυγές) που διατυπώθηκαν πιο πάνω στα εξής: το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είναι λιγότερο αντιπαθής ή περισσότερο συμπαθής. Η Ιστορία ως κοινή συνισταμένη συγκυριών, συμβιβασμών, συναλλαγών κλπ. του έχει δώσει τη θέση που του αρμόζει. Η οικογένειά του έχει διαδραματίσει έναν συγκεκριμένο ρόλο στη σύνολη ιστορία της Ελλάδας. Αυτό που χρειάζεται στους Έλληνες είναι περισσότερη αυτογνωσία και όχι αυτόματα αντανακλαστικά τύπου σκυλιών του Παβλόφ, γαλβανισμένα από την πράσινη τριακονταετία. Βέβαια δεν δίνουμε συχωροχάρτι ούτε στον κύριο που του έδωσε την άδεια για τα κοντέινερ αλλά ούτε και στον κύριο που συμβούλευσε το ελληνικό κράτος και εν συνεχεία αυτό καταδικάστηκε από το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το οποίο επιδίκασε μια γερή αποζημίωση. Να έχουμε όλοι τα μυαλά στο κεφάλι μας και να διαβάζουμε περισσότερη ιστορία. Ερώτηση προς τους "γηγενείς" Αθηναίους των νομών Φθιώτιδος, Βοιωτίας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Ηλείας: η λεωφόρος Αλεξάνδρας από πού πήρε το όνομά της; Σας φιλώ στη μούρη.
1. Ξέχασες την Β. Σοφίας. 2. Για "γαλβάνισμα από το ΠΑΣΟΞ" γράψε αλλού, το θεωρώ μεγάλη προσβολή και εξυπνακισμό. 3. Ο ρόλος της Βασιλείας ήταν συγκεκριμένος και πάντα ξενόδουλος. Εκεί δε3ν διαφέρει σε πολλά από την κυρίαρχη ελίτ 4. Βασικό: η αιμομιξία και ο εκφυλισμός 5. φιλάκια
Ειδικότερα, περί του πασοκικού γαλβανίσματος για το παλάτι, δεν του είπες ότι ΚΑΙ αυτό το μεγάλο ζήτημα, το πολιτειακό ο Καραμανλής και η Ν.Δ το έλυσαν και το έλυσαν με τον δημοκρατικότερο τρόπο, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν ακόμα στα σπάργανα.
Φάκτορά μου, 1.Αν διαγνώσεις σωστά θα δεις ότι απευθύνομαι στους σχολιαστές και όχι στον κύριο αρθρογράφο. 2. Μην αυτοπαγιδεύεσαι και προσφέρεις δωράκια αυτοϋπονόμευσης στον αντίπαλο: αφαίρεσε το τρίτο σχόλιο, γιατί θα πάρει πολλούς η μπάλα.
Σιγά μην το αφαιρέσω - και σε εμένα απευθυνόσουν
Έστειλα χθες σε ιστοσελίδα μεγάλου ισπανικού εντύπου ένα "ευπρεπώς θυμωμένο" σχόλιο, για το πώς, από σεβασμό, αν όχι στους Έλληνες αναγνώστες, τουλάχιστον στην ιστορία, θα έπρεπε να προσθέτουν το "πρώην" στο "βασιλική οικογένεια. Φυσικά, δεν το δημοσίευσαν. Βέβαια, εκεί το θέμα καλύφθηκε υπερβολικά για... κουτσομπολίστικους λόγους (αν θα μιλούσαν ή όχι οι μαλωμένες κουνιάδες Κριστίνα και Λετίθια, όπου η μία τρώει τα λεφτά των φορολογουμένων μέσω ΜΚΟ -τι πρωτότυπο!- ενώ η άλλη σε μπότοξ και πλαστικές και ποια "βλάπτει περισσότερο"... την Ιβηρική).
Προσέφερες μεγάλη υπηρεσία με το email σου. Αυτό θα πει 'εθνικά αντανακλαστικά'. Eύγε!
Εύγε και σε σένα που δεν έχεις εμπεδώσει ότι το πολιτειακό λύθηκε, από τον ελληνικό λαό, το 1974. Γιατί εύγε; Γιατί και η γραφικότητα χρειάζεται εκπροσώπηση.
Πως γίνεται οι 'δεξιοί' οταν αναφερόμαστε σ'αυτό το θέμα να ακούγονται με την χολή του Βαγγέλη Βενιζέλου..; Ιδού το ερώτημα που θέλει εξιχνίαση.
Γιατί οι Δεξιοί οφείλουν να είναι Βασιλικοί; Που βρίσκεται αυτό γραμμένο; Δεξιός και δημοκράτης δεν σας βολεύει;
Οι Τόρις δηλαδή στη Βρετανία ας πούμε είναι φασισταριό..
Όταν μάθεις να ξεχωρίζεις τον δεξιό από την ευρύτερη έννοια του Νεοδημοκράτη, θα εξιχνιάσεις το ερώτημά σου καθώς και το πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και άλλοι Αρχηγοί της παράταξης κατάφεραν να την κάνουν μεγάλη, πλειοψηφική και κυβερνητική, με προσφορά στη χώρα και το λαό όσο καμιά άλλη παράταξη ή κόμμα. Σε κάθε άλλη περίπτωση και κατά πως φαίνεται, θα βολοδέρνεις μεταξύ Ν.Δ, ΛΑΟΣ και άλλων ακραίων.
Ισχύει η αμέσως πιο πάνω απάντηση στην Αντιγόνη. Δεν καταλαβαίνω γιατί και από πότε πρέπει ντε και καλά να μπαίνουν όλοι σε κουτάκια "ή με εμάς ή με τον Καρατζαφέρη"..
Γιατί "εμείς" είμαστε κάτι το συγκεκριμένο, το προδιαγεγραμμένο από την Ιδρυτική Διακήρυξή "μας". Όποιος έρχεται μαζί "μας" οφείλει να αποδεχτεί τους κανόνες "μας" ή τουλάχιστον να μην εναντιώνεται σ' αυτούς. "Είμαστε" Νεοδημοκράτες, δεν είμαστε οι Τόρις και ΕΙΜΑΣΤΕ πολύ περήφανοι γι' αυτό.
Έίμαι σίγουρος οτι αλλο τόσο περήφανοι γι'αυτό ειναι και οι Τόρις (όσοι γνωρίζουν την ύπαρξη της ΝΔ τουλάχιστον.)
Είπαμε, ουδείς αναμάρτητος αλλά καρατζαφερικός, αγγλόφιλος βασιλόφρων; Τέλος πάντων, με καλύπτει η, περί της μη οσμηρής ψήφου, θεωρία. Υ.Γ: Δεν ξέρω για τους σημερινούς Τόρις και τις γνώσεις τους αλλά τον Ιδρυτή της, τον "προσκύναγαν" Ευρωπαίοι Ηγέτες, άλλου διαμετρήματος από τους σημερινούς.
Την πρόσφατη ιστορία την έμαθες στα σεμινάρια του 'Ινστιτούτου Δημοκρατίας'; Mε τον Καρατζαφέρη εχω τοση σχέση όσο και εσύ με τον Κάμερον..
Εντάξει, εντάξει, είσαι μόνον αγγλόφιλος βασιλόφρων. Ξάδελφος του Χοϊδά ή του Αρναούτη; Την πρόσφατη ιστορία την έζησα δεν είχα ανάγκη διηγήσεων.
Mπα. Του Αχιλλέα μακρινός. Συγγενεύουμε..;
Καθόλου, είμαι Αθηναίος τουλάχιστον τέταρτης γεννιάς.
Aρα θα ειχες και εσυ την δυσκολία που ειχαν ολοι οι ομιλούντες κανονικά ελληνικά για πάνω απο μια γεννιά να καταλάβεις το είδωλο σου όταν μίλαγε (ή γρύλιζε)
Χιούμορ, από πού ψωνίζεις;
από ενα μαγαζί στις Shshέρες
Ελα, καλημέρα. E-shop, έχει, γιατί δεν είναι ο δρόμος μου;
o-ethnarchis-ap-to-kioupkioy.gr
Θεωρώ τον εαυτόν μου ότι συνέβαλε κατά ένα ένα λιθαράκι στην αποκαθήλωση της Βασιλείας, καταψηφίζοντας τη το 1974! Από κει και πέρα ως πραγματικά γνήσιος Δημοκράτης αλλά και εραστής της αντικειμενικότητας (στο μέτρο του ανθρωπίνα δυνατού), δεν μπορώ να ανεχθώ, απύθμενες εικασίες, διαδόσεις και εμπάθειες ! Και σταχυολογώντας μερικές από αυτές, πράγματι "ξεκουμπίστηκε" η Βασιλεία αλλά ουδόλως βελτιώθηκε η Δημοκρατία και σίγουρα δεν μειώθηκαν τα έξοδα συντηρήσεως της Προεδρίας και των άπειρων παραπροεδρικών ...συνιστωσών! Οι αγορές που έγιναν τουλάχιστον από τους πρώτους Βασιλείς, έγιναν από χρήματα που τα έφεραν από τις Πατρίδες τους (που να μπορέσει η Ψωροκώσταινα να τα βρει)! Οι περιουσίες τους πράγματι αυξήθηκαν από γενιά σε γενιά και αυτό βέβαια οφείλεται στις καταπληκτικές και "Λεόντειες" ευκαιρίες που εκμεταλλεύτηκαν, αλλά και στην προνομιακή μεταχείριση που είχαν έναντι των άλλων φορολογουμένων Πολιτών , πράγμα που τους ευνόησε ώστε σε συνάρτηση με την οικονομική τους ευμάρεια , να μην έχουν ανάγκη να πωλήσουν τα διάφορα κατά καιρούς κτηθέντα και ως εκ τούτου να συσσωρεύουν πλούτο μεταβιβαζόμενο στους απογόνους τους!!! Υπήρξαν Βασιλιάδες ,καλοί, κακοί και άσχετοι, όπως Πατριώτες αλλά και τσιράκια ξένων κέντρων, ούτε λιγότερο αλλά και ούτε περισσότερο από πολλούς Έλληνες Πρωθυπουργούς και Υπουργούς!!! Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι, αυτοί που είναι μπροστάρηδες, στην εφαρμογή των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στους ειδεχθείς εγκληματίες, δολοφόνους , ακόμα και προδότες, είναι οι ίδιοι που δεν χάνουν ευκαιρία να λοιδορήσουν και να ειρωνευτούν το μέγιστο δικαίωμα που δικαιούται καθένας μας, να πενθήσει και να μνημονεύσει τους γονιούς του!!
Πές τα ρε Ντίνο! Εχουμε πήξει στους...αγωνισταράδες της Δημοκρατίας! Α ,ρε ,πώς θα εξαφανίζονταν όλοι αυτοί έτσι κι'εβγαινε κανένα τάνκ στο δρόμο! Οπως ήταν εξαφανισμένοι και επι επταετίας - αν δεν έγλυφαν τη Χούντα...
Μην ονειρεύεσαι ούτε τανκς ούτε τις παλιές ένδοξες μέρες. Έχουν αλλάξει τα πράγματα.
Τι; Δεν έχουμε πια Ολυμπιάδα του Τραγουδιού;
Τι; Ούτε την Αρετή των Ελλήνων;
@NTINO , θερμά , θερμότατα συγχαρητήρια γιά την -πραγματική- αντικειμενικότητά σου ! Μακάρι να ήταν όλοι οι Ελληνες έτσι...
Kαλή ερώτηση που βρήκε τα λεφτά ο Γεώργιος Α΄και η απάντηση απλή : οι πρόγονοί του είχαν κατακτήσει όλη τη Δανία.Κάτι ψιλά του έμειναν για να αγοράσει τα βασιλικά κτήματα στην Ελλάδα.Και ας μη ξεχνάμε ότι επελέγη με εκλογές στις μοναδικές στην ιστορία εκλογές βασιλιάδων (!) το 1864 αφού πρώτα βέβαια οι Άγγλοι είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι εάν οι Έλληνες τον προτιμήσουν για βασιλιά θα πάρουν για δώρο τα Επτάνησα.
Για τα τραγικά γεγονότα που η χώρα μας βίωσε αιτία δεν είναι ο θεσμός της Βασιλείας. Ας μην υποπίπτουμε σε απλοποιητικές αναλύσεις. Εξ άλλου οι γαλαζοαίματοι πρίγκιπες είναι πιο ερωτικοί...από τους ανεπάγγελτους του λαού... Πολύ σοφά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προχώρησε στην λύση του 1974. Το μίσος, όμως, κατά των Βασιλιάδων είναι καρπός φαυλότητας και πολιτικής απάτης όλων εκείνων - εκτός της Αριστεράς -που ήθελαν να αρπάξουν το Στέμα για πάρτι τους. Κι έτσι, μετά τον Γεώργιο Β είχαμε τον Γιώργη Β! Μετά τον Κωνσταντίνο Β είχαμε τον Κωστή Β! Δεν είναι επομένως το πρόβλημα μας, η Προεδρευομένη ή Βασιλευομένη Δημοκρατία. Αλλού είναι! Ας βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει, για να το βρούμε. Βολεύει την πνευματική μας ραστώνη το "Αρον άρον σταυρωσον αυτόν".
Μία και μοναδική η αντιβασιλική άποψη. Στο ανώτερο πολιτειακό αξίωμα που χαρακτηρίζει και τα παρακάτω του πολιτικού δένδρου, δεν είναι εκλεγμένοι αλλά φυτευτοί. Αυτό και μόνο έρχεται ενάντια στην ουσία της πολιτικής θεωρίας του πολιτεύματος της Δημοκρατίας, που καλέι ότι τα αξιώματα πρέπει να δίδονται από τον λαό, δια της ψήφου. Οι αριστίνδειν επιλογές, μόνο επικουρικές στη διαχείρηση των κοινών
Στις αρχαιότερες και καλύτερα λειτουργούσες δημοκρατίες στην Ευρώπη πάντως καταφέρνουν και συνδυάζονται. Φαίνεται ειναι και εκεί "ενάντια στην ουσία της πολιτικής θεωρίας του πολιτεύματος της δημοκρατίας".
Στις χώρες αυτές, η βασιλεία δεν εμπλέκεται στις πολιτικές διαδικασίες, εκτελεστικές και νομοθετικές. Είναι απλά ένας θεσμός που έχει να κάνει με την παράδοσή τους. Αν κοιτάξεις στο μετά την απελευθέρωση παρελθόν μας, η βασιλεία με τις πολιτικές εμπλοκές της δημιουργούσε καταστάσεις πολιτικής ανωμαλίας, που ξέφευγαν από τη δυνατότητα των πολιτών να τις απορρίψουν, μέσα από τη φυσική διαδικασία των εκλογών. Εκτός αυτού, λάβε υπ’ όψιν σου και το διαφορετικό επίπεδο πολιτικοποίησης που έχουν οι πολίτες της χώρας μας, με αυτούς που αναφέρεις. Αυτός είναι και ένας λόγος που πέρα από τα μνημόνια και ότι αυτά σημαίνουν, μακροπρόθεσμη επιδίωξή τους είναι και η αποπολιτικοποίηση του μέσου Έλληνα. Ο απολιτίκ πολίτης είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμος στις βουλές και συνεργάσιμος στις επιδιώξεις, της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας
Ενώ ο πολίτης της Ελληνικής Πελατειακής Δημοκρατίας έχει αρχές, άποψη και ήθος και ηγείται στις πορείας του Έθνους. Αυτός ο ψηφοφόρος επαίτης, τα λαμόγια όλων των επιπέδων του πολιτικοοικονομικού μας συστήματος, οι μέγιστοι δημοσιογράφοι που διαφωτίζουν το λαός με μίζες και ηθική μπουρδέλου.
Κατι ξεχνάτε!!!!! Ολοι εσεις οι Δημοκράτες,αντιστασιακοί των βιβλίων και επομένως της πλάκας,αντιβασιλικοί γιατί κάτι ακούσατε περί και τέτοιου πολιτεύματος,θιασώτες του μεγάλου εθνάρχη που διέλυσε την δεξιά και την έβαλε με την πλάτη στον τοίχο να απολογείται για την νίκη της στο συμμοριτοπόλεμο κλπ κλπ. Αυτό που ξεχνάτε είναι ότι τον Βασιλιά Κωνσταντίνο και την βασιλεία στην Ελλάδα τον έδιωξε η χούντα.
Βρε, βρε, τζάμπα πήγαν τα έξοδα για το Δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974, τζάμπα και η ετυμηγορία της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.
Zήτα τα απ'τον μπον βιβέρ
Για ξαναδέστο, μάλλον άστοχο ήταν.