Ζωές εν τάφω
29/08/2014 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζωές εν τάφω

Από την Αμφίπολη έως τον διορθωμένο (και κατά βάση αδιόρθωτο ΕΝΦΙΑ). Ζούμε για τη μέρα που δεν θα ακούσουμε από κανέναν τη λέξη ΕΝΦΙΑ (ούτε εμφιαλωμένο).

Προς το παρόν τροπολογίες που θα αποκαθιστούν μερικώς τις αδικίες και κυρίως τις δόσεις. Μην σπεύσετε να τις διαβάσετε, θα ακολουθήσει ορυμαγδός ερμηνευτικών εγκυκλίων.

Από τους φόρους που «γονατίζουν» τους λίγους που έχουν απομείνει όρθιοι, μέχρι τις υποσχέσεις για ανακοίνωση ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ.

Από τον ενθουσιασμό που θα προκαλέσει η ανακάλυψη του ενοίκου του τάφου (που έχει χιλιάδες χρόνια να πληρώσει φόρο ιδιοκατοίκησης), μέχρι την «ευχή» να μη βρεθεί τίποτα «για να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα».

Γιατί εν ολίγοις μας λένε ότι μας μπερδεύει η αρχαιότητα. Μας συνθλίβει. Έτσι δικαιολογούμε και το νεοελληνικό μπάχαλο. Σαν απόγονοι σταρ, που δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τη διασημότητα των προγόνων.

Και φθόνος για την Περιστέρη. Όπως είχε συμβεί παλιότερα με τον Ανδρόνικο. Το σινάφι των αρχαιολόγων είναι λίγο χειρότερο από αυτό των δημοσιογράφων. Είναι πιο μορφωμένοι και βγάζουν τη χολή πιο μεθοδικά.

Οι επισκέψεις πολιτικών στην Αμφίπολη δεν προκαλούν προβληματισμό, μέχρι να ανέβει κανένας του ΥΠΟΙΚ και ανακοινώσει νέες αντικειμενικές στην περιοχή.

Και δεν ευσταθεί η πληροφορία ότι ο Αλέξης ζήτησε να μείνει μόνος με τις Σφίγγες. Είναι ακέφαλες και θα οδηγούσαν σε λάθος συνειρμούς.

Εκτός από τον τάφο της Αμφίπολης, όπου οι ειδικοί θα κάνουν τη δουλειά τους, χρειάζεται και κάποιος να βγάλει από τις «εν τάφω» ζωές τους, χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες που ρήμαξε και ρημάζει η κρίση.

Η ελάφρυνση από φόρους είναι ένα πρώτο βήμα. Κι ενδεχομένως εύκολο.

Το «ξήλωμα» του πράσινου κράτους (κυρίως σε νοοτροπία) είναι πιο δύσκολο να συμβεί, από το να βρεθεί στον τάφο ο Μεγαλέξανδρος οικογενειακώς, μαζί με το δάσκαλο του Αριστοτέλη, ένα δωμάτιο χειρόγραφα και άλλο ένα ατόφιο χρυσάφι.

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ 29/08/2014 13:33:52

    Ο Τσίπρας λέγεται ότι,μαζί με το άβατο του Αγίου Όρους έταξε να σπάσει και το άβατο του τάφου. Αν μπεί πρώτος ο Σαμαράς θα το παρουσιάσει σαν σύληση..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.