Εσωκομματικό σκάκι
27/10/2014 06:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εσωκομματικό σκάκι

Μερικοί στη ΝΔ δεν έχουν το...θεό τους!

Η χώρα κινείται πάλι σε μια κλωστή και οι επόμενες 50 μέρες είναι κυριολεκτικά κρίσιμες για το μέλλον της, αλλά μερικοί στη ΝΔ χάνονται στις μικροφιλοδοξίες τους. Εν μέσω της διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη για το χρέος και την προληπτική γραμμή στήριξης, έχει ξεκινήσει το γαϊτανάκι για το ποιος φιλόδοξος δελφίνος θα πάρει καλύτερη θέση στον μαραθώνιο που έχει αρχίσει στο εσωτερικό της ΝΔ.

Η κυριαρχία του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος δεν αμφισβητείται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι κομματικοί στρατοί δεν αναδιατάσσονται, ενώ ήδη η στρατηγική διαφόρων, διαλύει παλαιές φιλίες και δημιουργεί νέα ειδύλλια.

Ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει ισχυρός στο «γαλάζιο» εσωκομματικό πεδίο, παρά τις επί μέρους ενστάσεις για πτυχές της στρατηγικής του. Αν και το πρωθυπουργικό ιμπέριουμ δεν αμφισβητείται εκ των έσω, ορισμένα πρόσωπα αρχίζουν σιγά-σιγά να προθερμαίνονται για μια «κούρσα» η οποία κανείς δεν ξέρει πότε θα αρχίσει και υπό ποιους όρους και σε πιο περιβάλλον.

Από τη «φιλελεύθερη» ομάδα της ΝΔ, ρόλο την «επόμενη μέρα», όταν αυτή προκύψει, επιδιώκουν να διαδραματίσουν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Μητσοτάκης και από τη σκληρή πτέρυγα ο Μάκης Βορίδης. Επίσης ξεμύτισε από την «καραμανλική» πτέρυγα και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ έφθασε στο σημείο να έχει και αρχηγικές βλέψεις μέχρι και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στο παρασκήνιο γίνονται διάφορες ενδιαφέρουσες συνάξεις και τα πρόσωπα που προαναφέρονται στήνουν «γέφυρες» σε κόμμα και ΚΟ στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν συμμάχους και ερείσματα. Βέβαια πρόκειται για σχέδια επί χάρτου που γίνονται σε διάφορα γραφεία, αγνοώντας τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Παρά το γεγονός ότι ουδείς μπορεί και είναι σε θέση να αμφισβητήσει τον Αντώνη Σαμαρά, εντούτοις, αντί να ασχοληθούν με τα υπουργεία τους, σχεδιάζουν και προγραμματίζουν για την επόμενη μέρα, η οποία κανείς δεν ξέρει πότε θα έρθει…Σημεία των καιρών, τα οποία τα βλέπουν οι πολίτες και θα πράξουν αναλόγως!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Κούκος που θα φέρει την Άνοιξη avatar
  Ο Κούκος που θα φέρει την Άνοιξη 27/10/2014 08:27:35

  Ας ευχηθούμε η παράταξη να διαθέτει σοβαρές εφεδρείες, προσωπικότητες ικανές να ηγηθούν όταν θα χρειαστεί, πέρα από τις προβαλλόμενες εκ των ΜΜΕ γνωστές μετριότητες.

 2. GregA avatar
  GregA 27/10/2014 10:31:14

  Και μετά απορούμε για τη πορεία του κόμματος στις δημοσκοπήσεις. Το κόμμα δεν χρειάζεται αρχηγό. Ιδεολογικό ξεκαθάρισμα χρειάζεται και ξεσκαρτάρισμα των νεοφιλελέ και των νεοταξιτών. Δεν χρειαζόμαστε νέο Μητσοτάκη, αλλά '85. Χρειαζόμαστε νέο Καραμανλή του '55. Υπάρχει σήμερα; Όχι. Ας τον δημιουργήσουμε και μακάρι να μην είναι καν βουλευτής.

 3. Hunter avatar
  Hunter 27/10/2014 10:43:57

  Είναι πιο πολλοί οι σταυροί που θα έρθουν από αναποφάσιστους και "τσαντισμένους" δεξιούς αν διώξουμε Γιακουμάτο, Παυλόπουλο, Μητσοτακαίους, κ.λ. ή είναι περισσότεροι εκείνοι (οι σταυροί) που θα χαθούν;;; Ιδού η απορία... Όσο για δελφίνους στυλ Δένδια, Κεφαλογιάννη , έχω ξαναγράψει: Στον μεν Δένδια έπεσε πάνω όλος ο κομματικός μηχανισμός να τον αναδείξει ως υπουργάρα (όταν ήταν στο δημόσιας τάξης) τη στιγμή που ο Κασιδιάρης έφτασε το 20% στα δυτικά προάστια επειδή ο κόσμος φοβάται να βγει στο δρόμο, στην δε Κεφαλογιάννη έπεσε πάνω όλος ο κομματικός μηχανισμός να την αναδείξουν υπουργάρα επειδή έχουμε 17 εκατομμύρια τουρίστες με τα 2.500 νησιά μας, τη στιγμή που η Βενετία μια πόλη 270.000 με 50 κανάλια που βρωμάν και ζέχνουν, έχει 22 εκατομμύρια τουρίστες... Αντί να τους αντικαταστήσει το κόμμα ως αποτυχημένους, αναδεικνύει το "έργο" τους με συνέπεια να τους φουσκώνουν τα μυαλά...

 4. Τρελό νερό avatar
  Τρελό νερό 27/10/2014 10:50:53

  Εμένα πάλι, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς που αυτοπλασσάρονται ως ...δελφίνοι μου μοιάζουνε ικανοί μόνο για πόρτες και πλακωτό; Για Σκάκι, πολύ δύσκολα....

 5. Seagull avatar
  Seagull 27/10/2014 12:39:19

  Τι άλλο να τους απασχολήσει, μήπως η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο, πάει αυτή την τακτοποιήσαμε, εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΕ για τα δίκαια της Κύπρου και κρύφτηκαν στις φωλιές τους οι παλιότουρκοι, μήπως ότι το 27% του ενεργού πληθυσμού παραμένει άνεργο, θα το λύσουμε και αυτό, ένας - ένας μην σπρώχνετε! Τους απασχολεί η επόμενη μέρα και η προσωπική τους διάσωση καθώς και η αύξηση της βουλευτικής τους αποζημίωσης, άλλωστε τώρα με τόσα πλεονάσματα και με τα θετικά stress test των τραπεζών, νομίζουμε ότι όλοι τους δικαιούνται να αναταμειφθούν για τους κόπους τους!

 6. Διογένης avatar
  Διογένης 27/10/2014 14:13:01

  Νομίζω ότι τα περισσότερα ονόματα που αναφέρονται ως "δελφίνοι" προκαλουν μειδιάματα ειρωνίας ή συγκατάβασης. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, η ΝΔ του σήμερα δεν έχει "δελφίνους". Δεν υπάρχει ούτε μία προσωπικότητα ικανή να συγκινήσει τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι ο μόνος υποψήφιος για "δελφίνος" της ΝΔ είναι ο... Καραμανλής, ο προηγουμενος δηλαδή αρχηγός της ΝΔ. Αυτό δείχνει βέβαια και την σημερινή στελεχιακή κατάντια αυτού του πάλαι ποτέ κραταιού αυτό κόμματος. Θυμάμαι μια συνέντευξη του Ι. Βαρβιτσιώτη, που έλεγε ότι όταν ξεκίνησε να ασχολείται με την πολιτική (προδικτατορικά) κάθε κόμμα είχε τουλάχιστον πέντε-έξι πρωτοκλασάτους πολιτικούς που ήταν κατάλληλοι για πρωθυπουργοί. Τέτοια πληθώρα προσωπικοτήτων στην πολιτική. Και σήμερα ψάχνουμε με το κυάλι να δούμε μην τυχόν και κάνει ο ένας, μην τυχόν και κάνει ο άλλος. Τίποτε. Γενικός πολιτικός εξευτελισμός και ευτελισμός των πάντων. Δεν είναι τυχαίο ότι η λήψη αποφάσεων έχει μεταβάλει δραστικά το επίπεδο άσκησής της. Οι πολιτικοί είναι απλά εκτελεστικά οργανα της βουλήσεως άλλων. Εδώ είμαστε πολύ τυχεροί να έχουμε, ακόμη, έναν πρωθυπουργό όπως ο Σαμαράς που έχει και δική του προσωπικότητα, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει και λίγο χώρο για τον ίδιο και για τη χώρα του, την Ελλάδα. Αν και συνεχώς είναι υποχρεωμένος να εκτελεί "χατήρια" και "αιτήματα". Οι υπόλοιποι θα είναι πλήρως εκτελεστικά όργανα. Το χειρότερο όλων είναι ότι δεν θα ξέρουμε και από πού ακριβώς ελέγχονται. Θα έχουμε μια θαυμάσια καθ' όλα ολιγαρχία σε δημοκρατική συσκευασία μούρλια.

  • Ανναμπουμπούλα avatar
   Ανναμπουμπούλα @ Διογένης 27/10/2014 15:34:03

   ''Το χειρότερο όλων είναι ότι δεν θα ξέρουμε και από πού ακριβώς ελέγχονται.'' Mην ανησυχείτε Διογένη γι αυτό. Θα μιλούν ξεκάθαρα οι πράξεις τους και θα υποδηλώνουν αδιαμφισβήτητα από που ακριβώς ελέγχονται. Εξάλλου οι έχοντες τον έλεγχο, δεν έχουν λόγο να κρύβονται. Απροκάλυπτη επίδειξη δύναμης δεν κάνουν ανά πάσα στιγμή, ασκώντας εκβιαστικές πιέσεις, γκρεμίζοντας τα Χρηματιστήρια και απογειώνοντας τις τιμές των ομολόγων; Σιγά μη φοβηθούν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.