«Επάγγελμα ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ»
25/05/2015 14:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Επάγγελμα ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ»

Η προχθεσινή διαδικασία της εσωκομματικής ψηφοφορίας για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίστηκε από κάτι αξιοσημείωτο, παρότι δεν συνέβη σε μαζικό βαθμό.


Μέλη ή στελέχη οργανωμένοι παλαιόθεν στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είχαν αποχωρήσει οργανωτικά και εκλογικά με προορισμό τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκαν, έχοντας εγγραφεί σχετικά, και ψήφισαν για τις εσωκομματικές εξελίξεις.
Ο ορισμός του «πατάω σε δυο βάρκες» και δη ακίνδυνα, καθώς όχι μόνο κανένας δεν τους έδιωξε αλλά ήταν και ευπρόσδεκτοι.

Από πού κι ως πού, θα αναρωτιόταν κάθε στοιχειωδώς πολιτικά έντιμος άνθρωπος. Αλλά, αγαπητέ, ακόμα έντιμε –αν υπάρχεις…- πολίτη, ο ανθρωποτύπος που ιστορικά δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ και μακροημερεύει στον ΣΥΡΙΖΑ, ανάγοντας τους ψυχικά ευτελείς σε κοινωνικούς πρωταγωνιστές, είναι πέραν πάσης κοινωνιολογικής αναλύσεως και περιγραφής.

Κυρίαρχο πάντως στοιχείο αυτού του τύπου ανθρώπου είναι ο ακραίος φιλοτομαρισμός και οι προσωπικές πρακτικές που εκπορεύονται από αυτόν.

Πώς εξηγείται αυτό που συνέβη προχθές και ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να παίζουν σε διπλό πολιτικό ταμπλώ; Κατ’ αρχήν, αν εξαιρέσουμε την μικρή εκείνη μερίδα του ΠΑΣΟΚ που «αστικοποιήθηκε» και διαφοροποιείται σήμερα πολιτικά, οι δυο χώροι πολιτικά και εκλογικά ταυτίζονται. Απλά λοιπόν μια μερίδα από εκείνους που λάκισαν στον ΣΥΡΙΖΑ, για να μείνουν προσκολλημένοι στην εξουσία η οποία θα διαιωνίζει τα προνόμιά τους, ανησυχούν από την παρατεταμένη περίοδο της εκκρεμότητας και (άρχισαν να) ανησυχούν για τυχόν πολιτική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. «Σπίτι τους» ήταν το ΠΑΣΟΚ, επανήλθαν για μια παρουσία και για να έχουν ξανά επαφή σε περίπτωση πολιτικών εξελίξεων στις οποίες τυχόν το ΠΑΣΟΚ διαδραματίσει ξανά ρόλο. «Πιάνουν πόρτα για το χειμώνα», «κρατάνε καβάτζα», που λένε.

Επιβεβαιώνοντας αυτό το θρυλικό που είχε πει ένας από τους ίδιους : «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ιδεολογία, δεν είναι κόμμα, είναι επάγγελμα».

Ακριβώς. «Επάγγελμα ΠΑΣΟΚ». Όπως το κατά τη Λιλή Ζωγράφου «Επάγγελμα Πόρνη».

Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παράξενος avatar
  Παράξενος 25/05/2015 16:35:21

  Ο homo pasokus είναι ανθρωπολογικός τύπος σύνθετος, με στοιχεία χαμαιλέοντα, καραγκιόζη, κ.ά. Καθιέρωσε τον κοινωνικό παρασιτισμό και την αδιαφορία για οτιδήποτε συλλογικό στο όνομα αόριστων ιδανικών που δεν απαιτούν καμιά προσωπική θυσία. Όσοι δεν τον αποδέχονται συναντούν ένα σωρό εμπόδια για να προκόψουν αφού όλες οι δομές ευνοούν το κυρίαρχο πρότυπο. Η ΝΔ θα έχει ελπίδα να ανακόψει αυτή την κατρακύλα στην άβυσσο μόνο αν αναγνωρίσει την κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα, κατανοήσει τις αιτίες της και τις καταπολεμήσει.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Παράξενος 25/05/2015 21:08:05

   Συμπληρώνω ότι ο homo pasokus είναι ο ανθρωπολογικός τύπος, το οποίον επιθυμεί να τον πολλαπλασιάσει και να τον καταστήσει αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο των πάντων, η κυβέρνηση των Συριζανέλ. Πώς θα κάνει ο Σύριζα την επιθυμία πράξη ; Μα διοικώντας δια του παραδείγματος του homo pasokus, όπως το εξής πολύ πρόσφατο παράδειγμα που αφορά τη διοίκηση της εκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία στην Ελλάδα. Tί έκανε λοιπόν η "πρώτη φορά αριστερά" τιμώντας το παράδειγμα του (παλαιο-)πασοκιστάν ; "φύτεψε" απευθείας από τα βάθη του κομματικού μηχανισμού της "πρώτης φοράς αριστερά" εγκάθετους, χωρίς καμία προκήρυξη, χωρίς κανένα κριτήριο επιλογής και αξιοσύνης και χωρίς καμία διαφάνεια, για να γίνουν αυτοί (οι κομματικοί εγκάθετοι) οι κριτές οι οποίοι θα κρίνουν και θα επιλέξουν όλους τους νέους διευθυντές, ΟΛΩΝ των χιλιάδων σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων όλων των μορφών) σε όλη την Ελλάδα....είπατε τίποτε για το ήθος της αριστεράς ; ακούσατε καμία διαμαρτυρία απ΄τους συνδικαλιστές τους ;

 2. Defenstor avatar
  Defenstor 25/05/2015 16:39:38

  Όλοι αυτοί δεν έχουν διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ; Πώς επέστρεψαν για να ψηφίσουν;

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Defenstor 25/05/2015 20:08:23

   Το 2004 για την εκλογή "από τη βάση" του ΓΑΠ διάφοροι πήγαιναν από εκλογικό κέντρο σε εκλογικό κέντρο και ψήφιζαν επανειλημμένα.
   Αλλά το βασικό ειναι ότι ο "χώρος" είναι ένας. Η Αριστερά όταν είναι για να πάρει την εξουσία ενώνεται, πότε υπό τον ΑΓΠ, πότε υπό τον ΓΑΠ, τώρα με τον Τσίπρα. Για να εξασφαλίσουν ότι γι' αυτούς "λεφτά υπάρχουν".

 3. Ποντομέδων avatar
  Ποντομέδων 25/05/2015 17:34:17

  Έχει κανείς αντίρρηση ότι : ΠΑΣΟΚ χ 90% + Αριστερή Πλατφόρμα χ 95% + Αριστερο-κουλτουριαρο- αναρχο- τρομοκρατολάγνοι Χ99% = ΣΥΡΙΖΑ ;;

 4. δημης avatar
  δημης 25/05/2015 20:55:36

  "ρούχα μαζί ΠΟΥ ΠΛΥΘΗΚΑΝ και έχουνε γίναι ροζ".....

 5. ΠΑΣΟΚ avatar
  ΠΑΣΟΚ 25/05/2015 22:02:50

  Για να μαθαίνεις προφήτη, το πραγματικο ΠΑΣΟΚ μας τελείωσε το 1977, με το 25%, Εγώ προσωπικώς ήθελα να μείνει σε αυτό το ποσοστό άλλη μια τετραετία,μετά μπήκαν και τυχοδιώκτες από όλες της ιδεολογίες, για να φτάσει στο 48% το 1981. Όμως μην ξενχνάς ότι ΠΑΣΟΚ ήταν οι αείμνηστοι Γεννηματάς, Πεπονής (ΑΣΕΠ), Χαραλαμπόπουλος,Τρίτσης,και άλλοι που άφησαν έργο,φυσικά υπήρξαν και εκείνοι που δεν αξίζει ούτε το ονομά τους να αναφέρεις, αλλά και απο τη Δεξιά υπήρχαν αντίστοιχοι, οπότε να σέβεσαι και αυτούς που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ για πολιτικούς λόγους και όχι για να διοριστούν στο Δημόσιο.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΠΑΣΟΚ 26/05/2015 11:28:01

   Εσύ να πας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να μάθεις πόσο φέσωσε από το 1981 και μετά και πόσο θα πληρώσουμε, όχι μόνο οικονομικά αλλά και εθνικά, αυτό το πολιτικό εξάμβλωμα, το όχημα για την εξουσία του μεγαλύτερου πολιτικού καθάρματος που πέρασε από την ελληνική ιστορία, μαζεύοντας δίπλα του στο δρόμο για την εξουσία την χειρότερη πλέμπα της ελληνικής κοινωνίας - κάθε κοινωνία έχει ένα ποσοστό σκουπιδιών, καμιά υγιής δεν τους κάνει εξουσία.

   Το γυφτοΠΑΣΟΚ το γνωρίζω από την καλή και την ανάποδη, το πώς δεν το δημοσιοποιώ. Σήμερα [26/05], 10-11 πμ στον ΒΗΜΑ FM, μιλούσε ο Πάγκαλος για τον Ανδρέα, η εκπομπή βρίσκεται στο site του σταθμού, μπες να την ακούσεις, θα μάθεις πολλά. Γνωστό το παραμύθι περί «υγιούς ΠΑΣΟΚ», αλλά όσοι ήταν έντιμοι και είχαν πολιτικό αισθητήριο κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται σε λιγοστό χρόνο. Έμειναν οι ιδεολόγοι της πεντάρας και της τσέπης. Και έκαναν ότι τώρα με τον Τσίπρα, οι ίδιοι άνθρωποι είναι, από το 4 στο 36%, για να ληστέψουν το δημόσιο ταμείο.

   Και άσε τις «ιερές αγελάδες». Ο Γεννηματάς δούλευε επί Χούντας στην Τράπεζα της Ελλάδας ως μηχανικός στην Τεχνική Υπηρεσία. Ο Χαραλ. ήταν λεβέντικης εμφάνισης αλλά ανύπαρκτος πολιτικά. Ο Τρίτσης δεν πολιτογραφείται μόνο στο ΠΑΣΟΚ, μετά κατέβηκε δήμαρχος με τη Δεξιά. Ο Πεπονής υπήρξε από τα ελάχιστα έντιμα στοιχεία σε όλη την ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

   Αναγνωρίζω την επιθυμία κάθε ανθρώπου για μια καλύτερη κοινωνία. Αλλά ΣΕΒΟΜΑΙ εκείνους που προς την κατεύθυνση αυτή κάνουν τις ορθές πολιτικές επιλογές και κυρίως παλεύουν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους, βελτιώνοντας έτσι την κοινωνία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.