#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/10/2010 11:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκεί, εκεί, στην Β΄ Εθνική....Τελικά ο Σαμαράς δεν συμφώνησε με τις προτάσεις που διατυπώσαμε για την επιστροφή της Ντόρας (Η Ντόρα θέλει να επιστρέψει στη ΝΔ (!!!)) και ξανακοπάνησε την πόρτα που είχε δείξει στη  Ντόρα.

Έτσι σε σημερινή συνέντευξή του στον “Κόσμο του Επενδυτή”: δηλώνει

«Παρέλαβα τη Νέα Δημοκρατία έπειτα από μία ιστορική ήττα. Και σήμερα το μήνυμα ελπίδας της Νέας Δημοκρατίας συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις και βάζει την ατζέντα της πολιτικής συζήτησης. Και η δύναμή μας αυξάνεται συνεχώς. Κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα. Όχι 'συνασπισμό τζακιών'».

Πως λένε στην λακωνική Μάνη που περιοδεύει σήμερα ο Σαμαράς, κάποιον που πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος;

Απάντηση: “Μειοψηφία Χανίων και Ευρυτανίας”

Εκεί, εκεί στην Β΄ Εθνική ….. (που το θυμήθηκα τώρα)

Στη ίδια συνέντευξη, ο κ. Σαμαράς σχολιάζει και την πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για συστράτευση της Κεντροδεξιάς, υπογραμμίζοντας ότι «όσοι στήριξαν και στηρίζουν το μνημόνιο δεν ανήκουν στην ίδια 'παράταξη' μ' εμάς. Και όσοι συμπλέουν με την πασοκική προπαγάνδα για να πλήξουν τη Νέα Δημοκρατία, έχουν οι ίδιοι επιλέξει την πορεία τους».

«Ενώνουμε ήδη έναν πολύ ευρύτερο 'χώρο': τις κοινωνικές δυνάμεις που θέλουν μια άλλη προοπτική. Δεν συγκολλάμε πολιτικά 'φέουδα'. Δημιουργούμε ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην κοινωνία. Η βάση με ενδιαφέρει. Όχι οι 'φεουδάρχες'» τονίζει ο Σαμαράς σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Κατά τα άλλα, φανταστείτε να είχε πίσω του ένα …σοβαρό κόμμα τι θα γινόταν

Ημεροδήκτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. usound avatar
  usound 09/10/2010 12:26:13

  http://www.youtube.com/watch?v=g95CG7ltWOY

 2. TASSOS avatar
  TASSOS 09/10/2010 12:54:08

  Όσοι ξέρουν από μέσα την Ν.Δ ξέρουν τι κουβαλάει ακόμη μέσα της. Φοβάμαι όμως ότι αυτό το πρόβλημα της Ν.Δ. σχετίζεται με την κακιά "πάστα" του Νεοέλληνα που με απλά λόγια, χωρίς βαρειές κοινωνιολογικές μελέτες και αναφορές, μεταφράζεται στο "η πάρτη μου και κανείς άλλος" και στο"πως θα την βγάλουμε καθαρή και σήμερα". Τέτοιους "Ελληναράδες" λοιπόν έχει χιλιάδες η Ν.Δ και προφανώς είναι λογικό. Όπως λογικό είναι ότι άλλους τόσους έχει το ΠΑΣΟΚ. Η βασική διαφορά του ΠΑΣΟΚ από την Ν΄Δ όμως είναι ότι ενώ η Ν.Δ αποτελεί μία λογική μεταπολιτευτική στνέχεια των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας του 50 και 60 το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ξενόφερτο μόρφωμα που με μόνο του όπλο την επικοινωνία άλωσε πρώτα την Αριστερά και ύστερα την Νεοελληνική συνείδηση. Γι'αυτό τον λόγο λοιπόν- για να επανέλθουμε- δεν μας ενδιαφέρει πόσους " Ελληναράδες" έχει στις τάξεις του το ΠΑΣΟΚ. Μάλλον του πάνε. Για την Ν΄Δ όμως αποτελεί -τουλάχιστον πρέπει να αποτελεί - το Νο 1 πρόβλημα του Αντώνη Σαμαρά.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ TASSOS 09/10/2010 12:59:03

   Δεν συμφωνώ ότι αυτή είναι η κακιά πάστα του Νεοέλληνα, πιστεύω ότι αυτή είναι απλώς η κακιά πάστα του ελληνικού κράτους. Η σαπίλα του ελληνικού κράτους, που εκφράζεται καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο χώρο, στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που είναι θεσμικά-δομικά-κοινωνικά, ο κληρονόμος όλης εκείνης της παλιάς "γνήσιας", σκέτης φαυλοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιο εξελιγμένο ως φαυλοκρατία, είναι φαυλοκρατία που δίνει και κάτι στον πολίτη (έστω και από δανεικά κι αγύριστα ή κοινοτικά κονδύλια) και γι' αυτό πιο αποδεκτό ως φαυλοκρατία.

   Αν αλλάξει η ΝΔ και γίνει "σοβαρό" κόμμα, αν δηλαδή εξοβελίσει τη φαυλοκρατία από μέσα της, τότε το ΠΑΣΟΚ απλώς θα σταματήσει να έχει λόγο ύπαρξης. Και η αριστερά επίσης.

   • johnnythespecs avatar
    johnnythespecs @ Επώνυμος 09/10/2010 15:04:16

    Θα μπορούσες ίσως να συγκεκριμενοποιήσεις 'εκείνη την παλιά "γνήσια", σκέτη φαυλοκρατία' σε αντιπαραβολή με την νέα, -"μούφα" φαντάζομαι- φαυλοκρατία του ΠΑΣΟΚ;

    Από όσο μπορώ να θυμηθώ -και είμαι σίγουρος και πολλοί άλλοι- το ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε ποτέ τίποτα και σε κανέναν, μόνον πήρε βάναυσα, αφαίρεσε, διαίρεσε, δίχασε και κατασυκοφάντησε.

    Κάνε μου σε παρακαλώ τη χάρη και μίλησέ μου για το "σοβαρό" κόμμα, για το ΠΑΣΟΚ.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Επώνυμος 09/10/2010 18:06:18

    Επώνυμε, το βιβλίο του Κοροβίνη είναι τόσο διαφωτιστικό και τόσο απλά γραμμένο που καταλαβαίνεις την "Κωλέττεια" δομή του νεολληνικού κράτους μέσα σε μια μέρα. Το διάβασα καλοκαιράκι εν πλω στο Αιγαίο μέσα σε ένα απόγευμα. Απολαυστικό και διαφωτιστικότατο.

    Από τον επίλογο του βιβλίου δια χειρός Θεόδωρου Ζιάκα:

    "Πάγια σταθερά της νεοελληνικής φαυλοκρατίας ήταν η διχοτόμηση του πληθυσμού σε ημετέρους και μη. Εφεξής όμως η "τακτοποίηση"των "δικών μας παιδιών" δεν προϋποθέτει την εκδίωξη των παιδιών του κομματικού αντιπάλου. Στα δικά του παιδιά θα προστεθούν τα δικά μας παιδιά. Συγχρόνως και επιπροσθέτως, με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ισοπεδώθηκε κάθε ιεραρχία (άρα και εξουσία) μέσα στο κράτος:"Κάντε ότι θέλετε αρκεί να με ψηφίζετε" ήταν το παπανδρεϊκό μήνυμα. "Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία".
    Μαζί με την παραδοσιακή διχαστική φαυλοκρατική στελέχωση αναιρέθηκε έτσι και η ίδια η κρατική φύση του ελλαδικού κράτους. Το παπανδρεϊκ'΄ο κράτος δεν είναι κράτος στην κυριολεξία. Είναι "μη-κράτος".
    Έτσι λοιπόν ο φαυλοκράτης/εκσυχρονιστής για να επιβιώσει είναι αναγκασμένος:
    α) να στηρίζεται στην επικοινωνιακή χειραγώγηση της "πελατείας" μέσω του ξεπουλήματος στους περιβόητους νταβατζήδες -στα ασύδοτα ΜΜΕ και στα λοιπά λεηλατικά συμφέροντα- και
    β) να χρηματοδοτεί τις αναγκαίες "παροχές"του μέσω της υποχρηματοδότησης των εθνικών και κοινωνικών αναγκών και της εκποίησης του κράτους στους δανειστές του".

    Και καταλήγει:
    "Το θα προκύψει από την πρωτοφανή αυτή κατάσταση είναι άδηλὄ. Το βέβαιο είναι ότι το κοινοτικό χρήμα δεν είναι ανεξάντλητο. Κια η ώρα της κρίσης δε θα αργήσει να έρθει"

    (Το βιβλίο γράφτηκε το 2005)

    Ε! Να που ήρθε λοιπόν. Ο συνδυασμός της νεοελληνικής φαυλοκρατίας και του απολυταρχικού καπιταλισμού του Γερμανικού Ράιχ (κυρίως) απέβη τελικά καταστροφικός.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/10/2010 18:11:33

    Γιάννη, πολλές φορές έχουν έρθει στο μυαλό μου αυτά τα λόγια, και άλλα παρόμοια, των Κοροβίνη/Ζιάκα, με αφορμή την τωρινή κρίση.

    Όσο και αν είναι κατά τη γνώμη μου τεχνητή, αυτή εδώ η κρίση, ωστόσο το γεγονός ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αντίσταση στην κοινωνία δείχνει και πόσο βαθιές ήταν τελικά οι φαυλοκρατικές της δομές.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Επώνυμος 09/10/2010 18:21:24

    Ελπίζω μόνο να υπάρξει οριστικός και αμετάκλητος θάνατος αυτής της νοοτροπίας, έστω και αν το τίμημα είναι βαρύτατο και οι πληγές βαθιές. Πιστεύω ότι, δυστυχώς, δεν έχουμε δει ολόκληρο το φινάλε ακόμα.

   • johnnythespecs avatar
    johnnythespecs @ Επώνυμος 10/10/2010 08:52:38

    Επώνυμε σ' ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις σου, ηχηρές, περιεκτικές και, κυρίως, σύντομες.

    Αύριο κιόλας αγοράω το βιβλίο

    Νάσαι καλά

  • νεφέλη avatar
   νεφέλη @ TASSOS 09/10/2010 16:32:27

   "Αλώθηκε" λοιπόν η "Νεοελληνική Συνείδηση" από τους
   "ξενόφερτους" της "Λεωφόρου Μάντισον", κατα την προσφιλή
   έκφραση του μακαρίτη Γεωργίου Μαύρου. Και...ειδικά η
   συνείδηση που διαμορφώθηκε στην τόσο έντιμη και αποδοτική
   τριακονταετία 1945-'75! 'Ετσι είναι άν έτσι νομίζετε!
   Τείνω να συμφωνήσω με τον Επώνυμο με κάποια παραλλαγή
   στη διατύπωση: διαμορφώθηκε μια κουλτούρα διοικήσεως με
   κάποιους,κατα καιρούς,πρωταγωνιστές που επέβαλε τους
   όρους της. Ο Νεοέλλην απάντησε με το μόνο όπλο που του
   επετράπη να διαθέτει:τη συναλλαγή. Απο κεί και πέρα,δεν
   έχει νόημα να επιμένουμε στο γνωστό πρόβλημα της κότας
   και του αυγού.
   Το θέμα είναι να ξεφύγουμε απο τον φαύλο κύκλο. Χρειαζό-
   μαστε,λοιπόν,γονιμοποιές ιδέες και διάθεση επανεκκίνησης.
   Μοιάζει ανέφικτο,εκ πρώτης όψεως,αλλά που ξέρεις..!

   Υ.Γ η "διαμάχη νδ-πασοκ αποκτάει γκροτέσκα χαρακτηριστικά,
   έλεος! τέτοια αυτοπαγίδευση!

   • νεφέλη avatar
    νεφέλη @ νεφέλη 09/10/2010 16:38:21

    το ίδιο πρόβλημα συγκατοίκησης: όχι "νεφέλη" αλλά
    "klausevitz"....γερνάω!

   • klausevitz avatar
    klausevitz @ νεφέλη 09/10/2010 17:53:54

    Aναγκάζεται η σύζυγος σε αλλαγή nicks για να
    αποφεύγει τις προβληματικές ταυτίσεις. Ου μην αλλά..!
    Δεν έχω κόρη,δυό γυιούς μόνο...και δεν είμαι δίγαμος!
    Αφηρημάδα,παιδιόθεν!
    Βλέπω, οδηγήθηκες σε μακρά ανασκευή...πιό καλό ήταν το
    προηγούμενο!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ νεφέλη 09/10/2010 17:56:03

    Δεν είναι ανασκευή, αυτή ήταν από την αρχή η άποψή μου και αν καταλάβατε κάτι άλλο και οι δύο συνομιλητές, λάθος δικό μου.

 3. TASSOS avatar
  TASSOS 09/10/2010 13:15:50

  Το Ελληνικό κράτος δεν είναι μία ρομποτοειδής κατασκευή. Είναι ένας έμψυχος μηχανισμός αποτελούμενος από Έλληνες. Η ποιότητα του κράτους λοιπόν αντανακλά την ποιότητα των μερών του. Στις κοινωνίες δεν υπάρχουν στεγανά. Δεν υπάρχουν τα κόμματα , το Κράτος ΚΑΙ Η κοινωνία. Όλοι οι κοινωνικοί σχηματισμοί παράγονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από την κοινωνία. Η Δ. Ευρώπη δεν έχει οργανωμένα κράτη επειδή τα εισήγαγε από το εξωτερικό. Αντανακλούν τις στατιστικές ισορροπίες των κοινωνιών αυτών.

 4. αντισταση avatar
  αντισταση 09/10/2010 14:16:14

  oi akroates ths ellhnofreneias
  http://www.youtube.com/watch?v=wVlfvETY7XI

 5. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 09/10/2010 14:25:54

  Η κυρία Μπακογιάννη ως πολιτικός ανήκει στην ιστορία. Μπορεί να ασχοληθεί με διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες. Η πολιτική δεν έχει πλέον χώρο για κενόδοξους.

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 09/10/2010 15:10:20

   "Η πολιτική δεν έχει πλέον χώρο για κενόδοξους."

   Δὲν ντρέπεσαι νὰ μιλᾶς ἔτσι γιὰ τὸν Ἀντιπρόεδρο;;;

 6. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 09/10/2010 16:34:33

  ΔΙΟΡΘΩΣΗ

  Οποιαδηποτε συζητηση για <> της ειναι εντελως ατοπη!

  • Επαγρυπνών avatar
   Επαγρυπνών @ Επαγρυπνών 09/10/2010 16:35:47

   Για καποιον ανεξηγητο λογο η λεξη επιστροφη (εντος των εισαγωγικων) δεν εμφανιζεται!

   Ατιμε μητσοτακη!Εσυ φταις!

 7. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 09/10/2010 17:06:00

  H "στήριξη" ή όχι στο μνημόνιο δεν μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα το μόνο κριτήριο για συμπόρευση. Αν ο Καρατζαφέρης είχε καταψηφίσει το μνημόνιο αυτό θα τον καθιστούσε αξιόπιστο συμμαχητή? Αν ο Σαμαράς το είχε υπερψηφίσει θα είχαν λήξει τα προβλήματα με τη Μπακογιάννη?Και το ΚΚΕ το καταψήφισε. Σημαίνει αυτό ότι ΝΔ και ΚΚΕ βλέπουν τον ίδιο δρόμο για την έξοδο ή πολύ περισσότερο ότι μπορούν να συμπορευθούν? Η υπερψήφιση ή μη του μνημονίου σε μεγάλο βαθμό ήταν και θέμα τακτικής. Και είναι αρκετοί αυτοί στη ΝΔ που είχαν διαφορετική άποψη για την τακτική άσχετα εάν -καλώς - δεν την εξέφρασαν στη ψηφοφορία ακολουθώντας την κομματική πειθαρχία.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ firiki2010.wordpress.com 09/10/2010 18:01:17

   Δεν έχεις καταλάβει καθόλου τι συμβαίνει στη σημερινή ΝΔ. Ασφαλώς και δεν ήταν "τακτική" η καταψήφιση του Μνημονίου! Ανήκεις άραγε σε αυτούς που νομίζουν ότι η καταψήφιση του Μνημονίου ήταν προσχηματική από τη ΝΔ; Προφανώς ναι. Ε, τότε, τι να συζητήσουμε; Αυτό που λες, απλώς δεν ισχύει.

   Από εκεί και πέρα, το ναι ή το όχι στο Μνημόνιο είναι πολύ ευρύτερο. Ταυτίζεται, στην ουσία, με το ναι ή το όχι στο σχέδιο Ανάν, με το ναι ή το όχι στην εκχώρηση του ονόματος "Μακεδονία" μέσω της "σύνθετης ονομασίας", με το ναι ή όχι στην ανεξάρτητη Ελλάδα. Οπότε, είναι πολύ λιγότερο θέμα τακτικής από όσο ίσως να φαίνεται.

   Και δεν έχουν σημασία τόσο οι επίσημες θέσεις των κομμάτων, αλλά η πραγματική πολιτική τους καθώς και οι πραγματικές ψυχικές διαθέσεις των πολιτών.

   • firiki2010.wordpress.com avatar
    firiki2010.wordpress.com @ Επώνυμος 09/10/2010 18:41:27

    Από τη στιγμή που το μνημόνιο θα ψηφιζόταν ούτως ή άλλως η υπερψήφιση ή η καταψήφιση του όφειλε να είναι και "τακτική".
    Τι μπερδεύεις το σχέδιο Ανάν? Ενα εγκληματικα μη λειτουργικό σχέδιο καταστροφής του Κυπριακού Ελληνισμού τι σχέση έχει με την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης που το ΠΑΣΟΚ κατάστησε "πλέον απαραίτητη" τον Μαϊο (σύμφωνα με τον Σαμαρά).
    Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχουν σημασία τόσο οι θέσεις των κομμάτων, αφού με βάση αυτές συζητάμε και στο κάτω-κάτω υποτίθεται οτι τα κόμματα προσπαθούν να μας πείσουν βάσει των θέσεων τους και όχι βάσει εικαζόμενων ψυχικών διαθέσεων.
    Πάντως όσο μπορώ να "μυρισθώ" τις ψυχικές διαθέσεις, οσμίζομαι πολύ φόβο και ανησυχία για το αύριο και έλλειψη εμπιστοσύνης.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Επώνυμος 09/10/2010 18:46:59

    Aσε.Δεν εχει νοημα.Για τον Επωνυμο ολοι οσοι ειμαστε χρονια στη ΝΔ ειμαστε ξενοδουλοι διεφθαρμενοι και ξαφνικα ηλθε ο Σαμαρας (που βεβαια ηταν γεννημα - θρεμμα της ΝΔ) και θα μας διωξει και θα φερει καποιους αλλους,αγνωστον απο που, που θα τη μετατρεψουν σε προμαχωνα του αγωνα κατα της Νεας Ταξης.
    Οποτε μνημονια,Αναν,μακεδονικο κλπ ολα συνδεονται.
    Η προβλεψη μου ειναι οτι οι υπερσαμαρικοι ειναι αυτοι ακριβως που θα στραφουν εναντιον του οταν καταλαβουν οτι ο κοσμος που εχουν στο μυαλο τους δεν υπαρχει.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/10/2010 18:53:04

    @firiki

    Αν υπερψηφιζόταν ούτως ή άλλως, τότε γιατί λύσαξαν όλοι να το υπερψηφίσει και η ΝΔ;

    Γιατί η Ντόρα πήγε με τις πατερίτσες (!) να δει τον μισητό της Αντώνη, μία-δύο ημέρες πριν το καταψηφίσει και διαγραφεί εν γνώσει της από τη ΝΔ, μόνο και μόνο για να του ζητήσει να υπερψηφίσει το Μνημόνιο;

    Δεν βλέπεις ότι όλες οι δυνάμεις που είναι υπέρ του Μνημονίου είναι περίπου οι δυνάμεις που ήταν υπέρ του Σχεδίου Ανάν; Το θεωρείς σύμπτωση;

    Τέλος πάντων, δεν μπορώ να σε πείσω για το τι πραγματικά συμβαίνει, απλώς θα εξακολουθήσουμε να έχουμε διαφορετική κατανόηση της πραγματικότητας.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Επώνυμος 09/10/2010 18:55:42

    Οχι βεβαια.Ο Καρατζαφερης ηταν αναφανδον κατα του σχεδιου Αναν και κατα πασης παραχωρησεως στο μακεδονικο αλλα υπερ του μνημονιου.
    Η συνηθης απαντηση ειναι οτι αυτος δεν πιανεται γιατι κοροιδευει.
    Υστερα ομως απο οσα εχουν γινει στην Ελλαδα τελευταια ειναι ερωτημα ποιος δεν κοροιδευει.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Επώνυμος 09/10/2010 18:58:15

    Οσο για την πιεση της υπερψηφισης οι ξενοι ηθελαν την εγκριση και των δυο μεγαλων κομματων.Ο Σαμαρας αποφασισε να τους δυσαρεστησει για να κρατησει την επαφη με το λαο του κομματος.Μη ξεχναμε οτι το μνημονιο εκτος απο ολα τα αλλα ειχε μια εκθεση που απεδιδε την ευθυνη για ολα στη ΝΔ.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/10/2010 18:58:52

    Ψυχραιμίαααα. Αν ήσουν κανονικός σχολιαστής, θα σου απαντούσα τα εξής: Αυτή τη στιγμή, όλο και περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται τι πραγματικά συμβαίνει και το μήνυμα που έχει να περάσει ο Σαμαράς, εκ μέρους όλων εμάς που τον στηρίξαμε και τον φέραμε στην ηγεσία της ΝΔ και αύριο της Ελλάδας.

    Ενώ στην αρχή ήταν πολύς κόσμος καχύποπτος και επιφυλακτικός για αυτό ακριβώς που εκπροσωπούσε ο Αντώνης, όλο και περισσότεροι πείθονται.

    Και δεν μας ενδιαφέρει, ακόμη και εάν διαψευστουμε επί του πρακτέου από τον Αντώνη. Και μόνον η πρόοδος που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε επίπεδο πολιτικού λόγου, μας αρκεί. Αν δεν πετύχουμε αυτά που θέλουμε με το Σαμαρά, θα τα πετύχουμε με κάποιον άλλον. Ο Σαμαράς είναι μέσον και όχι σκοπός.

    Αλλά επειδή δεν είσαι κανονικός σχολιαστής, αλλά ελληνόφωνο προσωπικό ειδικευμένο στις ψυχολογικές επιχειρήσεις εναντίον του ελληνικού λαού και εναντίον της χώρας, δεν σου απαντάω τα παραπάνω και σου απαντάω τα εξής:

    Είναι απολύτως μάταιη η προσπάθειά σας να υπονομεύσετε το ηθικό μας και στην πίστη μας στο δίκιο του αγώνα και στη βεβαιότητα για την τελική του επικράτηση.

    Αντιλαμβάνομαι τον τρόμο σας μπροστά στην πιθανότητα να μείνετε αύριο άνεργοι εξαιτίας του Σαμαρά, οπότε προσπαθείτε τώρα με κάθε τρόπο να τον συκοφαντήσετε και να στερήσετε την πίστη μας στη δυνατότητά του και στην επιθυμία του να πετύχει όλα αυτά που άμεσα ή έμμεσα η παρουσία του επαγγέλλεται.

    Ωστόσο, μπορείτε να τον κρατήσετε όλον τον τρόμο για τον εαυτό σας.

    Οι μέρες σας είναι μετρημένες. Η ήττα σας προδιαγεγραμμένη.

    Η Ελλάς προώρισται να ζήση, και θα ζήση.

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 09/10/2010 19:01:33

    Επώνυμε

    Οι δυναμεις υπέρ του σχεδίου Ανάν και υπερ του Μνημονίου είναι αυτό που λέει ο Τζιμάκος «Αμερικανοφλωράντζες» , από Οικολόγους και Δράση μέχρι Κουβέλη και ροζ αριστερούς, Δήμου και Σωμερίτη.

    Αν δεις έχουν και πολλά κοινά πολιτισμικά ζητούμενα, με κοινό τους στόχο το εμφανές μίσος για τη ρωμιοσύνη.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/10/2010 19:04:44

    Άστο και δεν πείθεις κανέναν. Οι πιέσεις που δέχθηκε ο Σαμαράς εκείνες τις ημέρες ήταν τρομακτικές. Κράτησε μόνος εναντίον όλων. Εσύ ρε ψυχραιμία, αν ήσουν κανονικός σχολιαστής, ΚΑΘΟΛΟΥ δεν αναρωτιέσαι ΓΙΑΤΙ τέτοια τρομακτική πίεση; Γιατί εξακολουθεί να είναι απομονωμένος στο σύνολο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος; Αφού, όπως λέει κι ο φιρίκι, τελικά θα υπερψηφιζόταν το Μνημόνιο; Ποιο το πρόβλημα;

    Και όσο για τον Καρατζαφέρη, όντως δεν μετράει. Σε ποιους άλλους αναφέρεσαι για το ότι κοροϊδεύουν;

    Και δεν αναφερόμουν σε κόμματα, αλλά σε κοινωνικές, δημοσιογραφικές δυνάμεις, και γενικότερα ομάδες επιρροής μέσα στην ελληνική κοινωνία.

    Ως εγκάθετος άλλωστε, ο Καρατζαφέρης είχε άλλο ρόλο στην ελληνική κοινωνία, αυτός του να προσποιείται τον πατριώτη. Οπότε, δεν μπορούσε να πάει ανοιχτά κατά του Σχεδίου Ανάν. Τον ήθελαν για να ελέγξει αντιδράσεις. Όπως τότε που νόμιζαν ότι θα κατέληγαν σε σύνθετη ονομασία και ξεσκεπάστηκε στη συνέντευξή του στον Ευαγγελάτο στις 22 Οκτωβρίου 2007...

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 09/10/2010 19:16:09

    Στον Σαμαρά για το Μνημόνιο αλλά και στον ΚΑΚ για το Αναν και την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ , ασκηθηκαν γιγαντιαίες πιέσεις από αμερικάνους και ευρωπαίους «φίλους και συμμάχους».
    Και άντεξαν σε αυτές τις φάσεις.

   • firiki2010.wordpress.com avatar
    firiki2010.wordpress.com @ Επώνυμος 09/10/2010 19:54:15

    @Επώνυμος σχετικά μετο 20.53
    Υπήρχε περίπτωση οιΠΑΣΟΚοι να μην το υπερψηφίσουν?Το ότι υπήρξαν και τρεις που δεν το ψήφισαν μια χαρά το βόλεψετο ΠΑΣΟΚ (βλ.Δημαράς)Οι ξένοι ήθελαν ευρεία υπερψήφιση του μνημονίου γιατί θα βοηθούσε την εφαρμογή του. Το ΕΛΚ το υπερψήφισε.Λογικό να περιμένει κάτι ανάλογο από τον Σαμαρά.Η Μπακογιάννη φαντάζομαι ότι πήγε στο Σαμαρά για να τον προιδεάσει για τη στάση της και (αυτό νομίζω ότι το άκουσα ή το διάβασα) να του πεί ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στο κόμμα και να μην είναι προσωπική του απόφαση.Δεν το θεωρώ λάθος κίνηση.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 10/10/2010 00:11:56

    "Δεν το θεωρείς λάθος κίνηση". Τι δεν θεωρείς λάθος κίνηση!!!

    Άνθρωπέ μου, δεν έχεις καταλάβει καθόλου πια τι παίζεται; Τι θέλεις για να δεις ότι ΧΕΣΤΗΚΑΝ κάτι τέτοιοι τύποι για τη λειτουργία των οργάνων και το ΜΟΝΟ που τους νοιάζει είναι η πάρτη τους; Και το να τα έχουν καλά με τους ισχυρούς;

    Πίστεψέ με, δεν σου το είπα για κομπλιμέντο το ρομαντικός...

   • νεφέλη avatar
    νεφέλη @ Επώνυμος 10/10/2010 00:22:16

    ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ...επιτρέπετε;
    kanis/χελιδόνι/νεφέλη...και τώρα τι;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 10/10/2010 00:29:36

    Νεφέλη, εμείς θα έπρεπε να σε ρωτήσουμε! (Ή δεν είσαι η ίδια Νεφάλη;;;).

   • νεφέλη avatar
    νεφέλη @ Επώνυμος 10/10/2010 00:41:42

    Επώνυμε

    Η ίδια είμαι. Εδειξα στον σύζυγο την καλή πατριωτική διαδικτυακή παρέα και προέκυψε το μπέρδεμα στα νικς, με τις δικές του παρεμβάσεις.
    Συζυγοι μπορεί να είμαστε, αξίες ίδιες να μοιραζόμαστε, αλλά πολιτικά αναφορές διαφορετικές...

 8. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 09/10/2010 17:15:38

  Μήπως δε σου χει περάσει ακόμα ο πυρετός και έχεις παραισθήσεις ή το λαγκαδινό έπεσε κομμάτι βαρύ?

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Γιάννης Φαίλτωρ 09/10/2010 17:53:39

   Χαχαχαχαχα...όχι μωρέ...ίσως ήπια λίγο παραπάνω σιρόπι για το βήχα!!!

   Όχι αυτή που βλέπεις...η άλλη η φώτο με την καράφλα έμοιαζε πάρα πολύ με τον Boy George.

 9. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 09/10/2010 17:19:57

  Κάτσε, γιατί μας μπερδεύεις και χάνουμε τις οικογενειακές σας σχέσεις... Η Νεφέλη τώρα είναι η... κόρη;

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/10/2010 17:28:02

  Ειναι αρκετη ομως προς το παρον ως προσχημα.Και οσο η ΝΔ ειναι εκτος εξουσιας μπορει ανετα να συνεχισει να ειναι αντιμνημονιακη -αφου το μνημονιο θα ειναι για καιρο μαζι μας - να μαζευει δυσαρεστημενους και να αποκλειει ολους οσους το ψηφισαν.

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ ψυχραιμια 09/10/2010 18:00:09

   "Δυσαρεστημένος με το μνημόνιο" και "ψήφισα το μνημόνιο" δεν είναι αναγκαστικά αλληλοαποκλειόμενες έννοιες.Υπό μια ευρεία έννοια όλοι "αντιμνημονιακοί" είναιή δηλώνουν. Διαφέρουν- και η διαφορά είναιπολύ σημαντική -στο ΠΩΣ καιΓΙΑΤΙφθάσαμε καικυρίως στο ΠΩΣ θα απαλλαγούμε. Οσο η ΝΔ είναι αντιπολίτευση η τακτική αυτή ίσως διευκολύνει.Οταν γίνει κυβέρνηση η τακτική αυτή αν μάλιστα έχει καλλιεργήσει υπέρμετρες προσδοκίες ίσως γίνει "μπούμεραγκ". Και το ζητούμενο -για μένα τουλαχιστον- είναι η ΝΔ να κυβερνήσει εφαρμόζοντας τα πιστεύω της και να κυβερνήσει αποτελεσματικά.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 09/10/2010 18:04:13

   Κλασική ρουφιανιά κατά της ΝΔ, ότι είναι δηλαδή "κατά" του Μνημονίου επειδή είναι στην αντιπολίτευση, ενώ όταν γίνει κυβέρνηση θα είναι "υπέρ" του Μνημονίου.

   Κι αυτό, τη στιγμή που ο Σαμαράς το είπε πολύ καθαρά ότι είναι αντικειμενική αυτή τη στιγμή η αδυναμία να βγούμε στις διεθνείς αγορές και ότι δεν θα βγούμε από τη μια μέρα στην άλλη.

   Το Μνημόνιο ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΗ επιλογή του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν είναι του Σαμαρά και της ΝΔ. Αυτή είναι η διαφορά.

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ ψυχραιμια 09/10/2010 18:20:29

   Είσαι αγαπητέ απολύτως ακατάλληλος εσύ που λίγα σχόλια πιο πάνω έγραψες: "Η σαπίλα του ελληνικού κράτους, που εκφράζεται καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο χώρο, στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας..." να λες σε μένα για "ρουφιανιά κατά της ΝΔ" Μια βόλτα στο BLOG θα έπειθε οποιονδήποτε.
   Εκτός αυτού δεν κατάλαβες ούτε καν τι έγραψα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 09/10/2010 18:26:44

   Φυσικά δεν έχουν σχέση με αυτά που έγραψες, αφού αναφερόμουν στον ψυχραιμία.

   Πέραν τούτου, αν νομίζεις ότι υπάρχει έστω και ένα κομμάτι της ΝΔ που να είναι καθαρό, πλην Σαμαρά ατομικά (κι εκεί πάντοτε κρατάμε και μια πισινή, αλλά είναι ο μόνος που είναι διαφορετικός εκεί μεσα), τότε είτε δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται, είτε είσαι κι εσύ μέρος αυτού του συστήματος.

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ ψυχραιμια 09/10/2010 19:03:54

   @Επώνυμος (για να καταλαβαίνουμε σε ποιον απευθυνόμαστε)
   Αν απευθύνθηκες λοιπόν στον ψυχραιμία, έστω κι αν δεν είναι δική μου δουλειά: α)έγραψε άλλο πραγμα απο αυτο που του φορτώνεις (την περίπτωση μιας κυβερνητικής ΝΔ δεν την έθιξε) β) τα περί "ρουφιανιάς κατά της ΝΔ" δεν μπορούν ούτως ή άλλως να εκτοξεύονται από κάποιον που θεωρεί ΟΛΗ τη ΝΔ πλην του Σαμαρά βρώμικη.
   Και ένα ερώτημα Πως μπορείς να φαντάζεσαι κάποιον "καθαρό" αρχηγό ενός εξ ολοκλήρου "βρώμικου" κόμματος. Δεν βγάζει νόημα! Και προφανώς το να μη συμφωνεί κάποιος με παραλογισμούς δεν σημαίνει ούτε ότι είναι βλάξ ούτε ότι είναι βρώμικος (μου αρέσει που μου άφησες και επιλογή!)

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 09/10/2010 19:11:50

   Δεν σε είπα βλάκα. Καθένας έχει κάποιες παραστάσεις στο μυαλό του και με βάση αυτές κρίνει. Εσύ έχεις παραστάσεις που σε ωθούν να κρίνεις διαφορετικά.

   Η ΝΔ είναι βρώμικη ως μηχανισμός, ως στελέχη, ως μία εκ των δύο συμμοριών που ζει εις βάρος της χώρας. Όχι ως κόσμος. Τον Σαμαρά τον έβγαλε ο κόσμος. Καθώς και ένα τμήμα του καραμανλικού κατεστημένου που θα έμενε άνεργο με τη Μητσοτάκαινα. Αυτός ο τελευταίος παράγοντας δημιουργεί κάποιες ηθικού τύπου δεσμεύσεις στο Σαμαρά, που αν δεν είχε σε κάποιους υποχρέωση, θα ξεκαθάριζε το κόμμα πολύ πιο αποτελεσματικά.

   Ενδέχεται επίσης να μην έχεις έρθει σε επαφή με τη σαπίλα αυτών των στελεχών. Εγώ τη γνωρίζω και σε ΠΑΣΟΚ και σε ΝΔ και τολμώ να σου πω ότι καταλαβαίνω πολύ καλά για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ κυριαρχεί στην ελληνική πολιτική. Είναι απορίας άξιο με τέτοια στελεχιακή ποιότητα, πώς κατάφερε η ΝΔ να κερδίσει έστω και αυτές τις λίγες εκλογές που κέρδισε.

   Και δεν μιλώ για τους αγνούς ρομαντικούς οπαδούς που πιστεύουν σε αυτή την παράταξη και τρέχουν ανιδιοτελώς. Αυτοί εδώ, να ξέρεις, όλο μειώνονται, καθώς είτε τους αποβάλλουν οι άλλοι, είτε καταλαβαίνουν από μόνοι τους τι γίνεται.

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ ψυχραιμια 09/10/2010 19:41:06

   @Επώνυμος
   ΟΚ Τώρα συνέρχεσαι γιατί είχες ξεφύγει.
   Είναιπροφανές ότι έχουμε διαφορετικήαντίληψη των πραγμάτων για τα εσωτερικά της ΝΔ.Βεβαίως υπάρχει ΚΑΙ "σαπίλα" η οποία υποχρεώνει κάποιους άλλους σε ...αναχωρητισμό. Αυτό που λείπει από τη ΝΔ είναι διαδικασίες ουσιαστικές που θα βοηθούν και την ανάδειξη και αξιολόγηση στελεχών.
   Δεν θεωρώ ότι ο Σαμαράς κάνει κάτι από υποχρέωση στους "καραμανλικούς" Στο έχω ξαναπεί: ένας κανονικότατος (καθαρός- δεν θα διαφωνήσω σε αυτό) Νεοδημοκράτης είναι και μάλιστα "καραμανλικός" (με άλλη έννοια από την τρεχουσα)

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 09/10/2010 19:55:53

   Πάντως επιμένω ότι η ΝΔ είναι πολύ πιο σάπια από όσο νομίζεις. Πιστεύω ότι ανήκεις στους ρομαντικούς που έχουν εξιδανικεύσει ορισμένα πράγματα για αυτή την παράταξη. Αυτός είναι ίσως και ο βαθύτερος λόγος που διαφώνησες μαζί μου στην ανάρτηση για την "αντινεοταξική αυτοσυνειδησία".

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ ψυχραιμια 09/10/2010 22:14:21

   Eίμαι απο τους μ...κες που θεωρούν το "ρομαντικός" σε θέματα πολιτικής κοπλιμέντο. Ο "ρομαντισμός" μου θεωρώ ότι είναι σκληρός και ο μόνος ρεαλισμός.
   Πίστεψε με δεν έχω εξιδανικεύσει την παράταξη.Την ξερω...καλούτσικα για να υποπίπτω σε τέτοιο ολίσθημα. Απλώς δεν μου αρέσουν οι ισοπεδώσεις και οι υπερβολές (και τα λάθη τακτικής- δεν βοηθάς Σαμαρά απαξιώνοντας το κομμα στο οποίο ηγείται).
   Με την ανάρτηση σου διαφώνησα γιατί πρότεινες στην ουσία κολληγιές με ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι σου το έχω ξαναγράψει (μπορεί όμως και σε κάποιον άλλο) Για εμένα τον πρώτο ρόλο στην πολιτική παίζουν οι ιδέες, η αποδοχή ή μη αποδοχή ορισμένων αξιακών πλαισίων. Αν υπάρχει διαφωνία σε αυτά, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Φυσικά και δεν υπάρχειλόγος να παίζουμε ξύλο στο δρόμο,φυσικά και μπορούμε να συζητάμε,να πάμε ταβέρνα, να πάμε και γήπεδο. Μέχρι εκεί όμως.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 09/10/2010 22:22:42

   Στην ουσία αυτό που είχα προτείνει ήταν η απελευθέρωση των υγιών δυνάμεων που είναι εγκλωβισμένες σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και παντού αλλού. Αυτή η υπέρβαση δεν μπορεί να γίνει από τα υπάρχοντα κόμματα. Ίσως, με κεφαλαία ίσως, να μπορέσει να την κάνει ο Σαμαράς, αν όμως διαλύσει πρώτα τη ΝΔ και φτιάξει κάτι εντελώς καινούργιο (κάτι που ίσως να μην είναι καν πολιτικό κόμμα, με την έννοια που το ξέρουμε σήμερα), που να χωράει και τις υγείς δυνάμεις των υπολοίπων κομματικών χώρων.

   Επιμένω στο ρομαντικός και δεν σου το λέω για κακό, αλλά απλώς για το ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από όσο νομίζεις. Ούτε φαντάζεσαι...

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ ψυχραιμια 09/10/2010 23:04:17

   Σουεξήγησα ότιτο "ρομαντικός" στην πολιτική το θεωρώ κοπλιμέντο οπότε μόνο να σε ευχαριστήσω μπορώ.
   Στο θέμα μας: Ποιες είναιοι υγιείςδυνάμεις που είναι εγκλωβισμένες στο ΚΚΕ και στο ΣΥΡΙΖΑ. Τίμιοι άνθρωποι? Ασφαλώς και υπάρχουν αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να συμπορευθώ μαζί τους. Υπάρχουν δυνάμεις στο ΚΚΕ και στο ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπερ της ελεύθερης (όχι ασύδοτης) οικονομίας, που είναι πραγματικά υπερ της ελευθερίας της αντίθετης άποψης,που δεν εξηγούν τον κόσμο γύρω τους μέσα από μαρξίζουσες ιδεοληψίες? Αν ναι, είναι εκεί που είναι κατά λάθος και δεν χρειάζεται κανενός είδους κολληγιά για να αλλάξουν στρατόπεδο. Αν όχι- οπως πιστεύω εγώ- απλά δεν υπάρχεισημείο επαφής μαζί τους Είπαμε,αν είναι εντάξει τυποι να πάμε καμιά ταβέρνα.
   Και να σου πω και κάτι άλλο? Δεν το καταλαβαίνω ως πολιτική κάτι που απο τη μια θα είναι όλοι οι "καλοί" (υγιείς δυνάμεις)και από την άλλη όλοι οι λεχρίτες,λαμόγια, συμπλεγματικοί κλπ

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 09/10/2010 23:10:43

   Δεν μπορεί να είναι κομματική πολιτική αυτό. Είναι κοινωνική διεργασία που θα οδηγήσει στην εξυγίανση κομμάτων και θεσμών. Είναι δημιουργία κοινωνικής αυτοσυνειδησίας.

   Και για το άλλο που λες, πολλοί οπαδοί των κομμάτων της αριστεράς δεν είναι τόσο συνειδητοί οπαδοί των κομμάτων τους όσο φαίνονται. Δεν θα ξεχάσω ψηφοφόρο του ΚΚΕ που έλεγε "αν ήξερα ότι υπήρχε περίπτωση να εκλεγεί το ΚΚΕ, δεν υπήρχε περιπτωση να το ψηφίσω ποτέ"!

   Βασικά όλοι οι άνθρωποι ψάχνουν εντιμότητα. Τα κόμματα της αριστεράς προσφέρουν ένα υποκατάστατο της εντιμότητας, το σοσιαλισμό. Αν αυτοί οι άνθρωποι βρουν πραγματική εντιμότητα, θα αφήσουν τα υποκατάστατα. Όσο και να χτυπιούνται οι κομματικές ηγεσίες τους...

 11. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 09/10/2010 17:29:05

  Λοιπόν, καταρχάς να συμπληρώσω κάτι σημαντικό: Το ΠΑΣΟΚ δίνει κάτι από φαυλοκρατία στον πολίτη, δεν δίνει κάτι σωστό, κάτι που να αντιστοιχεί στην εργασία και στην προκοπή του πολίτη. Ο Ανδρέας στην πραγματικότητα ήρθε με το υποσυνείδητο σύνθημα "φαυλοκρατία για όλους, όχι μόνον για τους πλούσιους" ή κάτι τέτοιο.

  Ο Κοροβίνης, τις απόψεις του οποίου και μόνον αντανακλώ σε αυτήν την κουβέντα (καθότι τις ασπάζομαι), περιγράφει αυτό που έκανε ο Ανδρέας ως "εκδημοκρατισμό και μαζικοποίηση της φαυλοκρατίας". Παραπέμπω σε εκείνο το βιβλίο για περισσότερα, που πρέπει να διαβαστεί από την αρχή για να γίνει κατανοητό: Ευάγγελου Κοροβίνη, Η νεοελληνική φαυλοκρατία. Είναι πολύ σύντομο, πολύ περιεκτικό βιβλιαράκι, που όταν το διαβάσει κανείς μπορεί να πετάξει στα σκουπίδια κάθε άλλο βιβλίο πολιτικής επιστήμης για το νεοελληνικό κράτος.

  Φυσικά και δεν είναι "μούφα" η φαυλοκρατία του ΠΑΣΟΚ, κανονικότατη φαυλοκρατία είναι και πολύ χειρότερη από τη φαυλοκρατία της δεξιάς. Απλώς δεν είναι η "γνήσια" φαυλοκρατία της δεξιάς, διότι εκεί ο φαύλος το μόνο που τον νοιάζει είναι να φάει και να μην τον πιάσουν (όπως κάνει κάθε καθώς πρέπει κλέφτης), ενώ ο Πασόκος φαύλος πρέπει και να βγει καθαρός στην κοινωνία, δίνει με τη σοσιαλιστική του ψυχή να φάει ένα κομμάτι παντεσπάνι που δεν δικαιούται γιατί δεν το δούλεψε ακόμη κι ο απλός λαός, αποτρέπει τους ικανούς (τους "πλούσιους") από το να πλουτίσουν περισσότερο και ό,τι και να συμβεί έχει πάντοτε στο τσεπάκι του μια καλή δικαιολογία που γίνεται αμέσως πιστευτή από τους τυφλωμένους και καλοταϊσμένους οπαδούς.

  Ας σκεφτούμε μόνον αν θα τολμουσε ποτέ κανείς από τη δεξιά να πει την έκφραση "κωλόσπιτο" για τη βιλάρα κάποιου πρωθυπουργού της δεξιάς, όπως είπε ο μακαρίτης Γιαννόπουλος για το μακαρίτη Ανδρέα.

  Αυτό εννοώ με την έκφραση "γνήσια" φαυλοκρατία. Μια φαυλοκρατία στην οποία ο κλέφτης ονομάζεται κλέφτης. Και "εξελιγμένη" φαυλοκρατία, μια φαυλοκρατία στην οποία ο κλέφτης ονομάζεται λαϊκός ηγέτης, ο προδότης της χώρας σωτήρας της πατρίδας και λοιπά και λοιπά. Μάλλον όμως τώρα που το βλέπω η λέξη "γνήσια" φαυλοκρατία ήταν λάθος. Το σωστό θα ήταν "κλασική" φαυλοκρατία, για να συνενοούμαστε καλύτερα.

 12. nicname@ta lefta iparhoun.gap avatar
  [email protected] lefta iparhoun.gap 09/10/2010 18:04:08

  ..όχι στην Β΄Εθνική , στο τοπικό Χανίων και πολύ θα της πέσει.!οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι και στα Χανιά προηγείται ο Πλακιωτάκης.
  Ο Σκυλακάκης που θα γαβγίζει τώρα!!

 13. BlueSky avatar
  BlueSky 09/10/2010 18:09:53

  Προτείνω η κόρη της Αγ. οικογένειας να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις του άντρα της στην Έυβοια. Οι κινέζοι αδημονούν.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.