Είναι large... η Ζωή με τα λεφτά των άλλων
17/07/2015 18:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είναι large... η Ζωή με τα λεφτά των άλλων

Ο ξυπόλυτος πρίγκιπας της Ζωής, εκείνος ο συμπαθητικός γεράκος που ήρθε να μειώσει το ελληνικό χρέος και έκανε αίσθηση με την αντισυμβατικότητά του, τελικά πληρώθηκε μια χαρά μεροκάματο.

Μπορεί να κυκλοφορούσε χωρίς παπούτσια στη Βουλή και να έτρωγε... κεφτεδάκια στης Ζωής συνομιλώντας για το... παράνομο χρέος, αλλά το παραδάκι έπεφτε στην υγεία των κορόιδων

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο Ερίκ Τουσέν που ήρθε για να συμμετάσχει στην Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος, θα πληρωθεί 50 ευρώ την ημέρα και μάλιστα χωρίς παραστατικά.

Όπως αναφέρει το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 8956, ο Βέλγος επιστήμονας θα πληρωθεί 1.150 ευρώ για τις 23 μέρες που μας... προσέφερε τις υπηρεσίες του!

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Βουλής Γιώργου Θαλάσση, σύμφωνα με το έγγραφο, αποφασίζεται η «καταβολή από το Τμήμα Πάγιας Προκαταβολής της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών ποσού χιλίων εκατό πενήντα ευρώ (1150€) στον κ. Eric Toussaint για την κάλυψη των ημερησίων αναγκών διαβίωσής του καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής του στην Ελλάδα, ήτοι 23 ημέρες προς 50€/ημέρα στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους που πραγματοποιήθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων, χωρίς την απαραίτητη προσκόμιση δικαιολογητικών».

Αντίθετα με τον κ. Τουσέν που δεν προσέφερε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς, τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής δεν θα αμειφθούν καθώς συμμετέχουν οικειοθελώς μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η Βουλή όμως πλήρωσε, τις περισσότερες φορές, τα έξοδά τους είτε στο εστιατόριο της Βουλής είτε εκτός αυτής.

Παράλληλα, με άλλη απόφαση που επίσης αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική Διαφάνεια, η Βουλή πλήρωσε κάτι περισσότερο από 12.000€ για να πληρώσει τα αεροπορικά εισιτήρια και τα... ταξί από και προς το αεροδρόμιο για τα μέλη της Επιτροπής, το διάστημα Μαΐου – Ιουνίου.

Είναι large... η Ζωή με τα λεφτά των άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 18/07/2015 11:00:56

  "Η κυρία Κωνσταντοπούλου είναι μία φιλόπτωχος πλούσια κυρία. Συνηθίζει να φοράει επάνω της είκοσι και τριάντα μηνιάτικα μισθοσυντήρητων ψηφοφόρων της. Από τη στιγμή που το γεγονός δεν ενοχλεί -ούτε καν ξενίζει- εμάς δεν μάς πέφτει λόγος. Αντιλαμβανόμαστε ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου εκφράζει μία βαθύτερη ανάγκη σημαντικής μερίδας του εκλογικού σώματος, όπως με παραπλανητική αφέλεια και πρόδηλη κουτοπονηριά την διετύπωσε εχθές υπό τύπον απορίας στον Λάμπη Ταγματάρχη, όταν εκείνος τόλμησε να πει ότι δεν μπορούσαν να προσλάβουν κάποιον μόνο και μόνο για να κουρδίζει ένα πιάνο τρεις φορές τον μήνα: "Γιατί δεν προσλαμβάνατε ένα μόνιμο;" Το όνειρο γενεών και γενεών -μία μόνιμη θέση στο Δημόσιο, κατά προτίμηση άνευ αντικειμένου απασχόλησης- βρίσκει στο πρόσωπο της κυρίας Κωνσταντοπούλου την ιδανική του συνήγορο. Τα κίνητρά της, σε πρώτη ανάγνωση, δεν είναι ιδιοτελή -η ίδια ποτέ δεν θα χρειαστεί να βιοποριστεί από το Δημόσιο- αλλά, σε δεύτερη ανάγνωση, αποτελούν τον Ορισμό της ιδιοτέλειας. Είναι τα διαπιστευτήριά της για μια γόνιμη σοδειά ψήφων εις το διηνεκές. Βλέπετε, η κυρία Κωνσταντοπούλου, αυτή η φιλόπτωχος πλούσια κυρία, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να εξασφαλίσει τη ψήφο εκείνων που δουλεύει ψιλό γαζί. Τους δουλεύει για να την ψηφίσουν, την ψηφίζουν επειδή τους δουλεύει. Ιδού το αρχέτυπo μιας αμοιβαία επωφελούς πελατειακής σχέσης. Μην σάς παραπλανά το νεαρόν της ηλικίας. Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου αντιπροσωπεύει ό,τι πιό γέρικο και σάπιο κυκλοφορεί στη πολιτική μας ζωή." Πέτρος Τατσόπουλος, Πρώτο Θέμα-Πολιτική, 26-5-15 @14:12

  • Γιώργος Γκάνος avatar
   Γιώργος Γκάνος @ Δήμητρα Μ. 19/07/2015 20:02:17

   Συμφωνώ απόλυτα .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.