#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/12/2013 11:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δωρεά Σόρος: Πώς η χώρα εξευτελίζεται για 700.000 ευρώΤην ώρα που η κοινωνία δείχνει διχασμένη από την προσφορά πετρελαίου του μεγαλοεπενδυτή George Soros σε σχολεία και ιδρύματα, το ίδρυμα Open Society Foundations ανακοινώνει και δεύτερη φάση βοήθειας στην Ελλάδα για την χειμερινή περίοδο του 2014.

Οι δεξαμενές εκατοντάδων σχολείων και ιδρυμάτων γέμισαν φέτος με χρήματα του «φιλοσκοπιανού» επενδυτή. Τόσο ο Δήμος Θεσσαλονίκης όσο και ο Δήμος της Αθήνας αποδέχτηκαν συνολικά 130 τόνους πετρελαίου τον περασμένο Μάρτιο για να ζεστάνουν τις σχολικές αίθουσες, ιδρύματα και βρεφοκομεία, ενώ και ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός παρά τις αντιδράσεις των γονιών, επικοινώνησε με τους υπεύθυνους του ιδρύματος και ζήτησε την προμήθεια πετρελαίου για τα σχολεία της περιοχής.

Συγκεκριμένα, την άνοιξη του 2013 το Solidarity Now, ένα δίκτυο ανθρώπων που δημιουργήθηκε από το Open Society Foundations για την σωστή καταγραφή και κατανομή της οικονομικής βοήθειας του Σόρος στην χώρα μας, προσέφερε 236,88 τόνους πετρελαίου θέρμανσης. Ήδη από τα μέσα Νοεμβρίου προσφέρει άλλους 197,1 τόνους ενώ συνολικά θα προσφερθούν 433,8 τόνοι πετρελαίου θέρμανσης σε ιδρύματα και ιδιώτες που χρίζουν άμεσης στήριξης ανά την Ελλάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος διανεμήθηκαν επίσης, με τη συνεργασία των Γιατρών του Κόσμου, 1.027 σόμπες αερίου σε οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπως μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρίες, άτομα με εισόδημα κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο ή χωρίς καθόλου εισόδημα.

Το ποσό που διατίθεται για την παροχή πετρελαίου θέρμανσης σε ιδιώτες και ιδρύματα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου των ετών 2013 και 2014 φτάνει τις 700.000 ευρώ ($1 εκατομμύριο). Μέχρι σήμερα από το πρόγραμμα έχουν ωφεληθεί περισσότερα από 190 ιδρύματα, όπως ορφανοτροφεία, παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, νοσοκομεία, γηροκομεία, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα. Εκτός από τους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης στη δεύτερη φάση του προγράμματος θα συμμετέχουν και οι Δήμοι Κερατσινίου Δραπετσώνας, Στυλίδας, Περάματος αλλά και της Νάουσας όπου σύμφωνα με τον Δήμαρχο θα προσφερθούν 20 τόνοι πετρελαίου.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η κυρία Ρούλα Χασαπογλίδου, γενική διευθύντρια του Solidarity Now, «Ελπίζουμε ότι συμβάλλοντας στην ικανοποίηση αυτής της βασικής ανάγκης θα δώσουμε τη δυνατότητα σε ομάδες και άτομα να μπορέσουν να κινητοποιηθούν με στόχο να επιφέρουν θετικές αλλαγές στη ζωή τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε κάθε τέτοια προσπάθεια που πραγματοποιείται στην Ελλάδα».

http://www.protothema.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aris avatar
  aris 17/12/2013 12:20:52

  Ο Σόρος εχει μεν λεφτά αλλα έχει και μυαλό στο κεφάλι του.
  Οι δικοί μας πολιτικοι και νταβατζήδες μόνο τα λεφτα έχουν στο μυαλό τους...
  Αυτοί εξευτελίζονται και οχι η χώρα. Ολοι σχεδόν οι ξένοι εχουν καταλάβει οτι η Ελλαδα δεν εκπροσωπείται πλέον απο τους "κυβερνώντες" της με το μπόνους των 50 εδρών επι πλέον!ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ για Ευρωπαική χώρα!

 2. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 17/12/2013 12:30:38

  Γιατί εξευτελίζεται; Διότι τα μυαλά ορισμένων έχουν κόλλημα;

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ MAYRO XABIARI 17/12/2013 12:48:13

   Κόλλημα ε; -Τη γυναίκα σου για πόσα ευρώ θα τη δάνειζες στον κύριο; Νούμερο να ακούσω! Εκτός άν έχεις κολλήματα...

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ ΚΜ 17/12/2013 17:55:33

    Γιατί ρε ΚΜ, για το πετρέλαιο εσένα σου ζήτησε τη γυναίκα; Τι σου ζήτησε ακριβώς και τι έχασες εσύς

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ MAYRO XABIARI 17/12/2013 18:34:20

     Για να δίνει ο κύριος (έστω κι αυτά τα λίγα), προφανώς κάτι θέλει να πάρει. Εσύ, κάνε πώς δεν άκουσες ποτέ σου τίποτα.

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ ΚΜ 17/12/2013 19:29:29

      Εσύ είχες ακούσει πριν από αυτό το άρθρο ότι έδωσε 700.000 ευρώ για πετρέλαιο; Εγώ ομολογώ δεν το ήξερα, όπως φαντάζομαι δεν το ήξερε και το 99,9% των Ελλήνων και το 99,99999% των ξένων. Θεωρείς ότι κάτι "του δώσανε" από την κυβέρνηση για να το κάνει; Σιγά το ποσόν... Αν αυτός ή οι οργανισμοί του, έχουν ανάγκη, θέληση, τάση, συμφέρον όπως θέλετε πείτε το, να δώσουν χρήματα για να φανούν φιλάνθρωποι, για να γλυτώσουν φορολογία ή για να σχωρεθεί η ψυχή της μάνας τους, σκασίλα μας, που είναι ο εξευτελισμός δεν καταλαβαίνω. Όταν λ.χ. είχαν έλθει οι Τούρκοι διασώστες στο σεισμό της Αθήνας, είχαμε εξευτελιστεί; Για αυτό μιλάω για κόλλημα στο μυαλό....

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ MAYRO XABIARI 17/12/2013 20:46:03

      Ε ναι, μωρέ... Πατρίδα σας, εσάς, άλλωστε, είναι ο φιλελευθερισμός!

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ ΚΜ 17/12/2013 23:52:33

      Ε τώρα μάλιστα, απάντησες σε όσα σου θέτω.
      Δε πειράζει, κάποια στιγμή μπορεί να σταθούμε (ποιοι;) αντάξιοι των εθνικών σου μέτρων και σταθμών.

    • Vee avatar
     Vee @ MAYRO XABIARI 17/12/2013 20:17:51

     Φυσικά τα εθνικά θέματα τα γράφουμε στα παλιά μας παπούτσια, έτσι δεν είναι Μαύρε; Το τομαράκι μας μόνο να είναι καλά.

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ Vee 17/12/2013 20:39:51

      Τι του δώσαμε στα εθνικά θέματα, βρε Κολοκοτρώνη, για τα πετρέλαια;

 3. partyman avatar
  partyman 17/12/2013 12:42:18

  όντως ξεφτίλα.. και απορώ που ορισμένοι αδυνατούν να το καταλάβουν..γνωρίζεται τι εκπροσωπεί ο εν λόγω κύριος?

  βολευτείτε τώρα με τα ψίχουλα που σας ρίχνει και αφήστε τους νεοδημοπασόκους να εξευτελίζουν και να φτωχοποιούν ένα ολόκληρο έθνος

 4. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 17/12/2013 13:09:26

  Ξυπνάτε! Δεν είναι μόνο θέμα εξευτελισμού.

  Είναι και τι κρύβεται απο πίσω! Τυχαίο είναι πως οι "φιλανθρωπίες" του Σόρος επικεντρώνονται κυρίως στη Μακεδονία?

 5. Mariana avatar
  Mariana 17/12/2013 13:39:36

  Αν σε αυτό τον κόσμο δεν υπήρχαν επαγγελματικές "δραστηριότητες" που αναδεικνύουν Σόρους, δεν θα υπήρχε και μεγάλη ανάγκη για φιλανθρωπίες. Αλλά αφού τις εγκρίνουμε (και τις ψιλοθαυμάζουμε- "μάγκας ο Σόρος"), ας πάρουμε το πετρέλαιό του και ας πούμε και "ευχαριστώ".

 6. Draco avatar
  Draco 17/12/2013 13:47:27

  Από υπερήφανος λαός καταλήξαμε ένας άμορφος πολτός που άγεται και φέρεται με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον και μόνον. Δυστυχώς οι νεοέλληνες που αποδεικνύονται αντάξιοι των προγόνων μας συνεχώς και λιγοστεύουν. Γεμίσαμε Εφιάλτες, Πηλιογούσηδες, Ναιναίκους, πράκτορες ξένων κέντρων, ερπετά γεμάτα ενοχές, ανθρώπινα σκουπίδια που για λίγα ευρώπουλα πουλάν την μάνα τους ή την γυναίκα τους, σιχαμερούς γραικύλους και ψυχανώμαλους κάθε κατηγορίας και εν γένει "κωλοέλληνες". Όπως τραγουδησε ο μεγάλος Σαββόπουλος, πριν ξεπουληθεί κι αυτός: "Γέμισε σκουλήκια η πατρίδα, ναί...". Το γεγονός της άρνησης των Ναουσαίων ήταν ένα ηχηρό χαστούκι σε όλους αυτούς και οι οποίοι χύνουν δηλητήριο διότι βρέθηκαν Έλληνες που ακόμη αντιστέκονται και που γνωρίζουν τί σημαίνει ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Διάβασα τα σχόλια ορισμένων σε κάποιες ιστοσελίδες και μου ήρθε να ξεράσω...

  • Aris avatar
   Aris @ Draco 17/12/2013 19:03:22

   Δεν καταλήξαμε ΟΛΟΙ φίλε Draco. Μη γενικεύεις και μην βάζεις και τον εαυτό σου μ' αυτούς, εκτός αν είσαι τέτοιος και νοιώθεις τύψεις, ή οτι θα καλυφθείς αν είμαστε όλοι τέτοιοι...

 7. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 17/12/2013 14:15:26

  Ψιλικατζούρα ο κυρ Σόρος.
  Ούτε κάν τα golden bonus του Τσουκαλά + οι καταθέσεις του Τσακαλώτου στα funds + το λαθραίο Touareg του Λιάπη (βάλε και τις ασφάλειες και τέλη κυκλοφορίας που δεν πλήρωσε).
  Πως ξεφτιλίζεται η χώρα και απο ποιούς τελικά;

 8. Γιάννης Αυλακιώτης avatar
  Γιάννης Αυλακιώτης 17/12/2013 14:56:26

  η χώρα της απόλυτης γραφικότητας... δεν υπάρχει ελπίδα.

  • Aris avatar
   Aris @ Γιάννης Αυλακιώτης 17/12/2013 19:07:02

   Γιατί δεν υπάρχει ελπίδα είσαι και συ σαν το Λιάπη?
   Στη Γαλλία μετά τον Στρώς Καν δεν υπάρχει ελπίδα? Η μήπως εκείνος ήταν λιγώτερο ξεφτίλας?

 9. ierotheo avatar
  ierotheo 17/12/2013 20:01:56

  Ω, τρομάρα μας, ο Soros μας πείραξε. Την καταντια μας σαν ανθρωποι δεν κοιτάμε. Εχουμε απο τις μεγαλυτερες ιδιωτικές καταθέσεις σαν Ελληνες πολίτες σ' ολο τον κόσμο, υπολογιζετε γυρω στα 1,3 τρισεκατομυρια ευρώ. Που είναι αυτοί ολοι οι "Ελληνες" να προσφέρουν στη ελληνική κοινωνία, αλλά ο φιλοσκοπιανός Soros μας πείραξε.

  Αν είχαμε εστω και μία σπιθαμή μυαλό, οι "σκοπιανοί" και ολοί οι καταμπλιάδες γύρω μας θα μιλούσαν ελληνικά και θα μας παρακάλαγαν να σπουδάσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια και θα ειμαστε το κέντρο των βαλκανίων.
  Και μη πείτε οτι μας φταίει το κράτος και οι πολιτικοί μας γιατι μονο κακόμοιροι και μοιρολάτρες τα λένε αυτά. Εχουμε ρωτήσει εμεις τι κάνουμε για να βγούμε απο το βούρκο, ΤΙΠΟΤΑ!!!!, μοιρολατρούμε καθε μέρα. Αν ζουσαν ετσι οι αρχαίοι Ελληνες, δεν θα υπήρχε Βυζαντιο, ελληνική Σικελία, η ελληνική Μασσαλία.
  Ας σταματήσουμε να βαράμε το κεφάλι μας στο τοίχο και να βριζουμε το τοίχο, το ηλίθιο κεφάλι μας φταίει!!!

 10. Mak avatar
  Mak 18/12/2013 22:19:34

  Αν ο Σόρος ήταν φιλάνθρωπος δε θα κερδοσκοπούσε/ποντάριζε πάνω στις πτωχεύσεις κρατών/λαών. Άρα κάτι άλλο έχει στο μυαλό του μέσα από τα διάφορα "φιλανθρωπικά" προγράμματα που έχει στήσει.
  Τα ψίχουλα (για αυτόν) που δίνει για το πετρέλαιο, είναι υποπολλαπλάσια των όσων έχει κερδίσει από την κρίση του Ευρώ που διογκώθηκε με την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια μετά τα όσα έκανε ο ΓΑΠ με τη διόγκωση του χρέους κλπ. Οι σχέσεις ΓΑΠ με Σόρος νομίζω είναι γνωστές...
  Για αυτό όταν παίρνεις λεφτά από τέτοιους ανθρώπους να είσαι ευτυχισμένος αν αύριο μεθαύριο σου λείπει κανένα δάκτυλο και όχι ολόκληρο το χέρι...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.