03/12/2009 16:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν το καταλάβαμε, αλλά μάλλον συναινετικά ψηφίσαμε την ΚυριακήΠατριδογνωσία

Ανοίγματα σε Καραμανλικούς κάνει ο Σαμαράς. Και δεν φοβάται μήπως τα δουν και μπουν;

 Και δεν είναι ότι μπήκαν έφαγαν ένα συκαλάκι του κουταλιού, ευχήθηκαν κι έφυγαν. Μπορεί να κάτσουν και να μην σηκώνονται.

 Να φανταστείτε, μέχρι και τον  Κοντογιάννη απο την  Ηλεία συνάντησε .

 Ακολουθεί η Σοφία Βούλτεψη.

 Μετά σειρά έχει η Φιλιππινέζα του Μητσοτάκη.

 Και έτσι που πάμε σε λίγο η Ντόρα θα κάνει δήλωση ότι δεν είναι κόρη του Μητσοτάκη.

 Όταν τελειώσει ο Αντώνης τις επαφές με την Οικογένεια, ο Μουρούτης θα του ετοιμάσει μια δήλωση που θα γράφει ότι δεν ηττήθηκε κανένας στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

 Συναινετικά ψηφίσαμε

 Τον άλλον τον διόρισαν γραμματέα και σε 24 ώρες τον έδιωξαν. Δεν ήταν πολύ «ευανάγνωστο» το βιογραφικό και μπερδεύτηκαν.

 Θα έλεγε ότι όταν βλέπει πράσινο παθαίνει ΣΟΚ και στη βιασύνη τους διάβασαν ΠΑΣΟΚ.

 

Όταν λέει η κ. Μπιρμπίλη για επανεξέταση του έργου του Αχελώου τι εννοεί; Να βρούμε, μέσω μελέτης, πόσες καμήλες μπορούν να ζήσουν στη Θεσσαλία;

 Και αν μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά ο Θεσσαλικός κάμπος με το χτίσιμο πυραμίδων;

 Αν έχουν πάντως τέτοιες βλέψεις να μας το πουν νωρίς να προσαρμοστούμε. Να μην λέμε Δήμος αλλά Όαση Καρδίτσας.

 Επί τη ευκαιρία γεννάται και θέμα με την ελεγχόμενη στάθμευση. Σε ποιο σημείο της καμήλας θα βάζουμε την κάρτα και που θα βάζουν την κλήση οι οασιακοί αστυνομικοί.

 Επίσης γεννώνται τεράστια ερωτήματα που πρέπει ν’ απαντηθούν. Όπως το πολύ βασικό αν η καμήλα κορνάρει.

 Εντάξει, ρε παιδιά. Πλάκα κάνουμε. Και για να σοβαρευτούμε όποιος θέλει να επενδύσει ανοίγω Βουλκαμηλατέρ.

 Ο Πάγκαλος είναι ήρεμος αυτό το διάστημα. Θα ξανάρχισε εκείνα τα χάπια που είναι σαν γεμιστά μπισκότα σε μέγεθος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. spm avatar
  spm 03/12/2009 16:11:25

  Ωραίος ο Factor!!!

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/12/2009 16:49:17

  Το μεσημέρι ήμουν σε ένα γραφείο με ένα σοβαρό άνθρωπο... Τραβούσε τα μαλιά του με το θέμα Κυριάκου. Το τι του έσερνε δεν λέγεται. Ήταν κι άλλος ένας, που είχε ψηφίσει Σαμαρά. Κουνούσε το κεφάλι του με αμηχανία. Ήταν και ένας κεντρώος, συγγνώμη, πασόκος. Γέλια γέλια γέλια. Εγώ έκαν την πάπια... τι να πώ...

  Όσο για την κα Μπιρμπίλη... Περιμένει η Κυβέρνηση τι θα πει ο κηδεμόνας από τις Βρυξέλλες, αλλά για τις ΑΠΕ το έχουν δει εργολαβικά το θέμα. Θα μου πεις προεκλογική υπόσχεση... Μάλλον σαν την προεκλογκή υπόσχεση του Σημίτη για τον Σκαραμαγκά ή τις λίρες παραμονές Ιράκ. ΓΑΠ, τι να σου πω; Ή δεν ξέρεις και σε δουλεύουν ή ξέρεις και αλοίμονο...

  Μία χώρα για να ζήσει, χρειάζεται ενέργεια. Οι καμήλες μπορούν να βοηθήσουν. Με κλανιόλες, συλλέγεις τα αέρια... βιοαέρια.

 3. donaE avatar
  donaE 03/12/2009 16:56:12

  Δεν κρατιεμαι θα το πω.Εσεις οι ανδρες δεν μεγαλωνετε ποτε...
  Τι και ποτε,αλλαξε την ιστορια της ανθρωποτητας.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ donaE 03/12/2009 17:04:54

   1. Οι μετακινήσεις πληθυσμών από Ανατολή σε Δύση
   2. Ο Μεγαλέξανδρος και η Ρώμη
   3. Οι λιμοί και οι λοιμοί (αυτοί και άν άλλαξαν τον κόσμο)
   4. Η Πείνα στην Αραβία που έβγαλε σεϊχουλίσλάμηδες
   5. Η μάχη του Ματζικερτ
   6. Η καταστροφή της ισπανικής αρμάδας από τους άγγλους
   7. Το Πασόκ 1 (ο ΑΓΠ)
   8. Το Πασόκ 2 (ο Σημίτης)
   9. Το Πασόκ 3 (η Μπιρμπίλη)

   τί έπαθες με τους άνδρες? Εμείς μεγαλώνουμε και παραδίδουμε τα όπλα. Εσείς φτάνετε τα 100 και το βιολί να παίζει.

   • donaE avatar
    donaE @ archaeopteryx 03/12/2009 17:17:36

    Αλλαξανε την κατανομη του πλουτου θες να πεις.
    Ο αγων ειναι υπερ 'παρτης' αυτο δεν αλλαζει, χρειαζεται κανεις να παραδωσει τα οπλα για να το καταλαβει;
    Μη θυμωνεις,εγω τρυφερα μιλαω.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ donaE 03/12/2009 22:43:32

     Η πανώλη του 14ου αιώνα, πράγματι ήταν μέγιστος συντελεστής ανακατανομής πλούτου. Κάτι σαν μεσαιωνικό πασόκ. Οι φεουδάρχες τα τίναξαν, η γη περίσσευε, και όσι επέζησαν ήταν και οι καλύτεροι. Με το πασόκ, δεν θα είναι τόσο απλά, γιατί δεν είναι θανατηφόρο,αφήνει τον προσβεβλημένο να επιζήσει.

     Η μάχη του Ματζικέρτ, ήταν ...φορολογική ελάφρυνση για τους πληθυσμούς της Μικρας Ασίας. Μετά αλλαξοπίστησαν και είχαν ...χαρέμια. Ανδροκρατούμενοι και οι Τούρκοι.

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ donaE 03/12/2009 17:14:00

   Για να θαυμάσεις μια γυναίκα, θέλει να έχεις κρατήσει και λίγο από το παιδί που ανακαλύπτει τον θαυμαστό κόσμο. Έστω και αν καμμιά φορά υπερβάλλει...

   Τώρα οι άντρες έτσι συλλήβδην τι φταίμε;

   Στο κάτω κάτω,το θέμα είναι η παιδικότητα -που δεν πρέπει να χάνουμε- ή ο παλιμπαιδισμός ;)

  • Y. avatar
   Y. @ donaE 03/12/2009 17:16:53

   Όχι μόνο αυτό αρχαίε. Από άτυπη κοινωνική δημοσκόπησή μου, έχει περισσότερες χήρες, απ’ ότι χήρους. Γιατί?

   • donaE avatar
    donaE @ Y. 03/12/2009 17:21:12

    Απο την καλοπεραση κλαταρουν.

    • Y. avatar
     Y. @ donaE 03/12/2009 17:54:24

     ...από αύριο, θ’ αρχίσω να κακοπερνάω....μπας και αυξηθεί ο Μ.Ο από το στατιστικό προσδόκιμο.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/12/2009 19:52:42

  έχω τέτοια φούρκα με το θέμα, που ενώ ξέρω ότι είναι «κακό», τώρα θα λέω «εκλογές την άνοιξη» ή «έξω τα λαμόγια του πετρελαϊκού λόμπυ».

 5. Αναρμόδιος avatar
  Αναρμόδιος 03/12/2009 20:49:41

  Οι κοινωνίες μας είναι χτισμένες πάνω σε αντρικές νοοτροπίες, για να το πω κομψά. Της κτήσης (κτήσεως θα ήθελα να λέω, -αυτές η γενικές της δημοτικής πια είνα σαν να φρενάρεις απότομα-, αλλά...) και ότι έχει να κάνει μ' αυτήν: απόκτηση, κατάκτηση, ιδιοκτησία, κληρονομικό δίκαιο και τα παρόμοια.

  Και με τις χιλιετηρίδες, εμείς οι άρρενες, πήραμε και τις γυναίκες στο λαιμό μας. Κι ο λόγος που συνέβησαν όλα αυτά είναι μάλλον φυσιο-λογικός και βιολογικός. Είναι ο προγραμματισμός μας τέτοιος. Τις θέλουμε. Και μάλλον τις θέλουμε όλες ώστε να μπορούμε να διαλέξουμε τις καλύτερες. Ακόμη και οι γεροντότεροι... Για αυτό και έχουν τόση πέραση η ωραίες φωτογραφίες του Φάκτορος (εμένανε πολύ με άρεσε εκείνο το Κορεατόπουλο με τη στολή, θενκς κύριε).

  Και για να τις αποκτήσουμε έχουμε κάνει τον κόσμο και τον πλανήτη ένα μπάχαλο. Επιδιώκοντας μόνιμα την αρχή και την κυριαρχία, ουσιαστικά την κτήση.

  Γι' αυτό κοροϊδεύει ο Αριστοφάνης στις Εκκλησιάζουσες, ότι όταν πήραν οι γυναίκες την εξουσία, ένας από τους πρώτους νόμους που έφτιαξαν ήταν ότι για να "φυστικώσει" ένας άνδρας μία νεαρά, έπρεπε πρώτα να έχει την υπομονή και το σθένος να "φυστικώσει" και όσες γεροντότερες ήθελαν να ερωτροπήσουν μαζί του. Φρίκη δηλαδή.

  Φαντάζομαι τον πανικό των Αθηναίων παππούδων μας εκείνο το βράδυ μετά την παράσταση. Θα πήγαν όλοι σπίτι και θα πλάκωσαν τις κυράδες τους στις φάπες και μάλλον θα διπλοκλείδωσαν κιόλας τις θύρες, μη και πάθουν ότι ο μεγάλος (και συντηρητικός) χωρατατζής τους προειδοποιούσε. (Είχαν όμως και οι Αθηναίοι έναν φόβο με τις γυναίκες τους, μην τις δει ανθρώπου μάτι, μέχρι που ο Πλάτων, αν θυμάμαι καλά, μας παραδίδει ότι μια παντρεμένη γυναίκα πρέπει να στέκεται ένα μέτρο μέσα από το παράθυρο ώστε να μην την βλέπουν οι περαστικοί).

  Αλλά, μήπως να το ξανασκεφτούμε? Μήπως είχε άδικο ο Αριστοφάνης? Μήπως τελικά εκείνη η ιδέα, του να μην έχουν πολιτικά δικαιώματα οι άνδρες, παρά μόνον οι γυναίκες είναι η σωτηρία μας? Μήπως είναι καιρός να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε ως δοκιμή έστω?

  Από την ιστορία δεν θυμάμαι πουθενά οι γυναίκες να προκάλεσαν κανέναν πόλεμο. Καμμιά σφαγή. Κι ούτε που πολυκαταλαβαίνουν την μούρλα μας με τον ανταγωνισμό και διαγωνισμό, με το κυνήγι της πρωτιάς. Αγώνες, ποδόσφαιρα... Αντί για την χαρά του παιχνιδιού, την χαρά της νίκης.

  Και τις φερθήκαμε (για όσο έχουμε ιστορικές πληροφορίες) με τον χειρότερο τρόπο. Ενώ εκείνες σταθερά δίπλα μας. Με την φροντίδα και την δύναμή τους. Διότι ο φορέας του ενστίκτου της επιβίωσης της ανθρωπότητας είναι οι γυναίκες, ω συνάδρες. Οι μάνες, οι αδερφές μας, οι γυναίκες μας, οι κόρες μας. Της φροντίδας, της μοιρασιάς και της καλοσύνης

  Τώρα τις κάναμε σαν τα μούτρα μας κι αυτές. Σαν αρκούδες στην αγορά. Με χαϊμαλιά και μισο-ντυμένες. Στολίζονται, χτενίζονται, οι νεώτερες τουλάχιστον, και κατεβαίνουν στο παζάρι των σχέσεων μήπως και προκύψει... Ανταγωνισμός δηλαδή, αντρικότατος μάλιστα.

  Είχα αγοράσει και παλιά ένα βιβλίο της Ριαν Αντλερ νομίζω, "Η Κύλιξ και το Ξίφος", σχετικό με το θέμα. Αλλά τον αληθινά μεταφυσικό αντρικό φόβο της απώλειας της εξουσίας από τις γυναίκες, μόνο ο Αριστοφάνης τον μεταφέρει τόσο έντονα. Το βιβλίο απλώς περιέγραφε κάτι σαν έναν επίγειο παράδεισο την εποχή που οι κοινωνίες δεν είχαν ακόμη υποκύψει στην αρχή του "ή άρχεις ή άρχεσαι" και έκαναν χρήση της αρχής του "συνεργάζεσθαι".

  Επειτα προκύψαμε εμείς οι άρρενες ως αφέντες. Και προκόψαμε έκτοτε.

  Αντε την είπα πάλι την σοφία μου.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Αναρμόδιος 04/12/2009 00:53:20

   Αναρμόδιε, και καλά που έκανες! τέτοια επισκόπηση της ανδρικής υστέρησης -που πλέον είναι και γυναικεία, είχα καιρό να διαβάσω, :)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.