Δεν έχει τα κότσια ο Μάξιμος...
26/03/2014 08:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν έχει τα κότσια ο Μάξιμος...

Δεν είναι και τόσο εύκολο να αφήσεις μια υπουργική καρέκλα γιατί οι αγελαδοτρόφοι έχουν πρόβλημα με τη συμφωνία με την τρόικα. Πολύ περισσότερο πρέπει να έχεις και κότσια να αναλάβεις και τις ευθύνες σου και να αντέξεις και να καταψηφίσεις τη διάταξη...Αυτό μένει να αποδειχθεί, αν και πολύ φοβάμαι ότι ο Χαρακόπουλος δεν μπορεί να το τραβήξει άλλο. Πήγε, είδε τον Μπαλτάκο και άρχισε να σιγοσφυρίζει...

Ο Γ.Γ. του υπουργικού συμβουλίου τον έθεσε προ των ευθυνών του και του είπε ορθά κοφτά ότι «Μάξιμε εάν καταψηφίσεις η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης...» με ότι αυτό συνεπάγεται...Βγήκε ο Μάξιμος και άρχισε να το στρίβει...μέσω Φαρσάλων! Ανήμερα της 25η Μαρτίου είπε για την συμβιβαστική πρόταση των αγελαδοτρόφων που περιμένει να την δεχθεί η κυβέρνηση. Συμφωνημένα ήταν εξ αρχής...έτσι δεν θα φανεί κανείς ότι έχει πρόβλημα!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. gnik61 avatar
  gnik61 26/03/2014 13:44:44

  ούτε μια πρωθυπουργική...αν

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 26/03/2014 20:09:25

  Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και θα αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση θα έχει σοβαρό πρόβλημα με τη διάταξη για το γάλα. Καλώς ή κακώς (καλώς) η κυβέρνηση Σαμαρά μας έχει συνηθίσει (και καλομάθει) να λέει με επιτυχία τα "όχι" που χρειάζεται για να προστατέψει τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας και εδώ είναι φανερό ότι το αναγκαίο "όχι" για την προστασία ενός σημαντικού κλάδου της εγχώριας παραγωγής δεν ειπώθηκε - ενώ μπορούσε να ειπωθεί. Αυτό έγινε, κατά τη γνώμη μου, με καθαρή υπαιτιότητα Χατζηδάκη, ο οποίος αποτυγχάνει να εξηγήσει για ποιο λόγο το Υπουργείο υιοθέτησε εξαρχής μια "συμβιβαστική" πρόταση υπερβολικά κοντά στις θέσεις του ΟΟΣΑ. Τώρα κινδυνεύει όλη η επιτυχής διαπραγμάτευση, από αυτή τη "λεπτομέρεια". Ο διάβολος όμως κρύβεται στις λεπτομέρειες. Κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη λύση θα είναι, η κυβέρνηση να περάσει το νόμο σε πολλά άρθρα (όχι σε τρία μόνον), να αφήσει να καταψηφιστεί το συγκεκριμένο χωρίς να θέσει ζήτημα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και να ξαναφωνάξει την τρόικα να συζητήσουν κατεπειγόντως για το συγκεκριμένο ζήτημα.

  • Naruto avatar
   Naruto @ Διογένης 29/03/2014 17:16:16

   Σωστό ,ο Χατζηδακης χειρίστηκε το θέμα εντελώς ερασιτεχνικά και έφερε την κυβέρνηση στη κόψη του ξυραφιού .Το νομοσχέδιο εξοντώνει ολόκληρες κοινωνικές τάξεις και αφήνει και υποψίες για συναλλαγή .Το καλύτερο θα ήταν να έρθουν τα άρθρα χωριστά χωρίς θέμα εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση και όσα δεν ψηφιστούν να επανεξετασθούν .Ειναι πολλές οι στραβοτιμονιές απο τον υπουργό .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.