Γυμνές για τις Ισραηλινές Δυνάμεις
28/07/2014 08:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γυμνές για τις Ισραηλινές Δυνάμεις

Την υποστήριξή τους στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις σπεύδουν να δείξουν έμπρακτα –και συνήθως ημίγυμνες- οι καλλονές του Ισραήλ, σε μια σελίδα στο Facebook. Στη σελίδα, που προμοτάρεται ως «η άλλη Λωρίδα της Γάζας», νεαρές Ισραηλινές εμφανίζονται με το σύνθημα «I love IDF» στα στήθη και τους γλουτούς τους. Με τίτλο «Στο πλευρό της IDF», η σελίδα δείχνει την αλληλεγγύη της δηλώνοντας: «Αγωνιζόμαστε για το ισραηλινό μέτωπο. Εσείς θα φυλάτε τα άνω μέρη κι εμείς τα οπίσθια! Εμείς θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη της ομορφιάς για εσάς».

«Είμαστε εδώ ως πράξη εκτίμησης, είστε οι ήρωές μας. Τα όμορφα κορίτσια του Ισραήλ σας περιμένουν. Γυρίστε πίσω» γράφει ένα μήνυμα. Και προσθέτει ότι κάθε μήνα η σελίδα θα επιλέγει έναν στρατιώτη των IDF για «ειδική μεταχείριση» που υπόσχεται πολλά: «Ξέρεις τι λένε, τα κορίτσια λατρεύουν τους ήρωες». Η σελίδα φαίνεται να έχει ιδιαίτερη πέραση, με πάνω από 13.000 likes από τη στιγμή που βγήκε online. Η δημιουργός της Olga Lavie εξήγησε το κίνητρο πίσω από την σελίδα στην Jerusalem Post: «Μίλησα με τους στρατιώτες, τους αγκάλιασα και κατάλαβα ότι χρειάζονται περισσότερα από τρόφιμα και ρούχα. Χρειάζονται την αγάπη και την υποστήριξή μας».

Γυμνές για τις Ισραηλινές Δυνάμεις 26739 photo

Πολλές όμως είναι και οι αντιδράσεις για τον συγκεκριμένο τρόπο συμπαράστασης. Γράφοντας στο Salon, η Jenny Kutner σχολιάζει: «Υπάρχει χώρος για βυζιά στην πολιτική διαμαρτυρία» (σίγουρα οι Femen το γνωρίζουν αυτό εδώ και χρόνια), αλλά αναρωτιέται:

«Είναι αυτός ένας δημιουργικός τρόπος για να πουν ευχαριστώ στους Ισραηλινούς στρατιώτες, ή μήπως εξυπηρετεί έναν απώτερο σκοπό; Λέει τίποτα για τη συνεχιζόμενη κρίση στη Γάζα ή για τον τρομακτικό αριθμό των νεκρών; Βοηθά αυτές τις γυναίκες να εκφραστούν ή να μιλήσουν για κάποιο άλλο κοινωνικό ζήτημα;» Και καταλήγει: «Ανεξάρτητα από την εξήγηση, η ελπίδα μου είναι ότι υπάρχει ένας σκοπός και ότι η στάση απέναντι στις IDF έχει κάποιο βαθύτερο νόημα που δεν βλέπω. Επειδή πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν και συνήθως δεν είναι αυτός ο λόγος που κάποιες αποφασίζουν να δείξουν τα βυζιά τους».

http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/07/25/israeli-i-love-idf-facebook-page-racy-images-support-troops-pictures_n_5620130.html

[photo_2]

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.