Για ποια «εγκληματική οργάνωση» μιλάει ο Πρετεντέρης;
04/11/2014 18:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για ποια «εγκληματική οργάνωση» μιλάει ο Πρετεντέρης;

Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για μαφία που δρα ανεξέλεγκτα στον ποδοσφαιρικό χώρο, ενώ υποστηρίζει ότι η Δικαιοσύνη κωλυσιεργεί και η κυβέρνηση κάνει την πάπια!

Συνήθως ο Γ. Πρετεντέρης από την στήλη του στα ΝΕΑ σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα. Ωστόσο στο σημερινό του άρθρο με τίτλο «εγκληματική οργάνωση», αποφάσισε να ασχοληθεί με την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για μαφία που δρα ανεξέλεγκτα στον ποδοσφαιρικό χώρο, ενώ υποστηρίζει ότι η Δικαιοσύνη κωλυσιεργεί και η κυβέρνηση κάνει την πάπια!

Ως γνωστό ο Γιάννης Πρετεντέρης επισκέπτεται συχνά τα γήπεδα και παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα. Και ως εκ τούτου το να γράφει άρθρο για την «κυριαρχία» ποδοσφαιρικών παραγόντων θα μπορούσε να θεωρείται φυσιολογικό. Πόσο φυσιολογικό, όμως, είναι να γράφει ένα κατεβατό χωρίς να κατονομάζει τον «μαφιόζο» που κρύβεται πίσω από την «εγκληματική οργάνωση»;

Τα συμπεράσματα δικά σας.

«Δεν νομίζω να υπάρχει άλλο κράτος στον κόσμο το οποίο να πληροί στοιχειωδώς τις προδιαγραφές του κράτους και στο οποίο οι άνθρωποι που διοικούν το ποδόσφαιρο να θεωρούνται ύποπτοι από τη Δικαιοσύνη για συγκρότηση «εγκληματικής οργάνωσης».

Και όχι μόνο αυτό αλλά απτόητοι να συνεχίζουν να διοικούν το ποδόσφαιρο!

Θα μου πείτε ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και ίσως δεν γίνεται να ξυλώσεις τις διοικήσεις της ΕΠΟ ή διαφόρων ομάδων επειδή απλώς κατηγορούνται για εγκληματικές πράξεις.

Συμφωνώ. Αλλά απέναντι στο τεκμήριο της αθωότητας ορθώνονται άλλα δύο τεκμήρια εξίσου ισχυρά: το τεκμήριο της εμπιστοσύνης και το τεκμήριο της ευθιξίας.

Ποιος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στο κοινωνικό ήθος ή στην αθλητική ακεραιότητα ανθρώπων που κατηγορούνται για διάπραξη εγκλημάτων όχι γενικώς αλλά κατά την άσκηση των συγκεκριμένων καθηκόντων τους;

Αν αδίκως κατηγορούνται, για ποιον λόγο δεν εκδηλώνουν τη στοιχειώδη ευθιξία ώστε και να προστατεύσουν την υπόληψή τους και να μην παίρνουν όμηρο το ποδόσφαιρο κατά την αποδεικτική διαδικασία;

Γιατί άραγε άνθρωποι όπως ο πρόεδρος της ΕΠΟ και οι υπόλοιποι της παρέας προτιμούν να παραμένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους πτυόμενοι, υβριζόμενοι και λοιδορούμενοι από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας;

Πώς δεν ντρέπονται να κυκλοφορούν;

Υποθέτω ότι μία πρώτη ερμηνεία θα είναι ψυχιατρικής φύσης. Για κάποιον λόγο αισθάνονται σπουδαίοι, έστω και ως αντικείμενα χλευασμού.

Είναι ένα κόμπλεξ σπουδαιότητας που κυκλοφορεί ευρέως στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακριβώς όπως υπάρχουν πρόεδροι ομάδων που αισθάνονται σπουδαίοι επειδή η ομάδα τους κερδίζει με όποιον άθλιο τρόπο, έτσι υπάρχουν και παράγοντες που τους προσφέρουν τον «όποιον άθλιο τρόπο».

Ακριβώς όπως ο Σπάθας, ο Καλογερόπουλος ή ο Γιάχος επιβεβαιώνουν τη σπουδαιότητά τους διαμορφώνοντας ένα αποτέλεσμα, ακόμη και αν τους βρίζει όλη η Ελλάδα.

Μια δεύτερη ερμηνεία είναι ενδεχομένως οικονομική. Υποθέτω δηλαδή ότι όλοι αυτοί εξευτελίζονται έναντι κάποιου οικονομικού ανταλλάγματος.

Δεν γνωρίζω πόσο σοβαρό είναι αλλά δεν έχει και νόημα: ο κάθε άνθρωπος έχει την τιμή του και αν η δική τους είναι φραγκοδίφραγκα, δικό τους θέμα.

Ασφαλώς υπάρχει και τρίτη ερμηνεία: είναι η ερμηνεία που ερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

Κατά την εκδοχή αυτή υπάρχει όντως μια εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο που λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση με τους κανόνες κάθε εγκληματικής οργάνωσης.

Και επειδή κανένας μαφιόζος δεν απεσύρθη ποτέ από τη Μαφία για λόγους ευθιξίας, έτσι και δεν πρόκειται ποτέ κανείς να φύγει για λόγους ευθιξίας από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τουλάχιστον όσο η Δικαιοσύνη κωλυσιεργεί και η κυβέρνηση κάνει την πάπια!»

http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5176225/egklhmatikh-organwsh/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 04/11/2014 20:41:50

  Ο κλασικός "πράσινος" Πρετεντέρης! Ποιος δε θυμάται να πετάει μπουκάλι σε αγώνα μπάσκετ στο γήπεδο του Παναθηναϊκού; Το ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν παράγοντες που κινούνται υπόγεια και χρηματοδοτούν τους οπαδούς ως στρατούς τους δεν είναι νέο. Όμως! Το ότι ο Πρετεντέρης το βλέπει αυτό μόνο στην αντίπαλη ομάδα και όχι ως γενική κατάσταση που ακουμπάει και την ομάδα που υποστηρίζει αυτός, δείχνει τι χρώμα γυαλιά φοράει...

 2. ΒΜ avatar
  ΒΜ 04/11/2014 20:43:39

  "Γιατί άραγε άνθρωποι όπως ο πρόεδρος της ΕΠΟ και οι υπόλοιποι της παρέας προτιμούν να παραμένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους πτυόμενοι, υβριζόμενοι και λοιδορούμενοι από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας;"... Αυτό, ισχύει μόνον για το ποδόσφαιρο ή και για την πολιτική;

 3. Σπαθάριος avatar
  Σπαθάριος 04/11/2014 21:01:30

  "Ολες οι ομάδες προσπαθούν να κερδίζουν με το σπαθί τους και μία με τον Σπάθα της". Η αυτή ομάδα εκ των δυο , απο την ρήση του πατρός, που έπρεπε να κερδίζει ενώ οι άλλες να πάνε για την γνωστή γενετήσια πράξη, συνεχίζει το σερί πρωταθλημάτων με αξιοκρατικό τρόπο βεβαίως βεβαίως. Όπως οι Λοκομοτίβες και ΤΣΣΚαδες, των πρώην Ανατολικών "Δημοκρατιών" Πρώτη φορά που ο Πρετεντέρης είπε κάτι σωστό. Η δικαιοσύνη πρέπει να ρίξει φως στην υπόθεση Ελληνικό ποδόσφαιρο.

 4. ΙΚΟ avatar
  ΙΚΟ 04/11/2014 21:46:25

  Η στατική επάρκεια αυτής της παράγκας είναι κάτι το καταπληκτικό. Η πλάκα είναι ότι υπάρχει και κληρονομικότητα.

 5. GregA avatar
  GregA 04/11/2014 23:09:15

  Φαντάζομαι ότι η επικεφαλίδα του άρθρου σας επιλέχθηκε με ειρωνική διάθεση. Δεν ξέρετε ποιά είναι η εγκληματική οργάνωση που διοικεί με την πάγια ανοχή της πολιτείας το Ελληνικό ποδόσφαιρο; Τότε ρωτήστε ένα παιδάκι που βλέπει μπάλλα στη τηλεόραση και που πηγαίνει στη πρώτη του δημοτικού και θα σας αποκαλύψει τη λύση του αινίγματος. Οι επικεφαλής αυτής της οργάνωσης δεν είναι άτομα υπεράνω υποψίας είναι φορείς κάθε υποψίας για ό,τι σάπιο συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, αλλά και σε άλλες δυσωδίες που διαπλέκονται με το ποδόσφαιρο, αλλά και άλλα "αθλήματα". Άρα ας πιστώσουμε τον Πρετεντέρη για μια, επιτέλους, εποικοδομητική παρέμβαση και α πιέσουμε όλοι μαζί για να καθαρίσει αυτή η σαπίλα, η οποία απέκτησε και διεθνείς συνεργάτες με θλιβερούς τύπους σαν τον Χιού Ντάλας και που ξέρουμε τι άλλο μας περιμένει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.