#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/08/2011 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΓΑΠ: ο θεωρητικός του «χρεοκοπημένου σοσιαλισμού»

(Πατριδογνωσία αταξική)Ο ΓΑΠ τελικά θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωτεργάτης της διάλυσης, ως ο αρχιτέκτονας της καταστροφής του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, ως ένας τεράστιος αντιεξουσιαστής στην εξουσία (την οποία με σχέδιο εκχωρεί στη διεθνή επιτροπεία). Μπροστά του ο Κροπότκιν και ο Μπακούνιν μοιάζουν με Αρσακειάδες.

Εξηγούμεθα:  Στην κυριολεξία αναρχία σημαίνει «χωρίς εξουσία» και το κοινό χαρακτηριστικό όλων των αναρχικών κινημάτων είναι το αίτημά τους για κατάργηση του κράτους το οποίο βλέπουν ως βασικό καταπιεστικό παράγοντα περιορισμού της ελευθερίας του ατόμου και της κοινωνίας.

Ποιος κατήργησε στην πράξη το κράτος είναι περιττό να πούμε "ο ΓΑΠ". Θεωρητικά το άφησε στο Βενιζέλο. Πρακτικά το διέλυσε. Απελευθέρωσε πλήθος πολιτών από τη δουλεία της εργασίας και από τις υποχρεώσεις που είχε ο καθένας δημιουργήσει και έτρεχε να καλύψει. Οι «απένταροι» που δημιούργησε θα οδηγήσουν σε τεράστια ακμή την ελληνική σκέψη. Με τόσο χρόνο που θα έχουν για να σκεφθούν η χώρα θα παράγει φιλόσοφους και καλλιτέχνες. Θα οδηγηθούμε όλοι –με βάση το σχέδιο του Γιώργου στην αυτοπραγμάτωση…

Η λέξη αναρχία, όπως τη χρησιμοποιούν οι περισσότεροι αναρχικοί, δηλώνει μια αρμονική αντιεξουσιαστική και αταξική κοινωνία, που στηρίζεται στις δυνατότητες της εθελοντικής συνεργασίας των ανθρώπων με βάση τον ατομικό αυτοπροσδιορισμό  και την προσωπική συμμετοχή.

Το έχει πει ο Πρωθυπουργός: είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία. Δεν φταίει αυτός αν δεν πήραμε στα σοβαρά αυτή την ιστορική δήλωση. Ελπίζουμε να μην τολμήσει να πει κανείς ότι δεν χτίζει μεθοδικά ο ΓΑΠ αταξική κοινωνία στην Ελλάδα. Μία θα είναι η τάξη: των μπατίρηδων. Συμμετοχή, «ανοικτή διακυβέρνηση», πείνα και εξαθλίωση.

Οι αναρχικοί απορρίπτουν όλες τις μορφές κοινοβουλευτικής  πολιτικής δράσης, καθώς τις θεωρούν ανούσιες. Το ίδιο πράττει  κι ο Γιώργος καταργώντας ουσιαστικά το Κοινοβούλιο, το οποίο απλά επικυρώνει τις αποφάσεις της Τρόικας. Εισάγει και νέα πολιτικά ήθη, νομιμοποιώντας παράτυπες αποφάσεις εκ των υστέρων.

Η μεγάλη όμως επιτυχία του είναι στο εξωτερικό και οι μη μυημένοι οδηγούνται σε λάθος συμπεράσματα:

«Με βάση το alexa.com η Κορέα πρέπει να έχει πέντε έξι εκατομμύρια έλληνες ή να άρχισαν να μιλάνε Ελληνικά και να διαβάζουν Ελληνικά websites. Απίστευτους τρόπους έχουν εφεύρει για να ανεβάζουν τα νούμερα των επισκεπτών τους όλα σχεδόν τα Ελληνικά portals που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του καταλόγου. Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι στις θέσεις 636, 662 αλλά και σε άλλες θέσεις της Κορέας βρίσκονται Ελληνικά portals»

Πρόκειται περί παρεξηγήσεως, Η αλήθεια είναι ότι στη Βόρεια Κορέα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο μέγας θεωρητικός του «χρεοκοπημένου σοσιαλισμού» σαγηνεύει τα πλήθη βορείως του 38ου παραλλήλου. Το μόνο κακό είναι ότι η υποψηφιότητα του για τον ΟΗΕ χάνει έδαφος. Δυστυχώς πρόλαβαν άλλοι να υποβαθμίσουν και να διαλύσουν τον Οργανισμό…

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 08/08/2011 09:22:07

  Μικρέ Οδυσσέα με μπερδεψες. Αναρχικός ή Σοσιαλιστής? Κιθαρίστας ή Ντράμερ?

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Orestios 08/08/2011 14:30:48

   Σπεσιαλίστας κλαριτζής..

 2. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 08/08/2011 09:24:16

  财政部长韦尼泽洛斯强调,从7月21日欧元区作出决议开始,至10月初这段过渡期内,应该确保公共债务的长期可持续性。

  韦尼泽洛斯在议会全体会议上发言,提到财政部的条例草案,强调应该改变现状,并特别指出,过渡期内应该按照审慎、专业、谨慎、共识和责任感的原则实施管理。

  他表示,8月份和9月份应该应该成为过渡期的典范,回应在野党针对相关程序提出的批评,他补充道,我们都陷入了一个全球漩涡之中,必须利用我们为自己创造的机会。我们应该切实履行对债权人的义务,并兑现我们的承诺。

  20110804-AUGUST AND SEPTEMBER 朒C-001-CH

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ Αυτόνομος 08/08/2011 15:43:54

   Τί είναι αυτό Αυτόνομε? Κανένα πρόσφατο άρθρο του Σημίτη?

  • Μ.Γ avatar
   Μ.Γ @ Αυτόνομος 08/08/2011 18:12:32

   Ναι, του Σημιτη ειναι, αλλα εχει πολλες ανορθογραφιες.

 3. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 08/08/2011 09:39:32

  Ο Παπανδρέου δίδαξε σε όλους πως τινάζεται η οικονομία μιας χώρας στον αέρα και πως ξεφτιλίζεται ένα κράτος διεθνώς....διεκδικεί όσκαρ ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας.....

 4. αεροπόρος avatar
  αεροπόρος 08/08/2011 13:32:21

  Μην ξεράσω!!!!! δες τε πως κοιτούν οι άλλοι-ες και πως ζηλεύουν !!!!! παρεπιπτώντος το χέρι είναι στο γύψο ή κάνω λάθος!!!!!!

  • juliet avatar
   juliet @ αεροπόρος 08/08/2011 17:06:08

   Τον είχε χαιρετήσει ο Βενιζέλος !και το έπαθε το κακό.

 5. nasos avatar
  nasos 08/08/2011 13:37:58

  πάντως το να σώζεις μια χώρα δεν πρέπει να είναι και τόσο δύσκολο,ο ΓΑΠ πχ έχει σώσει την Ελλάδα τουλάχιστον τέσσερις φορές τους τελευταίους 15 μήνες

 6. JTSANAS avatar
  JTSANAS 08/08/2011 14:37:21

  ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΗΣ Ο κ. ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΓΑΠ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ , ΤΖΕΦΡΥ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ , ΕΤΣΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ , ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ , ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ Ο ΦΕΡΕΤΣΕΣ ΤΟΥ Π.
  ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΓΟΥΔΙ - ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΗ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΩΓΑΜΟ ΟΠΩΣ ΕΣΠΕΡΝΕ Ο ΘΕΡΜΟΑΙΜΟΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΠΑΤΗΡ ΤΟΥ, Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Η ΣΥΜΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΦΕΡΤΑ ΚΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ , ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΣΤΕΙΟ ( ΑΝΕΚΔΟΤΟ ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΙ ΧΑΣΚΟΓΕΛΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΣΦΟΥΓΚΑΡΟΚΟΛΑΡΙΟΙ ,( ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ , ΤΙ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΗ ΟΤΙ ΩΡΑ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΑΡΧΗΓΕ ) , ΕΤΣΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .
  ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ .
  ΙΚΤ

 7. Tem avatar
  Tem 08/08/2011 16:31:59

  Μπράβο γιώργο, σε εμπιστεύομαι κανονικά. Και το πασοκ το εμπιστεύομαι, είναι σύγχρονο κίνημα. Είσαι the one and only my George !

 8. Αναρχοδεξίος avatar
  Αναρχοδεξίος 09/08/2011 08:45:06

  Μακάρι να είχαμε πραγματική αναρχία αλλα δεν εχουμε. Αναρχια ειναι η μεγιστοποίηση της ατομικής ελευθερίας και της οικονομικης ελευθεριας, δηλαδη ο αναρχοκαπιταλισμός. Ο Αναρχοσοσιαλισμός ειναι αποτυχημένη ιδεολογία γιατι πολυ απλα η ελευθερία και ο σοσιαλισμός ειναι αντίθετες έννοιες και δεν συνδιάζονται. Το ιδιο αποτυχημεμες ιδεολογιες ηταν ο φασισμός/εθνικοσοσιαλισμος γιατι προσπαθησαν να συνδιασουν τον κολλεκτιβισμό με τον καπιταλισμό.

  Ο Γαπ απέτυχε γιατι συνδίασε ολες τις αποτυχημένες ιδεολογίες του αναρχοσοσιαλισμού, και του εθνικοσοσιαλισμού/φασιμού...

  Αποτυχία στο τετράγωνο δηλαδή!

 9. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 09/08/2011 09:10:35

  Μακάρι να ήταν μόνο θεωρητικός του χρεοκοπημένου σοσιαλισμού. Δυστυχώς είναι και πρακτικός...

 10. ΘΩΜΑΣ avatar
  ΘΩΜΑΣ 09/08/2011 20:55:38

  MHΠΩΣ ΤΟ 45 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.