Βενιζέλος σε Τσίπρα: «Αγόρι μου δεν έχεις καταλάβει. Θα σε γ... με το που αναλάβεις...»
16/12/2014 18:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βενιζέλος σε Τσίπρα: «Αγόρι μου δεν έχεις καταλάβει. Θα σε γ... με το που αναλάβεις...»

Αυτό είπε στον Τσίπρα ο Βενιζέλος σύμφωνα με τα Νέα

Βενιζέλος: «Μα, τι σε έχει πιάσει και θέλεις ντε και καλά να βουτηχτείς στα σ...; Τι βιάζεσαι; Περίμενε. Έτσι κι αλλιώς, θα γίνεις κάποια στιγμή»

Τσίπρας: «Γιατί πρέπει απαραίτητα να βουτηχτώ στα σ...; Θα τα καταφέρουμε έτσι, που να μη χρειαστεί να γίνει τίποτε από όλα αυτά»

Βενιζέλος: «Αγόρι μου δεν έχεις καταλάβει. Θα σε γ... με το που αναλάβεις...».

Αυτός είναι ο διάλογος που έγινε κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών πρόσφατα, σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα. Αν και κανείς δεν τον άκουσε να εικάσουμε ότι πρόκειται για διαρροή από την πλευρά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ή να είναι...ελεύθερη μετάφραση.

Όμως, είναι και ένας διάλογος που γίνεται παντού. Είτε με πολιτικούς είτε με απλούς ανθρώπους που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δείχνει ότι κάποιοι, δυστυχώς πολλοί, στην Κουμουνδούρου δεν έχουν αντιληφθεί που πάνε και τι τους περιμένει.

Βεβαίως είναι δημοκρατικό δικαίωμα να εκλεγούν και να κυβερνήσουν. Όμως, θα έπρεπε να έχουν κατά νου κι ένα σχέδιο. Η διακυβέρνηση μιας χώρας, και μάλιστα μιας χώρας σε κρίσιμη κατάσταση, δεν είναι παιχνιδάκι. Ούτε χορός με νταούλια που λέει και ο Τσίπρας. Ο οποίος θα πρέπει να καταλάβει ότι θα τον ξεσκίσουν αν αρχίσει όλα αυτά τα επαναστατικά. Και για τον ίδιο δεν μας ενδιαφέρει ουδόλως. Για τη χώρα που θα υποστεί πατατράκ πρέπει να ασχοληθούμε όλοι σοβαρά.

Αν λοιπόν ο Τσίπρας δε θέλει να τον γ... όπως λέει και ο Βενιζέλος, οφείλει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Να μαζέψει κατ' αρχάς τα «μαντρόσκυλα» της δραχμής. Να καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την οικονομία. Να εγκαταλείψει τις ψευτομαγκιές και να δώσει μάχη για την Ελλάδα μέσα στο παγκόσμιο οικοδόμημα. Αλλιώς τα σκ... θα είναι το χειρότερο που θα βρει μπροστά του ο Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θόδωρος 17.06.201? avatar
  Θόδωρος 17.06.201? 16/12/2014 18:56:42

  Γεια σου, ρε Μπενυ, στοργικε προστάτη και καραμπουζουκλη! Πολύ διπλοπενιά μας το παίζει ο Ευάγγελος τελευταία.. Μ' αυτό που του είπες του Αλεξάκου τον τρόμαξες τόσο πολύ που δεν το πιάνει ύπνος! Σαν δεν ντρεπόμαστε.. Δεν κοιτάτε να δουλέψετε? Όλη την ώρα με το λιβανιστήρι..

  • Ο Κούκος που θα φέρει την Άνοιξη avatar
   Ο Κούκος που θα φέρει την Άνοιξη @ Θόδωρος 17.06.201? 16/12/2014 22:25:27

   Δεν τον έπιασε ο πόνος. Παριστάνει τον συνετό συμβουλάτορα, ελπίζοντας να βρεί ...πόρτα για το Χειμώνα που λένε...

 2. Naruto avatar
  Naruto 16/12/2014 19:07:15

  Θα πρεπει να το πάρει απόφαση , ή θα κάνει την κολοτούμπα σιγά - σιγά όσο έχει χρόνο ώστε να μην γίνει και πολύ αντιληπτή ή θα παραμείνει στις εμφυλιοπολεμικές ,παρανοϊκές ιδέες των συντρόφων του . Στην πρώτη περίπτωση κάποια στιγμή μπορεί να γίνει πρωθυπουργός , στην δεύτερη αν δεν φύγει με το ελικόπτερο αφήνοντας πίσω του ερείπια θα ξαναγυρίσει στο 3% μόλις τα πράγματα ομαλοποιηθούν . Πρότασή μου είναι να θεσμοθετηθεί ένα σεμινάριο στην Βουλή οπου αρχηγοί κομμάτων και απλοί βουλευτές θα μυούνται στα μυστικά της υψηλής πολιτικής ώστε να μην χρειάζεται να μαθαίνουν στην πλάτη μας .

  • kapar13 avatar
   kapar13 @ Naruto 16/12/2014 21:41:51

   Τα οποία "μυστικά της υψηλής πολιτικής" συνοψίζονται στο "Keep calm and follow Troika's instructions", ε;

   • ΙΚΟ avatar
    ΙΚΟ @ kapar13 16/12/2014 22:10:47

    Ή "Keep calm and enjoy it!".

   • Άννα avatar
    Άννα @ kapar13 16/12/2014 22:27:50

    αφού δεν έχεις δικά σου νύχια να ξυστεις και πας με το χέρι απλωμένα , θα κανείς ότι σου πουν. Το ίδιο ακριβώς θα κάνανε και οι φιλάνθρωποι έλληνες στη θέση τους. Εκτός και αν εσυ φίλε μου ξέρεις κάποιον που σου δανείζει τζάμπα γιατι εσυ είσαι μάγκας .

    • kapar13 avatar
     kapar13 @ Άννα 17/12/2014 08:56:17

     Άμα είναι μονόδρομος λοιπόν, τότε να μην εκλέγουμε κυβερνήσεις και μπαίνουμε σε περιττά έξοδα. Ας κόψουμε από ένα μισθό του Τόμσεν, του Θεοχάρη και του καινούργιου του Ινδού, ώστε οι δύο να κυβερνάνε και ο άλλος να μεταφράζει.

   • Geros avatar
    Geros @ kapar13 17/12/2014 09:07:41

    Και πιάνου τις ... instructions νομίζετε ότι θα έπρεπε να ακολουθήσουμε αγαπητέ? Μετά από τόσα χρόνια κρίσης δεν καταλάβατε ούτε τα βασικά για αυτό που μας συνέβει? Πάμε λοιπόν: Η ύφεση στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2008 (-0,2%), το μνημόνιο και η τρόικα ήρθε δύο χρόνια μετά, το 2010. Το 2009 με εξωτερικό δανεισμό κοντά στα 30 δις και με ρίξιμο ρευστότητας στην αγορά που θα έκαναν τον κάθε Έλληνα Κενσιανό περήφανο, η ύφεση πήγε στο -3,2%! Τι μας λέει αυτό? Το μοντέλο που ακολουθούσαμε ήταν εντελώς λανθασμένο και δεν έχουμε ένα παρελθόν στο οποίο να γυρίσουμε μετά το μνημόνιο, μπορούμε να πάμε μόνο σε κάτι καινούριο. Όλα αυτά που μας ζητεί η τρόικα στο ασφαλιστικό, τα εργασιακά, στον ρόλο του κράτους και στην απελευθέρωση των αγορών, είναι αυτονόητες μεταρρυθμίσεις. Το μοντέλο μας, χρεοκόπησε και εμείς έχουμε την αφροσύνη να χτυπιόμαστε για την ... χαζομάρα της τρόικας που μας ζητάει λέει πράγματα τρελα, παράλογα, που μας οδηγούν σε περισσότερη κρίση! Είμαστε με τα καλά μας? Δηλαδή ο κρατισμός, η αποσύνδεση μισθών και παραγωγικότητας, η αποσύνδεση συντάξεων και εισφορών, τα κλειστά επαγγέλματα, τα μοναδικά στην ευρώπη υπερδικαιώματα συνδικαλιστών, το κυνήγι της επιχειρηματικότητας, όλα αυτά είναι κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι και με την πρώτη ευκαιρία πρέπει να γυρίσουμε σε αυτό? Και αν όλα ήταν τόσο καλά καμωμένα γιατί η ύφεση ήταν αθροιστικά στο 5% ΠΡΙΝ την τρόικα? Θέλουμε ανάπτυξη λέμε όλοι. Η ανάπτυξη έρχεται με επενδύσεις λέει η τρόικα και σε αυτό τουλάχιστον συμφωνούν οι περισσότεροι. Αλλα ερχόμαστε και λέμε, ναι αλλα όχι αυτές τις επενδύσεις! Θέλουμε επενδύσεις γενικά και αόριστα, αλλά συγκεκριμένα δεν θέλουμε επένδυση στο Ελληνικό, στον Αστέρα, στους σιδηροδρομους, στα περιφερειακά αεροδρόμια, στα λιμάνια, στις Σκουριές, σε ξενοδοχεία all inclusive, σε εταιρείες ταξί, σε εταίρες αγροτικής παραγωγής ..... η λίστα είναι τεράστια. Μπορούμε αν θέλουμε να μείνουμε στο μηδέν από άποψη παραγωγικότητας, στο μηδέν που ήμασταν πριν έρθει η τρόικα, μαγκιά μας και αν αυτό θέλει ο λαός αυτό θα γίνει, αρκεί να ξέρουμε ότι πριν έρθει η τρόικα ήμασταν επίσης και σε μεγάλη ύφεση ενώ δανειζόμασταν έναν σκασμό λεφτά!

    • Μαύρος Πητ avatar
     Μαύρος Πητ @ Geros 17/12/2014 11:43:09

     Kαλά εσύ..... Παραληρείς εντελώς μόνος σου πια. Βαριούνται και να σου το πούν. Οτι...παραληρείς. :)

     • Geros avatar
      Geros @ Μαύρος Πητ 17/12/2014 14:30:43

      ΕΝΑ κερατένιο επιχείρημα μπορείς να πεις? ΕΝΑ βρε αδελφέ! Όχι πενήντα! Ρε σας έχω βαρεθεί απίστευτα, σίγουροι για τον εαυτό σας αλλά ούτε με μισό επιχείρημα, έλεος πια! Πόσο Ελληνάρας πια ?

     • Μαύρος Πητ avatar
      Μαύρος Πητ @ Geros 17/12/2014 17:13:49

      Είναι αποδεδειγμένο οτι τα επιχειρήματα στο ''διάλογο'' μαζί σου καημένε Γέρο, πάνε χαμένα. Κι όσο και να εύχεσαι ν' αφανιστούμε, ΕΛΛΗΝΕΣ (κι όχι Ελληνάρες) είμαστε και θα επιβιώσουμε. Πες το και στα αφεντικούλια σου, να το ξέρουν :).

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Μαύρος Πητ 17/12/2014 18:41:44

      Το γιατί βουλιάξαμε λόγω λανθασμένης οικονομικής πολιτικής και νοοοτροπίας της κοινωνίας το παρέθεσε ο Γέρος μια χαρά και αντίλογο δεν έχεις, είτε λόγω άγνοιας περί των οικονομικών είτε λόγω κομματικών παρωπίδων. Επομένως μη το παίζεις και νικητής στο διάλογο αυτόν...

     • Μαύρος Πητ avatar
      Μαύρος Πητ @ Γεώργιος Τ. 17/12/2014 21:40:46

      ''και αντίλογο δεν έχεις, είτε λόγω άγνοιας περί των οικονομικών είτε λόγω κομματικών παρωπίδων.'' ...Eίτε γιατί ΕΠΙΛΕΓΩ συνειδητά μετά από ενδελεχή παρακολούθηση του ύφους και της μνημονιολάγνας οπτικής του Γέρου (και όχι μόνον αυτού) :), να μην παρασύρομαι σε ''σοβαρή'' αντιπαράθεση χωρίς ελπίδα επικοινωνίας. Νικητές δε, σημείωσε οτι στους διαλόγους, ΔΕΝ υπάρχουν. Στα γήπεδα, ίσως. Αλλά εκεί συχνάζουν φανατικοί οπαδοί, σαν εσένα..... Ok??

    • kapar13 avatar
     kapar13 @ Geros 17/12/2014 16:43:27

     Στο ότι το μοντέλο που ακολουθούσαμε ήταν θνησιγενές συμφωνώ και επαυξάνω. Εκεί που διαφωνώ είναι ότι μέσω του μνημονίου διορθώνονται οι αιτίες της ασθένειας. Εγώ βλέπω ότι μόνο τα συμπτώματα υποχωρούν πρόσκαιρα. Η οικονομία για μένα είναι 2 απλά πραγματάκια: προστιθέμενη αξία και εξαγωγές, όλα τα άλλα ακολουθούν. Σε τι από αυτά βοήθησε ή θα βοηθήσει το μνημόνιο;

     • George N avatar
      George N @ kapar13 17/12/2014 17:46:48

      Γιατί θα έπρεπε μέσω του μνημονίου μιας δανειακής σύμβασης να αλλάξει η Ελλάδα? Αυτή από την φύση της θα δώσει βαρύτητα στα δημοσιονομικά. Μόνο αν μας επιβληθεί όμως αλλάζουμε? Εμείς πιστεύουμε ότι τα κάνουμε όλα σωστά? Δεν μπορούμε να βρούμε τι κάνουμε λάθος? Βαριόμαστε να αλλάξουμε?

   • Naruto avatar
    Naruto @ kapar13 17/12/2014 09:53:41

    Για πρώτο μάθημα τι σου λέει το δεν κάνουμε τον μάγκα με τα παντελόνια κατεβασμένα ?

    • Μαύρος Πητ avatar
     Μαύρος Πητ @ Naruto 17/12/2014 11:41:26

     Εσένα για πρώτο μάθημα τι σου λέει το δεν ακολουθούμε ποτέ τον κύριο με την καμπαρντίνα που μα δίνει ...καραμέλες και δεν τον αφήνουμε να μας κατεβάσει τα παντελονάκια;

     • Naruto avatar
      Naruto @ Μαύρος Πητ 17/12/2014 13:29:28

      Αυτό έπρεπε να το πείς πρίν 30 χρόνια στόν Α.Γ.Π που μάζευε τις καραμέλες και φώναζε απο τα μπαλκόνια στον Τσοβόλα να σας τις μοιράσει .

     • Μαύρος Πητ avatar
      Μαύρος Πητ @ Naruto 17/12/2014 16:12:52

      Παλιό το παραμύθι σας κι έχει εν τω μεταξύ δραπετεύσει και ο Δράκος του. Η πολιτική ασκείται με τόλμη και αποφασιστικότητα,δημιουργικά, παρακάμπτοντας και διορθώνοντας τα παρελθόντα λάθη. Δεν επιλέγει να υποκύψει προφασιζόμενη.

  • George N avatar
   George N @ Naruto 16/12/2014 22:45:38

   Καλά ας γίνει ένα ταχύρυθμο στην αριθμητική πρώτα και βλέπουμε....

 3. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 17/12/2014 01:33:53

  Μια φορά μίλησε λακωνικά στη ζωή του ο Βενιζέλος , χωρίς λογόρροια και βερμπαλισμούς και είπε την αλήθεια ωμή ως έχει .

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Diamond Angel 17/12/2014 19:40:59

   Συμφωνώ.

 4. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 17/12/2014 10:08:44

  Πάντως ούτε κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο τσίπρας βιάζεται να αναλάβει. Ίσως το καλύτερο σενάριο για αυτόν είναι να δείχνει μέχρι τέλους ότι βιάζεται αλλά να εκλεγεί τελικά πρόεδρος. Αλλά πάντα μπορεί να συμβεί και ατύχημα.

 5. ΤΤ avatar
  ΤΤ 17/12/2014 16:44:17

  Οσα δεν έμαθε ο έλληνας με τον ΓΑΠ θα τα μάθει με τον Τσίπρα, και πιο γρήγορα. Λύρες υπάρχουν.

 6. βαγγέλας avatar
  βαγγέλας 17/12/2014 21:52:00

  Πάει κι η Κούβα, υπέκυψαν κι αυτοί. Σε λίγο μόνοι "σοσιαλιστές" θα είναι η Βενεζουέλα, η Β. Κορέα και η... Ελλάδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.