Αυτή η στάνη, μόνο Μνημόνια βγάζει!
15/07/2015 15:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτή η στάνη, μόνο Μνημόνια βγάζει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να σώσει τα προσχήματα και τα απομεινάρια της "επαναστατικότητας" του γλυκού νερού που διαθέτει.

Ένα μεγάλο κομμάτι του δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, για να παραμείνουν και κάποιοι "σανοπώλες'.

Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ πέρα από τους καιροσκόπους, τους παρτάκηδες και τα κομάντο των Ερυθρών Χμερ που απαλλοτριώνουν τα ΑΤΜ στα χειμερινά ανάκτορα, υπάρχουν και οι ιδεολόγοι, που πρέπει να βρουν μια διέξοδο στο δράμα τους. Και το κόμμα που όλα τα φροντίζει, θα τους τη δώσει.
Από τη στιγμή που υπάρχουν οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» της Αντιπολίτευσης, να ψηφίσουν ότι κινείται σε Μνημονιακό μέτρο, η αριστερή πλατφόρμα, η Αίγινα και οι ΑνΕλ ξηγιούνται μονά-ζυγά, μονόζυγα.

Ο Καμένος θα στηρίζει την Κυβέρνηση, αλλά δεν θα ψηφίζει τα δύσκολα. Υπάρχουν οι μπαρουτοκαπνισμένοι βουλευτές των «μνημονιακών κομμάτων» για τις «βαριές» ψηφοφορίες. Τα ψηφίζουν αδιάβαστα, κατεπείγοντα, στα ελληνικά, στα αγγλικά, στα σουαχίλι, δεν τους σκιάζει φοβέρα καμιά.

Μια Αντιπολίτευση που –κακά τα ψέματα- προσπαθεί να κρύψει την ένδεια σε ανθρώπους και επιχειρήματα, κάτω από το παχύ χαλί του «πατριωτικού καθήκοντος».

Μια Αντιπολίτευση, με αιχμή του δόρατος όσους ψήφισαν το Πρώτο Μνημόνιο επί ΓΑΠ!

Αντί να ξεσκεπάσει το πώς και γιατί φθάσαμε στη χειρότερη δυνατή συμφωνία.

Να μιλήσει για τις παλινωδίες της Κυβέρνησης, τα φανερά πλέον σχέδια για Grexit, για εθνικό νόμισμα και αρπαγή δις από την Τράπεζα της Ελλάδος, χτυπά αυτούς που φεύγουν από την Κυβέρνηση και όχι τον βασικό υπεύθυνο, τον Πρωθυπουργό.

Αντί να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ προ των ιστορικών ευθυνών του, να τον στριμώξει με κάθε πρόσφορο κοινοβουλευτικά τρόπο, θα του δώσει «συγχωροχάρτι», ψηφίζοντας μια συμφωνία, που δεν την πιστεύει ούτε ο Πρωθυπουργός!

Η εικόνα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τόσο ως προς τη συμπολίτευση, όσο και προς την αντιπολίτευση είναι τόσο αποκαρδιωτική, τόσο αδιέξοδη, που η χώρα αναπόφευκτα θα βρίσκεται τρία χρόνια επιπλέον (τουλάχιστον) υπό καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου!

Αυτή η στάνη, μόνο Μνημόνια βγάζει!

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 15/07/2015 16:05:46

  Λυπάμαι που είμαι αναγκασμένος να παραδεχτώ για πολύ σωστή τη συλλογιστική σου...

 2. ΤΤ avatar
  ΤΤ 15/07/2015 16:05:47

  Αν δεν βγει κυβέρνηση με ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ισοσκελισμένους προ'υ'πολογισμούς δεν κάνουμε προκοπή. Να υποσχεθεί να πουλήσει τα κρατικά εργοστάσια ζάχαρης και να ΒΓΕΙ με αυτή την υπόσχεση. ¨Οσο βγαίνουν κυβερνήσεις ΄άναγκασμένες'' από τον ''αριθμοφασισμό'' να κάνουν οικονομίες, ο Έλληνας θα φτωχαίνει και δεν θα καταλαβαίνει γιατί.

 3. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/07/2015 12:33:10

  Φίλε Μικρέ Ο.,γιατί υπάρχει αυτή η ένδεια προσώπων και πολιτικής στην Αντιπολίτευση; Τελικά ο Σαμαράς τί έκανε σ' αυτόν τον τομέα; Πέντε χρόνια ήταν αρχηγός,δυόμιση κυβέρνησε,τι δεν έκανε σωστά για να βρισκόμαστε σ' αυτήν την θέση σήμερα; Ξέρεις πού φτάσαμε; Να ακούμε τον Κυριάκο και να λέμε μπράβο,ωραία τα λέει. Ποιός; ο Κυριάκος. Τελικά ο χώρος της δεξιάς έχει μικρύνει φαίνεται πάρα πολύ...

  • airman avatar
   airman @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/07/2015 14:04:16

   Μάλλον ο χώρος "γέρασε" επειδή για ένα μεγάλο διάστημα η "αγριάδα" που ευδοκιμούσε και "ποτίζονταν" αφειδώς "έπνιγε" το φρέσκο χορτάρι! Όποιος αφήσει το "χωράφι" του "ακαλλιέργητο" για καιρό, μετά πρέπει να το "οργώσει". Αν και για τα βοσκοτόπια παλαιότερα εφάρμοζαν πιο δραστική λύση, τη φωτιά!

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ airman 16/07/2015 22:11:25

    Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα φίλε airman! Η φωτιά σήμερα δεν είναι λύση,υπάρχει η αγρανάπαυση...

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/07/2015 16:09:24

   Τό ἔγραψα, Κυθήριε, ἡ ἀξ. ἀντιπολίτευση εἶναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ! ᾿Αντί νά ὑπερασπίζωντε τήν τιτάνια προσπάθεια ΑΣ, ἄρχισαν οἱ ἐσωκομματικές τριβές γιά τήν διαδοχή του. Καί ὅπως μοῦ εἶπε ὁ δικηγόρος μου, καλός ὁ Σαμαρᾶς ἀλλά εἶναι πολύ. . .ΔΕΞΙΟΣ, νά γίνη πιό κεντρῶος! Τελικά μόνο ἡ κεντροαριστερά ἔχει πέραση στήν κοινωνία. ῎Ας ὅψεται ἡ χούντα καί ἡ φάρα παπανδρέου.

   • Παρατηρητής avatar
    Παρατηρητής @ Φωτεινή 16/07/2015 16:29:41

    Ετσι. "Πρεπει να γινει πιο ηπιος. Πρεπει να ταζει λιγο περισσοτερο, να ειναι λιγο πιο φλωρος, λιγο πιο ευαισθητος." οπως τα λες φωτεινη η κοινωνια αυτη εχει μετατοπισει το κεντρο πολυ αριστερα. πολυ στο δωσε δωσε πολυ στο οτι θες παρε αρκει να με ψηφισεις.

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Παρατηρητής 16/07/2015 17:01:36

     ῾Ο Διογένης ἔγραψε ὅτι τό ΝΑΙ στό δημοψήφιμα ἦταν ἀκέφαλο, ὁ Σαμαρᾶς πιέσθηκε καί ἔκανε πίσω, καί ἡ βάση πού τόν ψήφισε ἔμεινε "ὀρφανή". ῎Επρεπε νά σκεφθῆ ἐμᾶς τήν βάση πού τόν πιστέψαμε καί ὄχι νά ὑποχωρήση σέ πιέσεις. Τόν ἤθελα νά παραμείνει στήν φουρτοῦνα! Ζητεῖται ἐπειγόντως ἀρχηγός γιά λαική ΔΕΞΙΑ. ῎Ας δημιουργήση λοιπόν νέο κόμμα μέ καθαρή ἐπιγραφή καί ὄχι θολουριασμένη μέ σύνθετες ὀνομασίες.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Φωτεινή 16/07/2015 21:00:00

      Πολύ σωστά. Έτσι νομίζω μπορεί κάτι να αλλάξει στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Να δημιουργηθεί ένα Εθνικό-Πατριωτικό καθαρά κόμμα,χωρίς στρογγυλέματα και μόνο στόχο μόνο να μην στενοχωρήσουμε κανέναν... Καθαρές θέσεις,καθαρές κουβέντες. Θα ήθελα ο Σαμαράς να ηγηθεί ενός τέτοιου κινήματος,είτε ως Νἐα Δημοκρατία είτε ως άλλο κόμμα με νέα ονομασία.Αν δεν μπορεί,μου κάνει και ο Μεϊμαράκης.Μόνο να βγεί μπροστά.

     • Παρατηρητής avatar
      Παρατηρητής @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/07/2015 21:56:08

      Εαν γινει αυτο θα γινουν τα πραματα χειροτερα. Ο μονος τροπος ειναι στο επομενο τακτικο συνεδριο ο Σαμαρας να κατεβει ξανα υποψηφιος.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Παρατηρητής 16/07/2015 22:09:44

      Αυτό λέω να γίνει πρώτα,να αλλάξει η Νέα Δημοκρατία και με αρχηγό Σαμαρά αν ήθελε να είναι ξανά υποψήφιος, να μετασχηματιστεί σε ένα πιο ''ξεκάθαρο'' από πλευράς ιδεολογίας κόμμα. Και δεν εννοώ οι αλλαγές να περιοριστούν μόνο στο όνομα και το σύμβολο,που παρεμπιπτόντως,ποτέ δεν συμφώνησα με την αλλαγή του. Αν δεν γίνει όμως κάτι είμαστε χαμένοι.

 4. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 16/07/2015 15:26:19

  Ο Ελληνικος λαος εμεινε και χωρις αστυφυλαξ και χωρις χωροφυλαξ. Χωρις νοικοκυρη και χωρις εραστη Χωρις ηγετη χωρις λαικισμο Χωρις παρων και χωρις μελλον. Το αδιεξοδο το κοινωνικο πλεον εχει μετατραπει σε πληρες πολιτικο και οικονομικο. Πραγματικα πιστευω οτι με αυτα τα δεδομενα η συμφωνια που εφερε ο τσιπρας ειναι συμφωνια γεφυρα. Συμφωνια γεφυρα προς τη δραχμη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.