#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/11/2013 17:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αστυνομία ...τζακιώνΑυτό το πράγμα που ξαφνικά μας προέκυψε, σχετικά με τις οδηγίες του υπουργείου Περιβάλλοντος για την αιθαλομίχλη, είναι τόσο κωμικό που εκτός από τα γέλια θα πρέπει να βάλουμε και τα κλάματα.

Ο ένας λέει ότι θα επιβληθεί αστυνομία τζακιών που θα… κόβει το άναμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ο άλλος ότι θα κόβεται η θέρμανση στις δημόσιες υπηρεσίες με εξαίρεση τα κτίρια περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας.

Στην κατηγορία μέτρων προστασίας του πληθυσμού, εντάσσεται και η δυνατότητα διακοπής λειτουργίας των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, των κτιρίων εκπαίδευσης, όπως τα δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία, τα κτίρια της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας υποχρεωτικής, εκπαίδευσης (από 150 μg/m3). Ανάμεσα στα μέτρα προβλέπεται και η διακοπή ή μείωσης της παραγωγής σε βιομηχανίες τις οποίες χαρακτηρίζει το υπουργείο ρυπογόνες εγκαταστάσεις. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως το υπουργείο Περιβάλλοντος με την απόφασή του είναι έτοιμο να επιβάλει και απαγόρευση της κυκλοφορίας, κάτι που όπως αναφέρεται αφορά συγκεκριμένους τύπους οχημάτων και σε συγκεκριμένες περιοχές.

Κι όλα αυτά το υπουργείο τα σκέφτηκε για την αιθαλομίχλη η οποία είναι αποτέλεσμα της αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης. Το κράτος, κάτω από την πίεση της τρόικας, αύξηση τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο, ο κόσμος από πέρυσι αδυνατεί να πληρώσει και τα τζάκια πήραν φωτιά. Μάλιστα, οι πολίτες καίνε ότι βρούνε με αποτέλεσμα ορισμένες ημέρες πέρυσι να μην βλέπαμε ούτε στο ένα μέτρο από την αιθαλομίχλη.

Αφού λοιπόν μας έπνιξαν στο νέφος τώρα θα επιβάλλουν μέτρα για να περιορίσουν το φαινόμενο. Πώς; Θα μας κόψουν το άναμμα του τζακιού! Τέτοιες πρωτότυπες ιδέες έχουν και δεν βλέπουν το πραγματικό πρόβλημα. Ότι ο κόσμος προκειμένου να ζεσταθεί θα ανάψει ακόμη και τα έπιπλα του σπιτιού του.

Κάπως έτσι πορεύεται αυτή η χώρα. Με παραλογισμούς, με γκάφες και στη συνέχεια με νέα λάθη για να καλύψουν τις γκάφες. Και ο κόσμος θα φωνάζει όλο το χειμώνα «Άντε πνιγείτε κι εσείς και η αιθαλομίχλη σας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σ Μ avatar
  Σ Μ 07/11/2013 22:03:59

  Τέλεια, πρῶτα ἀνεβάζεις τὴν τιμὴ τοῦ πετρελαίου θέρμανσης καὶ μετὰ ἀπαγορεύεις τὴν χρήση τζακιῶν. Blitzkrieg

 2. victoria (true) avatar
  victoria (true) 07/11/2013 23:30:40

  Τραγικό. Ο Σαμαράς κάνει μια κορυφαία ομιλία, με αλήθεια και ψυχή και κάποιοι κάνουν ότι μπορούν να δείχνουν την κυβέρνηση ανάλγητη.

 3. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 08/11/2013 00:03:32

  Είναι ανεπίτρεπτο, αχαρακτήριστο, βλακώδες και προκλητικό να ζήσουμε ξανά αυτά που έγιναν τον προηγούμενο χειμώνα.

  Και ο κόσμος ξεπάγιασε, και θάνατοι υπήρξαν, και τα έσοδα μειώθηκαν, και πνιγήκαμε στο νέφος, και τα δάση καταστρέφονται.

  Ήταν βλακώδες μέτρο ευθύς εξαρχής. Βλακωδέστατο.

  Αλλά πως να περιγράψω την πιθανότητα επανάληψης του ιδίου πράγματος φέτος και με αστυνομία τζακιού συν τοις άλλοις;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.