Αποκλειστικό: Η πραγματική επιστολή Βαρουφάκη σε Ντάισελμπλουμ
19/02/2015 19:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκλειστικό: Η πραγματική επιστολή Βαρουφάκη σε Ντάισελμπλουμ

Λευκή σημαία από Αθήνα...

Η πολιτική είναι γεμάτη από μισές αλήθειες. Οι λέξεις είναι χαρακτηριστικές και όσο και αν οι διατυπώσεις είναι προσεγμένες προδίδουν πάντα τις προθέσεις των συντακτών.

Παραθέτουμε ένα πολύ μικρό απόσπασμα της επιστολής για παράταση:

«…Οι ελληνικές Αρχές αναγνωρίζουν ότι οι από τις προηγούμενες κυβερνήσεις συμφωνηθείσες διαδικασίες διακόπηκαν από τις πρόσφατες προεδρικές και εθνικές εκλογές και ότι, ως αποτέλεσμα, αρκετές από τις τεχνικές διευθετήσεις έχουν ακυρωθεί. 
Οι ελληνικές αρχές τιμούν τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς όλους τους πιστωτές, και δηλώνουν την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας προκειμένου να αποτραπούν τεχνικές επιπλοκές στο πλαίσιο της Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης την οποία αναγνωρίζουμε ως δεσμευτική ως προς το χρηματοπιστωτικό και διαδικαστικό της περιεχομένου.”

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ελληνικές Αρχές αιτούνται τώρα την επέκταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης (MFA) για μια περίοδο έξι μηνών από την λήξη της, κατά την οποία περίοδο θα προχωρήσουμε από κοινού, αξιοποιώντας την υπάρχουσα ευελιξία στην παρούσα διευθέτηση, προς την κατεύθυνση της επιτυχούς ολοκλήρωσης και αναθεώρησης (αξιολόγησης;) στην βάση των προτάσεων, από τη μια πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και από την άλλη των θεσμών...»

Αν θελήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε την επιστολή, να την εκλαϊκεύσουμε τρόπον τινά, θα λέγαμε τα εξής:

«Αγαπητέ μου Γερούντ, τα πράγματα έχουν γίνει ασφυκτικά, αφού ούτε μια «Ράτκα» δεν έχω χρόνο να χτυπήσω. Ήλθε η ώρα να πείσουμε την κοινή γνώμη ότι κάνουμε ένα συμβιβασμό μετά από ανατολίτικο παζάρι, γιατί εκεί που βγαίνουν για να μας υποστηρίξουν στη διαπραγμάτευση, θα βγουν να μας κράξουν και η θεωρία παιγνίων δεν λέει κάτι για την περίπτωση που ένας τρίτος παρεμβαίνει στη διαδικασία και θέλει να μας πλακώσει στο ξύλο.

Αναγνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα τσούλαγε μέχρι να προκηρυχθούν εκλογές, με τεράστιες θυσίες του λαού και τώρα έχει τιναχθεί στον αέρα.

Θα πάρετε όλα τα φράγκα κανονικά και εντόκως, αλλά επειδή είμαστε σε στενότητα δώστε μας κι άλλα.

Σου γράφω και για τη συμφωνία του 2012 αλλά επειδή την έκαναν οι προηγούμενοι, μην το "σηκώσεις" το θέμα.

Θα κάνουμε ότι χρειαστεί προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο "ατύχημα", μέχρι και να φιμώσουμε τον Καμένο αν χρειαστεί.

Για τη Ραχήλ δεν παίρνω όρκο, μέχρι και για τον κύριο Προκόπη είχε διαφωνία.

Ας συμφωνήσουμε τώρα σε αυτό και τον Αύγουστο που θα λείπουν όλοι διακοπές, ανανεώνουμε τους όρκους πίστης και αφοσίωσης στο πιο επίσημο.

Παρακαλούμε αντί της τρόικας να χρησιμοποιείται ο όρος «θεσμοί», αντί του Μνημονίου ο όρος «Κύρια Σύμβαση Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης» και μην έχετε αμφιβολία ότι θα το χάψουν αμάσητο. Εδώ πίστεψαν ότι θα σκίζαμε το Μνημόνιο.

Θα είμαι καλό παιδί, άριστος μαθητής, αρκεί να δώσουμε μια συμφωνία στους «ιθαγενείς».

Sincerely,

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

  1. airman avatar
    airman 20/02/2015 07:31:28

    Την "τρόικα" αντί για "θεσμούς" να την βαφτίσουμε "τριμερή θεσμική επιτροπή επιβράβευσης επίτευξης στόχων της σύμβασης"; Να προδιαθέτει και για "γλυφιντζούρι". Εκτός αν και το γλυφιντζούρι δε συνάδει με το λιτό βίο.

  2. ιεραξ avatar
    ιεραξ 20/02/2015 19:59:15

    Με αυτούς που συνεργάζεται ο συριζα είναι ΤΡΟΙΚΑ Αυτό που θα υπογράψει ο συριζα είναι ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η αριστερά σημειολογικά δίνει τρομακτική σημασία στις λέξεις. Μήν πέσουμε στη λούμπα. Οι όροι που χρησιμοποιούμε (να ακούν κάποιοι αφελείς πανελίστες της ΝΔ) είναι ΤΡΟΙΚΑ και ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Τα βαφτίσια των πονηρών ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.