Αποκαλύπτουμε το μυστικό του τάφου της Αμφίπολης
15/08/2014 12:41
Του Μικρού Οδυσσέα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκαλύπτουμε το μυστικό του τάφου της Αμφίπολης

Ο τάφος της Αμφίπολης, γνωστός για τη μεγαλοπρέπειά του από το 2012, τώρα κάνει διεθνή καριέρα...

Η χώρα όντως ξαναγίνεται κανονική. Όλοι ασχολούνται μαζί της όχι για δημοσιονομικούς στόχους που(δεν) έπιασε, όχι για δάνεια που (δεν) πήρε, όχι για το αν θα χρεοκοπήσει σε τρεις ή έξι μήνες, αλλά για τα πανέμορφα νησιά και κυρίως για το ανεξάντλητο πολιτιστικό απόθεμα της.

Ο τάφος της Αμφίπολης, γνωστός για τη μεγαλοπρέπειά του από το 2012, τώρα κάνει διεθνή καριέρα, με τα εξής σενάρια να παίζουν:

1.Δεν είναι τάφος, αλλά μεγάλο εμπορικό κέντρο τύπου Mall της αρχαιότητας. Την πρώτη Κυριακή που άνοιξε, έξαλλοι οι υπάλληλοι και οι καταναλωτές το μπάζωσαν.

2. Είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μέσα θα βρεθούν τα ακλόνητα πειστήρια: το σκοπιανό διαβατήριο του και υπεύθυνη δήλωση ότι στην Ελλάδα ήταν πολιτικός πρόσφυγας, καθώς επίσης και ότι όλοι οι λαοί της αυτοκρατορίας του είναι αδέλφια μας.

3. Ήταν το αρχαίο γήπεδο του ΠΑΟΚ, αλλά μετά από ένα ματς με την ομάδα του επινείου των Αθηνών, αποκλείστηκε η έδρα για 2.314 χρόνια.

4. Πρόκειται για την τελευταία κατοικία Μακεδόνα στρατηγού με τη γυναίκα του από τη χαρά της να μη φείδεται χρημάτων για την ανέγερση του.

5. Είναι ο τάφος της Κλεοπάτρας. Τελευταία απόγονος των Πτολεμαίων ετάφη στην πατρώα γη, μετά τις τραγικές επιλογές της στα γκομενικά.

6. Με 497 μέτρα ταφικό περίβολο, ήρθε ο ΕΝΦΙΑ επί Ρωμαίων και ο ιδιοκτήτης πήρε το λιοντάρι κι έφυγε.

7. Με λίγες πιθανότητες, αλλά δίχως να αποκλείεται είναι ο τάφος του Βουκεφάλα. Μετά ήρθε ο καπιταλισμός και τα «υποζύγια» έγιναν αριθμοί και ανταγωνιστικότητα.

Στην Αμφίπολη είναι θαμμένος ο «μαρμαρωμένος Βασιλιάς», ένας θρύλος του Έθνους μας. Πέφτει ο τελευταίος τοίχος, ζωντανεύει και ζητά εξεταστική για το πώς και γιατί τον έριξαν από την εξουσία.
 
Ας ρίξουμε καμιά βουτιά και ας αφήσουμε τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους.

Διαφορετικά, μετά τους προπονητές της κερκίδας και του καναπέ, θα έχουμε αποκτήσει και αρχαιολόγους της πλαζ και του φραπέ.
Καλό Δεκαπενταύγουστο και πολύχρονοι όσοι έχουν την ονομαστική τους εορτή !

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 15/08/2014 14:34:04

  Από την αρχαιότητα είχαμε την κακή συνήθεια να κλείνουμε σπίτια..

 2. ρεμαλι avatar
  ρεμαλι 15/08/2014 16:00:21

  και μετα κατηγορειτε τον Κυριτση.

 3. Tassos avatar
  Tassos 15/08/2014 17:21:09

  Επειδή οι συντριπτικές πιθανότητες είναι να είναι θαμμένος κάποιος στρατηγός ή να είναι νεκροταφείο στρατιωτών, ποιός μας σώζει από τους καμμενοψεκασμένους και τους χουντοναζί που θα ωρύονται ότι κρύψαν τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου ή του μαρμαρωμένου βασιλιά.

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 15/08/2014 18:46:13

  https://www.youtube.com/watch?v=NEF5JPBKqpI

 5. helios avatar
  helios 15/08/2014 21:09:03

  εφόσον οι δύο Σφίγγες βρέθηκαν ακέφαλες είναι σχεδόν σίγουρο να έχει συληθεί,τα πράγματα δυστυχώς δυσκολεύουν
  αλλά από τους βρωμορωμαίους τι άλλο να περίμενες

  • ρεμαλι avatar
   ρεμαλι @ helios 16/08/2014 09:47:15

   ποια εξηγηση δινει ο Αρχαιολογος;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.