#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/07/2011 10:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ανταρτοπόλεμος» κατά Σαμαρά

(Πατριδογνωσία «λαϊκισμού»)Μας προβληματίζει το έγκριτο Βήμα που γράφει μεταξύ άλλων:

«Η ΝΔ δείχνει να υποκύπτει στις σειρήνες του λαϊκισμού. Πολλές φορές δείχνουμε να χαϊδεύουμε τα αυτία ορισμένων κοινωνικών ομάδων». Αυτή η φράση κυριαρχεί σε μεγάλο αριθμό βουλευτών και στελεχών της ΝΔ που βλέπουν το κόμμα να φλερτάρει το τελευταίο διάστημα με πολλές συντεχνίες. Ορισμένοι εξ αυτών τονίζουν ότι το κόμμα μερικές φορές δείχνει να χάνει τον φιλελεύθερο χαρακτήρα του. Η στάση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις στο εσωκομματικό παρασκήνιο, αν και δημόσια γίνεται προσπάθεια να λειανθούν οι αντιθέσεις. Οι διχογνωμίες είναι πολλές και όπως λένε βουλευτές υπάρχουν κραυγαλέες διαφορές στη ΝΔ: στο θέμα του Μεσοπρόθεσμου, παρ΄ ότι συντάχθηκαν όλοι με την κομματική γραμμή του «όχι», στην απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων, στον νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, στη στάση έναντι των συνδικαλιστών, στα ζητήματα της εργασιακής εφεδρείας…»

Καταρχήν, τα "αυτία" αντί για αυτιά, δίνουν τον τόνο της εκλέπτυνσης και της στιβαρότητας του λόγου της έγκριτης εφημερίδος.

Η εκούσια σύγχυση μεταξύ φιλελευθερισμού και νεοφιλελευθερισμού είναι εμφανής.

Η έκφραση- κλισέ «μεγάλος αριθμός βουλευτών και στελεχών» σημαίνει δύο το πολύ.

Το "ορισμένοι  εξ αυτών" είναι  από ένας έως κανένας….

Αν αύριο εκδιωχθούν κάποιοι από τη ΝΔ, οι ίδιοι θα κάνουν λόγο για «νοοτροπίες μικρού κόμματος», για «ιδεολογικές καθαρότητες» και άλλα φληναφήματα.

Είναι φανερό ότι έχοντας χάσει κατά κράτος  την ιδεολογική μάχη, επιδίδονται πλέον σε «ανταρτοπόλεμο», μέσω ημιτελών επιχειρημάτων και μη λογικών συνειρμών…

Με τίτλο «Κίνημα Δεν Πληρώνω άλλο Εφορία» βγήκε  το Πρώτο Θέμα, καθυστερημένα. Έχουμε ενημερώσει για το αντικίνημα «δεν έχω να πληρώνω» εδώ και δέκα ημέρες.

Η Real News ρωτά κάποιον Άκη αν 6,4 εκατ. Ευρώ είναι δικά του. Δυστυχώς δεν είναι δικά μας…

Βέβαια τα γραφόμενα στα μανταλάκια είναι εφήμερα αλλά τα βιβλία μένουν. Ο δικός μας στυάναξ Καυσοκαλυβίτης  λοιπόν, κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με πολιτικά δοκίμια. Τον ευχαριστώ που είχε την ευγένεια να το αποστείλει με μια καταπληκτική πραγματικά αφιέρωση. Με τα «στενώτερα» και τα «ευρύτερα» του και πάνω από όλα με το ιδιαίτερο ύφος του τολμά να διαβεί υψηλά μονοπάτια. Του εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία  σε ότι καταπιάνεται…

Μικρός Οδυσσέας


ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/07/2011 10:31:33

  Το "Βήμα" (του ΔΟΛ !) παίζει διπλό παιχνίδι;
  Δεν το πιστεύω! Ποτέ δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο, χε, χε...

 2. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 11/07/2011 10:34:21

  Αυτά και είναι ¨συγκροτήματα¨ , σχεδόν ¨σταθμοί¨ - Σταθμαρχεία...

  Μάλλον πρόκειται για την συνέχεια της -σχετικής - αρθρογραφίας της ¨Καθημερινής¨ ...,

  http://www.antinews.gr/2011/07/08/111434/

 3. Εγώ avatar
  Εγώ 11/07/2011 10:52:35

  Αυτό μας έλειπε τώρα οι κρατικοδίαιτοι του βήματος να μας εξηγούν τι σημαίνει φιλελευθερισμός. Ρε δεν πάτε να δείτε αν έρχομαι...

  Τόσα χρόνια μας προπαγανδίζατε τον προστατευτισμό και τον κρατισμό και τώρα που αποτύχατε σε όλα, ξαφνικά το παίζετε «παρθένες Μαρίες». Είστε πολύ «λίγοι» για να σας παίρνουν στα σοβαρά, κύριοι του βήματος.

 4. Tassos avatar
  Tassos 11/07/2011 11:18:29

  Εγώ θα σε πω μια κουβέντα που άκουσα να γίνεται από παρέα Κνιτών (αυτή είναι η ανάλυση του ΚΚΕ) για την ΝΔ. Η εκτίμησή τους είναι ότι η ΝΔ θα είναι κατά των μεσομακροπρόθεσμων και δεν συμμαζεύεται μνημονιο -σχεδίων γιατί εκπροσωπεί την αστική τάξη που δεν θα αφήσει να εκποιηθεί η χώρα από τα διεθνή λαμόγια και τους ντόπιους μεσάζοντές τους. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κερδίζουν ψηφαλάκια από την εξαθλίωση του λαού και η νομεκλατούρα του ΠΑΣΟΚ χρήμα (τα υπόλοιπα κόμματα δεν εκπροσωπούν τίποτα κοινωνικά).

 5. που να τρέχεις με τα τακούνια... avatar
  που να τρέχεις με τα τακούνια... 11/07/2011 11:35:08

  Τα αυτία έχουν να κάνουν πιθανόν, με τη φιλαυτία του υπογράφοντα.
  Κατά μία άλλη εκδοχή, είναι φίλος των αυτιών του.
  Τα διαβάζει και χαίρεται.
  :)

 6. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 11/07/2011 11:38:04

  Αυτά και εάν είναι ¨συγκροτήματα¨ , σχεδόν ¨σταθμοί¨ – Σταθμαρχεία…

  Μάλλον πρόκειται για την συνέχεια της -σχετικής – αρθρογραφίας της ¨Καθημερινής¨ …,

  http://www.antinews.gr/2011/07/08/111434/

 7. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 11/07/2011 12:08:48

  Ανάξιο σχολιασμού το άρθρο του χρεωκοπημένου εκδότη της συγκεκριμένης εφημερίδας. Όποιος στη Νέα Δημοκρατία πιστεύει στο αύριο, είναι δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά. Όποιος νομίζει οτι μπορεί να κάνει προσωπικά παιγχνίδια, είναι άξιος τη τύχης του και πρέπει να έξέλθει από τη Νέα Δημοκρατία άμεσα.

 8. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 11/07/2011 12:22:05

  ΜΟ αν ασχολείσαι με τέτοια "ψυχοβγαλτικά" δημοσιεύματα σε βλέπω κλινήρη για καμιά βδομάδα με υψηλό πυρετό.
  Και by the way, μη δημοσιεύεις φωτογραφίες από παλαιότερες συναντήσεις σχολιαστών του ΑΝΤΙ. Εκτιθέμεθα...

 9. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 11/07/2011 12:29:31

  Εν το μεταξύ.......
  Ευχάριστα νέα για την Νέα Τάξη Πραγμάτων. Οι ιθαγενείς μέρα με τη μέρα είτε πεθαίνουν είτε μεταναστεύουν, είτε βρίσκονται σε κατάσταση πλήρης εξαθλίωσης και πλήρους κατάθλιψης. Οι εναπομείναντες ακόμα περιμένουν το φως το αληθινό που ευτυχώς φρόντισε η αλήτ να μην ανατείλει ποτέ για να συνεχίσει ανεμπόδιστα στο αθεάρεστο έργο της.

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ daughter of mercy 11/07/2011 12:30:10

   πλήρους (διόρθ.)

 10. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 11/07/2011 12:58:06

  Το χθεσινό ''Βήμα της Κυριακής'' και τι δεν έγραφε για το εσωτερικό της ΝΔ...πολεμούν τον Σαμαρά,ΛΥΣΣΑΛΕΑ,οι πάντες...είτε εκτός είτε εντός της παράταξης...το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη....

 11. Aris. A avatar
  Aris. A 11/07/2011 13:07:14

  Μ.Ο

  Κοιμάμαι πλέον ήσυχος το ίδιο συστήνω και για εσάς ο Γιώργος Βουλγαράκης επιστρέφει και προτείνει.

  Ο Γιώργος είναι ζωντανή απόδειξη όσων λένε ότι κάποια στιγμή πιάνεσαι από την ξάπλα και καλό είναι να ασχολείσαι με κάτι.

  Αφού γύρισε Αράχωβα και με το σκάφος όλο το Αιγαίο είπε να το ξαναρίξει στην πολιτική.

  Αμα τον πετύχει κανείς στον δρόμο μην τον γιουχάρει απλά ας τον συμπονέσει.

  • juliet avatar
   juliet @ Aris. A 11/07/2011 13:15:24

   Πρώην δήμαρχος ,πρώην υπουργός Υγείας κάνει έρευνα για να ξανακατέβει στην Α΄Αθηνων,μεγαααάλη φιλία με τον Σαμαρά,αν κάνει το λάθος .....,διαδίδει ότι είναι σίγουρο,το πιο σίγουρο είναι ότι ο κόσμος δυσανασχετεί ,βλέπετε δεν ξεχνάει.

 12. juliet avatar
  juliet 11/07/2011 13:07:40

  Μ.Ο, τα σέβη μου
  ''Στον 21ο αιώνα ,ο φιλελευθερισμός και ο σοσιαλισμός θα τελειώσουν.Ο φιλελευθερισμός επειδή δεν τρέφει κανέναν σεβασμό στο άτομο και ο σοσιαλισμός επειδή είναι πολύ γραφειοκρατικός''.-ΛΕΧ ΒΑΛΕΣΑ
  Νάτανε μόνο ο Ακης τους ....έχουμε και μείς τους ......μας ,ο Αλι-Μπαμπα δεν έχει κόμμα ,είναι υπερκομμάτικος και η λέξη σουσάμι για τον τυχερό ,όσο για τη λεία έκανε φτερά και εμείς ,φίλε ,να αγωνιζόμαστε για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα .Εχω ένα γάτο,άσπρο και γάτο,τον φωνάζω Ρόκο ,έχει ένα χουΐ ,αν και φαγωμένος κλέβει ,λες να φταίει τ΄όνομα;αλλά κατά τ΄άλλα είναι ψυχούλα.
  Τα παιδιά στη Συγγρού μπερδεύονται,λες να φταίει ο δρόμος,να ξυπνά φαντασιώσεις ; κατά τ΄άλλα καλά μου φαίνονται και αν είναι και σιωπηλά το επιθυμητό.
  Είναι βαρύ το κλίμα ,τα γεγονότα θα τρέξουνε ,θ΄αντέξουμε;Ο ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ της Κύπρου παραιτήθηκε ,εδώ ποιός ποτέ παραιτήθηκε μωρέ ;

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ juliet 11/07/2011 13:16:52

   Ο Ελληνικός λαός παραιτήθηκε ¨juliet¨ , εδώ και δεκαετίες... Τις απαντήσεις ας τις δώσει η ψυχανάλυση και η ¨πολιτική οικονομία¨.

   • juliet avatar
    juliet @ ΝΤΑΝΤΟΝ 11/07/2011 14:49:26

    απο το -81 ,μετά το Πασοκ κλείσαμε σαν λαός αλλά το ''μαγαζί Ελλάς''ανοιχτό και τα Σαββατοκύριακα.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ juliet 11/07/2011 13:30:13

   Αγαπητή juliet,
   O Λέχ ήδη επαληθεύτηκε, από τα πρώτα 10 χρόνια του 21ου αιώνα.
   Αυτός o "φιλελευθερισμός" ήταν χωρίς ελευθερία.
   Εκείνος ο "σοσιαλισμός" ήταν χωρίς society.
   Ο "φιλελευθερισμός" πέθανε, ο "σοσιαλισμός" πέθανε, αλλά η δίψα του κοινού ανθρώπου για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη δεν θα πεθάνει ποτέ. Θα ψάχνει πάντα για νέους δρόμους.

   • juliet avatar
    juliet @ Ο Θείος 11/07/2011 14:45:58

    Θείε,καλό απόγευμα
    οι νέοι δρόμοι θα υπάρχουνε πάντα ,αν χαθούνε χάθηκε και η ελπίδα για ελευθερία και δικαιοσύνη ,ακόμη και αν θα πρέπει να περάσουνε μέσα απο φωτιά.

 13. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 11/07/2011 13:29:49

  Αντάρτικο των ντιντήδων και των λοιπών αδειανών πουκάμισων (συμεριλαμβανομένων μάλλον των αντιπροέδρων, οι οποίοι ούτε φαίνονται ούτε ακούγονται. Μάλλον κάνουν εθνικά σωτήριες πρωθυπουργικές πρόβες, αλλά η θέση είναι μία). Χρειάζεται από τώρα μιά σαφής προειδοποίηση από την Ηγεσία γιά γερή ανανέωση των συνδυασμών με εκτεταμένες "αποδεσμεύσεις" , ώστε να κανονίσουν όλοι οι αποδεσμευόμενοι την πορεία τους. Και τότε θα φανεί πόσες λίγες δεκάδες ψήφων μετράει ο καθένας.

 14. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 11/07/2011 13:50:31

  Λέγοντας λαϊκισμό, εννοούν κάτι παρόμοιο με το ΄΄λεφτά υπάρχουν΄΄, ΄΄είμαστε κατά των αποκρατικοποιήσεων΄΄, ΄΄αύξηση των συντάξεων΄΄, ΄΄ μείωση των φόρων΄΄ ΄΄Δανία του Νότου΄΄ ,΄΄συνδικαλιστούλη μου σε λατρεύω΄΄ κλπ; Αν όμως λες ΑΛΗΘΕΙΕΣ, καλύτερα να σε λένε λαϊκιστή παρά πασοκτζή.
  juliet
  θα αντέξουμε και θα πουν κι ένα τραγούδι
  Πού να τρέχεις με τα τακούνια...ή ΄΄αυτισμός΄΄, διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή
  daughter of mercy
  Σιγά μην τους κάνουμε τη χάρη να πάθουμε κατάθλιψη...σου στέλνω ΑΜΕΣΑ, φωτογραφία της Αγγελικούλας της Γκερέκου....πριν...ξέρεις...
  KIKH MAΣ πού είσαι; μας λείπεις ( θα κάνει αφιέρωμα στον Ρομπάϊ ο ΜΟ για να σου φτιάξει τη διάθεση)

  • juliet avatar
   juliet @ ΕΥΑ 11/07/2011 14:55:21

   Εύα,
   είναι κόλαση για σένα που τρέχεις αλλά το να πέσεις χαρά για τους θεατάς και βέβαια σε τι στάση θα πέσεις.....χαχαχα,διάχυτη γενική ταραχή,και όποιος αντέξει.

 15. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 11/07/2011 14:52:22

  Η εκούσια σύγχυση μεταξύ φιλελευθερισμού και νεοφιλελευθερισμού είναι εμφανής.

  Δεν υπάρχει σύγχυση, ο νεοφιλελευθερισμός είναι η επαναφορά στα τέλη του 20ού αιώνα των ιδεών του κλασικού φιλελευθερισμού του 18ου και του 19ου αιώνα, που ξεκίνησε θεωρητικά από τον Άνταμ Σμιθ.
  Για αυτό ο Σαμαράς μιλούσε για 'κοινωνικό φιλελευθερισμό' κι όχι για φιλελευθερισμό.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Δημήτρης 11/07/2011 15:18:29

   Ο νεοφιλελευθερισμός είναι οικονομική έννοια. Είναι η ριζοσπαστικοποίηση παλιότερων οικονομικών δογμάτων (π.χ. των "νεοκλασικών" του Μεσοπολέμου και της Σχολής της Βιέννης, Mises, Hayek κτλ), που συνέβη υπο την αιγίδα νεοδεξιών πολιτικών ρευμάτων (Θάτσερ, Ρέηγκαν). Όπως αναπτύχθηκε - με εστία τη Σαουδαραβία - ο θρησκευτικού τύπου φονταμενταλισμός του Ισλάμ, ο νεοφιλελευθερισμός είναι ένας φονταμενταλισμός των αγορών που είχε ως εστία τις αγγλοσαξωνικές χώρες.
   Από την άλλη πλευρά, ο πολιτικός φιλελευθερισμός δεν συνδέεται αναγκαστικά με τον (οικονομικό) νεοφιλελευθερισμό. Μορφές εξουσίας όπως της Θατσερικής Βρετανίας ή των ΗΠΑ εποχής Ρέηγκαν, ελάχιστα κοινά είχαν με τον κλασικό πολιτικό φιλελευθερισμό όπως αναδύθηκε από την Αμερικανική και Γαλλική Επανάσταση, ή και τα νεότερα υποδείγματα (π.χ. John Rawls).
   Φυσικά, οι πολύ βαθειές ρίζες του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού έχουν να κάνουν με τον φιλοσοφικό ανορθολογισμό των κλασικών οικονομολόγων του 18ου και 19ου αιώνα (π.χ Άνταμ Σμίθ), με τα θεωρήματα περί "ισορροπίας των αγορών", "'αόρατου χεριού", "laissez faire - laissez passer", κτλ.
   Ο νεοφιλελευθερισμός είναι ένας ανορθολογισμός σε παροξυσμό.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Ο Θείος 11/07/2011 15:50:38

    O νεοφιλελευθερισμός έχει όμως και την κοινωνική του διάσταση: Αυτορρύθμιση όχι μόνο της οικονομίας, αλλά και της κοινωνίας, άρα ελευθεριακότητα στις κοινωνικές σχέσεις. Δεν ισχύει πάντοτε αυτό, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ισχύει, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί παλιοί αριστεροί έχουν προσεγγίσει πολύ τους νεοφιλελεύθερους. Ζητήματα όπως υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, γάμος ομοφυλοφίλων, πλήρης αποποινικοποίηση ναρκωτικών, ανοχή στην πολυπολιτισμικότητα κ.ά., τους ενώνουν.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Δημήτρης 11/07/2011 15:47:12

   Ουσιαστικά, όταν μιλάμε για νεοφιλελευθερισμό, πρόκειται για τις θεωρίες της Σχολής του Σικάγου και του Μίλτον Φρίντμαν που, υποτίθεται, αναβιώνουν τη φιλελεύθερη θεωρία του Ανταμ Σμιθ, αλλά και των γάλλων "φυσιοκρατών" του 18ου αιώνα (Τυργκό). Η Σχολή του Σικάγου, όμως, είναι πολύ πιο ριζοσπαστική από τους φιλελεύθερους στοχαστές του 18ου αιώνα και το πλαίσιο είναι επίσης πολύ διαφορετικό, αφού οι τελευταίοι έγραφαν σε μία Ευρώπη όπου επιβίωναν ακόμα παλιές φεουδαρχικές δομές, ειδικά στη Γαλλία.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΒΙΣ 11/07/2011 16:36:48

    Γενικά ισχύει. Άν πάμε στα φιλοσοφικά βάθρα, υπάρχει όμως και η διάσταση ανάμεσα στις ορθολογικές κατασκευές αφενός (που ξεκινούν από Πλάτωνα και Αριστοτέλη και μέσω Καρτέσιου και Σπινόζα φθάνουν μέχρι Κάντ, Χέγκελ - και με το δικό του τρόπο Μάρξ) και τις ανορθολογικές αφετέρου, από τις οποίες κληρονόμησε πολλά ο αγγλοσαξωνικός εμπειρισμός. (Πολιτικό) φιλελευθερισμό κήρυξαν και οι 2 δρόμοι. Αλλά ο αγγλοσαξωνικός δρόμος, σε αντίθεση με τον "ηπειρωτικό ευρωπαικό", δεν συμπαθούσε ποτέ ιδιαίτερα το ρόλο του κράτους στην οικονομία.
    Ο νεοφιλελευθερισμός ριζοσπαστικοποίησε στο έπακρο αυτό τον "αντικρατισμό". Ωστόσο αναπτύχθηκε και εφαρμόσθηκε υπό τη σκέπη της πολιτικής εξουσίας και του κράτους (Ρέηγκαν, Θάτσερ).
    Για το άλλο θέμα: Αυτό που συνήθως οναμάζεται "ελευθεριακότητα" στις κοινωνικές σχέσεις, εδώ και καιρό δεν το προπαγανδίζουν μόνον φιλελεύθεροι και νεοφιλελεύθεροι, αλλά και πάρα πολλοί μαρξιστές, ακόμη και έντονα κρατιστικής απόχρωσης. Και εξίσου πάρα πολλοί κατ' όνομα "συντηρητικοί" (βλ. Μπερλουσκονισμός, Πουτινισμός κτλ). Πρόκειται για ακραίο παράδοξο, αλλά είναι μία ακόμη επιβεβαίωση ότι "τα άκρα συγκλίνουν", το πολιτικό φάσμα είναι κυκλικό και όχι ευθύγραμμο. Η σύγκλιση αυτή στηρίζεται στην κατά κράτος υπερίσχυση του "ιδιώτη" και του εγωισμού στις κατακερματισμένες κοινωνίες της εποχής μας.
    Ως αντίδραση αναπτύσσεται και η αντίστροφη σύγκλιση, ενός "αριστερού συντηρητισμού" (ή "συντηρητισμού ως προς τις αξίες"), μεταξύ τμημάτων της εργατικής αριστεράς, των Πράσινων στη Βόρεια Ευρώπη και αυθεντικών Συντηρητικών, συνήθως Χριστιανικής έμπνευσης. Εδώ συγκλίνουν σε πρότυπα "κοινοτικά" και αλληλεγγύης, αποδεχόμενοι το άτομο και την προσωπική ευθύνη, αλλά όχι τον εγωισμό.

    • l
     l' ami du peuple @ Ο Θείος 11/07/2011 21:17:37

     ο κοινωνικος/πολιτικος φιλελευθερισμος, προκυπτει απ την ιδια μητρα που βγαζει και τον οικονομικο.

     ετσι η αριστερα υπηρξε τους τελευταιους αιωνες ενας λαμπρος προωθητης του καπιταλισμου, ειτε μεσω της ιδεολογιας της προοδου(θεωρια των σταδιων), ειτε μεσω του εκμοντερνισμου (στα καθημας "εκσυγχρονισμου").


     το εκανε προωθωντας ενα "πολιτικο φιλελευθερισμο", που ομως στη πραξη παντα εσερνε μαζι εναν "οικονομικο" σιαμαιο αδελφο...

 16. BlueSky avatar
  BlueSky 11/07/2011 17:41:01

  Να μας ενημερώσουν πόσο έχει πέσει η κυκλοφορία της πασοκοφυλλάδας το ''ΒΗΜΑ'' και να αφήσουν τις αρλούμπες!

 17. On Press avatar
  On Press 11/07/2011 22:09:26

  Λοιπόν μηλαει και το ΔΟΛ αυτο το διευθαρμενο συγκρότημα αυτοί οι δοσιλογοι δεν χρειάζεται να αναφερθώ επι γερμανικής κατοχής και την συνεργασία του με τους SS.

  Και πρεπει να ξέρουν ότι οι διδαξαντες τον λαϊκισμό ειναι το κόμμα που υποστηρίζουν και διαπλεκοντε μαζι του το ΠΑΣΟΚ, δεν ενθυμουνται τίποτα επι Ανδρέα Παπανδρέου (ο μεγαλύτερος λαικιστης)

  Αυτα τα λίγα για να μην ξεχνάμε την ιστορία.

  Μπορει να επανέλθω εάν επιμείνουν .

 18. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 12/07/2011 01:02:03

  Ὤ, εὐχαριστῶ ἐγκαρδίως- ἐρυθριῶ αἰδημόνως!

 19. Σίμος avatar
  Σίμος 12/07/2011 10:04:58

  Δεν είμαι παραδοσιακός ψηφοφόρος της ΝΔ αλλά σκέπτομαι σοβαρά να την ψηφίσω στις επόμενες εκλογές. Πρωταρχικό ρόλο θα παίξουν οι εξαγγελίες για την αποκατάσταση της μεσαίας τάξης και οι εξαγγελίες για το ξεπούλημα της Ελλάδας και για την αποκατάσταση του κοινωνικού ΚΡΑΤΟΥΣ. Δεν θέλουμε πατρίδα χωρίς κράτος. Θέλω να πιστεύω στον ΣΑΜΑΡΑ (το γράφω με κεφαλαία) ότι δεν θα μας απογοητεύσει και θα αποδειχθεί ότι είναι εφάμιλλος του μεγάλου ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Απο αυτόν εξαρτάται να γραφεί με χρυσά γράμματα στις σελίδες της ιστορίας της πατρίδας μας ως ο μεγαλύτερος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Αν ο Σαμαράς αφουγκρασθεί την πλατεία που εκφράζει την πλειοψηφία του λαού τότε ο Ελ. Βενιζέλος θα ξεχασθεί. Οι μεγάλοι ηγέτες είναι αυτοί που ξέρουν να λένε ΟΧΙ. τότε θα έχει μια γαλανόλευκη λαοθάλασσα μαζί του που δεν θα τον εγκαταλείψει ποτέ. Πρέπει να έτοιμος να συγκρουσθεί με την ΕΕ (ΝεοΝΑΖΙ). Σαμαρά καθάρισε το κόμμα σου από το Μητσοτακαίϊκο και τους δουλουπρεπείς Βρυξελιώτες (Χδακηδες, σπηλιωτόπουλοι Χδημητριου κλπ). Υπουργό Δικαιοσύνης τον Καμμένο με εντολή να τους βάλει όλους φυλακή, και Υπουργό ΕΘΝΙΚΗΣ Παιδείας τον Φαήλο και προχώρα για την ΕΘΝΙΚΗ αναγέννηση.Όσο για το Βήμα ποιος διαβάζει τέτοιες φυλλάδες.Μην μας απογοητεύσεις Σαμαρά θυμήσου τι έκανε η γιαγιά σου για την πατρίδα μας. Κάνε μας να κλάψουμε από συγκίνηση. κάνε μας πάλι υπερήφανους που είμαστε Ελληνες, Αλλιώς σε ένα χρόνο θα είμαστε πάλι στις πλατείες και σύ θα είσαι ένα Γιωργάκης θα ήθελες η μοίρα σου να σε κάνει Γιωργάκη( ωχ θεέ μου).

  Σίμος από Αλεξ/πολη

 20. Σίμος avatar
  Σίμος 12/07/2011 10:43:08

  ΣΑΜΑΡΑ προχώρα μόνος. Αφουγκράσου την πλατεία που εκφράζει τον μέσο Έλληνα. Εθνική Υπερηφάνεια ξανά, Κοινωνικό ΚΡΑΤΟΣ (με κεφαλαία) ξανά, Ανέστησε την μεσαία τάξη που πέθανε μαζί με την Ελλάδα, ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Κρατικής περιουσίας. Καθάρισε το κόμμα σου από το Μητσοτακαίϊκο, και τα παιδιά (λαχανάκια-Ντιντίδες) των Βρυξελών (Χδάκηδες, σπηλιωτόπουλοι Αβραμοπουλαίοικλπ). αυτοί δεν χωράνε στο όραμα που πυρώνει αυτή τη στιγμή τον ελληνικό λαό για ΕΘΝΙΚΗ αναγέννηση. Όσοι σε προτρέπουν και να σκεφθείς να συνεργασθείς με τους δοσίλογους της κυβέρνησης δεν έχουν θέση στον λαό και δεν είναι Ελληνες. Μη μας απογοητεύσεις. Οι μεγάλοι ηγέτες ξέρουν να λένε ΟΧΙ. τελευταίος μεγάλος Έλληνας ενάντιον στην Νέα Παγκόσμια Τάξη ήταν ο μεγάλος ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Πες ΟΧΙ στους ΝεοΝΑΖΙ της ΕΕ και μια γαλανόλευκη λαοθάλασσα θα είναι μαζί σου για πάντα. Και να θυμούνται όσοι σκέπτονται να σε προδώσουν καλό είναι να φύγουν τώρα από το κόμμα ΣΟΥ. Αλλιώς θα αντιμετωπίσουν την οργή του ελληνικού λαού. Πες ΟΧΙ στους καινούργιους κατακτητές και να είσαι σίγουρος ότι ο Ελ. Βενιζέλος θα ξεχασθεί πολύ σύντομα. Όμως να θυμάσαι. Μην μας απογοητεύσεις. Η Πηνελόπη Δέλτα να είναι πάντα στην θύμησή σου. Αν μας ξαχάσεις σε ένα χρόνο θα είμαστε πάλι στις πλατείες και συ θα είσαι ένας καινούργιος ΄΄ Γιωργάκης΄΄.
  Σίμος. ( συνταξιούχος που σκέπτεται να ψηφίσει για πρώτη φορά την ΝΔ )

 21. Dirk avatar
  Dirk 14/07/2011 18:40:20

  Συγχαρητήρια για την υπέροχη προσπάθεια Αστυάνακτα! Σιδεροκέφαλος!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.