Ανοικτός πόλεμος Αγγελοπούλου – Ψυχάρη
01/12/2014 17:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανοικτός πόλεμος Αγγελοπούλου – Ψυχάρη

Ανοικτός είναι πλέον ο πόλεμος μεταξύ του Σταύρου Ψυχάρη και της Γιάννας Αγγελοπούλου, έπειτα από το νέο δημοσίευμα του Βήματος με τίτλο «Πόσο πλούσια είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου;»

Η «Σιδηρά Κυρία» έστειλε επιστολή στην εφημερίδα με την οποία αναφέρει:

«Κύριε Διευθυντά,

Με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Βήματος» με τίτλο «Πόσο πλούσια είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου;» επισημαίνω τα εξής:

Τον κ. Τσίπρα όπως και τον κ. Σαμαρά τους συνάντησα για να τους ενημερώσω για την παρουσία του GGI του Προέδρου και της Χίλαρι Κλίντον τον Ιούνιο του 2015, την Αθήνα.

Το δημοσίευμα που επιχειρεί, μέσα από απορίες και ερωτηματικά, να με παρουσιάσει ότι επιδιώκω και επιχειρηματική συναλλαγή με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι πέρα από κάθε θεμιτό, αποδεκτό και ανεκτό πλαίσιο δημοσιογραφικής προσέγγισης.

Και αυτό θα διαψευσθεί στην πράξη, όπως και τόσα άλλα, που κατά καιρούς θρυλούνται.

Ο καιρός για όλους θα δείξει.

Λυπάμαι.

Με εκτίμηση

Γιάννα Αγγελοπούλου»

Το Βήμα απάντησε στην κα Αγγελοπούλου ως εξής: «Επί της ουσίας ουδέν και όντως ο καιρός θα δείξει...»

Και κάπως έτσι ο πόλεμος -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- καλά κρατεί. Η εμμονή πάντως του ΔΟΛ να χτυπάει τη Γιάννα δεν έχει μόνο... δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Άλλωστε δεν είναι καιρός που πέρασε όταν όλες οι συστημικές εφημερίδες έγλειφαν τη Γιάννα για κανένα ξεροκόμματο. Προφανώς ο λόγος είναι επιχειρηματικός, κάποιοι κρύβονται πίσω από τα δημοσιεύματα και έχουν να κάνουν με σύγκρουση επιχειρηματικών συμφερόντων και για «δουλειές» που θα πρέπει να μοιραστούν σύντομα, είτε είναι ο Τσίπρας στην εξουσία είτε όχι. Για παράδειγμα το άρθρο του Βήματος αναφέρεται σε συμβόλαια που έχουν να κάνουν με γεωτρύπανα τα οποία θα αρχίσουν να σκάβουν στο Αιγαίο και το Ιόνιο και που θέλει να πάρει ο Θ. Αγγελόπουλος. Η συγκεκριμένη αναφορά προφανώς δεν είναι τυχαία και θέλει να «κάψει» τον Αγγελόπουλο για να πάρει τη δουλειά κάποιος άλλος εφοπλιστής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι βγήκαν τα μεγάλα μαχαίρια τα οποία κρύβονται και πίσω από εκδοτικά συγκροτήματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βήματος, η Γιάννα Αγγελοπούλου συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα όχι για το ίδρυμα Κλίντον αλλά όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «...ήταν η πρώτη προσέγγιση από την πλευρά της για την εξασφάλιση μελλοντικών επιχειρηματικών συμβολαίων και ειδικότερα για τη συμμετοχή των δύο πλωτών γεωτρυπάνων που διαθέτει η οικογένεια Αγγελόπουλου στις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε Αιγαίο και Ιόνιο. Πρόκειται για μια επένδυση-μαμούθ της οικογενείας που προς το παρόν έχει αποφέρει μόνο ζημιές και αναζητείται διέξοδος σε νέες κερδοφόρες δουλειές».

Αναφερόμενο το δημοσίευμα στην οικονομική κατάσταση των Αγγελόπουλων γράφει:

«...Από τους πιο εύπορους Έλληνες, με διακριτική παρουσία στη χώρα, o Θ. Αγγελόπουλος δεν έχει αναπτύξει στην Ελλάδα έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα. Τελευταία εγχώρια επιχειρηματική του κίνηση ήταν η εμπλοκή του με τα μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Αγγελόπουλος είχε υπό τον έλεγχό του τον «Ελεύθερο Τύπο» και τον ραδιοσταθμό City, αλλά η ζημιογόνος πορεία τους τον υποχρέωσε να αναστείλει τη λειτουργία τους το καλοκαίρι του 2009.

Ο κ. Αγγελόπουλος δραστηριοποιείται στην ποντοπόρο ναυτιλία μέσω της Metrostar, είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της ελβετικής τράπεζας UBS με ποσοστό κοντά στο 8% και ταυτόχρονα ελέγχει τις χαλυβουργίες Geselschaft στην Ελβετία, Αlpha Steel στο Κάρντιφ της Ουαλίας και Βeta Steel στην Ιντιάνα των ΗΠΑ. Επίσης, ελέγχει μερίδια σε εταιρείες τουχρηματοοικονομικού χώρου και έχει επενδύσει αρκετά κεφάλαια στο real estate.

Η Metrostar ήταν παραδοσιακά διαχειριστής δεξαμενόπλοιων, αν και οι ειδικοί της ναυλαγοράς αναφέρουν ότι ο κ. Αγγελόπουλος δύσκολα μπορεί να καταταγεί στους παραδοσιακούς πλοιοκτήτες, αφού έχει διακριθεί κυρίως στις αγοραπωλησίες πλοίων. Μόνο τα τελευταία χρόνια έχει πωλήσει 53 πλοία εισπράττοντας περί τα 3,7 δισ. δολάρια, η Metrostar έμενε κατά καιρούς χωρίς πλοία στο νερό ενώ πολλές από τις πωλήσεις αφορούσαν και πλοία υπό κατασκευήν. Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των κινήσεων αυτών οι γνώμες διίστανται: άλλοι θεωρούν ότι «έπιανε» την αγορά και άλλοι ότι «ήταν σχεδόν πάντα ένα βήμα πίσω». Όλοι πάντως που έχουν δουλέψει για λογαριασμό του αλλά και για την κυρία Αγγελοπούλου συμφωνούν σε ένα πράγμα: «ότι πρόκειται για σπάνιους εργοδότες».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 01/12/2014 17:41:09

  Πως ειναι να διαθετεις πλωτά γεωτρύπανα;Εγώ με μια Alpha Romeo και μια Yamaha και αγχώνομαι

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Μεγάλες στιγμές 01/12/2014 20:37:10

   Χα χα,σίγουρα πάντως δεν θα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας,αφού μένουν ακινητοποιημένα.

 2. iconology2009 avatar
  iconology2009 01/12/2014 18:01:01

  Ό,τι και να λέει η μαντάμ είναι ακυρωμένο από τη στιγμή που η οικογένεια της έχει όλα τα κεφάλαια της έξω. Δεν μπορεί να έχει λόγο στα δημόσια πράγματα με την ασφάλεια των ελβετικών της κεφαλαίων, ειδικά σε τέτοια εποχή. Άρα δεν μπορεί να μας κουνάει το καλολιμαρισμένο της νύχι και να μας υποδεικνύει να ψηφίσουμε αυτό που εκείνη-με το γνωστό και αξιόπιστο γούστο της-θεωρεί νέο[sic]. Ας φέρουν τα κεφάλαια τους στην Ελλάδα, ας επενδύσουν σ'αυτόν τον έρημο τόπο που τους δόξασε και τους πλούτισε, ας δώσουν δουλειά σε κάποιες χιλιάδες νέους και μετά ας κάνουν το κομμάτι τους σαν εθνοσωτήρες. Με το να δίνουν δουλειά σε πέντε καραβανάδες της γραφίδας δεν σώζεται ο τόπος αλλά τα τρωκτικά που την υμνούν. Ας ακολουθήσουν το παράδειγμα του κλάσεις σοβαρότερου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου (και των παιδιών του), που και στο τόπο του μένει με τις επιχειρήσεις του και δεν τόχει καβαλήσει το αυτοκρατορικό καλάμι.

 3. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 01/12/2014 21:26:06

  Το να μιλάει ο Ψυχάρης περί πλουτοκρατίας είναι τουλάχιστον θράσος. Όσο για την Αγγελοπούλου, όσα και αν της καταμαρτυρούν πολλά εξ αυτών δικαίως, της πιστώνεται ένα τεράστιο επίτευγμα η πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Πιστεύω ακράδαντα ότι αν δεν υπήρχε η Αγγελοπούλου οι αγώνες ή θα ματαιωνόντουσαν ή θα γινόντουσαν κουτσουρεμένοι με πολλά αθλήματα να μην γίνονται λόγω ελλείψεως εγκαταστάσεων.

 4. Νιόβη avatar
  Νιόβη 02/12/2014 11:36:09

  Αν δεν σφαχτεί με τον Ψυχάρη μια αντισυστημική, τότε ποιος, συνάνθρωποι;

 5. Κίτρινη Γραβάτα avatar
  Κίτρινη Γραβάτα 02/12/2014 16:30:03

  Αναφανδόν υπέρ του μ'εχρις εσχάτων μεταξύ τους φαγώματος, ΟΛΩΝ των ντόπιων κατσαπλιάδων που μας πίνουν το αίμα.

 6. Αναγνωστρια avatar
  Αναγνωστρια 07/12/2014 09:36:12

  Προταση προς τον Ψυχαρη: το επομενο αρθρο του να εχει τιτλο " Ποσο πλουσιος ειναι ο Ψυχαρης;" Στην τελικη, η Γιαννα εκανε πλουσιο γαμο, ειναι ξεκαθαρο που τα βρηκε τα λεφτα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.